WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co to zgaga bo nie mam takich bolączek ale ponoć kubek zimnego mleka i migdały pomagają :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap mam to samo ze snami. Na początku ciąży miałam koszmary a teraz takie telenowele że szok. :)

Audrey ja używam jakiś krem dla ciężarnych przeciw powstawaniu rozstępów, że tak powiem pierwszy z brzegu.

Ja też nie spałam w nocy. Od 1 do nie wiem której i w sumie nie wiem dlaczego. :/

Audrey ja w mieszkaniu będę mieć drugi wózek, zwykłą gondolę. Bardzo wygodne rozwiązanie na początek. :)

• Lola. Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nigdy nie popijam euthyroxu. Lekarz powiedzial że to jest lek pod język i tak używam. Dzięki temu w ciągu tych 30 min na pewno już jest wchłoniety. A w smaku ta nowa wersja jest ok bo te stare to średnie.

Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 17:45

age.png

age.png
  • N4dzieja Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem w szoku. Dzwoniłam umówić się na teleporadę, żeby skonsultować wyniki badań i pogadać o tym moim przybieraniu na wadze.. myślałam, że dopiero w następnym tygodniu znajdą dla mnie czas, a tu niespodzianka, o 12:50 będzie dzwonić pani doktor

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstępów to słyszałam, że najlepsza jest oliwka. Wychodząc z wanny nie wycieram się wg tylko smaruje oliwką do momentu wchłonięcia się. Mimo skłonności w wieku dojrzewania narazie nic nowego się nie pojawiło.

Ja też się właśnie zastanawiam jak rozwiązać temat z przebywaniem dziecka na dole. Sypialnie mamy na górze, tam będzie też pokój dziecka i łóżeczko. Na dole spędzamy jednak większość dnia... i nie wiem czy kupować kosz , kołyskę czy leżaczek z funkcją na płasko.Chcę na pewno kupić kokon, ale to tylko gdy ziomek będzie przebywał z nami na sofie czy w łóżku. Gdy trzeba będzie zostawić go na moment, żeby chociażby zrobić pranie czy coś ugotować to nie wiem... Jakie macie doświadczenia w tym temacie? co najlepiej się sprawdza?

• erre Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za tydzień wizytę i jest ciekawa czy też wyskoczą z teleporadą...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pisałam że wózek. Zwykła gondola.
    Przejeżdzasz gdzie chcesz, do kuchni, łazienki itd. :)

• erre Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duży dom, a wózek w kuchni czy łazience zwyczajnie by mi zawadzał :D
    Przy pierwszym dziecku był leżaczek i to świetna sprawa. Myślę tylko, co z tym spaniem w ciągu dnia, ale pewnie i tak będę karmić na górze i po karmieniu do łóżeczka odłożę. Tak naprawdę, to życie zweryfikuje ;)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym noworodka do leżeczka na drzemkę nie kładła. Aleja jestem wyczulona bo starsza córka złapała bezdech w 4 dobie życia więc mam zajoba na tym punkcie.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, czy jest jakaś dziewczyna która prowadzi ciążę u dwóch lekarzy? Bo ja teraz będę prowadziła u tego nowego lekarza, ale nie chce tak totalnie rezygnować z tej lekarki do której chodziłam wcześniej bo ona pracuje w szpitalu w którym będę rodzic. I nie wiem jak to teraz rozwiązać:/

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy piętrowy dom. U nas w sypialni dziecko będzie mieć łóżeczko, a na dole u teściowej wózek z gondolą. Jak będzie ciut większe do kuchni kupię łóżeczko turystyczne, żeby mieć go na oku jak będę gotować. Przewijak mam zamiar kupić razem z komodą na ubranka.

Dziękuję za listy z wyprawkami. Ja mam jeszcze zamiar kupić chusteczki muslinowe, są mniejsze niż standardowe pieluchy i myślę, że sprawdzą się na spacerach.

Jeśli chodzi o magnez to ja biorę Chela mag b6 mama, jedną tabletkę dziennie.

Ja też rzadko, które noce przesypiam w całości. Budzę sie o 1, 2 godzinie, potem zasypiam o 5, 6 a o 7 muszę już wstać bo o 8 zaczynam pracę. Potem pół dnia jestem nieprzytomna.

Co do wizyt to w przyszłą środę czeka mnie połowkowe, a w czwartek wizyta u lekarz prowadzącej. Mam nadzieję, że tym razem się odbędzie, bo ostatnim razem miałam tylko teleporadę. Przydałoby się, żeby książeczka ciąży była jednak uzupełniana.

