!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Spodnie ciążowe z pasem mają to do siebie, że grzeją i się zsuwają.
W ciąży z synem miałam spodnie ciążowe z pasem podtrzymującym brzuch zakupione w H&M, nie wiem czy jeszcze takie są do nabycia...minus był taki, że materiał łapał wszystkie "ciciki" (jak mówi mój syn) i trzeba było zaopatrzyć się w dużą ilość rolek do ubrań 😜
Ja ostatnio kupiłam w lidlu spodnie ciążowe z pasem (który oczywiście się zsuwa), więcej spodni typowo ciążowych nie zamierzam kupować; jakby co, to mam jeszcze spodnie z dzianiny dresowej, które po prostu będę wiązać pod brzuchem. Ostatnio kupiłam też spódnicę z reserved, która nie jest ciążowa ale myślę że się nada (https://www.reserved.com/pl/pl/xv176-09x/ladies-skirt) a jak lato się rozkręci, to jak pisze Leeila26 będą królować sukienki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 12:55
-
Chmurka wrote:Dziewczyny to po ile sztuk tych ciuszkow najlepiej kupić w danym rozmiarze? Bo ja już nie wiem... Oczywiście tak mniej więcej....ile bodów, ile pajaców? W necie najwcześniej pisze 5-10...
Chyba żadna z nas tak do końca nie wie
Syn był długi i w ogóle nie nosił rozmiaru 56, córka urodziła się 7 cm krótsza i nawet rozmiar 56 był dla niej za duży.
Warto więc przygotować się na różne opcje ale nie przesadzić w żadną stronę pamiętając że taki maluszek szybko rośnie. Każda firma też ma swoją rozmiarówkę, 62 z H&M to tak na prawdę 68
Ja zamierzam kupić po 2szt. bodów i pajaców w rozmiarze 56, w rozmiarze 62 znacznie więcej sztuk. Jak Dzidzia urodzi się maleńka to najwyżej dokupię ale łatwiej będzie założyć coś większego niż wciskać bąbla w przymaławe śpiochy...😂😜😆
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Ounai, jeśli wrzucisz to na drugą stronę, to mogę przekopiować do siebie na pierwszą.
Krokodylica, Annia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny chyba gdzies na watku przewijal sie sklep sinsay. Kupowalyscie dla takich maluchow stamtąd? Ceny naprawde fajne. Wiem,ze jakosciowo to roznie bo przeciez zdarzalo mi sie kupic sobie jakis tshirt tam ale ciekawe jakie sa ciuchy dla dzieci. 3pak body za 3dyszki a z wygladu nawet fajne.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Freja000 wrote:Czy możecie mi powiedzieć kiedy najlepiej iść na połówkowe? Czy ma być to 20 tydzień, czy jakieś większe widełki?
Freja a tak w ogóle jak tam u Ciebie? Nie odzywasz się za dużo 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 17:59
Freja000 lubi tę wiadomość
-
pap86 wrote:Dziewczyny chyba gdzies na watku przewijal sie sklep sinsay. Kupowalyscie dla takich maluchow stamtąd? Ceny naprawde fajne. Wiem,ze jakosciowo to roznie bo przeciez zdarzalo mi sie kupic sobie jakis tshirt tam ale ciekawe jakie sa ciuchy dla dzieci. 3pak body za 3dyszki a z wygladu nawet fajne.
Dobre gatunkowo sa z c&a bawelna organiczna (przy czym ich 62 jak dla mnie jest 68), newbie i kappahl (przy czym ich 62 jest jak normalne 68/74). W smyku o do jakości to zależy na co się trafi po praniu niektóre sie szmaca. HM jest też ok. Z tych 3 firm najbardziej dla mnie trzymają się po praniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 18:09
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Ja sinsay nie znam, bo dopiero w tym roku nam otworzyli w naszym mieście. Kupiłam jakiś czas temu właśnie 3pak bodziaków, miało być dla koleżanki bo jest w ciąży wyżej ode mnie i miałyśmy się spotkać ale koronagówno zniweczyło nam plany więc pewnie będzie dla nas.
Ja już kiedyś pisałam że kupuję w pepco, tak małe dziecko nie zdąży w żaden sposób tego zniszczyć, moja druga córka nosi ubrania po pierwszej i te ubranka nadal nie są zniszczone. -
Dziewczyny spytam jeszcze raz bo moze gdzies moj post sie zawieruszyl.Czy ktoras z was stosowala masc IZOVAG? Na infekcje? Jest to masvc z aplikatorem, a napisane w ulotce ze w ciazy nie stowac aplikatora.To co znalazlam w necie:
"Ciąża i laktacja
Dotychczasowe dane dotyczące stosowania izokonazolu w okresie ciąży nie wskazują na działanie teratogenne. Nie mniej jednak nie zaleca się używania aplikatorów dopochwowych podczas ciąży. Należy zachować ostrożność w przypadku przepisywania preparatu kobietom w ciąży. Należy unikać stosowania leku w I trymestrze ciąży. Ze względu na nieznaczne wchłanianie izokonazolu (mniej niż 10% dawki) oraz krótki czas leczenia, nie przewiduje się szkodliwego wpływu izokonazolu, który przenika do mleka matki, na karmione dziecko. Jednak w związku z brakiem odpowiednich badań u kobiet karmiących piersią, preparat należy zastosować jedynie w przypadku, gdy w opinii lekarza korzyści dla matki przeważają nad potencjalnymi zagrożeniami dla dziecka."
Zrodlo:poradnik zdrowie
To w koncu moge ja zastosowac? Myslicie ze jstest bezpieczna?13.01 - ||❤
10.03 💖🙏prenatalne