X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe katwie ja mysle, ze dzieciom to sie calkiem podoba i nie beda chcialy wracac do przwdszkoli czy szkoly.
    Ja sie ratuje bajkami z czego powodu robie sobie ogeomne wyrzuty bo moj syn nie ogladal nic do 3rz. Ale nie wyrobilibysmy tutaj. Jeszcze jak jest cieplo i jest gdzie wyjsc ale teraz to lipa. A moi rodzice niestety ale w ogole nie maja ani checi ani pomyslow jak spedzac czas z wnukami. No ale ok oni sa juz dosc wiekowi. I ciezko jest im tez zniesc ciagle krzyki i wariactwa. Choc mojil tesciowie choc tescuiwa jest niepelnosprawna jakos nie maja z tym problemow.
    U mnie tez ciezko z tym ze jest roznica wieku. Nie da sie grac z synem w planszowke gdy corka przy tym jest. Oni naklepiej sie bawia na dworze (co i tak ja uznaje za najbardziej rozwijajace zajecie, bardzi j niz jakie wyklejanki, malowanki czy puzzle itd). Teraz siedza juz od 1,5h na ogrodku i nie jest im nudno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 17:33

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:

Edka mysle, ze skoro to potrafi sie ulatniac i kilka lat to chyba powinnam kupwac juz meble, jeszcze zanim poznalam meza 😂 jego mina bylaby bezcenna gdyby sie o tym dowiedzial 😋😁
    Zapewne uciekłby gdzie pieprz rośnie, jeśli powiedziałabyś to na pierwszej randce 🙃

joana, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Katwie ja nie mowie ze te dzieci maja juz teraz weacac do szkoly a ludzie do pracy tylko, ze na dluzsza mete tak sie nie da.

Joana no ja tak to odczytalam ze jesli ktos nie malzje paznokci badz sie nie fatbuje etc to sie zapuszcza.

Przeciw depilacji nic nie mama, no chyba ze za pomica kremu to nie, ale mechanicznie czemu nie? Sa tez lakiery do paznokci bez toluenow, fzalanow i dpb i poprostu lepiej zwrocic uwage na to jakich sie uzywa bo sa to substancje szkodliwe, przenikajace przez plytke paznokcia do krwioobiegu.
    Tak samo takie rzeczy jak ubrania. Dawno temu nasaczano pizamki dzieciece antyogniowymi substancjami dopoki ktos tego nie zabronil bo sie okazalo, ze wszystko bardzo szybko (kilka godzin) przenika do krwi. Albo zakladanie ubran prosto ze sklepu na siebie lub dzieci- one sa nasaczane antygrzybicznymi substancjami zeby niebzgnily podczas transportu. To sa szczegoly ale tych szczeholow jest masa i koim zdaniem lepiej jest cos wiedziec niz nie i gdzie tylko sie da redukowac.

Od dwóch lat pracuję w salonie kosmetycznym i nie spotkałam się z lakierami (przynajmniej hybrydowymi) które przenikają przez płytkę paznokcia. Jeżeli chodzi o lakiery typu odżywka jest w nich formalina, która faktycznie wnika w płytkę paznokcia, ale nawet to nie w oka do krwiobiegu, wiec jeśli chodzi o robienie sobie paznokci, to jest to całkowicie bezpieczne.

Ounai lubi tę wiadomość

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkodliwych produktów, ja cała ciążę z synem i zresztą obecną też używam kremów do depilacji. Chemia straszna, że mam taką skórę że nie mogę używać ani wosku, ano broń bo z maszynki bo mam Pruszcz na pryszczu, straszne uczulenie. To jedyna rzecz po której wyglądam normlanie I nie wstydzę się pójść do ginekologa lub rozebrać przed mężem. Używam raz w miesiącu, w.zasadzie tylko na wizytę bo teraz nie ma męża więc nie mam się dla kogo golić:) Ale jak widać dla mojej pierwszej ciąży to nie zaszkodziło. Myślę że we wszystkim trzeba mieć umiar po prostu i tyle. Nie dajmy się zwariować.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok katwie ale ten krem tez nakladasz na iles minut i nie codziennie i nie na pare tygodni.

