WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o primarku nie mam dobrego zdania. Dla mnie to blisko jakosci pepco choć nie wszystko. Kilka koszulek i zwłaszcza koszulę trafiłam ok ale trzeba trafić.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio wrote:
    Ja o primarku nie mam dobrego zdania. Dla mnie to blisko jakosci pepco choć nie wszystko. Kilka koszulek i zwłaszcza koszulę trafiłam ok ale trzeba trafić.
    Chodzi mi o ubranka dla dzieci. :) Bo te wielopaki są naprawdę tanie i zastanawiam się czy warto. Bo też jeśli ma być do wywalenia po jednym praniu to żaden interes.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 17:45

age.png

age.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoras z was szukala ksiazki o porodzie to polecam Urodzic razem i naturalnie Ireny Choluj. Mi ta ksiazka bardzo pomogla przygotowac sie do drugiego porodu. Jest tez bardzo polecana na grupie vbac.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Chodzi mi o ubranka dla dzieci. :) Bo te wielopaki są naprawdę tanie i zastanawiam się czy warto. Bo też jeśli ma być do wywalenia po jednym praniu to żaden interes.

Może źle się wyraziłam, ale mialam na mysli wlasbie dziecięce. Moim zdaniem trzeba trafić. Dla mnie większość porównywalne z pepco może odrobinę lepiej.

Annia lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Ale mnie codziennie z rana dusi kaszel. Chyba ba pół osiedla słychać. Nie mogę odkaszlec tego co mi tam "zalega" po nocy. W dzień jest lepiej, mało co kaszlę w ciągu dnia.

Wizytuje ktoś dzisiaj?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ja zrobiłam wielkie oczy kiedy zobaczyłam teleporade za pół ceny... naprawdę masz mu płacić za rozmowę telefoniczną która nic nie wnosi? Dla mnie szok.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai czyli z tego wynika że 3, 6 i 8 miesiąc mają po 5 tygodni a 7 ma 3 tygodnie... Tak?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piątkowy poranek :)
    Od 4 dni nie mogę spać. Tzn. wysypiam się, ale 6:30 i po spaniu :D przebudzam się w też nocy, chyba włącza mi się jakoś tryb czuwania :D. Kto ze mną pije poranną kawę? ;)

Aha no i dzisiaj równe, skończone 20 tygodni czyli połóweczka :). Muszę pokombinować przy suwaczku bo coś jest nie tak..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 07:31

maja2024, Krokodylica, Ounai lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • N4dzieja Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Witam się w piątkowy poranek :)
    Od 4 dni nie mogę spać. Tzn. wysypiam się, ale 6:30 i po spaniu :D przebudzam się w też nocy, chyba włącza mi się jakoś tryb czuwania :D. Kto ze mną pije poranną kawę? ;)

Aha no i dzisiaj równe, skończone 20 tygodni czyli połóweczka :). Muszę pokombinować przy suwaczku bo coś jest nie tak..

Ja chyba po raz pierwszy w ciąży przespałam całą noc :D tak to sie budziłam co godzinę, dwie

• Audrey Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się budzę na picie i siku w nocy. Ale od jakiegoś czasu budzę się tak głodna że masakra. Tzn ja głodna nie jestem, ale mi tak jeździ w brzuchu na jedzenie że szok, potem skojarzyłam że chyba Mała robi sie wtedy głodna. Ale najpierw muszę wziąć euthyrox, odczekać godzinę i dopiero coś zjeść 😠

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze bezsennosci ciazowej nie mam ale ona przyjdzie..wiem to. Ouinai na zgage no to zimne mleczko albo syrop gaviscon w ostayecznosci. Ja tez bede miala zgage na bank ale mam nadzieje,ze jak najpozniej. Przy pierworodnym sie z nia nameczylam.ble.
    Ja za to mam mega kolorowe i jakies dziwne sny.myslalam ze takie sa na poczatku ciazy ale ja mam teraz. Mozna by jakas ksiazke sensacyjno-romantyczną napisac :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Ja się budzę na picie i siku w nocy. Ale od jakiegoś czasu budzę się tak głodna że masakra. Tzn ja głodna nie jestem, ale mi tak jeździ w brzuchu na jedzenie że szok, potem skojarzyłam że chyba Mała robi sie wtedy głodna. Ale najpierw muszę wziąć euthyrox, odczekać godzinę i dopiero coś zjeść 😠

Masz zalecenie czekać 1h po euthyroxie? Ja mam 30 min i Teraz się zastanawiam jak jest prawidłowo...

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:

Kto ze mną pije poranną kawę? ;)

Leeila ekspres włączony, kawka się robi więc chętnie się napiję z Tobą kawki ;)

Gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków!

