!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa nie musiałam synka wybudzać, bo on ciągle był głodny i mało spał. Ale znam sporo osób, które nie wybudzały, wiadomo po 5-6 h sama bym wybudzała, ale jeśli dziecku nic nie dolega, nie ma dużego spadku wagi to raczej nie ma sensu na siłę wybudzac. Później dziecko bedzie tak wstawać co 3 h. Moja kuzynka nie wybudzała i dziecko przesypia jej całe noce od początku 🙈 w sensie karmi ostatni raz koło 24 i dziecko budzi się o 6. Ja budzilam sie co 2-3 godziny, a często już co 1.5h. Przez pierwszy rok nie przespałam ciągiem 4 h przy synku.
Strasznie nie lubię jak ktoś daje rady typu " nie bierz na ręce, bo dziecko się przyzwyczai"itp. Dla mnie to głupota. Ale juz przyzwyczajenie do wybudzania na jedzenie jestem w stanie zrozumieć, bo jest to logiczne. Wszystko zależy od sytuacji, kondycji dziecka i jego usposobienia. -
Kurde zauwazylam dzis u siebie nieladny kolor moczu. Nie jadlam burakow ani nic czerwonego co moglo by zaburzyc kolor. A mocz jest czerwonawy.. zapach mi sie od pewnego czasu nie podobal ale zwalalam na ciaze. Normalnie wyjelam przezroczysta szklanke i bede obserwowac (siusiac do szklanki
) mam umowiony termin na krew i mocz w piatek a wizyte w poniedzialek ale dzwonilam juz do swojej przychodni i mocz moge jutro rano przywiezc a moj lekarz przyjmuje jutro do 17:00 to moze jak bym dostala wyniki to bym dzwonila czy mnie przyjmie lub czy przez telefon cos doradzi(w poniedzialej i tak mam wizyte ale z ewentualnym ZUMem nie ma co csekac..) a zadnych objawow nie mam! Tylko ten kolor okropny i ostatnio zapach dziwny..
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Dziewczyny, otwierają salony kosmetyczne i fryzjerskie. Marzę o zrobieniu paznokci, tak po prostu żeby zrobić w końcu coś dla siebie. No i mija kosmetyczka napisała do mnie czy chce przyjść w poniedziałek. Wstępnie napisałam że tak ale potem pomyślałam czy to nie jest skrajnie nieodpowiedzialne w moim stanie? No boję się ale kosmetyczka ma maseczkę, rękawiczki, pleksi chyba teraz powinno być no i już sama nie wiem 😟
-
Audrey... Moja teściowa jest manicurzystka ... Przyjmuje w domu niby już od tygodnia z hakiem. Ma zamontowana plekse, używa maseczki i rękawiczek i płynów do dezynfekcji plus ma autoklaw. Zaprosili nas na obiad w sobotę a ja sram w gacie ze strachu przed spotkaniem z nią... A tak po prostu na paznokcie na pewno bym nie poszła... Ale może ja panikara jestem. Tutaj w moim mieście z rodziną się widujemy... Też niby pracują... Ale jakieś mam opory
-
Ounai wrote:Kotka, sorki za polubienie. Mój brzuch wyglądał tak samo. Masz duży nadmiar skóry i ewidentne rozejscie mięśni. Badałas kresę biała czy nie jest zerwana?
Wygladwl? A teraz jak wxglada?
Krese to mam napewno rozciagnieta, nie wiem czy zerwana. Bylam j chirurga brzusznego ale nic o tym nie mowila (nstomiadt mowila ze nie mam przepukliny). -
Ja nie wybudzałam, mój syn urodził się spory 3750g, szybko ustalił sobie posiłki nocne co 3 g. i jadł, zmieniałam pieluchę i spał dalej.
Ja bym poszła, ale ja jakoś nie przejmuję się tym wirusem, chodzę na zakupy, na lody czy do kawiarni itd. 6 czerwca mam fryzjera, kupuję tylko sama farbę do włosów, bo chcę bardziej naturalną, bez amoniaku. Żele zdjęłam jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży i robię tylko japoński.Freja000 lubi tę wiadomość
-
Ja bym nie poszła na paznokcie.
Z tym wybudzaniem to mnie tak położna nastraszyła, że dziecko może zapaść nawet w jakąś śpiączkę, że wybudzać koniecznie.
Ale z perspektywy czasu uważam że to bez sensu. Kiedy dziecko ma zoltaczke to i owszem, trzeba podkarmić, ale poza tym nie planuję wybudzać. -
Chmurka dzięki że pytasz, córka dzisiaj normalnie je, bawi się.
Blanka mi na początku spadła waga ale już nadgoniłam, jestem na plusie, ale szczerze to nie wiem ile bo się nie ważę.
Jutro wizyta, trzymajcie kciuki.Chmurka, Ptysio lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa paznokcie żelowe sciagnelam jakoś w styczniu i już nie robiłam, ale fryzjer 🙈 nie byłam u fryzjera od października, odrosty mam juz na 1/3 włosów (a mam dlugie) i siwe wyszły. Sama boję się farbować, żeby nie zniszczyć, chce żeby fryzjer ogarnął mi włosy jakaś w miarę dobrą w składzie farbą i zapisałam się na poniedziałek, bo powiedziałam sobie, że idę albo od razu, póki mało ludzi się przewinie przez zakład, albo wcale.
I tez się trochę boję, ale z drugiej strony na zakupy wychodzę, do lekarza, do lab. Ehh co za czasy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 15:46
-
Ounai wrote:Chodziłam do fizjoterapeutki uroginekologicznej. Na skórę poleciła mi sucha szczotkę plus kilka kosmetyków. Sporo skóry się wchlonelo. Na brzuch ćwiczenia na zamknięcie rozejścia. Duża poprawa była, ale nie zamknęłam całkiem bo wróciłam do pracy i nie miałam sił. Najszybciej można osiągnąć efekty zaczynając w połogu. Teraz będę się tak umawiać.
Chirurdzy generalnie omijają ten temat, dla nich to niewątpliwie jest nic poważnego jeśli nie ma przepukliny. A Ci niektórzy, którzy patrzą na kresę olewająca ćwiczenia i od razu wysyłają na operację. Ja nie chcę operacji, chcę to zrobić ćwiczeniami z 2 powodów. Po pierwsze przy kolejnej ciąży to się i tak rozejdzie. Po drugie w trakcie operacji zszywają rozciągnięta kresę ich jeśli nie wyćwiczysz mięśni głębokich to to się rozejdzie i tak wcześniej czy później, bo nie będzie miało co trzymać. Dodatkowo ćwicząc te mięśnie wzmacniasz mięśnie dna miednicy co po 1 sprawia że wspolzycie jest przyjemniejsze, a po 2 unikniesz problemu z nietrzymaniem moczu
Mi wlasnie ta chirurg odradzala operacje a maz fizjoteeapeuta mowi wlasnie to samo co ty napisalas ze te miesnie najpier trzeba porpawic cwiczeniami.
A masz gdzies fotki porwonanwxze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 15:49
-
Ja już po wizycie. Wszystko w porządku
szyjka długa na 41mm co mnie uspokoiło, bo do tej pory nie miałam mierzonej, a w poprzedniej ciąży był problem ze skracaniem się. Przeraża mnie tylko, to że znów zanosi się na duże dziecko. Synuś waży już 750g i wymiarami sporo wyprzedza już TP - wg dzisiejszego usg to 23.08.
Natalii, maja2024, Jaśmina, erre, Chmurka, Krokodylica, AHope, joana, Pogoda, edka85, Ptysio, Evva, Annia, ancys85 lubią tę wiadomość