Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Baletnica Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koronawirusa to u mnie ze względu na to odwolano doslownie wszystko.Ja pracuje z kilkuset osobami i odeslano mnie do pracy zdalnej co jest mi nawet na reke aczkolwiek jest to problematyczne dla rodzicow itp.Mam nadzieję ze skonczy sie to szaleństwo z wirusem :/ u mnie juz puste w sklepach.Nawet papieru toaletowrgo brak

13.01 - ||❤
    10.03 💖🙏prenatalne
    7v8rs65gc1o2128z.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Nie, ja pisze o badaniu usg okreslajacym przeziarnosc karkowa i nos ktore potem zestawia sie lub nie z badaniem pappa i okresla prawdopodobienstwo wystapienia wad genetycznych.
    A reszte moim zdaniem mozna sprawdzic na polowkowym.
    Poza tym moja ciąża jest młodsza o około 2 tygodnie i chciałabym się dowiedzieć w końcu o szacowanym tp.. :)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to_tylko_ja wrote:
    A to przysługuje Ci USG prenatalne na NFZ?
    Jak z Twoją pracą tak w ogóle? Bo pamiętam, że miałaś jakieś problemy.
    Nie pracuje. Umowa się skończyła i skończyła się praca.
    Mąż pracuje ale akurat wolimy pieniądze przeznaczać na wyprawkę niż na prywatnego lekarza.

A czemu ma mi to usg nie przysługiwać na nfz? :p

2016 🩷

2020 🩵

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka daj znać po badaniu

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, podobno USG prenatalne darmowe przysługuje dopiero po 35 roku zycia

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Na NFZ badanie prenatalne jest za darmo jeśli w tym roku kończysz 35 lat lub jest podejrzenie wad u płodu.
    No ale kto powiedział że ja mam prenatalne?
    Przecież ja pisałam o usg genetycznym....

2016 🩷

2020 🩵

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genetyczne to prenatalne. Chodzi o USG pierwszego trymestru na którym oznacza się przezierność karkowa, widoczność kości nosowej, jakieś przepływy itd

Annia, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Mevr_A Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Mevr_A czekamy na wiadomość ... ;)

Zapomnialam tu napisac, taki zabiegany dzien! :)

Wszystko wyglada ok, przeziernosc w porzadku. Maly leniwiec spal i wydawal sie bardzo oburzony faktem, ze probujemy go obudzic, ale laskawie nam pomachal w koncu :)

Oficjalny termin mamy na 23 wrzesnia. Jakby sie urodzil 3 dni wczesniej, to nie musialabym mezowi prezentu na rocznice slubu kupowac, wiec licze na dzieciaczka, ze bedzie wspolpracowal ze mna :D

Pojutrze oddaje krew na nipt i mam nadzieje, ze wtedy juz odetchne tak porzadnie i zaczne sie tym wszystkich cieszyc tak na 100%

Ounai, Blanka85, Pogoda, Annia, nick nieaktualny, Krokodylica, erre, edka85, joana, Monia91:) lubią tę wiadomość

Ja - endometrioza I stopnia
    Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy kobieta aż tak bardzo zmienia się w ciąży. Szwagier teściowej poznał się po mojej buzi, że jestem w ciąży, no i się wydało;) Brzucha nie widział bo miałam obszerną bluzę.

Dzisiaj odebrałam wyniki badań i moje płytki nadal lecą w dół, a do tego jestem na granicy anemii, erytrocyty w dół, hemoglobina na najniższej granicy. To pewnie przez te wymioty, które nadal nie odpuszczają.

A do tego panująca w gminie zamieszanie z tym koronawirusem. Masakra :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 17:37

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 11:54

xgirl, Patutka, Ptysio, to_tylko_ja, Krokodylica, Audrey, erre, joana, ancys85 lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagier teściowej siedział przy stole, ja weszłam i też siadłam przy stole, więc stół mnie zasłaniał. Ale nie znam się, może masz rację.

Ja pracuję online więc ten problem mnie nie dotyczy, wcześniej przez 10 lat pracowałam w przedszkolu, więc jakbym tam pracowała to od razu poszłabym na zwolnienie.

