X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zajmuje się stylizacja paznokci i profesjonalne produkty nie zawierają toulenu, formaldehydu i innych substancji szkodliwych. Jeżeli robi się hybryde czy żel profesjonalnie i co 2/3 tygodnie, to nie jest to problem. Ja zrezygnowałam z pracy bo przez 8 do 12 godzin dziennie wdychać pył i opary z płynów to nie był najlepszy pomysł. Lakiery przy tej pracy akurat najmniej śmierdzą (mówię o hybrydowych). W poprzedniej ciąży nie wiem co miało wpływ na to że poronilam, dlatego zdecydowałam, że tym razem sobie odpuszczę pracę zwłaszcza, że mi wyszła mutacja Mthfr i PAI 1 które między innymi odpowiadają za przetwarzanie toksyn w organizmie.
    Miałam wiele klientek którym robiłam paznokcie w ciąży i nawet nie którym do porodu (osobiście uważam, że lepiej ściągnąć, ale to moje prywatne zdanie) i wszystkie urodziły zdrowe dzieciaczki.
    Teraz sama sobie robię paznokcie i ewentualnie teściowej. Do porodu napewno ściągnę, bo nie wiem ile moje dziecko będzie wymagało uwagi a odrost na pół kilometra nie wygląda dobrze i nie jest zdrowy dla paznokci.

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Wikisen Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Wikisen przykro mi z powodu bliźniaków [*]
    Dziekuje ❤️
    Mysle sobie, ze moze mialam byc mama 5 ziemskich dzieci, moze ktos tam w Gorze chcialy by tak bylo... Jednak to nie zmienia faktu, ze strasznie za nimi codziennie tesknie 😭 choc nie dane mi bylo trzymac zywych w ramionach.

29.10.2016 dwa aniołki w niebie Adam i
    Dawid (18 tc) ♥️♥️
    11.2018 synek Daniel
    h4zp9jcgfzggimc3.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, a zdradzisz jaki krem używasz? Bo mi też po wszystkim wysypka wychodzi :/

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai moja siostra ma na imie Martusia 🥰 gratulacje ❤

Kotka Ty nie posluchasz jej, ona nie musi Ciebie 🤷‍♀️ Zycie 😁
    Zreszta myślę, ze wiele z nas podchodzi z przymruzeniem oka co to piszesz na temat swoich wielu teorii 😋
    I rozumiemy, ze na każdy temat masz "nierzetelne, doskonałe" zrodla naukowe ale uwierz nikogo to nie interesuje 😁

Kazdy ma swoj rozum i swoja wole, jak Ty 😊 Ty masz swoim zdaniem zawsze racje i nikogo nie sluchasz, więc my Ciebie tez nie musimy 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Domi1995, Krokodylica lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai no to gratki,ze dziewczynka sie potwierdzila!
    Natalii ja ze wzgledu na takie fhr plodu musialam robic sanco bo mi sie podnioslo ryzyko skorygowane trisomii 13 przez tętno ale po badaniu ta wada sie wykluczyla.
    Swietne wiadomosci dziewczyny. Mozemy spokojnie cieszyc sie ciąza i drugim trymestewm 😎😍😆

Ounai lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Ja też zajmuje się stylizacja paznokci i profesjonalne produkty nie zawierają toulenu, formaldehydu i innych substancji szkodliwych. Jeżeli robi się hybryde czy żel profesjonalnie i co 2/3 tygodnie, to nie jest to problem. Ja zrezygnowałam z pracy bo przez 8 do 12 godzin dziennie wdychać pył i opary z płynów to nie był najlepszy pomysł. Lakiery przy tej pracy akurat najmniej śmierdzą (mówię o hybrydowych). W poprzedniej ciąży nie wiem co miało wpływ na to że poronilam, dlatego zdecydowałam, że tym razem sobie odpuszczę pracę zwłaszcza, że mi wyszła mutacja Mthfr i PAI 1 które między innymi odpowiadają za przetwarzanie toksyn w organizmie.
    Miałam wiele klientek którym robiłam paznokcie w ciąży i nawet nie którym do porodu (osobiście uważam, że lepiej ściągnąć, ale to moje prywatne zdanie) i wszystkie urodziły zdrowe dzieciaczki.
    Teraz sama sobie robię paznokcie i ewentualnie teściowej. Do porodu napewno ściągnę, bo nie wiem ile moje dziecko będzie wymagało uwagi a odrost na pół kilometra nie wygląda dobrze i nie jest zdrowy dla paznokci.