Domi - niektore sunstancje z lakierow przenikaja przez plytke paznokcia. Sa potem do wykrycia w moczu. Poszukaj sobie badan na ten temat i sprawdz jaki jest sklad substancji ktorych uzywasz w salonie.
    Np. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26485058/
    I po polsku mniej wiecej o tym https://mamadu.pl/122567,lakier-do-paznokci-odpowiedzialny-za-przybieranie-na-wadze-absurd-niekoniecznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 17:50

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do depilacji ja uzywam kremow. Raz w tygodniu. Czasem nogi jade depilatorem, pachy maszynka ale strefy intymne tez raz w tygodniu i to zawsze tylko krem. Niestety po wszystkim innym mam wysypke.
    I dopoki widze pipke to mam zamiar o nia tak dbac, bo wtedy czuje sie zadbana. Dla siebie i meza (jemu to obojetne 😂)
    Ale juz meza szkole ze jak nie bede widziala to wtedy jego rola 😁 A powaznie to Wam mezowi pomagali w depilacji?

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Wikisen Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to_tylko_ja wrote:

Witaj Wikisen - opowiedz coś więcej o sobie coś więcej :) To Twoja pierwsza ciąża? Są jakieś podejrzenia co do płci? Jaki to ten wstydliwy wiek na nieplanowaną ciążę? :D

Mam 4 dzieci tu na ziemi i blizniaki w niebie ❤️
    O najmlodszego staralismy sie 12 cs, w czerwcu chcialam wrocic do pracy, tym razem juz w zawodzie (jestem fizjoterapeuta, ale wczesniej tu w De pracowalam w Domu Dziecka), a tu niespodzianka.
    Najlepszy jest moj maz, gdy mu powiedzialam to on z tekstem wysloczyl: „jestem przerazony“ 😂 a dodam, ze jest kierowca zawodowym i pracuje od poniedzialku do soboty...

Duuuuzo po 30 ;)

29.10.2016 dwa aniołki w niebie Adam i
    Dawid (18 tc) ♥️♥️
    11.2018 synek Daniel
    h4zp9jcgfzggimc3.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna ja brałam lusterko małe i radziam sobie sama. Problemy zaczęły się naprade późno, chyba w ostatnim miesiącu ciąży dopiero musiałam sobie pomagać.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że osoby, u których robiłam szkolenia są odpowiednio wiarygodne, ale nawet jeśli 1000 osób powiedziałoby Ci, że jest nie po Twojej myśli to i tak nie zmieniłabyś zdania, bo zwyczajnie nie dochodzą do Ciebie żadne inne racje niż takie, które Ty uważasz za słuszne, 🤦🏼🤦🏼🤦🏼

Krokodylica, joana, Ounai lubią tę wiadomość

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Wikisen, ja mam 38 lat ;) i uważam, że żaden wiek nie jest wstydliwy na ciążę, zarówno planowaną czy nieplanowaną :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Co do depilacji ja uzywam kremow. Raz w tygodniu. Czasem nogi jade depilatorem, pachy maszynka ale strefy intymne tez raz w tygodniu i to zawsze tylko krem. Niestety po wszystkim innym mam wysypke.
    I dopoki widze pipke to mam zamiar o nia tak dbac, bo wtedy czuje sie zadbana. Dla siebie i meza (jemu to obojetne 😂)
    Ale juz meza szkole ze jak nie bede widziala to wtedy jego rola 😁 A powaznie to Wam mezowi pomagali w depilacji?

Mi mąż przed terminem porodu ogolił w jednej i drugiej ciąży.

joana lubi tę wiadomość

• Wikisen Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:

Wikisen witaj ❤ u mnie tez termin na 03.09 😊

A czujesz juz ruchy? Bo ja tylko jak leze to widze, gdzie sie uwypukla bezuch w danym momencie 🥺 albo przez moja juz wyczerpana ciazami macice, ta zrobila sie niewrazliwa na takie slabe kopniaczki 😂

Dawid (18 tc) ♥️♥️
    11.2018 synek Daniel
    h4zp9jcgfzggimc3.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    Co do szkodliwych produktów, ja cała ciążę z synem i zresztą obecną też używam kremów do depilacji. Chemia straszna, że mam taką skórę że nie mogę używać ani wosku, ano broń bo z maszynki bo mam Pruszcz na pryszczu, straszne uczulenie. To jedyna rzecz po której wyglądam normlanie I nie wstydzę się pójść do ginekologa lub rozebrać przed mężem. Używam raz w miesiącu, w.zasadzie tylko na wizytę bo teraz nie ma męża więc nie mam się dla kogo golić:) Ale jak widać dla mojej pierwszej ciąży to nie zaszkodziło. Myślę że we wszystkim trzeba mieć umiar po prostu i tyle. Nie dajmy się zwariować.

