WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką wanienkę po siostrze i pamiętam, że mój tata sobie radził z tym otwieraniem/zamykaniem przewijaka. Natomiast my z mężem już tego przewijaka nie montowaliśmy, bo mieliśmy dodatkowy wolnostojący przewijak, ale akurat wtedy mieliśmy wielką łazienkę.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak teraz patrzę i za chwilę przegonimy kwietniówki z ilością postów i stron haha :D. Tylko, że one rodzą zaraz, my dopiero za 5 miesięcy.. co tu się będzie działo ;)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupimy zwykłą wanienkę. Łazienka w nowym domu jest duza, z blatem na całą długość więc wanienke będziemy stawiać na blacie. Zresztą mam bardzo szeroką umywalkę więc nawet pomyślałam że na początku w niej nawet mogłabym kąpać Małą. Przynajmniej mój brat tak kąpał swoją córcię.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, mam raczej to samo podejście do wózka w domu. Byłoby to fajne rozwiązanie ale jednak wózkiem z dworu nie chciałabym jeździć po całym domu 🤔

Freja000 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, podrzucisz link do tego chicco 4w1?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem może ja po chińsku piszę????

Leeila26, maja2024, Ptysio, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko hahaha :D no bo jak to tak wózkiem po domu?! :D;)

Krokodylica, Ptysio, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Ounai Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 17:46

Jaśmina lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kodi Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia!!! Od razu mi trochę lżej, ze nie tylko ja mam takie odczucia i kryzysy. Bardzo spodobał mi się argument, ze jestem przydatna, bo noszę w sobie nowego obywatela :) . Będę to sobie powtarzać codziennie. Mam te same obawy co do dojazdu i możliwości zarażenia się :( No i macie tez rację, muszę znaleźć sobie zajęcie, które zajmie mi czas. Szycie maseczek raczej odpada, bo nie mam maszyny i umiejętności, dlatego wspieram chociaż pieniężnie różne zbiórki na środki ochrony dla medyków. Ale czytając Wasze posty okazuje się, ze nie wiem nic o przygotowaniu się na przyjęcie noworodka, więc będę czytać ten wątek od początku :) u mnie w rodzinie jest już dużo małych dzieci, wiec co chwilę ktoś mi mówi, ze coś tam mi odda i teraz nie wiem, co muszę jeszcze dokupić :/ mówicie ze do szpitala bierze się ubranka w rozmiarze 56???

Leeila26 lubi tę wiadomość

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kodi witaj w naszym gronie. Ja co prawda pracuję zdalnie, więc trochę czasu zajmuje mi praca, ale każdą wolną chwilę gdy tylko dobrze się czuję wykorzystuje na poszukiwanie wyprawki i na dokształcanie się o porodzie i dzieciach. To moje pierwsze dziecko więc chciałabym pójść do Szkoły rodzenia, ale w obecnej sytuacji nie wiadomo jak będzie, więc sama szukam różnych informacji.

Wolny czas wykorzystuje też na czytanie książek, rękodzieło, oglądanie filmów, naukę języków. Myślę, że warto znaleźć sobie zajęcie, które pozwoli Ci nie myśleć o pracy. A wy co robicie w wolnej chwili?

Kodi lubi tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kodi my tu Ci się nie damy zanudzić 😂 jak widzisz po ilości stron jest co czytac :D zwłaszcza gdy większość z nas nie pracuje :P

Kodi lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kodi, przydatna społecznie - podkreślam :D. Na to, że jesteś ogólnie przydatna, jest na pewno masę innych powodów, nie tylko obywatel w brzuszku ;)

Widzisz jakie sobie znalazłaś zajęcie? ;) Ojj tu jest co czytać :D

Może napisz coś o sobie? Wiek, która ciąża, kto w brzuszku? :)

Kodi lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• pap86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ja tam doczytalam chyba po polsku,ze pisalas o drugim wozku do domu :) chinskiego nie znam

Krokodylica, Chmurka lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie doczytałam więc sorki 😅🤣

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko było po polsku, chińskiego nie znam.

Kodi witamy i uszy do góry teraz bardzo ważna rola przed Tobą. W całości zgadzam się z Leeila. Nie ma potrzeby się narażać. Ja jestem przewrażliwiona na punkcie komunikacji miejskiej, w życiu w ciąży bym nie wsiadła po tym jak widziałam jak kobieta w ciąży, przez kierowce debila (inaczej się nie da nazwać) poleciała w autobusie i się potłukła, zabrała ją karetka. Kierowca się kurde tak spieszył, że ona nie zdarzyła usiąść a on ruszył z impetem. Warto poczytać, przygotować się, powoli szykować wyprawkę. Ja też w domu od 8 tc, w pierwszej tak samo ale tam były krwawienia, w tej wszystko w porządku ale mój ginekolog nie chciał ryzykować, ja też nie i tak spędzam sobie czas w domu. Jakoś mi się nie nudzi, a jeśli już to czytam, gotuję i piekę. Mój mąż dał mi zakaz pieczenia bo przytył hahahah