• Annia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    No ale kto powiedział że ja mam prenatalne?
    Przecież ja pisałam o usg genetycznym....
    Patutka przecież to jest to samo - ocena ryzyka wad, morfologii płodu, przezierność karkowa, obecność kości nosowej, przepływy w przewodzie żylnym itp. To jakie ty miałaś mieć USG? Takie zwykłe usg płodu na NFZ czy genetyczne/prenatalne które trzeba zrobić ściśle w określonym czasie?

Ja jestem na urlopie obecnie, nie będę sprawdzać na sobie jak przebiega infekcja koroną na ciężarnej. Przeniosłam się do rodziców, będziemy sobie tutaj mieć własną kwarantannę. ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie troche waham co zrobic. Bo teraz jestem u rodzicow, duze miasto, dom z ogrodkiem. Ale maz zostal w De. Moge wrocic z nim w weekend ale tam mamy male dwupokojowe mieszkanko.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Patutka przecież to jest to samo - ocena ryzyka wad, morfologii płodu, przezierność karkowa, obecność kości nosowej, przepływy w przewodzie żylnym itp. To jakie ty miałaś mieć USG? Takie zwykłe usg płodu na NFZ czy genetyczne/prenatalne które trzeba zrobić ściśle w określonym czasie?

Ja jestem na urlopie obecnie, nie będę sprawdzać na sobie jak przebiega infekcja koroną na ciężarnej. Przeniosłam się do rodziców, będziemy sobie tutaj mieć własną kwarantannę. ;)

Matko.. Przecież pisałam parę razy że chodzi o usg 1 trymestru..
    Że nie zwykle usg bo widzimisie...

2016 🩷

2020 🩵

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka pisz lepiej jak po wizycie;)

Ptysio lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Nie pracuje. Umowa się skończyła i skończyła się praca.
    Mąż pracuje ale akurat wolimy pieniądze przeznaczać na wyprawkę niż na prywatnego lekarza.

A czemu ma mi to usg nie przysługiwać na nfz? :p
    No ta jak dziewczyny piszą - USG prenatalne czy też genetyczne, bo tak też jest nazywane przysługuje na NFZ gdy ma się 35 lat bądź jest podejrzenie wad u dziecka. Chyba, że lekarz, do którego chodzisz coś pokombinował i wystawił Ci skierowanie mimo, że nie masz wskazań. Ale wtedy byś też chyba miała PAPPA, bo jak jest na NFZ to jest jakby w pakiecie, przynajmniej tak mi się wydaje - i chyba tak dziewczyny miały? A jak idziesz prywatnie to możesz zrobić tylko USG - ja np tak robiłam, bo nie chciałam robić PAPPY.
    Więc może miałaś mieć po prostu zwykłe USG I trymestru i dlatego rejestratorki nie uważały tego za aż tak ważne.

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, ja pracuję, z tym że obsługuje sklep internetowy. Ale rano mam kontakt z kilkoma pracownikami. Natomiast żeby mieć pewność że się nie zarazimy i my i nasi mężowie/partnerzy musieliby siedzieć w domu. A domyślam się że Ci drudzy pracują więc teoretycznie mogą wirusa przynieść do domu.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mevr dobre wieści.

Jaśmina mówisz że rzyganie nie odpuszcza. Współczuję, mam to samo. Dzięki Bogu że mama mi przy dzieciach pomaga bo bym zdechła.

Mevr_A lubi tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Mevr dobre wieści.

Jaśmina mówisz że rzyganie nie odpuszcza. Współczuję, mam to samo. Dzięki Bogu że mama mi przy dzieciach pomaga bo bym zdechła.

A te leki co Ci zapisali? Dają cokolwiek?

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii koronawirusa. Od dwóch osób które mają wtyki w ministerstwie słyszałam że sklepy wielkopowierzchniowe maja być zamknięte. A koleżanka pisała mi że jej siostra która mieszka w Anglii pisała jej że u nich od dziś reglamentacja na żywność plus ceny jedzenie w górę...

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