!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Evva, piękne ciuszki. Dla mnie niestety cena zaporowa, bo szkoda mi wydać kilkadziesiąt zł na ubranko na 2 miesiące ☺
Kotka, nie mogłaś przewidzieć poronienia znajomej - i tak się zdarza chociaż przykro 😟
Co do pstrokatych kolorów i nadruków to też nie jestem fanką. Kompletuje wyprawkę raczej w pudrowy rużu, bieli, błękicie, granacie, chociaż uwielbiam pastele więc pewnie też jakaś mięta wpadnie. Byle nie pomarańcze, zielenie itp 😉 a jak podrośnie to niech wybiera kolory jakie się jej podobają.
Nie śpię już 😠 chce mi się siku a nie mogę iść przez jeszcze ponad 2h bo muszę oddać do kubeczka. Masakra, zawsze mam ten problem że ciężko mi wytrzymać do rana, a już wieczorem nawet nic nie piję. Modlę się tylko żeby Mała się nie obudziła bo jak zacznie kopać to na bank się zesikam.
Wiecie co, dzisiaj miałam bardzo kiepski dzień. Niech ten głupi wirus się już skończy. Nie dość że miałam ogólnie źle samopoczucie to mama zadzwoniła że tata ma kolano jak balon, nie może z bólu chodzić i muszą gdzieś szybko prywatnie na odciąganie wody (kwalifikacje na wymianę stawu kolanowego - za rok a czeka już 2). Obdzwoniłyśmy 4 pobliskie miasta, ani jego lekarz, ani żaden inny nie przyjmują bo wirus. Na pogotowiu powiedzieli że wody nie ściągają, kolano do wymiany a ściągnąć gdzieś prywatnie. Normalnie popłakałam się że złości i bezsilności. W końcu taty szefowa załatwiła mu wizytę. Normalnie człowiek by umarł i nikt nic nie zrobi, a już tak pewnie jest. -
Słuchajcie wczoraj teściowa mi ni z tego ni z owego wyskoczyła, że mam kupić gąbkę do.kąpieli ( tak, szykuje się, że to ona będzie kąpać maluszka) tłumaczę jej, że gąbki się nie używa bo to siedlisko bakterii, tylko najlepiej własną ręką ( tu oczy u teściowej jak pięć złotych), chyba ją nie przekonałam. Stąd moje pytanie czym wy myłyście takiego noworodka? I czy używałyscie płynu do kąpieli dla niemowląt ( bo jak jej powiedziałam, że takie coś jest to była jeszcze bardziej zdziwiona
-
Mi moja mama która odchowała 5 dzieci mówiła że zwykłą woda lub wodą z prawdziwym szarym mydłem. A co do tego czym to ręka lub pieluszką małą, która idzie potem od razu do prania. I chyba też nie będę używać zbędnych kosmetyki.
A co do tego kto będzie kąpał to na pewno na pierwsze kąpanie zaproszę swoją mamę żeby nam pokazała.
Edit: o, mam dzisiaj skończony 21 tydzień czyli wchodzimy w 22 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 07:17
Jaśmina, pap86, Leeila26 lubią tę wiadomość
-
Audrey gratki..🥰
Ja tez nie spie od 4.. brzuch mnie pobolewal a to miejsca nie moglam sobie znalezc.. i tak do 6 jak wstal mąż 🤷♀️
Co do ubranek to nie mowie, ze dziecko ma chodzic w samych super markowych czy taki maluszek niewygodnych. Teraz wybieram ja i tak jak pisalam mieszam, ale wole neutralne kolory bez pstrokatych nadrukow. Co nie oznacza, ze nieraz nie znajdzie sie fajnego nadruku auta ale delikatnego. Latwiej takie ze soba polaczyc. Moze dziecku obojetne co ma na sobie, ale mi nie.
A jak bedzie wieksze to wiadome, ze bede zwracala uwage co podoba sie i jemu.