No dokładnie, żadne z profesjonalnych produktów w żaden sposób nie wpływają źle na płytkę paznokcia lub co lepsze na cały organizm, o dziecku już nie wspominając 😉 jak się siedzi w tym pyle i wdycha się co chwila aceton to faktycznie w jakiś sposób mogłoby zaszkodzić, choć nie dowiadywałam się dokładnie tylko nie ryzykując poszłam na zwolnienie

Pogoda lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre zawsze kupuje jakiś veet oddzielnie nogi i bikini... ale ostatnio kupilam jakis krem pod prysznic veet z gabeczka. Niby do nog ale tam byl za slaby. Uzywam do bikinii (🤷‍♀️), na 5 min, scieram gabeczka. Cudeńko 😋

erre lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A używałyście kiedy takich kremów, po których nie trzeba golić tylko ściąga się szpatułką? Ja nigdy nie próbowałam, zawsze chciałam, ale jakoś nie miałam przekonania czy to na pewno działa :)

• Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z cukrzyca, gdzie dostałyście glukometr? Już drugą wizytę u diabetologa mi odwołali i nie wiem co robić. Nigdzie nie chcą przejąć a ja chcę zacząć w końcu się kontrolować. Nie widzi mi się kupowanie tego wszystkiego na własną rękę...

8p3os65gfezqfali.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi uzywalam, ale rozny skutek. Mnie dopiero teraz zachwycil ten veet z gabeczka do zmywania pod prysznicem.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana a jak się nazywa dokładnie? ☺️

• erre Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam Silk&Fresh- to chyba to?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, gratuluję Martusi ☺

to_tylko_ja wrote:
    To wygląda na to, że ja dzisiaj zaliczyłam pierwszego konkretnego kopniaka. Ledwo do łazienki doleciałam, mimo, że byłam chwilę wcześniej.

To mnie już kopie chyba jakiś czas bo często tak mam że chwilkę po siku lecę jeszcze raz 🤣 ale ruchów nie czuję.

Sorki dziewczyny, ale już omijam posty na temat szkodliwych substancji w lakierach bo każdy ma swoje przekonania 😉

to_tylko_ja, Ounai lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Qunai moja siostra ma na imie Martusia 🥰 gratulacje ❤

Kotka Ty nie posluchasz jej, ona nie musi Ciebie 🤷‍♀️ Zycie 😁
    Zreszta myślę, ze wiele z nas podchodzi z przymruzeniem oka co to piszesz na temat swoich wielu teorii 😋
    I rozumiemy, ze na każdy temat masz "nierzetelne, doskonałe" zrodla naukowe ale uwierz nikogo to nie interesuje 😁

Kazdy ma swoj rozum i swoja wole, jak Ty 😊 Ty masz swoim zdaniem zawsze racje i nikogo nie sluchasz, więc my Ciebie tez nie musimy 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Oczywiscie, ze nie musi. Nie spojzala tez pewnie nawet w te publikacje albo nawet w ten artykul po polsku. Bo ona wie lepiej i juz. Wie tez lepiej, ze zadne substancje z tych ktore ma w pracy nie przenikaja przez plytke i wie tez ze nie szkodza dziecku. No poprostu to wie i juz 😄🤦🏼‍♀️. Po co cos sprawdzac, po co sie czegos nowego dowiadywac.
    A to, z ze piszesz, ze zupelnie nikogo nie obchodza badania naukowe to przejaw mega ignorancji. Niechec do tego zeby sie czehos dowiedziec i rozszerzyc swoja wiedze w jakims kierunku jest cokolwiek dziwna. I ja nie mowie, zeby sluchac mnie bo ja bym tez nie sluchala jakiejs laski z internetu. No ale to juz nie moj problem 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 19:30

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny skończmy. Te duskusje do niczego nie prowadzą. Wiem bo też w kilku uczestniczyłam. Po co sobie psuć nerwy

Wikisen lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka tak samo jak i nie moj problem Twoja chec bycia nad innymi 😅 mania wyzszosci i posiadania jedynego racjonalnego zdania 😁
    Megaignoracja, moze byc 😁 obojetne mi szczerze co jeszcze napiszesz 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
    Choc poprawka nie napisalam, ze nikogo nie obchodza badania naukowe- tylko co Ty napiszesz. Badania naukowe kazdy umie znaleźć sobie sam. Posiadamy rozumy. W co zapewne watpisz i posiadasz jakis madry artykuł o tym dowodzacy 😅
    Zreszta Kotka nie mam zamiaru z Toba juz dyskutowac, bo to zbedne 😋 Tobie wystarczy samozachwyt 🤦‍♀️

Krokodylica lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• joana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Znalazłam Silk&Fresh- to chyba to?

