!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyQuinai, to tylko ja dziękuję!
Super, ze opłacona, to wyślę męża i będzie z głowy 😃 i chyba zamówię te z hm, ale poczekam na jakieś promocje.
Co do kąpieli, to ja kąpałam chyba w płynie z hipp sensitive. Nie pamiętam, czy smarowałam balsamem, ale chyba nie. Później się okazało, ze syn ma AZS i już musieliśmy kąpać w emolientach i balsamowac. Ale nie polecam tych popularnych typu Emolium, dużo lepszy skład ma np. Mediderm i jest o wiele tańszy. Avene też jest świetny, ale juz droższy.
Tym razem kupię coś do kąpania z Babydream i spróbuję bez kremowania, może nie będzie problemów skórnych tym razemogólnie każdy chce jak najlepiej dla swojego dziecka, zwłaszcza przy 1 malenstwie i tak naprawdę wydajemy mnóstwo kasy, a przy dziecku sprawdza się metodą im mniej, tym lepiej.
Jak sobie przypomnę ile miałam kosmetyków i pierdółek roznych do higieny przy synku to aż wstyd 🙈 polowy nie uzywalam (nie mogłam lub nie było potrzeby). Dlatego teraz stawiam na minimalizm, a w razie czego dokupię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 11:13
-
Audrey ten sprzedawca z allegro co podałaś, faktycznie ma fajne ceny i fajny wybór pieluszek. Też u niego zrobię zakupy!
Jak myślicie, ile tak finalnie potrzeba pieluszek tetrowych, muślinowych, bambusowych?
Żeby mieć dużo i nie prać dziennie.
Ta gąbka do kąpieli faktycznie jest praktyczna i ułatwia kąpiel w pierwszych dniach. Ale też przeraża mnie ta wizja z bakteriami rozmnażającymi się w niejSą też takie leżaczki do kąpieli (broń Boże plastikowe), z których jakby ściąga się ten materiał/pokrowiec i normalnie suszy na kaloryferze. Co o tym myślicie?
https://allegro.pl/oferta/tega-lezak-lezaczek-do-kapieli-wklad-do-wanienki-8269375042
Ja wiem, że najlepiej ręka do podparcia. Ale to nie są wielkie pieniądze i chyba zaopatrze się w coś takiego zanim dojdę do wprawy. Siostrę kąpałam na gąbce, wtedy jeszcze nikt nie przejmował się bakteriami i robalami w materacach
.
-
Audrey ja tez przejrzalam tem sklep. Super ceny. Dzis mamy zamowic tak pieluchy rozne rodzaje i kocyk. Jak i reczniczki do kapieli w sensie wytarcia.
Ale wlasnie nie wiem ile kupic? Zeby co chwile nie prac (choc to i tak pewnie bede codziennie robic😅🤣). 4 sztuki na poczatek wystarcza??Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Freja000 wrote:a, zamówiłam ta Terese, bo najtańsza, a chciałam zobaczyć czy w ogóle dam radę...
A Ty jakiej firmy masz?No i może połóg.
Tylko uważaj przy wkładaniu bo moja koleżanka wciągając Panią Teresę po raz pierwszy, pierwsze co zrobiła to przebiła je sobie paznokciem.
Ounai - moja mama też chciała poczuć ruchy i macała mi ten brzuch, ja czułam a ona niezbyt. Ale właśnie takie dziwne jak ktoś mnie po tym brzuchu maca...Freja000 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Audrey wrote:Lekka, cieszę się że pomogłam ☺
Ja mam na razie 10 tetrowych, 4 bambusowe 30x30, i 3 muślinowe. Dokupię jeszcze z 5 tetrowych, na pewno 4 duże bambusowe, i może że 3 muślinowe. Flanelę chyba sobie daruję.
Dziewczyny warto inwestować w duże pieluchy bambusowe?
Mam 6 muślinowych na razie, takich "średnich", myślałam żeby dokupić z 10 tetrowych... I zastanawiam się ile więcej potrzebuje.
