X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey dziewczyny pisaly,ze sinsay jakoscia jak pepco i,ze na szczuple dzieci. Ja tam zaryzykuje na bank tylko nie w tym miesiacu i tam bede brala 62. Ja na 56 mam juz 2siaty ciuszkow i wiecej nie bede brala na tą chwile. Ja na 56 to chce tylko pajace,zanim przypomne sobie jak malego noworodka przebierac to wole bezpieczne pajace 😂.
    Audrey kupuj rogala do karmienia i spania.on sie bardzo przydaje a pozniej jak brzuch jeszcze urosnie to tym bardziej! Poza tym na rogalu super sie karmi dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 09:46

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już problem z ubraniami ciążowymi. W spodniach i legginsach, które mam jest juz mi za gorąco.
    Upolowałam na olx krótkie szorty z Lidla za 15 zł. Mąż pojechał, przeszły kwarantannę, teraz właśnie się piora 😉
    I będę jeszcze polować na jakieś 3/4 spodnie lub legginsy.

Z Sinsay Zamawialam pajace. Jakościowo wydają się ok. Jednak wydaje mi się, że rozmiarówka mała. Ja wzięłam 62 i 68. I to 62 to napewno nie jest jak np 62 z Lidla.

Ja mam Rogala do spania i leży bezczynnie w sypialni. W pierwszej ciąży mi nie podpasowal i teraz chyba tez nie. Choć dziś z ciekawości spróbuję, bo ostatnia próbę podejmowałam z miesiąc temu 😉

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Blanka, a Ty masz jakiś abonament w Medicover? Bo ja mam i za cholerę nie mogę się doprosic skierowania na badania krwi, a nie mogę u nich prowadzić ciąży:/
    Tak mam abonament właśnie. Wiem jest z tym problem.... Ale piszę wtedy do lekarza ginekologa żeby mieć podkładkę że nie chce mi wystawić i opisuje swoją historię . I od tamtej pory nie mam problemu :) bo wtedy z moją historią wszystko mam na piśmie jeśli lekarz by mi odmówił. Spróbuj może to pomoże ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre, Blanka, ja mam abonament w Medicover. Co prawda nie prowadzę tam ciąży, tylko chodzę do laboratorium czasem, ale powiedzieli mi tam, że oni w ciąży honorują skierowania od lekarzy z zewnątrz, więc jakbym chciała tam zrobić np. USG połówkowe, to wystarczy mi dokument od dowolnego lekarza, a na badania krwi i moczu w ogóle mogę chodzić bez skierowania. Warto popytać w rejestracji, bo nie wiem czy oni odhaczają jakoś w systemie, że jest się w ciąży.

• joana Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj macie racje z tymi zakupami.. ja planuje tylko internetowo. No chyba, ze pozniej wozek i fotelik.
    Ale szalenstwo mnie zlapalo juz dobre z kupowaniem hihi 😂 tym bardziej, ze zaczynamy od zera dla pierwszego dziecka. U nas nikogo nie ma po kim cos odkupilibysmy w rodzinie czy u znajomych.
    Jedynie przyjaciolka zaproponowala, ze odda mi laktator jesli bede potrzebowala.

Ubrania tez nowe dla siebie potrzebuje te ciazowe. Te ktore mam juz lekko sie zuuzyly, ale ceny na necie z kosmosu....
    Metka ciazowe to cena od razu w gore..... eh...
    Chcialabym jakas sukienke. Takie na wyjscie mam juz 3. Ale takich na codzien 2 sprzed ciazy bo akurat sa luzniejsze. Ale przydaloby sie wiecej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 18:04

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • erre Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Ollinda, to super wiadomość! Jutro mam wizytę u swojego gina, to poproszę o wystawienie skierowania :)
    Blanka, a jak się w ogóle kontaktujesz z ginem w Medicover? Bo ja próbowałam przez ten czat i mam do wyboru tylko internistę i położną (no i mnóstwo innych specjalizacji, ale gina właśnie nie).

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana mnie też wkurza takie podejście i najgorsze że starsze osoby są w grupie ryzyka, a są najmniej ostrożni. Ja już sobie dałam spokój z wkurzaniem się na ludzi, którzy to lekceważą, bo nie masz na to wpływu, a nerwy swoje tracisz. Mój brat po kwarantannie, a spotyka się normalnie z kumplami... Nieważne że ma w domu dziecko, żonę i rodziców po 70 lat... Ale nie przegadasz. Są ludzie, którzy uważają, że ten wirus jest wymyślony, że to Bill Gates to specjalnie wypuścił żeby zarobić później na szczepionce bla bla bla 🤦🏼

Britty lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 23:00

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 23:00

age.png

age.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Britty rozumiem cie doakonale tez zostalam na lodzie.
    To jedziemy na tym samym wózku.a chodzilas do gina prywatnie?