Jaśmina, Leeila26, Kodi lubią tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo spiworkow do fotelika to mi się takie podobaja:
    https://cottonmoose.shop.pl/sklep/spiworki-baby-moose/

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kodi wrote:
    Cześć, czy mogłybyście mnie przygarnąć ? :( termin mam na 29 września, więc nie wiem, czy nie przeskoczę na październik... ale potrzebuję pomocy :( moja sytuacja jest taka, ze bardzo szybko poszłam na zwolnienie lekarskie z powodu złego samopoczucia i ciągłych wymiotów. Teraz zaczynam drugi trymestr i czuję się lepiej. Wciąż jednak jestem na zwolnieniu i powoli wariuję. Bardzo chciałabym wrócić już do pracy, z drugiej strony koszmarnie się boję koronawirusa. Moja praca jest daleko od miejsca zamieszkania, więc dojazd w jedną stronę zajmuje mi 1,5 godziny. Dodam, ze jeżdżę autobusami miejskimi, które teraz mogą zabrać max. 20 osób. W normalnych warunkach były zatłoczone, wiec czy dojazd teraz byłby w ogóle możliwy??? Mam straszne wyrzuty sumienia, ze siedzę w domu, czuję się nieprzydatna społecznie, gdybym nie była w ciazy pewnie bym już kręciła się za jakimś wolontariatem po godzinach w laboratorium robiącym testy na korona (jestem laborantką). A tak tkwię w czterech ścianach bez poczucia sensu :( rodzina mówi żebym sobie wybiła z głowy teraz powrót do pracy, ze względu na ciąże.

Wczoraj miałam straszny kryzys z tego powodu, ze aż mąż się na mnie wydarł, bo sam nie wytrzymał. Według niego powinnam być szczęśliwa kobieta w stanie błogosławionym i wyczekiwać z radością naszego pierwszego dziecka. A ja tak nie potrafię, muszę coś robić. Swoją drogą bardzo cieszę się z maleństwa...

Przepraszam, ze tak długo, ale czy któraś jest w podobnej sytuacji? Pomyślałam, ze poszukam pomocy na forum, tylko wy możecie mnie zrozumieć ;(((

O rety 😄 jest tyle rzecz ktore moza robic siedzac w domu. I kij z tym ze sie nie jest przydatnym spolecznie. Masz teraz czas zrobic wszystko to na co czasu nie mialas pracujac. I to na co nie bedziesz miala czasu/sil gdy pojawi sie dziecko.
    Ja tam nigdy z tym problemu nie mialam co robic 😄 i wcale nie jest to pucowanie mieszkania i pranie hehe. Uwielbism czytac, zaczelam uczyc sie szyc, uczyc jezyka, uczyc programowania, pisac ksiazke, czytac o rozwoju dzieci i ich wychowaniu, robic fotoalbumy z 10lat, gotowac (bo lubie i lubie rozne kuchnie swiata) i wiele wiele innych.
    Zycie masz jedno nie musisz go spedzac na byciu potrzebnym innym, przynajnniej przez jakis czas. Zwlaszcza, ze co "inni" ci za twoje poswiecenie nie podziekuja.
    Ja siedze w domu od 5 lat. I wcale mi sie nie nudzi. Raz mam dzieci w domu, raz chodza do przedszkola. Wczesniej zrobulam doktorat i pracowalam na instytucie naukowym i wcale teraz nie czuje sie gorsza ze robie cos innego. Moj maz mi zazdrosci i mowi, ze ja i tak nie nadaje sie do rzadnej korpo czy przemyslu gdzie bede miec szefa albo ja bede zarzadzac grupa innych (co mi grozi z doktoratem).
    Wyluzuj i ciesz sie z odpoczynku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 17:06

Jaśmina, Leeila26 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai chodzi mi o wózek zamiast kosza Mojżesza. Jak kogoś stać na kosz to tym bardziej stać go na zwykłą gondole. :) po prostu wózek wydaje mi się praktycznejszy niż kosz ale to oczywiście moje zdanie. :)
    Ja ten wózek do domu będę mieć od bratowej po bratanicy, jest dość wiekowy ale nic mu nie brakuje :)

• Audrey Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, no na pewno praktyczniejszy bo można nim jeździć a koszem raczej nie pojezdzisz.

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a ja myślałam że do wózka albo fotelika wkłada się dziecko i przykrywa kocykiem... Muszę popatrzeć te spiworki bo w ogóle o nich nie myślałam i nie planowałam.

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