Mam to samo... Mnie ratowała depilacja pasta cukrową, ale lekarka mi odradzila na początku bo wiadomo to boli i bez sensu było narażać się na skurcze. Teraz się zastanawiam na kremem ale on tak wali że mecze się maszynka, gole z wlosem i chodzę z jeżem 😂 Ale na lato chyba się przeproszę czasem z kremem

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikisen przykro mi z powodu bliźniaków [*]

Wikisen lubi tę wiadomość

• Wikisen Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasima, mi nie chodzi o to, ze wstydze sie ciazy (no cos Ty) chodzi mi o to, ze ja, ktora swietnie zna swoj organizm. Ktora poprzednia ciaze planowala z termometrem, milionem testow owulacyjnych i ciazowych, ktora od 4 tc w kazdej poprzedniej ciazy wiedziala, ze to juz jest wlasnie TA druga kreska na tescie, dopiero w lutym wpadla na mysl, ze moze byc w ciazy. Dodam, ze w kazdej poprzedniej ciazy mialam takie mdlosci i wymioty i duza utrate wagi, ze ladowalam w szpitalu albo przynajmniej 3 razy w tygodniu na kroplowkach z lekami powstrzymujacymi wymioty. A tu, w tej ciazy nic... do tego niby okres ale skapy w terminach menstruacji. Chodzi mi tylko, ze to ja sie wstydze sama przed soba ☺️

Jaśmina lubi tę wiadomość

Dawid (18 tc) ♥️♥️
    11.2018 synek Daniel
    h4zp9jcgfzggimc3.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda ja tez nie lubilam zapachu kremu ale zadna metoda maszynka na mnie nie dzialala.. zawsze byla wysypka...
    Takze mecze sie z tym smrodem 2 lata ale bez wysypki 😁

Katwie a o lusterku nie pomyslalam 🤦‍♀️ dobra mwtoda, wyprobuje 😅

Wikisen ale piekna gromadka 😁 nam sie taka marzy. Teraz mam 31, wiec uwierz nieplanowana czy nie ale moge byc i po 40stce tylko, zeby spelnic te marzenie 🥰 zaden wstyd 😘
    Co do ruchow to mialam takie laskotanie w tamtym tygodniu tak okolo 6 dni.. a teraz dwa dni nic 🤦‍♀️ i juz sie martwie.. a moze po prostu to jeszcze nie byly ruchy dzidzi 😊

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • erre Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii, fajne zdjęcie :)

Ancys, Ounai, jak tam wizyty?

ancys85 lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1995 wrote:
    Myślę, że osoby, u których robiłam szkolenia są odpowiednio wiarygodne, ale nawet jeśli 1000 osób powiedziałoby Ci, że jest nie po Twojej myśli to i tak nie zmieniłabyś zdania, bo zwyczajnie nie dochodzą do Ciebie żadne inne racje niż takie, które Ty uważasz za słuszne, 🤦🏼🤦🏼🤦🏼

A skad ja wiem u kogo ty robilas szkokenia?
    A co do argumentow to wole opierac sie na naukowych badaniach niz na tym ze ktoa mi mowi ze mu na szkolebiu mowilo 😄. Mnie na studiaxh nauczono nie wierzyc we wszystko co sie slyszy czy czyta tylko sprawdzac zrodla.
    Ja ci tylko napisalam, sprawdz sklad. A ty na zlosc nie sprawdzisz bo ci autorytety z kursu mowily ze jest ok 😄

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 12:09

joana, erre, Chmurka, AHope, Pogoda, Wikisen, pap86, Domi1995, edka85, to_tylko_ja, darika, Anika, Szczęśliwa, Mevr_A, Ptysio, Krokodylica, maja2024, Natalii, Asia000 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, super!! :D

Ounai lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