!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka wrote:A tak Was czytam i ja chyba najbardziej przytyłam:( ogólnie przed ciążą ważyłam 55 kg przy 165cm wzrostu a teraz już 57,5kg... Ale nie mam wymiotów i mam zalecenie lezenia i to dlatego
Ja też przytyłam... Zaczęłam już z 58 kg więc to moja rekordowa waga przy 164 cm a teraz ważę ok 61 kg. Ale leniuchuje okrutnie i nie wymiotowałam. Mam nadzieję że przyjdzie wiosna i dostanę pozwolenie na jakiś ruch i zacznę ćwiczyć, bo nie chce przytyć 40 kg jak moja (była) bratowa -
Ounai wrote:Pogoda, ja w poprzedniej ciąży żarłam i przytylam 23kg. Nie wiem co i ile trzeba jeść żeby przytyć aż 40kg, chyba samą czekoladę
To mnie pocieszyłaśnie wiem czym się moja bratowa pasła ale z ok 50kg na 90 kg to jest konretna zmiana... Po ciąży mając ledwie ponad 20 lat koledzy mojego brata myśleli że to jego mama 🤦 może kwestia genów. Moja mama po urodzeniu piątki dzieci dopiero teraz bliżej 70 lat zaczyna jej się pojawiać brzuszek...
-
Audrey wrote:A kość nosowa była widoczna?
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Pogoda...wow... 40 kg? Oby mnie to nie spotkało:P chociaż moja mama ma sporą nadwage i zawsze obawiałam się że też będę miała tendencję do tycia Moja mam przytyła w ciąży że mną 26 kg i wydawało mi się że to mega dużo (szczególnie biorąc pod uwagę fakt że ja urodziłam się z wagą 2,5kg)
-
Dave87 wrote:Tak i na dole jest napisana przezierność karkowa 1 mm NT
Kość nosowa to NB dlatego pytam bo nie jest podana. A NT to przezierność karkowa to co innego. Od razu mówię, że nie chcę się wymądrzać, po prostu nie widzę tej informacji na kartce dlatego pytam
Ounai, pewnie jadła smalec
Moja mama z jednym z braci przytyła 30kg, ale mowiła że nie jadła tylko żarła. I naprawdę na zdjęciu z tamtego czasu wygląda jak słoniątko (mówię to be złośliwości). -
nick nieaktualnyAudrey wrote:Chmurka ja mam 160cm i ważę 68kg, więc weź pod uwagę to, że Ty możesz sobie na to pozwolić żeby przytyć w 1 trymestrze 3kg
A najlepsze jest to, że w styczniu powiedziałam sobie że schudnę 10kg, a potem zobaczyłam 2 kreski
Ja na razie nic nie przytryłam, ale tez bardzo sie staram, chociaż ostatnie 3 dni jadłam sporo słodyczy, bo wróciła mi na nie ochota, a dostałam na dzien kobiet 🙈
Ale muszę się znowu pilnować. W poprzedniej ciązy wazyłam 58 kg przed. Do 4 miesiąca nie przytyłam nic, a mialam ogromny apetyt. A pozniej się zaczęło, średnio po 4 kg miesięcznienie jadłam nie wiadomo ile, w miarę zdrowo, ale zaczęlo być ciepło i codziennie zjadałam jakiegos loda (wtedy były McFlurry Bounty i teraz o zgrozo znowu są 😂).
Przytryłam łącznie ponad 25 kg. Moja mama w ciąży ponad 30 i po ciąży wszystko zgubiła, więc naiwnie myślałam, ze też tak będzie. Byłam bardzo opuchnnięta, bo były upały, rodziłam synka też we wrześniuNo niestety 10 kg z ciązy mo zostało, także teraz muszę się pilnować, żeby nie powtórzyła sie ta historia. Wiadomo, nie zamierzam się głodzić, ale slodycze tylko w weekend 😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 09:57
-
Audrey wrote:Kość nosowa to NB dlatego pytam bo nie jest podana. A NT to przezierność karkowa to co innego. Od razu mówię, że nie chcę się wymądrzać, po prostu nie widzę tej informacji na kartce dlatego pytam
Ounai, pewnie jadła smalec
Moja mama z jednym z braci przytyła 30kg, ale mowiła że nie jadła tylko żarła. I naprawdę na zdjęciu z tamtego czasu wygląda jak słoniątko (mówię to be złośliwości).
Smalec chyba czasem faktycznie jadła 😂 pasztet na pewno i to jakieś 5 kanapek na śniadanko. Ciastka szły na okrągło.
Moja siostra też dużo przytyla coś bliżej 30 kg ale ona wyglądała jakby połknęła piłkę skoczkeale szybko zgubiła. Po kilku miesiącach wróciła do wagi.