I co innego szkola, wyjscie na dwor a co innego jakas impreza.
Zreszta mysle, ze jesli teraz kupuje neutralne kolory to pozniej swobodnie bede mogla je wykorzystac gdyby kolejna byla dziewczynka. I wiem, ze komus moze nie przeszkadzac ubieranie niemowlaka bez wzg na plec. Mi jednak tak.
Ale kazdy ma swoje zdanie i gdyby caly swiat mial takie same to byloby nudno 😄
Kotka przykro mi, ale jak dziewczyny pisaly nie moglas przewidziec.. 😫
Pap mnie tez tak bola plecy... az promienuje do prawej nogi.. dzis moze pocwicze to cos pomoze 😊
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Jaśmina zadnych gąbek i myjek. Jak juz czyms myc to pielucha tetrową, ktora potem wypierzesz w temperaturzr ale ręką wystarczy. Ogladalam ostatnio jakis filmim tej poloznsj z yt Joanny Mroz o pielegnacji noworodka i tam mowila o KROPELCE plynu do kapieli dla noworodka na calą wanienke
mnie to przekonuje. Po co wiecej (albo i wcale).
To mowicie,ze plecki tez was tak bola? Rano jak nowonarodzona wstaje ale na wieczor to ledwo zyje.. wczoraj prosilam meza o masaz plecow i jak zacząl na ledzwiach to sie okazalo,ze potrzebowalam na kosci ogonowej masazu bo tam mnie bolalo. A naprawde wczoraj tyle co poszlam na pol h na spacer i po domu sie krecilam.Jaśmina lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Kotka przykro mi!
Jak piszą dziewczyny- badania powtarza się co jakiś czas; w ogóle w ciąży to jest się "prześwietlonym" od A do Z 😜
Ja malucha ubieram w to co mi się podoba, czasem są to jednolite ubranka i delikatne kolory innym razem jakieś motywy i coś bardziej wyrazistego...według mnie fajnie się łączy np. jednolite spodenki i bluzkę z koparką 😁
Jak dzieciaki starsze to same sobie wybierają ubrani a ja zatwierdzam ich kupno ale te ubrania mają im się podobać i sprawiać przyjemność w noszeniu.
Ja dziś czekam na cztery paczki...kurierzy to chyba do mnie ścieżki wydeptają 😂😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 09:15
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Audrey wrote:Dziewczyny, czy wasze maluszki też zmieniają tak miejsca w brzuchu? Wczoraj Mała waliła trochę poniżej pępka a teraz tak na linii majtek lub ciutke wyżej kopie 😅
Mój bąbel też się jeszcze kręci w brzuchu i czuć go w różnych miejscach, wczoraj na przykład wydawało mi się, że leży główką w dół. -
U mnie w ruchami tez jest roznie... raz wyzej, raz niżej.. czasem środek brzucha a czasem bokiem.
Ancys do mnie to samo 😅 wczoraj byl z zamowieniem z hm. Zamowilam sobie majtki hipster 5 pak. Powiem Wam, ze na ta cene 59 zl to fajna bawalna. Tylko moglam wziac mniejsze ale nie sa jakies za duze więc zostawiam.
I spodenki z wyprzedazy dla malego, plus pizamke taka polarowa.ancys85 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Mój maluch mam wrażenie że się mało rusza. Jak się położę po obiedzie i skupie to coś tam niby czuje jakieś wiercenie... Ale takie mało wyraźne. Niby wiem że pierwsza ciąża i że łożysko na przedniej ścianie... Ale tak jakoś... Myślałam że już będę go czuła bardziej... Albo chociaż częściej .. a gdybym się nie skupiała i nie wsłuchiwała w te wiercenia to bym pewnie w ogóle się nie orientowała że coś tam jest ..
