!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Katwie ja myślę że obszerna lista jest ok, każda z nas jej spis musi po prostu dostosować do swoich potrzeb i budżetu. Jeśli któraś z nas będzie miała wątpliwości czy dana rzecz się przyda niech pyta na forum, podzielimy się spostrzeżeniami
Ja Mamusiom rodzącym pierwsze dziecko polecam na podstawie naszej forumowej wyprawki zrobić swoją listę rzeczy potrzebnych, rzeczy które mogą się przydać i rzeczy zbędnych. Niektóre z tych wyprawkowych gadżetów mogą być fajne na prezenty czy to bociankowe, czy jak urodzi się dzidziuś...u nas np. wszyscy pytają co potrzebne i to jest fajne, bo nie ma zbędnych gratów w domu.
Jak planujecie karmić piersią to podgrzewacz na butelki może być fajnym prezentem na chrzciny albo taki szumiś. Ja np. dla córki chciałam termometr bezdotykowy, a szwagierka zażyczyła sobie nawilżacz powietrza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 07:58
-
Ancys gdzieś na YouTube widziałam że istnieje taka maszyna
pewnie za miliony albo jeszcze nieopatentowana
ancys85 lubi tę wiadomość
-
Chmurka ja dla dziecka, prócz pampersów i chusteczek mokrych, nic nie miałam bo wszystko dawał szpital. Ubranka które mąż przywiózł na wyjście wyprałam normalnie jak inne i tyle ...ale też słyszałam, że nie powinno się brać za dużo do szpitala i choć bardzo by się przydała to poduszka do karmienia została w domu...
-
Kroko jak Ty masz dzis wreszcie wizyte to wszystko powiedz ginowi-o wymiotach, o bolu glowy. Trzymam mocno zeby siusiak nie zniknal-ciekawa odmiana przy Twoim babincu
Co do prania to ja jakos szybko przeszlam na nasz proszek do prania. Ale moj syn nie ma zadnej alergii i generalnie w ogole nie choruje (2niewielkie infekcje w ciagu roku mu sie trafią-taki egzemplarz. Ciekawe jaki bedzie braciszek-moze przeciwienstwo i bedzie miak kolki, nie bedzie chcial spac w nocy? 😱 eeetam biore co dają-staralam sie 2lata o tego malego dzidziulka.
Co do ciuszkow do szpitala to ja polecam wziac tam jakies gorsze uzywane zeby wlasnie nie bylo szkoda uprac w wysokiej temp lub wyrzucic po szpitalu.Krokodylica lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyJa siedzę właśnie na krzywej. I o ile sama glukoza była nawet dobra - smak cytrynowy. Tak teraz jest słabo. Robię wszystko by nie zwrócić.
Za 10 minut wchodzę na prenatalne. Takie mam dzisiaj coombo . Mam nadzieję że wszystko jest w porządku ibede miała piękne zdjęcia na prezent urodzinowy.ancys85, Chmurka, Anika lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w czwartek 😊
Witamy się rozpoczynając 21 tydzien, czyli połowa za nami! 😄
Kochane. Gratuluję udanych wizyt I pięknych pamiątkowych zdjęć 😊 i mocno trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 😊
Przyszły mi pierwsze zakupy dla naszej Królewny 😍
Pierwsze różowe 💟
Nie mogłam się powstrzymać 😊
Pogoda, Chmurka, Krokodylica, Audrey, joana, maja2024, Ounai, Dave87 lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Ja na szczęście do szpitala nic nie musiałam zabierać oprócz chusteczek nawilżanych, więc zmieściłam się w kabinówkęAle miałam przygotowaną dodatkową torbę z ciuszkami, gdybym musiała trafić do innego szpitala.
-
Kroko, Agata - kciuki! Glukoza mnie też pozytywnie zeskoczyła jeśli chodzi o smak
. Fajnie, że ktoś wymyślił cytrynową
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Mi udalo sie wlasnie znalezc troche w lidlu tych 50/56. Wzielam dwupak spodenek dresowych i slodki sweterek z kapturkiem, no i czapeczki bawelniane.
Z mezem rozchulilismy sie nad tym sweterkiem 🥰
Kciuki za wizyty ✊Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualny
-
Chmurka, musisz się dowiedzieć co szpital zapewnia. U nas kompletnie wszystko, ojciec tylko w dniu wypisu przynosi nosidełko i ciuszki na wyjście. Powinno zabrać się jak najmniej bo trzeba pamiętać że że szpitala przenosimy same bakterie. No i nie powinno się brać rzeczy droższych bo szkoda i takich, których nie da się wyprać w 90 stopniach. Tak radzą u nas w szpitalu.
-
Pap ból głowy jest od pogody, ciśnienia. Niestety zawsze byłam czuła na zmianę pogody
ale apap pomógł i jest względnie dobrze. U mnie (Podkarpacie) wczoraj wszyscy narzekali na samopoczucie i ból głowy. No a ja to się w ogóle do d*py czuję. Słabo mi i niedobrze. Powiem ginowi o wymiotach, ale dla niego to żadna nowość, trzecią ciążę rzygam.
Ja do szpitala nie musiałam mieć ubranek dla dziecka, ubierają w swoje.
Jedynie mąż przywiózł ubranka już na powrót do domu. Prałam je normalnie z innymi ubrankami.
Pieluszek jednorazowych nie brałam całej paczki, tylko trochę, żeby właśnie do domu ich nie wieźć z powrotem. Te które mi zostały zostawiłam paniom w szpitalu do wykorzystania dla dzieci.
ata śliczne ubranka, ten róż to prawie nie róż, taki delikatny.
Ja koloru różowego generalnie całe życie nie lubiłam no ale mając dwie córki - sorry winetou - musiałam zaakceptować. -
Audrey, chyba wszystko trzeba zabrać ale dopytam bratowej bo niedawno rodziła.
A słuchajcie, skoro wiem że będę miała cesarkę to jest sens uczęszczać do szkoły rodzenia?( oczywiście biorąc pod uwagę fakt że w ogóle będzie taka możliwosć w związku z tym koronawirusem:P) -
Trzeba się dowiedzieć, co szpital wymaga.
Tam gdzie ja rodziłam trzeba było mieć chyba wszystko 😉
Na stronie szpitala jest taka lista
"Co należy zabrać do porodu dla siebie i dziecka
Dla matki
koszula
skarpety
ręczniki
klapki pod prysznic, pantofle
woda niegazowana do picia
podkłady ginekologiczne (2-3 paczki)
podkłady ochronne na łóżko (rozmiar 60 x 90 cm - ok. 10-15 sztuk)
przybory toaletowe (pasta do zębów, szczoteczka, mydło, itp.)
Dla dziecka
pieluszki jednorazowe
ubranka (3 komplety)
chusteczki nawilżające i krem do pielęgnacji pośladków
kocyk lub otulaczek
kilka pieluszek tetrowych i flanelowych
ręcznik z kapturkiem
Osoba towarzysząca
ochraniacze na buty lub klapki
do cięcia cesarskiego - ubranko jednorazowe (bluza spodnie)"
Trzeba się zorientować, co jest potrzebne.😊
-
Na 100 % chłopak:) miałam wizytę wszystko w porządku ufff🙃 i krwiak się wchłonąl nie ma po nim śladu:) następna wizyta to już polowkowe:)erre, Chmurka, Audrey, Leeila26, ancys85, Anika, Ptysio, Pogoda, Krokodylica, Annia, edka85, pap86, joana, maja2024, Ounai, AHope, Asia000, Dżoana12, katwie27 lubią tę wiadomość
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo