X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 168. Przed pierwsza ciaza wazylam 53kg. Teraz waze 60kg, nie mialam motywacji i sily na diety 😟.

Ja w ciazy i podczas karmienia mam straszna okropna chec na slodycze. Po odstawieniu od piersi mija jak reka odjal
    .

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Tzn wiem, że może wyjść większe, ale chodzi mi o to, czy może wychodzić coraz większe?

Może, na późniejszym etapie się wyrówna :) Może będzie duża dzidzia. Tylko się cieszyć że jest dobrze :)

Ja mam ochotę na jajka, chleb na jajku, wszystko z jajkami :D i tosty :) Pojadłabym też trochę pomarańczy ale lekarz kazał ograniczyć.
    A tak poza tym to nawet nie mam jakiś napadów głodu, ale regularnie co 3h muszę jeść, bo inaczej mam takie ssanie że masakra.

O! Ciągnie mnie do napoi gazowanych, i to bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 11:01

Freja000 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądacie TV? Przedszkola, żłobki k szkoly zamykają... To się dla mojego synka upieklo hehe bo po dwóch tygodniach w domu jest rano masakra.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Audrey Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    Oglądacie TV? Przedszkola, żłobki k szkoly zamykają... To się dla mojego synka upieklo hehe bo po dwóch tygodniach w domu jest rano masakra.

I co to da? Co zrobią np studenci? Raczej nie wyjadą do domów rodzinnych tylko wezmą dodatkowe godziny w miejscach gdzie pracują a są to zwykle restauracje. Czyli z izolacji nici.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja to chyba jest zakres w porządku. U mnie na USG jest zawsze napisane wiek ciązy z OM i wiek obliczny na podstawie pomiarów.
    Najpierw było tak samo, na 2 ostatnich wizytach z pomiarów maluszek jest OM+2. W poprzedniej ciąży tez moj syn wyprzedzał termin z OM o kilka dni i raz bylo 2 raz 4.
    Także noe ma się co martwić. Uwierz w swoje maleństwo 🙂

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Może, na późniejszym etapie się wyrówna :) Może będzie duża dzidzia. Tylko się cieszyć że jest dobrze :)

Ja mam ochotę na jajka, chleb na jajku, wszystko z jajkami :D i tosty :) Pojadłabym też trochę pomarańczy ale lekarz kazał ograniczyć.
    A tak poza tym to nawet nie mam jakiś napadów głodu, ale regularnie co 3h muszę jeść, bo inaczej mam takie ssanie że masakra.

O! Ciągnie mnie do napoi gazowanych, i to bardzo.

A czemu kazał Ci ograniczyć pomarańcze? Że względu na cukier?

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wściekła.....
    Rozumiecie, że odwołali mi usg genetyczne w szpitalu w którym prowadzę ciąże?!
    I w dupie to mieli, że to jest ważne usg... W końcu epidemia...

Jadę na to usg dzisiaj, do szpitala gdzie miałam zrozygnowac z prowadzenia ciąży i odwołać to dzisiejsze usg...

To już jest chorobą w Warszawie naprawdę...

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 11:54

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Jestem wściekła.....
    Rozumiecie, że odwołali mi usg genetyczne w szpitalu w którym prowadzę ciąże?!
    I w dupie to mieli, że to jest ważne usg... W końcu epidemia...

Jadę na to usg dzisiaj, do szpitala gdzie miałam zrozygnowac z prowadzenia ciąży i odwołać to dzisiejsze usg...

To już jest chorobą w Warszawie naprawdę...

tego się boję! Państwowy szpital?

dqprp07wzt9w07bj.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mni3 syn dopiero co poszedł od poniedziałku do prz3dszkola po ponad dwóch tygodniach siedzenia w domu. Też się cieszę że mam wymówka żeby nie jeździć 2 raz w tą z powrotem po 15 km. Muszę wymyśleć co z nim ciekawego robić. Liczę że pogoda dopisze to pochodzimy troszkę po dworze. Ale ogólnie nie wiem co myśleć o tym wszystkim. Ciekawa jestem czy msze dostawa odwolane w kościołach:D

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Patutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    tego się boję! Państwowy szpital?
    Tak... Obydwa NFZ.
    W jednym odwołali i mają w dupie, zupełnie że to ważne usg dziecka w brzuchu.

Natomiast w tym 2 dzwoniłam specjalnie się podpytać gdzie się udać, no i powiedziała mi, że mam pytać portiera.
    Dziękuję Bogu, że jeszcze nie zrezygnowałam z tego 2 lekarza....

Tak więc genetyczne mam o 17 dzisiaj..

2016 🩷

2020 🩵

• Audrey Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    A czemu kazał Ci ograniczyć pomarańcze? Że względu na cukier?

Ograniczyć pomarańcze i mandarynki. Tak szczerze mówiąc nie pytałam dlaczego :/

Freja, ja kupuję sobie małą fantę raz na tydzień, dawkuję sobie. Zresztą jak mi czasami ciężko na żołądku to napiję się trochę gazu i mi lepiej.

