X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap zazdro... Mój mąż jest biedny bo u mnie zero ochoty... Chyba będzie trzeba się zmusić dla dobra sprawy 😂 dobrze ze jest kwarantanna i w domu siedzi bo jakby poszedł gdzieś taki niewyzyty to kto wie czy by go jakaś nie skusiła 😂😂😂

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ja mam OMRON kupiony w aptece, działa bez zarzutu od 6 lat.

Chmurka ja nie wiem do końca jak to jest z tymi miesiącami ale weszłam na kalendarz belly i paczam a tu 5 miesiąc. :)

• Audrey Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, miesiąc to tak jak od ostatniej miesiączki się liczy - tak jak tygodnie. Czyli ja miałam om 10.12, czyli 11.04 zaczynam 5 miesiąc 😉

No na moim suwaczku zauważyłam że jak panienka stoi centralnie na cyfrze to tyle jest skończonych miesięcy ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 15:05

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt dziewczyny, maluszki śliczne :)

Ja wczoraj przeżyłam najgorszy dzień w tej ciąży. Od poniedziałku pobolewała mnie głowa. We wtorek już było kiepsko, byłam nie do życia, każdy ruch, dźwięk to był taki ból, lekarz zalecił panadol 2 tabl. co 6 godzin byle nie przekroczyć 6 tabl. na dobę i dodatkowo ibuprom. Ibuprom u mnie odpada ale wzięłam ten panadol, wczoraj o 6 rano wymiotowałam żółcią kilka razy, później już po południu tylko raz. Położna uspokoiła,że małej nic nie będzie itd. że niestety migreny się w ciąży nasilają. I od teraz zaczęłam się bać, że to wróci, to jest tak okropny ból, ani jeść ani spać nic. Mój syn wystraszony, starał się pomagać itd. mąż na noc do pracy, bałam się zostać w domu sama. Na szczęście po trzech dniach męczarni dziś już lepiej, choć głowa jeszcze pobolewa ale da się znieść.

Mam pytanie może znacie sposób na te bóle ? Może też takie miewacie ?

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja bardzo wspolczuje. A od kiedy masz takie bile migrenowe? Ja migreny nie mam bo mi pomagaja normalne srodki przeciwbolowe (ibuprofen i paracetamol). Zwykle po dwoch tabletkach na raz przechodzi. Raz musialam wziac maxymalna dobowa dawke. Ale wiem troche co czujesz bo ja nie potrafie z tym bolem glowy normalnie funkcjonowac, nie moge nic robic,ani lezec ani spac, myslec sie nie da tak czasem lupie. Bywalo, gdy nie moglam akurat wziac dluzej tabletki (bo na przyklad nie mialam przy sobie) ze ledwo nanoczy z tego bolu widzialam. Ale choc czasem bol rozsadza mi poprostu glowe to nie mialam nigdy mdlosci, ani swiatlowstretu ani problemow z widzeniem czy innych symptomow charakterystycznych dla migreny.
    Nigdy nie rozumialam kolezanke ktore mowily ze boli je glowa i nie braly tabletki i dalej normalnie funkcjonowaly. Dla mnie to niewykonalne.
    Kiedys probowalam nie brac tabletek zeby pokonac bol bez prochow. To co mi troche pomoglo to....masaz stop. Ponoc na stopach sa takie punkty ktore odpowiadaja za rozne organy. A tak to nic innego mi nie pomaga. To co mi szkodzi to szybkie ruchy, emocje i lezenie- musze miec glowe w pozycji pioniwej bo nawet tabletka mi nie pomoze.

Aha! Mam kolezanke ktora cierpiala od lat na codzienne bole glowy. Przechodzily po tabletkach, niemniej nie jest to zdrowe tak sie codziennie tym faszerowac. Pomogla jej relaksacja szczeki. Przypadkowo znalazla na youtubie filmiki jakiegos goscia ktory pokazywal cwiczenia na relaksacje stawu szczekowego. I mowi, ze jak reka odjal...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, mi tez sie migreny nasilily w ciąży. Były tygodnie gdzie miałam migrene dwa razy w ciągu tygodnia 🤯 i serio było to nie do zniesienia... wymioty, swiatlowstret, masakra. Ogólnie mało co mi pomaga poza lezeniem w ciemnym pokoju z oczami przykrytymi czymkolwiek. U mnie na szczęście koło 18 tygodnia mialam ostatnia migrene i teraz ponad 2 tygodnie spokoju.

Mam nadzieję, ze Tobie szybko ustąpi, bo to mega wykańczające 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 16:10

• Ounai Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 17:42

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, u mnie ostatnio też było nisko, a na połówkowym już wysoko.

