!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ptysio wrote:Ja o primarku nie mam dobrego zdania. Dla mnie to blisko jakosci pepco choć nie wszystko. Kilka koszulek i zwłaszcza koszulę trafiłam ok ale trzeba trafić.
Bo te wielopaki są naprawdę tanie i zastanawiam się czy warto. Bo też jeśli ma być do wywalenia po jednym praniu to żaden interes.
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Chodzi mi o ubranka dla dzieci.
Bo te wielopaki są naprawdę tanie i zastanawiam się czy warto. Bo też jeśli ma być do wywalenia po jednym praniu to żaden interes.
Może źle się wyraziłam, ale mialam na mysli wlasbie dziecięce. Moim zdaniem trzeba trafić. Dla mnie większość porównywalne z pepco może odrobinę lepiej.Annia lubi tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Witam się w piątkowy poranek
Od 4 dni nie mogę spać. Tzn. wysypiam się, ale 6:30 i po spaniuprzebudzam się w też nocy, chyba włącza mi się jakoś tryb czuwania
. Kto ze mną pije poranną kawę?
Aha no i dzisiaj równe, skończone 20 tygodni czyli połóweczka. Muszę pokombinować przy suwaczku bo coś jest nie tak..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 07:31
maja2024, Krokodylica, Ounai lubią tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:Witam się w piątkowy poranek
Od 4 dni nie mogę spać. Tzn. wysypiam się, ale 6:30 i po spaniuprzebudzam się w też nocy, chyba włącza mi się jakoś tryb czuwania
. Kto ze mną pije poranną kawę?
Aha no i dzisiaj równe, skończone 20 tygodni czyli połóweczka. Muszę pokombinować przy suwaczku bo coś jest nie tak..
Ja chyba po raz pierwszy w ciąży przespałam całą noctak to sie budziłam co godzinę, dwie
-
Ja się budzę na picie i siku w nocy. Ale od jakiegoś czasu budzę się tak głodna że masakra. Tzn ja głodna nie jestem, ale mi tak jeździ w brzuchu na jedzenie że szok, potem skojarzyłam że chyba Mała robi sie wtedy głodna. Ale najpierw muszę wziąć euthyrox, odczekać godzinę i dopiero coś zjeść 😠
-
Ja jeszcze bezsennosci ciazowej nie mam ale ona przyjdzie..wiem to. Ouinai na zgage no to zimne mleczko albo syrop gaviscon w ostayecznosci. Ja tez bede miala zgage na bank ale mam nadzieje,ze jak najpozniej. Przy pierworodnym sie z nia nameczylam.ble.
Ja za to mam mega kolorowe i jakies dziwne sny.myslalam ze takie sa na poczatku ciazy ale ja mam teraz. Mozna by jakas ksiazke sensacyjno-romantyczną napisac
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Audrey wrote:Ja się budzę na picie i siku w nocy. Ale od jakiegoś czasu budzę się tak głodna że masakra. Tzn ja głodna nie jestem, ale mi tak jeździ w brzuchu na jedzenie że szok, potem skojarzyłam że chyba Mała robi sie wtedy głodna. Ale najpierw muszę wziąć euthyrox, odczekać godzinę i dopiero coś zjeść 😠
Masz zalecenie czekać 1h po euthyroxie? Ja mam 30 min i Teraz się zastanawiam jak jest prawidłowo...Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Leeila26 wrote:
Kto ze mną pije poranną kawę?
Leeila ekspres włączony, kawka się robi więc chętnie się napiję z Tobą kawki
Gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków!
Osobiście uważam że niektóre gabinety wykorzystują epidemię do nabijania kasy!
Wczoraj dzwoniła do mnie ortodontka i poinformowała że jeśli chcę wizytę w czasie pandemii to muszę zrobić opłatę epidemiologiczną w wysokości 80 zł., no szok! Dość że zostawiłam już w gabinecie 12000 zł. to jeszcze teraz mam płacić za rękawiczki i płyny do dezynfekcji.
Mąż dzwonił do uiku i został poinformowany, że w cenniku musi się pojawić taka pozycja, jak jej nie ma to można się odwołać ale znając polskie realia to będzie droga przez mękę!
Krokodylica też uważam, że jest to skandal płacić za teleporade ale jak widać niektórzy robią z obecnej sytuacji biznes bo w sumie my (pacjenci)nie mamy innego wyboru!Leeila26, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ptysio wrote:Masz zalecenie czekać 1h po euthyroxie? Ja mam 30 min i Teraz się zastanawiam jak jest prawidłowo...
