!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pamietajcie jakby co ze pieluszki i kocyki bambusowe jak macie prac to na 30 stopniach i malutkie wirowanie a najlepiej recznie. Bambus lubi sie kurczyc niestety, oraz nie zdziwcie sie jak po praniu print zblednie🙄 taki niestety jego urok ale w dotyku jest mega! Ja i synek mamy oyltulacze na lato bambusowe juz z 2 lata i dalej cudowne w dotyku! Tylko trzeba pamietac o tym praniu i ze niesteyy latwo sie zaciaga 😔
Pogoda lubi tę wiadomość
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Krokodylica wrote:Cooo? Dziecko spało na zapakowanym w folię materacu? O Jezusie....
Dlatego ja koleżankom rad nie daję dopóki nie zapytają.i zawsze mówię że ja robiłam tak. Bo wiadomo każde dziecko inne.
Audrey piękne te ubranka.
Ja koloru różowego nie lubię i dopóki dziecko było malutkie ubierałam wedle uznania ale teraz to wiadomo, mają już swój gust, ubierają sięw to co im się podoba i zdążyłam już oswoić się z kolorem różowym.
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Freja000 wrote:Nie, to nie jest to samo. Te po operacji się nazywają przeciwzakrzepowe. A przeciwzylakowe to co innego. Ale nie ogarniam stopnie ucisku... chyba jednak się wybiorę do flebologa…Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Freja tu masz wskazania do pończoch uciskowych:
Żylaki pierwotne i wtórne
Żylaki i obrzęki w okresie ciąży
Niewydolność żył głównych
Zakrzepowe zapalenie żył (powierzchowne)
Stany po wyleczonym zapaleniu żył
Profilaktycznie w celu zapobiegania zakrzepicy i w stanach po przebytej zakrzepicy
Zespół pozakrzepicowy
Chroniczna niewydolność żył od I do III stadium według Widmera
Obrzęk pooperacyjny i pourazowy
Obrzęk limfatyczny i lipemiczny
Cykliczne obrzęki samoistne
Angiodysplazja
Pomocniczo w leczeniu stwardnienia naczyń i po operacjach żył
Zatory w wyniku unieruchomienia (artogeniczny zespół zatorowy, niedowład i częściowy niedowład kończyn)
Profilaktycznie w chorobach żył
Klasę ucisku musi określić lekarz przeprowadzający badanie. W celu uzyskania lepszych efektów leczenia zaleca się regularne kontrole lekarskie.
Więc przeciwzakrzepowe, przeciwzylakowe to jest to samo.erre lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
A ja natomiast uwielbiam rzeczy dla dziecka kolorowe, zabawne, dziecinne, z autkami, dinozaurami, misiami itp.
Wrzucam obiecane linki dla tych co mają taki sam gust jak ja
https://allegro.pl/uzytkownik/ROBiK_Radom?bmatch=baseline-al-product-cl-eyesa2-engag-dict43-uni-1-3-0318
https://allegro.pl/uzytkownik/bobodrem?bmatch=baseline-al-product-cl-eyesa2-engag-dict43-uni-1-3-0318 -
Ja jestem minimalistka i tez wolę łagodne kolory pastelowe czy to dla chłopca czy dla dziewczynki. Duzo od kuzynki dostałam takich mega kolorowych i pstrokatych z napisami. Ubiorę pewnie raz żeby zrobić zdjęcie i jej wysłać
nie wiem czemu ale mam totalna awersję to zielonego koloru, takiego jasnego oczojebnego zielonego. Jedynie zgaszone odcienie zieleni mi odpowiadają.
Jak widać każda z nas ma inny gust i to jest pięknebo tak to wiało by nuda w tym życiu
-
nick nieaktualny
-
Uwielbiam ciuszki z newbie, super jakość, ale przez te ceny bardzo rzadko tam kupuję, czasem moja mama coś złapie, bo jest stałą bywalczynią Kappahla że względu na swoje gabaryty 😉
Ja dostałam paczkę ze smyka dla starszaka, wygląda na dobrą jakość, dwa lata temu tak dobrze nie było.
-
Evva do kiedy ta promocja w newbie? Tylko na przecenione? Kurde zamówiłam u nich w normalnej cenie ostatnio.Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Freja000 wrote:Nie upieram się, bo się nie znam, ale jak patrzyłam w sklepach to jest osobny produkt:
https://anti-med.pl/profilaktyczne/134-ponczochy-okolooperacyjne-profilaktyczne.html
Nie mam żylaków, ale mam pajączki i schizę zakrzepową (mutacje). Na razie sobie zamówiłam pończochy o 1 stopniu ucisku, a spróbuję się dostać do flebologa, albo chociaż pogadać.
Newbie są cuuudne, ale faktycznie online nic nie było.
Evva, a wiesz od kiedy te promocje w sklepach?Moja koleżanka miała CC w swoich pończochach uciskowych, które nosiła normalnie pod koniec ciąży.
Pani Teresa ma przystępne cenowo produkty, ale niestety podobno lepiej zainwestować w Medi albo Sigvaris, że są bardziej wytrzymałe. Ja też mam 1 klasę ucisku na razie.
Do mnie wczoraj przyszły dwa zestawy pieluszek muślinowych z Babyono, polecam bardzo fajne. I dzisiaj znowu zamówiłam body z George i baby Tu. Ale tym razem na większe rozmiary - 62 i 68.
W środę mam połówkowe.Freja000 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny bierze któraś z was może acard? Dziś miałam połówkowe i lekarz nie zadowolony z mojego ciśnienia każe mi brać i zwiększył dopegyt na 4x1. Mówi że wysokie ciśnienie może powodować że dziecko nie będzie rosło..a ja od początku ciąży cały czas +4.5kg.
-
katwie27 wrote:
A to myWybaczcie ale fotograf że mnie marny i marne miejsce ale wysylalam zdjęcie dla męża.
Ja tak z innej beczki. Wiem.ze macie lidlomixa dziewczyny. Ja sobie zakupilam właśnie z okazji 30 urodzin i chciałabym żeby ktoś porządnie podpowiedział jak przełożyć przepisy A raczej działanie twrmomixa na lidlomixa:)
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Ouinai
Te pierwsze to model jasniejszy 42. Rano bylam jakas bardziej zadowolona a teraz to wygladam jak chlopek roztropek
A to są ciemniejsze 44 (w pasie i brzuchu niewielka roznica od 42 ale nogawka to juz fatalna..). Dodam,ze ja jestem takie sadło postawione na nogach patyczkach(figura jablko). Sorka za elegancje na fotkach (te skaprety i biale nogi 😂). Jednym slowem polecam te spodnie na chodzenie wokol domu. Do ludzi to srednio.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2020, 20:10
joana lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Agnieszka91 wrote:Dziewczyny bierze któraś z was może acard? Dziś miałam połówkowe i lekarz nie zadowolony z mojego ciśnienia każe mi brać i zwiększył dopegyt na 4x1. Mówi że wysokie ciśnienie może powodować że dziecko nie będzie rosło..a ja od początku ciąży cały czas +4.5kg.
). Jakie masz cisnienia w domu jak mierzysz po spoczynku? Ja 130/80 bez lekow.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja mam różnie, rano jest ok 120/80 lub trochę wyższe. Wzrasta mi na wieczór i średnio mam 145/95 i dobrze się czuje. We wcześniejszej ciąży też tak.mialam. dopegyt średnio na mnie działał ale acardu nie brałam. Teraz mam innego lekarza i dlatego się zdziwiłam