Osobiście uważam że niektóre gabinety wykorzystują epidemię do nabijania kasy!
    Wczoraj dzwoniła do mnie ortodontka i poinformowała że jeśli chcę wizytę w czasie pandemii to muszę zrobić opłatę epidemiologiczną w wysokości 80 zł., no szok! Dość że zostawiłam już w gabinecie 12000 zł. to jeszcze teraz mam płacić za rękawiczki i płyny do dezynfekcji.
    Mąż dzwonił do uiku i został poinformowany, że w cenniku musi się pojawić taka pozycja, jak jej nie ma to można się odwołać ale znając polskie realia to będzie droga przez mękę!
    Krokodylica też uważam, że jest to skandal płacić za teleporade ale jak widać niektórzy robią z obecnej sytuacji biznes bo w sumie my (pacjenci)nie mamy innego wyboru!

Leeila26, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio wrote:
    Masz zalecenie czekać 1h po euthyroxie? Ja mam 30 min i Teraz się zastanawiam jak jest prawidłowo...

Eee 🤔 tak w sumie to ginekolog powiedział "na czczo", nie czytałam ulotki i ubzduralam sobie tą godzinę 😅 chyba pójdę zajrzeć do ulotki . W sumie to dzięki za zwrócenie uwagi. Jeśli serio to 30 min to bardzo ułatwi mi życie 😀

Ja zgagę nigdy nie miałam i nie mam. Oby mnie ominęło. Ale robią mi się rozstępy na prawym boku? Ktoś coś na to poradzi?😕

Ptysio lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj z córą zrobiłyśmy kupę dobrej roboty 😁 wszystkie lalki mają poszyte kołderki i podusie do wózków i kołysek, syn z kolei upiekł tort dla siostry na urodziny (oczywiście z ciastoliny) i nawet umieścił na nim trzy świeczki 😊
    Cała chałupa była do sprzątania 😂😜🤣 ale za to dziś mąż wcześniej kończy więc relaks na działce, choć kusi mnie plewienie trzmielin bo trochę porosły chwastami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 11:14

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć wizyte w poniedziałek i póki co żadnej informacji o zmianach więc chyba będzie normalna wizyta. Jeśli mi zaproponują teleporade za połowę ceny to dziękuję bardzo... Chyba żebym miała jakieś wątpliwości to wtedy bym skonsultowała. Ale w takim wypadku lekarka mi mówiła że moge do niej dzwonić lub pisac jeśli by mnie coś niepokoiło. Tyle kasy w ciąży zostawiamy w tych gabinetach, że naprawde za teleporade już mogliby sobie odpuścić jeśli jesteśmy stałymi pacjentkami.
    Przez tego wirusa to usługi stomatologiczne, kosmetyczne, fryzjerskie itd będą na pewno drozsze, bo dojda im kolejne koszta (jednorazowe maski, rękawiczki, przylbice, fartuchy itp).
    Moja szefowa najprawdopodobniej zamknie firme (salon fryzjersko-kosmetyczny), bo nie ma w tym momencie za co utrzymać lokalu... A najprawdopodobniej mogłaby dopiero otworzyć za min 3 tyg. A pomoc od Państwa to kropla w morzu... Swój zasiłek musiałaby przeznaczyć na lokal. A za co żyć?

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dołączam do grona nie wyspanych.
    Przebudziłam się w nocy około 3 z bólami brzucha jak na okres 😐 nieźle się wystraszyłam. Wstałam do toalety, wzięłam magnez, polezalam w różnych pozycjach. Mała pukała do mnie, więc mnie to uspokajalo. Bóle przeszły. Ale ja już nie mogłam zasnąć do 5.
    Ehh.. juz w głowie miałam wizję szpitala, gdzie tu jechać w tym czasie, czy sama, czy z Mężem, co z Małym w domu, czy dzwonić po karetkę... Ajjj...
    Oby mnie już tak nie straszyło.. 😯

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio, w ulotce faktycznie "co najmniej pół godziny przed posiłkiem z niewielka ilością wody".

Pogoda, ja mam mieć następne polowkowe więc ani myślę robić teleporade.

Czy miała któraś kosz Mojżesza? Many dom gdzie na piętrze jest strefa nocna a na dole dzienna. I nie wyobrażam sobie znosić na dół łóżeczka albo latać do góry po Małą jak zapłacze. Myślałam o dostawce i mieć ja na dole ale ceny za taką to kosmiczne. Chociaż na dłużej starczy. A kosz nowy że stojakiem wyjdzie 350zl na Dobre Liski🤔
    Chyba że trzymać ją w gondoli po prostu 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 08:48

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey mi kiedyś lekarz powiedział, że jak mają się zrobić rozstępy to się zrobią nawet stosując najlepsze kremy; pewnie zależy to też od samej elastyczności skóry i genetyki, bo jedne mają a inne po kilku ciążach i ani śladu...
    Mi w ciąży z synem zrobiły się trzy rozstępy i to po jednej stronie a wyskoczyły skubane tydzień przed porodem, córka trochę wzbogaciła dzieło ale po porodach brzuch praktycznie wracał do stanu sprzed 9 miesięcy i były ledwo widoczne kreseczki mam nadzieję, że i tym razem tak będzie...
    Ja po prostu dużo natłuszczam i często!

Ptysio lubi tę wiadomość

‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