Patutka, niestety jak to nfz to lipa. Gorzej jak wszystko zamkną. Ale aż dziw że odwołują badania genetyczne.

Odwołują zajęcia w szkołach przedszkolach, ale ile to potrwa, myślą, że wyplewią to w 2 tygodnie? A co jak się okaże że to 2 miesiące, rodzice muszą zostać z dziećmi więc kto będzie pracował?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 11:56

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie u nas w tamtym tygodniu ksiądz na mszy mówił żeby nie przychodzić do kościoła tylko się pomodlić w domu...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Katwie u nas w tamtym tygodniu ksiądz na mszy mówił żeby nie przychodzić do kościoła tylko się pomodlić w domu...

O to to, to samo mówi mój gin. Ale wczoraj słyszałam w radiu że kościołów nie zamkną bo tak jak szpitale leczą choroby, tak kościoły leczą dusze. Chryste. Jestem wierząca ale żaden klecha ani babcia nie pomyślą, że ksiądz dający eucharystię z ręki zakaża każdą następną osobę. Już nie wspominając, że w kościele nawet nie da się zachować bezpiecznego dystansu. Ale nie, chodźmy wszyscy do kościoła! A najlepsze jest to, że za tydzień mieliśmy iść do wujostwa na urodziny, dzisiaj odwołali bo wszyscy starsi członkowie rodziny odmówili przyjścia ze względu na koronawirusa. A w kościele w pierwszej ławce. Żałośni hipokryci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 12:13

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Tak... Obydwa NFZ.
    W jednym odwołali i mają w dupie, zupełnie że to ważne usg dziecka w brzuchu.

.

Patutka ale to nie jest badanie wazne dla dziecka. Naprawde. Wazne jest badanie polowkowe kiedy wykryc mozna wady ktore mozna juz nawet w ciazy leczyc (choc to ekstremalnie rzadkie przypadki).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 12:31

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka - to nie jest tak, że odwołali bo mają złą wolę, jest realne ryzyko, a wirus dla ciężarnej jest groźniejszy niż dla innych młodych osób. Szkoda, że nie zaproponowali jakiegoś rozwiązania tej sytuacji...

Freja - ja tak miałam, że dzidziuś był najpierw idealnie zgodny z owulacją, później był starszy o 1 dzień, a na genetycznych o 3 dni. :)

Zamknięcie szkół według mnie na pewno przedłuży się o więcej niż 2 tygodnie, w tym momencie nie jest ważne kto będzie pracował, a kto nie, ważne jest żeby ten wirus nie rozlał się na taką skalą jak we Włoszech.

W mojej rodzinie starsze osoby (rodzice, wujkowie) plus my z mężem przestaliśmy chodzić do kościoła. Mszę można oglądnąć w tv.

Krokodylica, Freja000, Ounai lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Patutka ale to nie jest badanie wazne dla dziecka. Naprawde. Wazne jest badanie polowkowe kiedy wykryc mozna wady ktore mozna juz nawet w ciazy leczyc (choc to ekstremalnie rzadkie przypadki).
    Wiesz, dla mnie to badanie, jest mega ważnym badaniem.
    Chciałabym dowiedzieć czy ma 2 ręce, 2 nogi, podstawowe narządy...

Annia każda choroba jest dla nas groźna, nie tylko koronawirus.
    Przykre jest to, że wizytę u ginekologa też mi w tym szpitalu odwołali.
    A na pytanie skąd mam wziąć receptę na duphaston i luteine Pani powiedziała "nie wiem"....

2016 🩷

2020 🩵

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka przexiez rece nogi widac tez na zwyklym badaniu. A jak cos jest nie tak z jakims narzadem to co zrobisz? Bo jesli nie masz w planach usuniexia to to wszystko tez wyjdzie na polowkowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 12:36

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Wiesz, dla mnie to badanie, jest mega ważnym badaniem.
    Chciałabym dowiedzieć czy ma 2 ręce, 2 nogi, podstawowe narządy...

Annia każda choroba jest dla nas groźna, nie tylko koronawirus.
    Przykre jest to, że wizytę u ginekologa też mi w tym szpitalu odwołali.
    A na pytanie skąd mam wziąć receptę na duphaston i luteine Pani powiedziała "nie wiem"....
    No ale tego wirusa obecnie mamy epidemię światową, i jego dokładny wpływ na ciężarną i płód nie jest do końca zbadany. Amerykańskie CDC uważa że ciężarna może być w grupie wysokiego ryzyka powikłań tak jak osoby starsze, więc lepiej dmuchać na zimne. Właśnie mówię, że szkoda że nie zaproponowano jakiegoś rozwiązania, badania w przychodni czy gdzieś gdzie jest mniej ludzi niż w szpitalu... Kontynuacje leków w dobie e-recepty mogliby ci wystawić zaocznie jakby chcieli...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale ja tego i tak nie rozumiem...
    To jest placówka medyczna...
    To teraz do jakiegoś maja mam byc bez opieki lekarza?
    Bo na prywatnego nie mam...
    Ja rozumiem wirus itd, ale tam akurat było wejście tylko dla ciężarnych..

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