!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj maz tez jest fizjoterapeuta 😄 (tzn.teraz juz nie pracuje w zawodzie bo postanowil skonczyc inne studia- fizjot.to ciezki zawod i bardzo zle platny, przynajmniej w De). Bardzo zwraca uwage na to jak sie dziecko trzyma i jaka ono samo ma postawe i ruchy.
No ja tam nie uwazam, ze taki maly roczny babel moze odksztalcix buty chodzac w nich tylko pare niesiecy i tylko chwile dziennie (dorosly czasem spedza w butach ponad 8h, uczace sie chodzic dziecko bardzo krociutko). No ale to kazdy jak chce robi. Ja bym w zyciu nie dala paru stow na buty na pare miesiecy. A fakt jest taki ze najlepiej zeby dziecko chodzilo na boso chyba. U nas w przedszkolu niektore dzieci maja takie buty z barrzo barrzo miekka podeszwa, cos jakby skarpetkobuty. Ale one sa ekstremalnie drogie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 13:46
-
Apropo wózków ja mam dwa typy. Będę kupować nowy, więc wstrzymam się najdłużej jak się da. Jeden wózek ma koła żelowe, drugi pompowane. Czym one się różnią i które są Waszym zdaniem lepsze?
-
Leeila26 wrote:Apropo wózków ja mam dwa typy. Będę kupować nowy, więc wstrzymam się najdłużej jak się da. Jeden wózek ma koła żelowe, drugi pompowane. Czym one się różnią i które są Waszym zdaniem lepsze?
A macie na oku jakiś niedrogi ale w miarę modny wózek? Ja chyba też kupię nowy bo ten stary mam pożyczony a planuje jeszcze przynajmniej jednego dzidziucha albo trzech nawet jak męża namowie02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty ja się zakochałam w tych dwóch:
https://www.dadi-shop.pl/img/cms/LONEX/Carello/lonex%20carello%20kolor%20beżowy%20wózek%20dziecięcy%202w1%203w1%20sklep%20dadi-shop.jpg
https://a.allegroimg.com/s720/11f60f/505e8e0a4871910deec00735a5ca
Są inne wzory. Pierwszy 2tys 2w1, drugi 1500zł 3w1 (z fotelikiem). Postanowiłam, że nie będziemy inwestować jakoś specjalnie w wózek.. komfort jest taki, że mamy swoje podwórko podejrzewam, że więcej będę tam właśnie spędzać czasu z dzieckiem niż spacerując. Co innego jak ktoś mieszka w bloku.. wózek musi być lekki, skrętny i dobry do prowadzenia - jest już więcej wymagań
-
Co do wózków się nie wypowiem, bo na razie się rozglądam
Co do ciąży, ja wcześniej przez kilka lat nie mogłam zajść w ciążę, jak się później okazało przyczyną była praca, która wykańczała mnie psychicznie i fizycznie, po rzuceniu roboty od razu zaszłam w ciążę. Niestety puste jajo płodowe. Lekarze kazali odczekać 3 miesiące, ale myśmy odczekali tylko dwa wychodząc z założenia, że jeśli wcześniej się nie udawało, to jest małe prawdopodobieństwo, że tym razem się uda. A tu niespodzianka
Mój maluszek już wyraźnie daje znać o sobie. Nie są to już bąbelki, tylko wyraźne pukaniaMiałyście rację, tego uczucia nie da się pomylić z niczym innym, za pierwszym razem nie byłam pewna, ale gdy pukanie zaczęło się powtarzać kilka razy dziennie od trzech dni to już nie mam wątpliwości. Dzisiaj z samego rana urządził sobie chyba poranną gimnastykę. Cudowne uczucie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 15:00
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Kotka Attipasy są jak skarpetkobuty z miękką podeszwa. I nie są ekstremalnie drogie- do 100 spokojnie się kupi 🙂. Ja kupiłam właśnie Amelii jako pierwsze buty i jak dla mnie super. Podeszwa miękka, pięknie się wyginała a i łatwo się zakładało.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ounai właśnie zamówiłam Amelii Befado bo też słyszałam pozytywne opinie. Kupiłam jej sandałki do biegania po domu bo mamy.remont i same skarpety teraz odpadają. Kosztowały jakoś 50 kilka złotych i są rewelacyjne! Takie do styrania super 🙂.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ounai, przepraszam ale mam wrażenie że Twoja teściowa to takie duże dziecko.
Odnośnie cery w ciąży, moja mama właśnie była przywieźć mi pas z owczej wełny. I oznajmiła "to na pewno będzie dziewczynka bo zbrzydłaś na twarzy". Dzięki mamo.
Jaśmina, ja ciągle czekam na jakieś pukanie czy coś. Wiecie, wiem że to sprawa indywidualna ale trochę się martwię że nic nie czuję 🙁 nie mam żadnych objawów że coś mogłoby być nie tak, czasami jak się dzwigne czy obrócę na drugi bok to zaboli mnie podbrzusze ale to normalne.