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    Czy któraś z Was rozważa zakup kołyski? Nie wiem dostawki za mną nie przemawiają a chce coś mniejszego od łóżeczka. Może macie coś na oku i podeslecie?

Ja mam kołyskę! Córeczka spala do 6 mies w kołysce to była najlepsza decyzja ever pobujalismy trochę mała i spala jak suseł, z drugim maluszkiem oczywiście też na początek wystawiony kolyske

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie polecacie te poduchy do spania?

Ounai, jakbym była u siebie może musiałabym o wózku ale niestety nie miałabym go gdzie przechować.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 11:58

maja2024 lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

A w ogóle na ostatniej wizycie lekarz już pytał czy czuję ruchy dziecka. Jejku, jak to fajnie było usłyszeć to pytanie i moc odpowiedzieć, że taaaaaak 🥰
    U mnie też już padło takie pytanie 😊 to już taki fajny etap ☺
    Tylko również jak niektóre z Was pisały. Czuje Mała strasznie nisko. W pachwinach, tak jak blizna, a nawet niżej. Czasem Zapuka gdzieś poniżej pępka, ale to rzadkość.
    Syn uprosil mnie o muffinki. No jak dziecku odmówić. 😉 pachnie w całym mieszkaniu, już mi ślinka cieknie 😋

Ounai lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy dzieciach mialam kilka opcji

W sypialni stal kosz cos w rodzaju kosza mojrzesza ale taki tradycyjny na nogach jeszcze po mnie wiec ma juz 33 lata

W pokoju dziecięcym łóżeczko do spania w dzien .

A w duzym turystyczne by bylo bliko w kazdej chwili pozniej sluzylo za kojec do zabawy

Teraz wszysko oddane innym wiec musze kupic nowe rzeczy .myslalam o takiej kolysce chyba coneco zeby miala koleczka bo mam corke z zaburzeniami zachowania i mysle ze maluszek bedzie musial byc pod scisla kontrola

Jeszcze jakis czas temu maialm cale sosnowe mieszkanie ale nagle ta moga na bialy i mnie wziela.i obecnie marzy mi sie taki pinterestowy cudowny kącik bialy.
    Coprawda nie wiem gdzie bo sredniow. Domu amm miejsce na 3 dziecko.obecnie dzieci maja pokoje 2 metry na 2.20 .ale kazdy swoj i maluch tez powinien miec osobisty lat. Tylko maz juz nie chce slyszec o kolejnych sciankach dzialowych.

Sprawa wizyty
    Rozwiazana tak ze dzis mialam teleporade z pania dr. Nie widzi potrzby mimo wszytko spotkania teraz wiec zostajemy z terminem 7.05 to bedzie 19 tydzien i jednak wtedy odbedzie sie polowkowe. Natomiast to co udalo sie przedewszytkim zmienic to konsultacja z genetykiem odbedzie sie jednak teleporada tak bysmy we dwojw mogli uslyszec. O wynikach.

• erre Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, może też by warto wrzucić do pierwszego posta jakieś linki do np. poduszek czy adapterów? :D
    Taka wyprawka dla mamuś ;)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Dobra, mam pytanie ciążowe: czy któras z Was używa adapterów do pasów samochodowych? ma to sens, pomaga? Za moich ciąż takich wynalazków nie było ;)
    Ja mam taki:
    https://insafe.store/pl/p/Adapter-do-pasow-dla-ciezarnych-INSAFE-SEATBELT-GUIDE/74?gclid=CjwKCAjw1v_0BRAkEiwALFkj5n8pFYr1vpZ9B8lUp5lTmK2L0ddY6Nipt3U-UXMHrY-CKDz280hvLRoCI74QAvD_BwE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 13:08

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja jesli duuuzo jezdzisz autem to mozesz sobie sprawic taki adapter ale jeslu jako pasazer okazyjnie to mysle,ze normalnie pasami sie da.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 23:01

age.png

age.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie pas mnie nie uciska, więc mysle, ze adaptera nie bede kupowala. Tym bardziej, ze na ten ten moment to jezdze autem jako pasazerka 2-3 razy w miesiącu. I sukces- dzis pierwszy raz dojechalam do rodzinnego miasta bez wymiotowania 😁
    Ale za to dostalismy mandat 😋

Poduszki nie polece.. maz kupil mi w prezencie ale jest jakas lipna.. i napewno pod koniec ciazy kupie jeszcze inna. Narazie z ta daje rade.

My bedzie zamawiać ten chicco hug 4w1 w smyku dzis. Jest tanszy o 150 zl niz normalnie, więc w tym bede mogla dokupic nakladke wibracyjna.
    Niby szybko taki zakup ale skoro jest tyle tanszy to skorzystamy, bo i tak jestesmy zdecydowani na ten model.

Edit: mam o 15.45 polowkowe więc prosimy z Adasiem o kciuki 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 13:47

Chmurka, Ptysio, Pogoda, Ounai, Krokodylica, Leeila26, maja2024 lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