Co do seksów, to u mnie też zerowe libido. Dzisiaj miało być bara bara, ale udało mi się uniknąć. Jutro już raczej mnie jednak nie ominie.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • N4dzieja Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówicie o tym zerowym libido.. ja się chętnie mogę podzielić swoim :D mogłabym co chwila ;-;

• Ounai Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 17:43

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie na prenatalnych było wysoko a teraz jakoś bardzo nisko.
    Ale pocieszacie mnie że się podniesie. :)

• joana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z ochota jest roznie...

Kochane odebralam wyniki i jako takie sa dobre. Ale wyszly mi liczne bakterie w moczu? Tzn o stanie zapalnym? Pewnie głupie pytanie, ale zawsze badanie mi wychodzilo oki a teraz tak..
    Wizyta w srode.. powinnam juz jakos dzialac np sokiem z zurawiny?

Kroko gratki ❤ innym za udane wizyty tez 😘
    Kciuki, zeby lozysko sie podnioslo.

A co do migren nie pomoge. Mam bol glowy tylko przy bardzo niskim cisnieniu. Po kawie przechodzi. Choc ja w tej ciazy to wogole czesto mam niziutkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 16:55

Krokodylica lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie. Krwiaka nie ma. Mogę już chodzić. Łożysko dość nisko, ale nie tragicznie. Też może się podniesie. Będzie mnie prowadził. Następna wizyta 14.05 ( to mają być połówkowe) nie będzie za późno? Będę 21t+1d jeśli dobrze liczę.
    Z tego wszystkiego ani nie spytałam ile waży ani nie poprosiłam o zdjęcie:(

Leeila26, Krokodylica, Ounai, Pogoda, erre, maja2024, Asia000, edka85, joana, Natalii lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka super wieści!!!
    Nie będzie za późno, ja też idę w 21 z hakiem.

Chmurka lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka grunt że wszystko dobrze. :)
    I że znalazłaś lekarza który Cię poprowadzi. :)

Ps. Ja mam wizytę 21+2tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 17:14

Chmurka lubi tę wiadomość

• erre Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, świetnie, że ten lekarz poprowadzi dalej ciążę 🙂 A plamienia już ustały?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 17:44

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N4dzieja, podziel się 😅 ja w niedziele na koniec mówię mężowi "wiesz co, nie podobało mi się" 🤣 on mówi że też tak dziwnie bo boi się o Małą No i że z gumką to nie jest to samo 🤣

Joana, prawdopodobnie infekcja albo już stan zapalny. Na własną rękę już możesz sok z żurawiny, ale taki domowy najlepiej, i pić że wszystkimi farfoclami. Będziesz jeszcze więcej siusiać ale to dobrze. I duuuzo wody!

Chmurka, ja na połówkowych będę 21+2. Fajnie że w końcu znalazłaś kogoś kto Ci będzie prowadził ciążę ☺ a nie dostałaś kartki że wszystkimi pomiarami? Położenie łożyska, czynność serca itp? Ja zawsze mam taką kartkę i wszystkie zdjęcia. A z ciekawości jeśli masz tą kartkę to tak z ciekawości jakie masz wartości w pomiarach? Bo tydzień temu jak byłam to dokładnie miałam taki sam tc jak Ty i jestem ciekawa 😀

Ounai, właśnie chciałam pyta o Twoja teściową. To wieziecie ją do domu? Czyli przez najbliższe tygodnie nie będziecie miały kontaktu?

Dziewczyny, bo nie jestem na bieżąco co do tej korony oprócz podstawowych informacji. To prawda że od 19 maja mają już po kolei wszystko otwierać i wszystko ma wracać do normy?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai oszczędzam się bo z tym rzyganiem i tak na nic nie mam siły.
    No i staram się młodszą córkę jak najmniej podnosić.
    No nic zobaczymy, mam nadzieję że będzie dobrze.

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka super wieści, fajnie, że poprowadzi dalej ciążę :)

Z tym bólem głowy to jest masakra, mi wcześniej pomagał ibuprofen 800 + panadol 500 czasem sam ibuprofen. A teraz to jest koszmar, u mnie nic z naturalnych metod nie skutkuje. Jak jest nagła zmiana pogody to moja głowa wariuje.

U mnie libido też zerowe, kurde choć w weekend miałam nawet ochotę do wieczora a później jak mały zasnął to mi przeszło. My w pierwszej ciąży mieliśmy zakaz a teraz możemy tyle, że raz (z dwóch jakie mieliśmy) lekko zaplamiłam takie różowe maleńkie kropeczki były i się teraz boimy. Chociaż lekarz powiedział, że to żyłka pękła i moja siostra też tak miała to jednak się boję.

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