!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai jak uzupełnisz listę wyprawkową todaj znać, wtedy wrzucę na 1 stronę. Już widzę sporo mamy info. A co do podgrzewaczy i stelizatorow. Ja mimo KP kupiłam. Przydały mi się.
-
Dziewczyny, fajnie że jest lista, ale powiem szczerze że gdybym miała pierwszy raz rodzić to mnie by ta lista zgubiła naprawdę. Przejrzałam listę dotycząca karmienia. Wg planując karmienie piersią większość rzeczy jest zbędna. Jak się nie uda czy coś będzie potrzebne to naprawdę emamy XXI wiek i można sobie kupić, w aptece Panie doradzą lub można sobie wybrać wcześniej jakiś firmę konkretną i wysłać po konkretny produkt męża. Męża wie naprawdę się sprawdzają po porodzie pod tym względem. I tak się potem okaże że jeszcze kupicie 5 innych butelek aż znajdziecie swoją ulubioną. Takim przykładem są nakładki żelowe na piersi. Jakbym rodziła pierwszy raz pewnie bym je kupiła patrząc na tą listę. Nakładki są napraede sporadycznie przed doradców polecane. Używając ich od tak można tylko sobie i dziecko zrobić krzywdę w starcie w karmieniu. Więc raczej polecam jednak krótkie listy. Długa przewiduje wszystkie kataklizmy:D dla nas mam jest fajna, ale mówię gdybym maila rodzić pierwszy raz to by mnie to zgubilo bo jest za dużo rzeczy. Dużo rzeczy to bałagan, chaos i mnóstwo wydanej niepotrzebnie kasy. Co nie zmienia faktu że uklony dla dziewczyn które ja zrobiły:)
-
edka zobaczyłam zdjęcie i myśle co to jest, bo przecież żadna z nas nie spodziewa się bliźniaków haha
później czytam, że stópki
cudowne!
jeśli chodzi o ,,nowinki" które wpisują się w niektóre listy wyprawkowe, to jestem w szoku ile tego jest. Szumiś to pół biedy - jednym się przydaje, drugim nie. Ale ja ostatnio widziałam podgrzewacz do mokrych chusteczek haha
. Ciekawe czy ktoś to kupuje..
Waszych list jeszcze nie przeglądałam, zaraz się za to zabieram. Mam już stworzoną swoją, ale nie będę wklejać, żebyśmy się aż tak nie dublowały
chyba, że znajdę coś, co ja mam a tu nie będzie
edka85 lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Jeszcze masz bugaboo donkey
a jak zaiskrzy to wozki, ktore mam sprzedam i kupie ten jeden JEDYNY. Dzieki za podpowiedz
29.10.2016 dwa aniołki w niebie Adam i
Dawid (18 tc) ♥️♥️
11.2018 synek Daniel
-
Ounai jasne że nie ma listy idealnej. Ja mówię że to jest lista która przewiduje każda sytuację naprawdę. Ja bym to bardzo nazwała lista rzeczy które mogą ale nie muszą się przydać, bo przewidują każdy scenariusz. A my powinniśmy zakładać że będzie dobrze pod każdym względem. Jak chcecie karmić piersią to wierzcie w to. Nie kupujcie butelek. Jak będzie trzeba to się kupi. Wierzcie w to że dziecko będzie spokojne, bez kolek. A na zły czas może znajdziecie swoją metodę uspokojenia? Może wystarczy poleżeć na golasa z bobasem i to mu pomoże zamiast szumisia? A jak się nie uda to olx i szumis jest tego samego dnia, albo po rolsru zakuo przez internet lub sklepie. A jeszcze taniej włączyć suszarkę lub szum z Youtube. Tak samo uważam że zamiast butelek, wyoarzaczy i nakladek lepiej zainwestować w doradcę laktacyjnego w razie niepowodzenia w starcie w karmieniu. Zeby nie było ja święta nie byłam. Kupiłam dużo rzeczy chociaż nie tyle co jest na listach. Zupełnie niepotrzebnie. Naprawdę pisze to tylko i wyłącznie dlatego że dziewczyny się mogą pogubić. Ja bym nie wiedziała co jest potrzebne mniej A co bardziej...
-
Edka tez gratulacje z polowkowych
Ja mam dopiero 6maja buuuu. To bedzie chyba jakos 21z kawaleczkiem. Dzisiaj przyszlo mi pare ciuszkow z 51015ach te malusie rozmiary.. i jeszcze maz mi przywiozl uzywane,ktore kupilam przez fejsa ale są obecnie na kwarantannie w aucie 😂
Podgrzewacza nie mialam choc od 6moesiaca karmilam mm, sterylizatora tez nie-gotowalam butelki i smoczki w garnku,chusteczki mokre trzymalam chwile w rece zeby sie ocieplilynakladki na piersi probowalam uzyc ale nie umialam i cierpialam z bolu na poczatku karmienia. Ale to bylo 4lata temu, kto wie jak bedzie we wrzesniu
edka85 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Planuje karmic piersia, ale mysle, ze lepiej kupic jakas butelke itp.