To jest chy a kwestia bardzo indywidualna... -
Ja z Amela w ciąży przytyłam 17 kg. Startowałam z wagi 60 kg przy wzroście 168 cm. Bardzo szybko zgubiłam, nawet nie wiem kiedy. Teraz przed ciążą schudłam 7 kg i startowałam z wagi 53 kg. Ale czułam się źle, jedynie podobał mi się totalnie płaski brzuch 😁. Ale takto wyglądałam jak kościotrup. Na szczęście przytyłam już jakieś 5 kg 😁. Także ja przytyłam najwięcej , ale zero mdłości, wymiotów. Poza tym ja chciałam przytyć do tych 56-58 kg bo wtedy czuje się najlepiej. W tej ciąży pewnie będę miała więcej niż w poprzedniej bo inna pora (lato więc sprzyja zatrzymywaniu się wody) no i czuje się wyśmienicie więc mogę jeść wszystko 😛.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
W sumie waga to pojęcie względne... Najważniejsze żeby każda z nas się dobrze czuła ze sobą! Teraz i tak nie możemy się odchudzać więc musimy się pogodzić ze wzrostem wagi 😊
-
Freja000 wrote:Mam pytanie do Was, bo wy dalej jesteście.
Moje dziecko w które nie wierzyłam, żyjew dodatku rośnie coraz bardziej. W 7tc było OM+1 a dziś OM +3. OM wyliczyłam sama na podstawie owu, czyli owu - 14 dni, więc jest akuratne. Czy to normalne, tak się zdarza?
Chodzi o to że z usg wychodzi o np. 3 dni starsze lub młodsze dziecko? Całkowicie normalneWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 10:24
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Ja przytylam w ciąży z synem 21 kg z tego co pamiętam. Ale jadłam, jadłam zwłaszcza dużo słodyczy. U mnie w pracy je się dużo, snaidamy na przerwie i wzajemnie sobie dogadzamy, dlatego i sporo przytylam. Po pracy jezdzilam po sklepach budowlanych, do naszego domu który wykanczalisny i musiałam zjeść dwa batony żeby zabić głod po drodze. W dniu porodu chyba wazylam 80 kg. Po porodzie wydaje ni się że zaszłam do 67kg. Wracając do pracy wazylam już 57 kg przy 186 cm wzrostu i wyglądałam naorawde dobrze. Wtedy sobie wykupila jadlopsis na vitalia.pl chyba 2009kcal bo karmiła piersią i udało się pięknem zrzucić kilogramy. Teraz planując ciążę odchudzalam się i biegalam sporo od wakacji. Zaczęłam od wagi 59 kg ale przytylam do 65 kg, wydaje mi się że przez mój eksperyment z odstawieniem mięsa na ponad miesiąc... Teraz jestem w domu i powiem szczerze że nie mam z z bardzo apetytu, jem normlanie! N w miarę zdrowo. Co ciekawe pierwszy raz w życiu nie mam ochoty na słodycze. Ja słodycze czy w ciąży czy nie zarlam jak głupia... Normalne było że na każdych zkauosch jakis batonik, albo jak otoseralam czekoladę to cała szła na raz. A teraz totalnie mi się nie chce. Potrafię zjeść cukierka lub kostkę czekolady i już nie mam ochoty na więcej. Podoba mi się to bardzo. Chciałabym po porodzie wykupić sobie catering dietetyczny na miesiąc Chcoiaz. Wiem że zmęczenie i brak czasu często pcha do nezdrowych nawyków żywieniowych. Zobaczymy jak będzie w praktyce bo dla syna i męża i tak trzeba będzie gotować. Myślę że wsparcie męża będę miała i sam nie da mi przytyć teraz:D W tym wszystkim nie chodzi o to by mieć figurę modelki, tylko po rpsptu czuć się dobrze sama że sobą.
Dżoana12 lubi tę wiadomość
-
Freja000 wrote:Mam pytanie do Was, bo wy dalej jesteście.
Moje dziecko w które nie wierzyłam, żyjew dodatku rośnie coraz bardziej. W 7tc było OM+1 a dziś OM +3. OM wyliczyłam sama na podstawie owu, czyli owu - 14 dni, więc jest akuratne. Czy to normalne, tak się zdarza?
U mnie też z usg wyszło że dziecko jest 3 dni starsze. Ogólnie według mnie jest to niemożliwe bo wiem kiedy zaczęła się ostatnia miesiączka i wiem kiedy była owulacja bo tylko w ten jeden raz mogło dojść do zapłodnienia (bo innych razy nie było). Ale wg usg 3 dni starsze. Ale wiem że to normalne, szwagierka też miała precyzyjnie jak ja wyliczone i też jej wychodzi dziecko starsze o kilka dni.
-
Freja, super! Mój syn był nawet o 6 dni starszy, a na późniejszym etapie to już o 2 tygodnie 😲 Urodził się po prostu długi 60 cm.
Freja000 lubi tę wiadomość