Leeila26 lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, ja już w tej ciąży ,,zaliczyłam" trzech ginekologów ;). Mój lekarz pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić, ale nie jest jakimś wybitnym specjalistą od USG. Na prenatalne jeżdżę gdzie indziej prywatnie. Oprócz tego wybieram się jeszcze na konsultacje gdzieś w maju/czerwcu do zastępcy ordynatora oddziału (poznałam go jak leżałam z plamieniem), bo jednak większe prawdopodobieństwo, że trafię na niego w szpitalu, niż na mojego. Ten mój głównie przyjmuje w poradni ginekologicznej, na oddziale bywa rzadko.
    Wydaje mi się, że rozwiązanie jest proste - chodź do dwóch, umawiaj się jak Ci pasuje. Nie musisz rezygnować z żadnego z nich..

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Annia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dzisiaj dzwonili potwierdzić poniedziałkową wizytę, że odbędzie się normalnie. :)

Ounai lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale np kto ma mi przedłużać zwolnienia ? Ten co teraz mnie przyjął założył mi normalnie kartę ciayz w swoim gabinecie i mówi że będzie mi przedłużała . Ale ta do której wcześniej chodziłam mimo że nie przyjmuje to zwolnienia przedłuża. Wiec nie wiem jak to ogarnąć...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Kodi Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy mogłybyście mnie przygarnąć ? :( termin mam na 29 września, więc nie wiem, czy nie przeskoczę na październik... ale potrzebuję pomocy :( moja sytuacja jest taka, ze bardzo szybko poszłam na zwolnienie lekarskie z powodu złego samopoczucia i ciągłych wymiotów. Teraz zaczynam drugi trymestr i czuję się lepiej. Wciąż jednak jestem na zwolnieniu i powoli wariuję. Bardzo chciałabym wrócić już do pracy, z drugiej strony koszmarnie się boję koronawirusa. Moja praca jest daleko od miejsca zamieszkania, więc dojazd w jedną stronę zajmuje mi 1,5 godziny. Dodam, ze jeżdżę autobusami miejskimi, które teraz mogą zabrać max. 20 osób. W normalnych warunkach były zatłoczone, wiec czy dojazd teraz byłby w ogóle możliwy??? Mam straszne wyrzuty sumienia, ze siedzę w domu, czuję się nieprzydatna społecznie, gdybym nie była w ciazy pewnie bym już kręciła się za jakimś wolontariatem po godzinach w laboratorium robiącym testy na korona (jestem laborantką). A tak tkwię w czterech ścianach bez poczucia sensu :( rodzina mówi żebym sobie wybiła z głowy teraz powrót do pracy, ze względu na ciąże.

Wczoraj miałam straszny kryzys z tego powodu, ze aż mąż się na mnie wydarł, bo sam nie wytrzymał. Według niego powinnam być szczęśliwa kobieta w stanie błogosławionym i wyczekiwać z radością naszego pierwszego dziecka. A ja tak nie potrafię, muszę coś robić. Swoją drogą bardzo cieszę się z maleństwa...

Przepraszam, ze tak długo, ale czy któraś jest w podobnej sytuacji? Pomyślałam, ze poszukam pomocy na forum, tylko wy możecie mnie zrozumieć ;(((

Ollinda, Jaśmina, maja2024 lubią tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, ta co przedłużała niech przedłuża dalej ;). Ja przełożyłam sobie połówkowe z 14 kwietnia na 30 kwietnia (prywatnie, nie u prowadzącego). Ten ,,drugi" lekarz tylko zapytał właśnie czy potrzebuje l4, napisałam, że nie :). Ginekolog do którego będziesz chodzić, na pewno domyśli się, że nie dowiedziałaś się o ciąży teraz i miałaś już jakiegoś lekarza ;). Możesz mieć dwie karty ciąży, to nie przeszkadza. Ja jednak wolałabym się posługiwać tą, którą prowadzę od początku (karta ciąży założona po 10 tc nie uprawnia do uzyskania becikowego podobno).
    Druga opcja, niech ten ,,nowy" lekarz wypisuje l4, a ,,prowadzącej" powiesz, że nie potrzebujesz zwolnienia bo byłaś na konsultacji u innego lekarza.. a jak tylko będzie mogła Cię przyjąć, chętnie zapiszesz się na wizyte.

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • erre Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kodi, podtrzymuję zdanie Twojego męża. Skoro czujesz się nieprzydatna, to może zaczęłabyś np. szyć maseczki?

Freja000, Jaśmina, Kodi lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Leila;). On mi założył swoją kartę taka jakby gabinetowa której mi nie dał ale wyniki i wszystko wpisał w moja kartę. Ogólnie mega pozytywnie bo i badania na NFZ mi chce normalnie wypisywać jeśli się zapisze u niego w poradni na NFZ też. Wiec tez taki plus.

Leeila26 lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kodi, witaj.;) No ja na Twoim miejscu bym do pracy nie wracala. U mnie mąż normalnie pracuje a ja non stop w stresie że on coś przyniesie więc nie wyobrażam sobie żebym ja miała pracować

Kodi lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