Dokładnie to ten, szczerze polecam 😊

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• pap86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kremow do depilacji to ja uzywam eveline do skory wrazliwej do depilacji bikini i mi sie sprawdza. Nie mam tez uczulenia po tym ale mam delikatne owlosienie wiec pewnie to nie dla wszystkich typow wlosa. Pachy nogi itd gole maszynką.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Ja też zajmuje się stylizacja paznokci i profesjonalne produkty nie zawierają toulenu, formaldehydu i innych substancji szkodliwych. Jeżeli robi się hybryde czy żel profesjonalnie i co 2/3 tygodnie, to nie jest to problem. Ja zrezygnowałam z pracy bo przez 8 do 12 godzin dziennie wdychać pył i opary z płynów to nie był najlepszy pomysł.
    Domi1995 wrote:
    No dokładnie, żadne z profesjonalnych produktów w żaden sposób nie wpływają źle na płytkę paznokcia lub co lepsze na cały organizm, o dziecku już nie wspominając 😉 jak się siedzi w tym pyle i wdycha się co chwila aceton to faktycznie w jakiś sposób mogłoby zaszkodzić, choć nie dowiadywałam się dokładnie tylko nie ryzykując poszłam na zwolnienie
    Dziewczyny spadłyście mi z nieba - potrzebuję porady (jeśli oczywiście macie ochotę jej udzielić).
    Od zawsze robię sobie paznokcie sama (jakieś 5 lat minimum) i nigdy nie miałam problemów z trwałością. Odkąd zaszłam w ciążę jest dramat - po tygodniu mam minimum 3 do poprawy, po dwóch wszystkie, a zawsze miałam bez problemu 3 tygodnie. I już się zastanawiam, czy to nie wszechświat krzyczy, że mam nie nosić tych hybryd, czy to się zdarza częściej? Miałyście klientki z takimi problemami? Czy jest jakiś sposób żeby temu zaradzić?
    Używam żelu ibd, lakierów semilac/indigo/neonail.

Kotka, ja rozumiem, że każdy ma swoje zdanie, ale może postaraj się nie narzucać go innym. Twoja reakcja jest co najmniej taka jakby dziewczyny promowały tu codzienne wypicie butelki wina, a tu chodzi o lakier do paznokci czy farbę do włosów. Nie każdy będzie sobie wywracał życie do góry nogami, bo jest w ciąży. Wiadomo - chcemy dla naszych dzidziusiów wszystkiego co najlepsze, ale bez przesady - jak zjemy coś niezdrowego, wyfarbujemy włosy, czy wymalujemy paznokcie to nic się nikomu nie stanie. A ty próbujesz z dziewczyn zrobić złe, wręcz wyrodne matki.
    Nasze mamy stosowały taką chemię do farbowania włosów, że wiele z nich teraz łysieje, o kosmetykach to szkoda nawet mówić, co było do nich dodawane (nikt wtedy nie robił takich testów jak to jest teraz robione), my bawiłyśmy się zabawkami bez atestów, mieszkałyśmy być może w domach krytych eternitem czy z izolacjami podłogi z papy i... ŻYJEMY. Takie wystrzeganie dziecka od chemii jest kompletnie bez sensu, bo później wychodzi w świat, gdzie toalety nie są sprzątane ekologicznymi środkami, mieszka w mieście, gdzie smog kilkunastokrotnie przekracza dopuszczalne normy lub na wsi z opryskami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 19:47

joana lubi tę wiadomość

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Ounai, gratuluję Martusi ☺
    To mnie już kopie chyba jakiś czas bo często tak mam że chwilkę po siku lecę jeszcze raz 🤣 ale ruchów nie czuję.
    Ja też ruchów nie czuję jeszcze, ale to ma sens :D

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