Eee 🤔 tak w sumie to ginekolog powiedział "na czczo", nie czytałam ulotki i ubzduralam sobie tą godzinę 😅 chyba pójdę zajrzeć do ulotki . W sumie to dzięki za zwrócenie uwagi. Jeśli serio to 30 min to bardzo ułatwi mi życie 😀
Ja zgagę nigdy nie miałam i nie mam. Oby mnie ominęło. Ale robią mi się rozstępy na prawym boku? Ktoś coś na to poradzi?😕Ptysio lubi tę wiadomość
-
My wczoraj z córą zrobiłyśmy kupę dobrej roboty 😁 wszystkie lalki mają poszyte kołderki i podusie do wózków i kołysek, syn z kolei upiekł tort dla siostry na urodziny (oczywiście z ciastoliny) i nawet umieścił na nim trzy świeczki 😊
Cała chałupa była do sprzątania 😂😜🤣 ale za to dziś mąż wcześniej kończy więc relaks na działce, choć kusi mnie plewienie trzmielin bo trochę porosły chwastami...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 11:14
-
Ja mam mieć wizyte w poniedziałek i póki co żadnej informacji o zmianach więc chyba będzie normalna wizyta. Jeśli mi zaproponują teleporade za połowę ceny to dziękuję bardzo... Chyba żebym miała jakieś wątpliwości to wtedy bym skonsultowała. Ale w takim wypadku lekarka mi mówiła że moge do niej dzwonić lub pisac jeśli by mnie coś niepokoiło. Tyle kasy w ciąży zostawiamy w tych gabinetach, że naprawde za teleporade już mogliby sobie odpuścić jeśli jesteśmy stałymi pacjentkami.
Przez tego wirusa to usługi stomatologiczne, kosmetyczne, fryzjerskie itd będą na pewno drozsze, bo dojda im kolejne koszta (jednorazowe maski, rękawiczki, przylbice, fartuchy itp).
Moja szefowa najprawdopodobniej zamknie firme (salon fryzjersko-kosmetyczny), bo nie ma w tym momencie za co utrzymać lokalu... A najprawdopodobniej mogłaby dopiero otworzyć za min 3 tyg. A pomoc od Państwa to kropla w morzu... Swój zasiłek musiałaby przeznaczyć na lokal. A za co żyć? -
Hej. Dołączam do grona nie wyspanych.
Przebudziłam się w nocy około 3 z bólami brzucha jak na okres 😐 nieźle się wystraszyłam. Wstałam do toalety, wzięłam magnez, polezalam w różnych pozycjach. Mała pukała do mnie, więc mnie to uspokajalo. Bóle przeszły. Ale ja już nie mogłam zasnąć do 5.
Ehh.. juz w głowie miałam wizję szpitala, gdzie tu jechać w tym czasie, czy sama, czy z Mężem, co z Małym w domu, czy dzwonić po karetkę... Ajjj...
Oby mnie już tak nie straszyło.. 😯 -
Ptysio, w ulotce faktycznie "co najmniej pół godziny przed posiłkiem z niewielka ilością wody".
Pogoda, ja mam mieć następne polowkowe więc ani myślę robić teleporade.
Czy miała któraś kosz Mojżesza? Many dom gdzie na piętrze jest strefa nocna a na dole dzienna. I nie wyobrażam sobie znosić na dół łóżeczka albo latać do góry po Małą jak zapłacze. Myślałam o dostawce i mieć ja na dole ale ceny za taką to kosmiczne. Chociaż na dłużej starczy. A kosz nowy że stojakiem wyjdzie 350zl na Dobre Liski🤔
Chyba że trzymać ją w gondoli po prostu 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 08:48
-
Audrey mi kiedyś lekarz powiedział, że jak mają się zrobić rozstępy to się zrobią nawet stosując najlepsze kremy; pewnie zależy to też od samej elastyczności skóry i genetyki, bo jedne mają a inne po kilku ciążach i ani śladu...
Mi w ciąży z synem zrobiły się trzy rozstępy i to po jednej stronie a wyskoczyły skubane tydzień przed porodem, córka trochę wzbogaciła dzieło ale po porodach brzuch praktycznie wracał do stanu sprzed 9 miesięcy i były ledwo widoczne kreseczki mam nadzieję, że i tym razem tak będzie...
Ja po prostu dużo natłuszczam i często!Ptysio lubi tę wiadomość