!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do koronawirusa to u mnie ze względu na to odwolano doslownie wszystko.Ja pracuje z kilkuset osobami i odeslano mnie do pracy zdalnej co jest mi nawet na reke aczkolwiek jest to problematyczne dla rodzicow itp.Mam nadzieję ze skonczy sie to szaleństwo z wirusem
u mnie juz puste w sklepach.Nawet papieru toaletowrgo brak
13.01 - ||❤
10.03 💖🙏prenatalne
-
KotkaPsotka3 wrote:Nie, ja pisze o badaniu usg okreslajacym przeziarnosc karkowa i nos ktore potem zestawia sie lub nie z badaniem pappa i okresla prawdopodobienstwo wystapienia wad genetycznych.
A reszte moim zdaniem mozna sprawdzic na polowkowym.2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
to_tylko_ja wrote:A to przysługuje Ci USG prenatalne na NFZ?
Jak z Twoją pracą tak w ogóle? Bo pamiętam, że miałaś jakieś problemy.
Mąż pracuje ale akurat wolimy pieniądze przeznaczać na wyprawkę niż na prywatnego lekarza.
A czemu ma mi to usg nie przysługiwać na nfz? :p2016 🩷
2020 🩵
Ounai wrote:Na NFZ badanie prenatalne jest za darmo jeśli w tym roku kończysz 35 lat lub jest podejrzenie wad u płodu.
Przecież ja pisałam o usg genetycznym....2016 🩷
2020 🩵
Blanka85 wrote:Mevr_A czekamy na wiadomość ...
Zapomnialam tu napisac, taki zabiegany dzien!
Wszystko wyglada ok, przeziernosc w porzadku. Maly leniwiec spal i wydawal sie bardzo oburzony faktem, ze probujemy go obudzic, ale laskawie nam pomachal w koncu
Oficjalny termin mamy na 23 wrzesnia. Jakby sie urodzil 3 dni wczesniej, to nie musialabym mezowi prezentu na rocznice slubu kupowac, wiec licze na dzieciaczka, ze bedzie wspolpracowal ze mna
Pojutrze oddaje krew na nipt i mam nadzieje, ze wtedy juz odetchne tak porzadnie i zaczne sie tym wszystkich cieszyc tak na 100%Ounai, Blanka85, Pogoda, Annia, Natalii, Krokodylica, erre, edka85, joana, Monia91:) lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy kobieta aż tak bardzo zmienia się w ciąży. Szwagier teściowej poznał się po mojej buzi, że jestem w ciąży, no i się wydało;) Brzucha nie widział bo miałam obszerną bluzę.
Dzisiaj odebrałam wyniki badań i moje płytki nadal lecą w dół, a do tego jestem na granicy anemii, erytrocyty w dół, hemoglobina na najniższej granicy. To pewnie przez te wymioty, które nadal nie odpuszczają.
A do tego panująca w gminie zamieszanie z tym koronawirusem. MasakraWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 17:37
-
Szwagier teściowej siedział przy stole, ja weszłam i też siadłam przy stole, więc stół mnie zasłaniał. Ale nie znam się, może masz rację.
Ja pracuję online więc ten problem mnie nie dotyczy, wcześniej przez 10 lat pracowałam w przedszkolu, więc jakbym tam pracowała to od razu poszłabym na zwolnienie. -
Patutka wrote:No ale kto powiedział że ja mam prenatalne?
Przecież ja pisałam o usg genetycznym....
Ja jestem na urlopie obecnie, nie będę sprawdzać na sobie jak przebiega infekcja koroną na ciężarnej. Przeniosłam się do rodziców, będziemy sobie tutaj mieć własną kwarantannę.Krokodylica lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Patutka przecież to jest to samo - ocena ryzyka wad, morfologii płodu, przezierność karkowa, obecność kości nosowej, przepływy w przewodzie żylnym itp. To jakie ty miałaś mieć USG? Takie zwykłe usg płodu na NFZ czy genetyczne/prenatalne które trzeba zrobić ściśle w określonym czasie?
Ja jestem na urlopie obecnie, nie będę sprawdzać na sobie jak przebiega infekcja koroną na ciężarnej. Przeniosłam się do rodziców, będziemy sobie tutaj mieć własną kwarantannę.
Matko.. Przecież pisałam parę razy że chodzi o usg 1 trymestru..
Że nie zwykle usg bo widzimisie...2016 🩷
2020 🩵
Patutka wrote:Nie pracuje. Umowa się skończyła i skończyła się praca.
Mąż pracuje ale akurat wolimy pieniądze przeznaczać na wyprawkę niż na prywatnego lekarza.
A czemu ma mi to usg nie przysługiwać na nfz? :p
Więc może miałaś mieć po prostu zwykłe USG I trymestru i dlatego rejestratorki nie uważały tego za aż tak ważne.
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Ounai, ja pracuję, z tym że obsługuje sklep internetowy. Ale rano mam kontakt z kilkoma pracownikami. Natomiast żeby mieć pewność że się nie zarazimy i my i nasi mężowie/partnerzy musieliby siedzieć w domu. A domyślam się że Ci drudzy pracują więc teoretycznie mogą wirusa przynieść do domu.
-
Krokodylica wrote:Mevr dobre wieści.
Jaśmina mówisz że rzyganie nie odpuszcza. Współczuję, mam to samo. Dzięki Bogu że mama mi przy dzieciach pomaga bo bym zdechła.
A te leki co Ci zapisali? Dają cokolwiek?Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
W kwestii koronawirusa. Od dwóch osób które mają wtyki w ministerstwie słyszałam że sklepy wielkopowierzchniowe maja być zamknięte. A koleżanka pisała mi że jej siostra która mieszka w Anglii pisała jej że u nich od dziś reglamentacja na żywność plus ceny jedzenie w górę...