A czy warto kupować specjalny ręczniczek otulaczek po kąpieli? Bambusowy? Bawełniany? Frotte?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Joana 4 ręczniki wystarczą, ja miałam 3 i było spoko.
Ancys ja ubranka po moich dziewczynach sprzedaję na fb na grupach charytatywnych. Dzieciaki mają z tego kasę na leczenie czy operacje.
Ounai sorry że tak męczę ale mam pytanie.
Testuję suszarkę i jest super póki co.mam pytanie czy suszysz też ubrania syna takie jak na przykład koszulki z nadrukami? Czy te nadruki się nie niszczą? Czy takich ubrań się nie suszy?
joana lubi tę wiadomość
-
Joana, ja kupuje 2 reczniczki. Ich nie trzeba prac po każdej kąpieli więc myślę że 2 mi spokojnie wystarczą.
Ania, ja kupię z 3 może 4 duże bambusowe, Ale bardziej jako lekkie pokrycie w domu. Do ulewania, wycierania i wszystkiego innego będę najbardziej tetrowych używać.
Moja szwagierka w niedziele urodziła. Po 6h męczenia się i jak mały zaklinował główkę w kanale rodnym zrobili jej cc. Dzisiaj już wychodzi. Mówi że w szpitalu fajna opieką, cicho, spokojnie, Ale faktycznie do poncy po porodzie ktoś by się przydał.
Za to moja bratowa która jest już ponad 2tyg po terminie jeszcze nie urodziła. W ogóle zmienia cały czas szpital, miała iść już w sobotę do szpitala ale nie chciała więc poniedziałek, potem jej się odwidziało że chce rodzić w szpitalu gdzie przyjmuje nasz lekarz (bo ma dyżur tylko dzisiaj) i dzisiaj. Pojechali rano, ale tam jej nawet nie wpuścili bo nie ma miejsc i albo do innego szpitala albo może jutro. No i ona sobie stwierdziła że jutro. Po drodze mieli położna to wstąpili na ktg, a położna przerażona bo tętno małego zanika i natychmiast do szpitala. Brat ja zawiózł i teraz nie wiemy co się dzieje. Strasznie się teraz denerwuję, chyba Mała też się przestraszyła bo ucichła 😟 -
Pap też oglądam tę szkołę rodzenia i stąd moja wiedza
Kroko, przepraszam, ale gdzieś mi umkną ten temat o kąpieli.
Dziękuję za wszystkie rady odnośnie kąpieli. Rozmawiałam z mężem, po waszych sugestiach i też doszliśmy do wniosku, że chcemy pierwsze kąpiele dzidziusia robić sami.
Co do bóli krzyża to cierpię strasznie. Boli mnie jak szczególnie długo posiedzę. Wczoraj posiedziałam w pracy, przed komputerem łącznie 7 godzin ( oczywiście z przerwami) to wieczorem jak się położyłam do łóżka to nie byłam w stanie się z bólu przekręcić z boku na bok. Powoli muszę zacząć odpuszczać z pracą, bo coraz ciężej mi siedzieć, boli mnie krzyż, a czasem i cały dół. Planuje dociągnąć do Bożego Ciała, a potem przerwa.
U mnie dzisiaj też kurierzy z elementami wyprawki są stałymi gośćmiRęczniki mam trzy i myślę, że na razie tyle wystarczy.
U mnie wyszło na USg, że maluszek jest poprzecznie ułożony i tak odczuwam ruchy, najgorzej jak czasem mnie strzeli jednocześnie nóżkami i rączkami. Mam nadzieję, że się jeszcze przekręcii ustawi prawidłowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 15:43
ancys85 lubi tę wiadomość
-
to_tylko_ja wrote:Jesteś pewna, że się odliczał ten rabat na kolekcję newbie? Bo na stronie pisze, że na wszystko z wyjątkiem newbie właśnie
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Krokodylica wrote:
Ancys ja ubranka po moich dziewczynach sprzedaję na fb na grupach charytatywnych. Dzieciaki mają z tego kasę na leczenie czy operacje.
Też bardzo fajny pomysł, ja w ogóle lubię takie bezinteresowne działania 😁Krokodylica lubi tę wiadomość