!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pap zazdro... Mój mąż jest biedny bo u mnie zero ochoty... Chyba będzie trzeba się zmusić dla dobra sprawy 😂 dobrze ze jest kwarantanna i w domu siedzi bo jakby poszedł gdzieś taki niewyzyty to kto wie czy by go jakaś nie skusiła 😂😂😂
-
Chmurka, miesiąc to tak jak od ostatniej miesiączki się liczy - tak jak tygodnie. Czyli ja miałam om 10.12, czyli 11.04 zaczynam 5 miesiąc 😉
No na moim suwaczku zauważyłam że jak panienka stoi centralnie na cyfrze to tyle jest skończonych miesięcy ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 15:05
-
Gratulacje udanych wizyt dziewczyny, maluszki śliczne
Ja wczoraj przeżyłam najgorszy dzień w tej ciąży. Od poniedziałku pobolewała mnie głowa. We wtorek już było kiepsko, byłam nie do życia, każdy ruch, dźwięk to był taki ból, lekarz zalecił panadol 2 tabl. co 6 godzin byle nie przekroczyć 6 tabl. na dobę i dodatkowo ibuprom. Ibuprom u mnie odpada ale wzięłam ten panadol, wczoraj o 6 rano wymiotowałam żółcią kilka razy, później już po południu tylko raz. Położna uspokoiła,że małej nic nie będzie itd. że niestety migreny się w ciąży nasilają. I od teraz zaczęłam się bać, że to wróci, to jest tak okropny ból, ani jeść ani spać nic. Mój syn wystraszony, starał się pomagać itd. mąż na noc do pracy, bałam się zostać w domu sama. Na szczęście po trzech dniach męczarni dziś już lepiej, choć głowa jeszcze pobolewa ale da się znieść.
Mam pytanie może znacie sposób na te bóle ? Może też takie miewacie ? -
Maja bardzo wspolczuje. A od kiedy masz takie bile migrenowe? Ja migreny nie mam bo mi pomagaja normalne srodki przeciwbolowe (ibuprofen i paracetamol). Zwykle po dwoch tabletkach na raz przechodzi. Raz musialam wziac maxymalna dobowa dawke. Ale wiem troche co czujesz bo ja nie potrafie z tym bolem glowy normalnie funkcjonowac, nie moge nic robic,ani lezec ani spac, myslec sie nie da tak czasem lupie. Bywalo, gdy nie moglam akurat wziac dluzej tabletki (bo na przyklad nie mialam przy sobie) ze ledwo nanoczy z tego bolu widzialam. Ale choc czasem bol rozsadza mi poprostu glowe to nie mialam nigdy mdlosci, ani swiatlowstretu ani problemow z widzeniem czy innych symptomow charakterystycznych dla migreny.
Nigdy nie rozumialam kolezanke ktore mowily ze boli je glowa i nie braly tabletki i dalej normalnie funkcjonowaly. Dla mnie to niewykonalne.
Kiedys probowalam nie brac tabletek zeby pokonac bol bez prochow. To co mi troche pomoglo to....masaz stop. Ponoc na stopach sa takie punkty ktore odpowiadaja za rozne organy. A tak to nic innego mi nie pomaga. To co mi szkodzi to szybkie ruchy, emocje i lezenie- musze miec glowe w pozycji pioniwej bo nawet tabletka mi nie pomoze.
Aha! Mam kolezanke ktora cierpiala od lat na codzienne bole glowy. Przechodzily po tabletkach, niemniej nie jest to zdrowe tak sie codziennie tym faszerowac. Pomogla jej relaksacja szczeki. Przypadkowo znalazla na youtubie filmiki jakiegos goscia ktory pokazywal cwiczenia na relaksacje stawu szczekowego. I mowi, ze jak reka odjal... -
nick nieaktualnyMaja, mi tez sie migreny nasilily w ciąży. Były tygodnie gdzie miałam migrene dwa razy w ciągu tygodnia 🤯 i serio było to nie do zniesienia... wymioty, swiatlowstret, masakra. Ogólnie mało co mi pomaga poza lezeniem w ciemnym pokoju z oczami przykrytymi czymkolwiek. U mnie na szczęście koło 18 tygodnia mialam ostatnia migrene i teraz ponad 2 tygodnie spokoju.