Maz jest przydatny itp ale niekazdy zna sie na takich rzeczach.. nie wiemy tez czy wszystko odrazu bedzie dostepne.
Akurat ja mieszkam na wsi, w miescie 15 km ode mnie jest jedna apteka. XXI w. ale niekazdy ma super apteki czy sklepy pod nosem.
Zakup internetowy to czekanie na cos kilka dni.
A tez nie wiemy jaki bedzie dostep do wszystkiego we wrześniu.
Takze mysle, ze lepiej cos kupic i niech sie nie przyda. Później mozna sprzedać, badz zostawic dla kolejnego dziecka.
Ale oczywiscie zgadzam sie, ze kilka rzeczy z listy jest wogole niepotrzebnych. I kazda dobierze co jest jej potrzebne. Wiadome, ze nawet pierworodka nie poleci kupowac tego wszystkiego z listy bo musi. Każdy ma swoj rozum, zna swoje potrzeby i mozliwosci finansowe.
Gratulacje udanych wizyt ❤
Ja jutro upuszczam krew..
A dzis przyszly mi ubranka z lidla, jeszcze czekam na paczke z 51015 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 23:08
Krokodylica, to_tylko_ja lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Joana ja jak przegladalam sklep lidla z ich ciuszkami to nie bylo prawie w ogole rozmiarow 56-62
a lidl ma calkiem dobra jakosc ciuszkow. Ja sama lubie ciuchy z lidla 😂
Sluchajcie te pierwsze ciuszki to tak czy siak pierze sie w40st nie? W 60to sie zbiegną. Ja teraz upiore w naszym zwyklym proszku a pozniej szykujac juz wyprawke w proszku dla dzieci.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja ubrania dzieci piorę w 40 stopniach. Czasem nawet w 30, jak są jakieś delikatniejsze materiały.
Ja zamierzam karmić piersią ale od razu zamawiam butelkę (medela calma na początek) i zamierzam dawać mleko z butli by się dziecko przyzwyczajało. Przy drugiej córce zrobiłam ten błąd że była tylko na cycu i jak już miała kilka miesięcy to pluła butelką, mm jej nie dawałam tylko moje mleko, pluła i koniec, i darła się że głodna. W końcu była nawet taka sytuacja że byliśmy z mężem na weselu i co 3 godziny musiałam jeździć do domu karmić córkę. Potem też ciężko było ją od cyca odstawić. Miałam zamiar karmić rok a karmiłam 1,5 bo tak nam to ciężko szło.
Teraz będę przyzwyczajać do butli od razu.to_tylko_ja lubi tę wiadomość
-
Ounai gratuluję wizyty.
I Agata bo też byłaś?
Edka Tobie też a zdjęcie stópek rewelacyjne! Jakoś tak zawsze gin robi zdjęcie buzi, całego dziecka, a to zdjęcie stópek jest taaakiee słodkie.
Pochwalcie się dziewczyny tymi ubrankami, uwielbiam oglądać dziecięce ubranka.
Ja dzisiaj rano obudzilam się dalej z bólem głowy, rębał mnie ten durny łeb wczoraj cały dzień, myślałam że mi rozsadzi. I rano dalej to samo. Wykończy mnie ta pogoda. Wzięłam apap bo kolejnego dnia nie wytrzymam.
A dzisiaj wizyta, trzymajcie kciuki żeby z dzieckiem było wszystko dobrze i żeby siusiak nie zniknął. 😂
Ptysio, Pogoda, edka85, Ounai lubią tę wiadomość
-
Krokodylica kciuki zaciśnięte
Chmurka powodzenia i daj znać co u Was i co ustaliłaś z lekarzem w sprawie prowadzenia Twojej ciąży.
pap86 ja piorę prawie wszystko w 40 st. (oprócz ręczników i pościeli); dziecięce ubranka przez pierwszy rok prałam w płynie lovella a potem jak erre przeszłam na nasze proszki i płyny, po wyschnięciu żelazko idzie w ruch... wymyślili pralki, suszarki do ubrań, mogliby jeszcze ogarnąć machinę do prasowania, bo u mnie wiecznie kosz z praniem stoi 😂😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 07:38
Krokodylica lubi tę wiadomość