-
Jaśmina wrote:Słuchajcie wczoraj teściowa mi ni z tego ni z owego wyskoczyła, że mam kupić gąbkę do.kąpieli ( tak, szykuje się, że to ona będzie kąpać maluszka) tłumaczę jej, że gąbki się nie używa bo to siedlisko bakterii, tylko najlepiej własną ręką ( tu oczy u teściowej jak pięć złotych), chyba ją nie przekonałam. Stąd moje pytanie czym wy myłyście takiego noworodka? I czy używałyscie płynu do kąpieli dla niemowląt ( bo jak jej powiedziałam, że takie coś jest to była jeszcze bardziej zdziwiona
Ja bym nie chciała nikogo na pierwszym kąpaniu 😜 wiadomo pierwsze kąpanie to duże przeżycie ale w kobiecie drzemie instynkt i na pewno sobie poradzisz, a jak to się mówi najtrudniejszy pierwszy raz więc po co odwlekać. Poza tym, z tego co piszesz to teściowa pamięta kąpanie ale sprzed lat więc ja bym chyba delikatnie podziękowała i wolała sama z mężem na spokojnie pierwszy raz to przeżyć.
Do mojej koleżanki przyjeżdżała teściowa na kąpanie i przez to jej córka nabawiła się problemów, po pierwsze jej teściowa stosowała stare taktyki a po drugie miała trzech synów a tu była dziewczynka i jeszcze ten tekst na koniec, ja miałam trzech synów i żaden nie miał stanów zapalnych...normalnie tylko w łeb dać.
Jak urodziła drugie dziecko (mimo, że syn),to od razu zastrzegła teściowej, że kąpie sama z mężem; no to ją zaczęła pouczać o pielęgnacji napletka, żeby odsłaniała 🤦♀️Krokodylica, Jaśmina lubią tę wiadomość
-
A co do ubranek, to teraz mam sporo po bratanku i sporo po chrzesnicy więc żadne nie są w moim guście ale coz, darowanemu koniu w zęby się nie zagląda czy jakoś tak. Ale ogólnie lubię delikatne ubranka niemowlęce, raczej pastelowe ale niekoniecznie jednokolorowe tylko w jakieś delikatne wzorki czy nadruki. A jak będzie starsze to niech samo wybiera. Będzie chciało z Peppa czy ELSA czy czym innym to niech nosi. Grunt żeby jej się podobało.
Moja szwagierka nie znosi koloru różowego i córce w ogóle nie kupowała takiego koloru. A dziś mała ma 3 lata i jest panna róż od góry do dołu:DJaśmina lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Ounai ja sama starszej córce kupuję ubrania z psim patrolem, dla obu z myszką minnie, dla młodszej z peppą.
no przecież lubią to, niech noszą, kiedy jak nie teraz.
Mój syn to teraz chodzący dinozaur 😂😜Krokodylica, Jaśmina lubią tę wiadomość
-
Katwie moje dziewczyny lubią się stroić, na co dzień sukienki, rajtuzki, oczywiście nie takie odświętne, tylko dziecięce kolory. Mi nie przeszkadza że idą w tym do piaskownicy czy na rower. Zawsze mówię "pralka w domu jest".
Czasem popiszą flamastrami itd. Tego się nie da sprać, ale ja nie przeżywam bo nie kupuję im drogich ubrań więc mi nie szkoda.
Co do butów mam inne podejście. Zawsze kupuję im porządne buty. Jedną parę. Teraz obie mają adidasy z primigi, jedne i drugie kosztowały prawie 200zł. I chodzą w nich cały dzień. Wszędzie. Do piaskownicy też.Buty młodszej są już mocno podniszczone na czubkach ale mam to gdzieś. Myślę że but ma być dobry i nowy. Starsza ma zapasową drugą parę po mojej bratanicy, a młodsza ma zapasową drugą parę po starszej, ale nie zakładam im. Raczej są na wypadek gdyby tamte były mokre, z błota itp. A trzeba gdzieś jeszcze wyjść.
ancys85, Jaśmina lubią tę wiadomość