Mam nadzieję, ze Tobie szybko ustąpi, bo to mega wykańczające 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 16:10
-
Kroko, u mnie ostatnio też było nisko, a na połówkowym już wysoko.
Co do seksów, to u mnie też zerowe libido. Dzisiaj miało być bara bara, ale udało mi się uniknąć. Jutro już raczej mnie jednak nie ominie. -
U mnie z ochota jest roznie...
Kochane odebralam wyniki i jako takie sa dobre. Ale wyszly mi liczne bakterie w moczu? Tzn o stanie zapalnym? Pewnie głupie pytanie, ale zawsze badanie mi wychodzilo oki a teraz tak..
Wizyta w srode.. powinnam juz jakos dzialac np sokiem z zurawiny?
Kroko gratki ❤ innym za udane wizyty tez 😘
Kciuki, zeby lozysko sie podnioslo.
A co do migren nie pomoge. Mam bol glowy tylko przy bardzo niskim cisnieniu. Po kawie przechodzi. Choc ja w tej ciazy to wogole czesto mam niziutkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 16:55
Krokodylica lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dziewczyny jestem po wizycie. Krwiaka nie ma. Mogę już chodzić. Łożysko dość nisko, ale nie tragicznie. Też może się podniesie. Będzie mnie prowadził. Następna wizyta 14.05 ( to mają być połówkowe) nie będzie za późno? Będę 21t+1d jeśli dobrze liczę.
Z tego wszystkiego ani nie spytałam ile waży ani nie poprosiłam o zdjęcie:(Leeila26, Krokodylica, Ounai, Pogoda, erre, maja2024, Asia000, edka85, joana, Natalii lubią tę wiadomość
-
Chmurka super wieści!!!
Nie będzie za późno, ja też idę w 21 z hakiem.Chmurka lubi tę wiadomość
-
N4dzieja, podziel się 😅 ja w niedziele na koniec mówię mężowi "wiesz co, nie podobało mi się" 🤣 on mówi że też tak dziwnie bo boi się o Małą No i że z gumką to nie jest to samo 🤣
Joana, prawdopodobnie infekcja albo już stan zapalny. Na własną rękę już możesz sok z żurawiny, ale taki domowy najlepiej, i pić że wszystkimi farfoclami. Będziesz jeszcze więcej siusiać ale to dobrze. I duuuzo wody!
Chmurka, ja na połówkowych będę 21+2. Fajnie że w końcu znalazłaś kogoś kto Ci będzie prowadził ciążę ☺ a nie dostałaś kartki że wszystkimi pomiarami? Położenie łożyska, czynność serca itp? Ja zawsze mam taką kartkę i wszystkie zdjęcia. A z ciekawości jeśli masz tą kartkę to tak z ciekawości jakie masz wartości w pomiarach? Bo tydzień temu jak byłam to dokładnie miałam taki sam tc jak Ty i jestem ciekawa 😀
Ounai, właśnie chciałam pyta o Twoja teściową. To wieziecie ją do domu? Czyli przez najbliższe tygodnie nie będziecie miały kontaktu?
Dziewczyny, bo nie jestem na bieżąco co do tej korony oprócz podstawowych informacji. To prawda że od 19 maja mają już po kolei wszystko otwierać i wszystko ma wracać do normy? -
Chmurka super wieści, fajnie, że poprowadzi dalej ciążę
Z tym bólem głowy to jest masakra, mi wcześniej pomagał ibuprofen 800 + panadol 500 czasem sam ibuprofen. A teraz to jest koszmar, u mnie nic z naturalnych metod nie skutkuje. Jak jest nagła zmiana pogody to moja głowa wariuje.
U mnie libido też zerowe, kurde choć w weekend miałam nawet ochotę do wieczora a później jak mały zasnął to mi przeszło. My w pierwszej ciąży mieliśmy zakaz a teraz możemy tyle, że raz (z dwóch jakie mieliśmy) lekko zaplamiłam takie różowe maleńkie kropeczki były i się teraz boimy. Chociaż lekarz powiedział, że to żyłka pękła i moja siostra też tak miała to jednak się boję.