!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U mojego wczesniejszego nigdy mi spodniczki nie proponowano. Zaznaczam swietny gabinet prywatny a rozbieralam sie na moje krzeslo przed biurkiem. I tam nie bylo ani widu ani slychu takich spódniczek.
Tu w nowym gabinecie innego lekarza przebieram sie w takim pomieszczeniu super przygotowanym.i dopiero na tej wizycie z mezem lekarz mi zaproponowal taka spódniczke pierwszy raz.
Chyba wydaje mi sie wlasnie ze wzg zebym sie nie krepowala przed mezem jak ide polnaga na usg caly gabinet.
Ale pozniej pokazal gdzie leza schowane w tym pokoiku i mowil, ze swobodnie zawsze moge brac zeby sie nie krepowac. Takze chyba nie jestem pierwsza pacjentka, ktora lekarz zauwazyl ze to zawstydza.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
KotkaPsotka3 wrote:Freja ale skad ci wychodzi ze na grype umiera wiecej osob? Przytoczylam cytat o sezonie grypowym w tym roku. Milion zachorowan -13 zgonow. Grypy tez nikt nie testuje a przynajmniej w wiekszosci przypadkow nie tylko po objawach sie rozpoznaje.
I co z tego, ze unieraja glownie starsze osoby? A to ich nie szkoda? Ja bym chciala zeby moi rodzice zobaczyli jeszcze wnuka.
Kotka jestem pracownikiem sanepidu,sekcji epidemiologii. Jeśli ktoś umiera na powikłania po grypie to nie jest to w statystykach wpisane jako śmierć z powodu grypy. Więc statystyki kłamią
Freja000 lubi tę wiadomość
-
joana wrote:U mojego wczesniejszego nigdy mi spodniczki nie proponowano. Zaznaczam swietny gabinet prywatny a rozbieralam sie na moje krzeslo przed biurkiem. I tam nie bylo ani widu ani slychu takich spódniczek.
Tu w nowym gabinecie innego lekarza przebieram sie w takim pomieszczeniu super przygotowanym.i dopiero na tej wizycie z mezem lekarz mi zaproponowal taka spódniczke pierwszy raz.
Chyba wydaje mi sie wlasnie ze wzg zebym sie nie krepowala przed mezem jak ide polnaga na usg caly gabinet.
Ale pozniej pokazal gdzie leza schowane w tym pokoiku i mowil, ze swobodnie zawsze moge brac zeby sie nie krepowac. Takze chyba nie jestem pierwsza pacjentka, ktora lekarz zauwazyl ze to zawstydza.
masakra... myślałam, że to już standard wszędzie, że są spódniczki... -
Też jestem w szoku, że nie macie spódniczka. Do każdego ginekologa do jakiego chodzę zawsze są spódniczki...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Dokladnie.. taka zielona u mojego akurat..
Tak czy inaczej moze w większych miastach to standard.
Ale u mojego poprzedniego lekarza nie byl.
Ten na szczescie juz ma..Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Freja000 wrote:Nigdy nie miałam grypy, więc nie wiem, ale chyba nie da się jej przeoczyć? A korona można, stąd nie mamy danych porównywalnych. Ktoś gdzieś w komentarzach do artykułów wrzucił, ale nie znajdę teraz, ze podobne zgony (górne drogi oddechowe, starsi ludzie) były już w Polsce na jesieni. Tylko nikt nie wiedział, że istnieje taki wirus. Uważam, że gdyby nikt o korona nie wiedział, to nie zmieniłoby to ogólnej śmiertelności.
Każdej osoby szkoda, oczywiście, ale jak ktoś ma 90 lat, cukrzycę/nowotwór i leży w szpitalu to katar może go zabić o grypie nie wspominając. Tak samo koronawirus.
Może zmienię zdanie jak zaczną umierać młodzi, zdrowi. Na razie uważam, że to szkodliwa i bezzasadna panika.
Ja watpie ze to juz u nas wczwsniej bylo z tego wzgledu, ze to sie o wiele szybciej* rozprzestrzenia niz grypa wiec byloby o wiele wiele wiecej zachorowan nan"grype" i wiecej zgonow tworwtycznie nia spowodowanych.
* Czas inkubacji grypy to 1-3 dni, korony do 14 dni a wiec mozesz zarazac bardzo dlugo zanim sie kapniesz ze jestes chora. -
U mojej ginekolog nie ma spódniczek. Ale powiem Wam że może to śmieszne ale jak kiedyś byłam u ginekologa i miał takie spódniczki to jeszcze bardziej głupio sie w niej czułam niż bez. :p ja zawsze zakładam jakąś tunikę albo sukienkę i tak się czuję najbardziej komfortowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 16:25
to_tylko_ja, Jaśmina, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Chmurka wrote:U mojej ginekolog nie ma spódniczek. Ale powiem Wam że może to śmieszne ale jak kiedyś byłam u ginekologa i miał takie spódniczki to jeszcze bardziej głupio sie w niej czułam niż bez. :p ja zawsze zakładam jakąś tunikę albo sukienkę i tak się czuję najbardziej komfortowo
I tak się czuję najlepiej.
Krokodylica lubi tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Odnoście ubrania do ginekologa polecam również założyć po prostu swoją, zwykła spódniczkę jakaś bawełniana. Wtedy podciągacie ja po prostu do góry a po badaniu/USG ściągacie i idziecie się ubrać 🙂.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Dziewczyny bylam dzisiaj na badaniach prenatalych. Trochę się zdziwilam bo na opisie nie ma żadnych pomiarów. Coś tam podczas badania lekarz do mnie mówił że ok . Ogólnie rzecz biorąc badanie mialam na NFZ bez badania papa . Najpierw pobrali mi krew, później USG z poniższym opisem a na końcu rozmowa z genetykiem i za 2 tyg wynik z krwi odnośnie Downa itp.
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