Z dobrych wieści to mój ginekolog wrócił z urlopu i przyjmuje normalnie ale tylko ciezarne. Czy będą jakieś rystrykcyjne odkażania to dowiem się w środę jak bratowa pójdzie. Już nie mogę się doczekać mojej wizyty ☺ -
Audrey przy pierwszej ciazy to za wczesnie na ruchy!
w sensie nie wiesz jak je powinnas czuc. I najczesciej kobitki szukaja duzo za wysoko ruchow. Zrob tak-wieczorem po kolacji poloz sie na plecach i poloz obie dlonie TUZ NAD WZGORKIEM LONOWYM. I lekko przycisnij dlonie i czekaj. Gwarantuje Ci,ze poczujesz taką "rybke" pod skorą, a moze i delikatnego kopniaka
sprobuj i potem napisz czy cos poczulas. Pamietaj tez ze dzidizus moze sobie spac. Po jedzeniu zwykle sa najaktywniejsze.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
U mnie z cera bylo tak jak ludzie powiadaja 😄. Z synem piekna cera a corka mi urode odbierala i wygladalam jak pasztet 😄 ale za to wlosy moglam myc raz n na tydzien (normalni 2 razy w tyg).
Co do butow jeszxze to ja kupilam corce w styczniu sniegowce w Decathlonie. Buty w miare tanie i superanckie! Sa cieple i kompletnie nieprzemakalne (wlazla w nicb na przyklad do stawiku...albo na maksa w kaluze). W przyszlym roku kupie takie same tez dla syna.
-
pap, spróbuję ☺ a tak właściwie, to czasem jak lekko nacisnę podbrzusze właśnie nad wzgórkiem to mnie boli. Tzn to nie taki ból tylko czuję się niekomfortowo, jakby coś mnie tam uwierało, tak jakby baaardzo delikatny ból, to normalne?
Staram się nie myśleć że coś jest nie tak bo w sumie nie mam powodów. Pewnie myślę tak że zniecierpliwienia. Bo ja jestem kobieta 0 cierpliwości jak to mój mąż mówi 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 16:47
-
Audrey wrote:Ounai, przepraszam ale mam wrażenie że Twoja teściowa to takie duże dziecko.
Odnośnie cery w ciąży, moja mama właśnie była przywieźć mi pas z owczej wełny. I oznajmiła "to na pewno będzie dziewczynka bo zbrzydłaś na twarzy". Dzięki mamo.
Jaśmina, ja ciągle czekam na jakieś pukanie czy coś. Wiecie, wiem że to sprawa indywidualna ale trochę się martwię że nic nie czuję 🙁 nie mam żadnych objawów że coś mogłoby być nie tak, czasami jak się dzwigne czy obrócę na drugi bok to zaboli mnie podbrzusze ale to normalne.
Z dobrych wieści to mój ginekolog wrócił z urlopu i przyjmuje normalnie ale tylko ciezarne. Czy będą jakieś rystrykcyjne odkażania to dowiem się w środę jak bratowa pójdzie. Już nie mogę się doczekać mojej wizyty ☺
Myślę, że u Ciebie to może być za wcześnie, u mnie to 18 tydzień, więc już najwyższa poraczekaj cierpliwie a na pewno i Ty doczekasz się ruchów maleństwa, niektóre kobiety czują dopiero w 21 tygodniu także masz czas. Dobrze radzi też pap86, ja też się spodziewałam ruchów przy samym pępku, a one są na dole brzucha przy wzgórku łonowym. U mnie uczucie jest takie, jakby Ci ktoś delikatnie pukał we wnętrze dłoni ( tylko tu puka w brzuch). Do tego mogę przyrównać to uczucie.
-
Dziewczyny, przyszły dziś wyniki NIFTY. Jesteśmy tacy szczęśliwi będziemy mieli zdrową córeczkę. Tak bardzo chciałam, żeby dziecko było zdrowe, tyle stresu i łez, na szczęście wszystko jest dobrze. Po cichu marzyliśmy o córeczce i teraz rośnie pod moim sercem.
ancys85, pap86, Chmurka, Krokodylica, joana, to_tylko_ja, edka85, Ptysio, Pogoda, erre, Leeila26, Anika, Annia, Ounai, Natalii, katwie27, ktosiowa, AHope, Domi1995 lubią tę wiadomość
-
A co do zabobonów to ja nigdy nie miałam pryszczy/krost. Teraz mnie strasznie wysypuje czerwonymi krostami, które swędzą. Włosy mi się nie poprawiły, mam apetyt na kwaśne. Wychodzi na to, że córkę poczeliśmy w owulację lub dzień po bo tylko 2 razy. I jeszcze pamiętam jak mówiłam do męża 25 grudnia, byliśmy w Polsce "choć może się uda, taki Bożonarodzeniowy cud, na polskiej ziemi". A z chińskiego kalendarza powinien być teraz syn.
Rożaa lubi tę wiadomość