!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dostałam paczkę z 5-10-15 od babci dla wnusi
Jestem w ciężkim szoku
nie ma nic czarnego, ani granatowego
wszystkie ubranka na 62, pare sztuk 68, tym samym nie kupuję już większych pajacy, tylko kilka 56.
Nadzieja ciężko rozszyfrować czy to ból podbrzusza tak jak przy miesiączce, czy coś zupełnie innego. Ja bym zadzwoniła do lekarki skonsultować na wszelki wypadek. Może dzidzia się tak ułożyła i po prostu masz skopane to miejsce, albo rozciąga się?Pogoda, Krokodylica, Evva, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Ja mam często teraz skopany dół brzucha bo mała kopie ostatnio na samym dole. Być może znowu ułożyła się dupką w dół, bo jak tydzień temu byłyśmy u lekarza to miała główkę w dole i kopała wyżej. A jak się rozepchnie to już w ogóle coś dziwnego 😀 brzuszek miękki, nagle czujesz że coś się rusza i momentalnie lewa strona twarda, prawa miękka i po minucie dziecku się nudzi i spowrotem na swoje miejsce 🤣 takie to dziwne ale fajne 😀
-
Ja tez planuje sie teraz odgruzowac! Pojsc na regulacje brwi, odgruzowanie stop i na paznokcie. Tzreba korzystac poki sie jeszcze nie tocze 😅
Zamowilam dzisiaj fotelik i baze przez bo znalazlam zestaw 500zl taniej niz stacjonarnie. Tylko coa mieli zle opisane kolory fotelikow i zamowilam nie ten co chcialam kolor (pod dwoma nazwami mieli ten sam obrazek z fotelikiem)🤦♀️ musze jutro tam dzwonic i wytlumaczyc ktory to ma byc. Napisalam tez juz maila ale wole sie upewnic ze zrozumieja i przysla dobry...
Oprocz tegk bylam tez w ciuchu pokupowalam sobie malenkie body z krotkim rekawem i spodenki rozmiar 50 jakby jednak mloda chciala wyskoczyc wczesniej. Zaplacilam za siate ubran lacznie z sukienka dla siebie chyba 40zl 😅 w takim malutkim rozmiarze nie chce kupowac nowych bo moga sie nie przydac wiec szkoda placic 30zl za body. W ciuchu kupilam je po 1zl i 5zl 😀
Kupilqm tez od razu lovele do prania i planuje od jutra zaczac prac ciuszki, bo wkoncu dojechaly mi wszystkie meble! Poltora miesiaca opoznienia ale najwazniejsze ze juz sa bo tracilam nadzieje..
Co do stanikow i koszul do karmienia to bardzo fajne mierzylam dzisiaj w la vantil z lulalove.
Super maja koszule na ramiaczkach z podtrzymaniem na piersi. Bedzie to fajna opcja do trzymania wkladek laktacyjnych. Czekam tylko na jakas promocje z okazji dnia matki i na pewno ja zamowie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 21:50
Leeila26, Asia000 lubią tę wiadomość
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Nadzieja wrote:Cześć dziewczyny mam pytanie do Was boli bądź bolala was kość łonową wzgorek łonowy sama nie wiem dokładnie co to? Zaczęłam się trochę martwić i nie wiem czy dzwonić jutro do lekarki pomóżcie
Mnie boli co jakis czas . Ale wydaje mi sie ze najbardziej wtedy gdy mala glowka w dol sie laduje. Jezeli nie masz skurczy przy tym to chyba nie powinno byc nic zlego.
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
27dpt jest ❤ -
Ja stopy obrabiam samodzielnie
wystarczy moczenie i zwykły pumeks regularnie, nie mam z tym problemu, jednak boje się jak będzie z większym brzuchem
Brwi też ogarniam sama łącznie z henną. Paznokcie u rąk natomiast, zawsze miałam brzydkie. W ciąży miłe zaskoczenie - naprawiły się
i tym oto sposobem, mam piękne, zapuszczone paznokcie
. W poniedziałek robię odrost i będę podcinać końcówki, ale to tak prywatnie bo mam fryzjerkę w rodzinie
. Tak czy siak, nie uważam wizyt u kosmetyczki czy u fryzjera za coś złego w tym czasie.. w końcu po sklepach też latamy.
Evva mam w planie zrobić tak samo, jak tylko wyruszę tak porządnie w miasto do jakiegoś lumpa. Faktycznie głupotą jest płacić tyle kasy za ciuszki, które nie wiadomo czy wogóle się przydadzą. No a mieć coś trzeba -
Tak te malutenkie to tylko tak na wszwlki wypadek zeby jakby co po porodzie nie latac i nie szukac. Wiem jaki mialam problem jak urodzilam synka i potrzebowalam ubranek rozmiar 44. Ledwo wyszlam ze szpitqla jak musialam malego zostawic i leciec kupowac bo topil mi sie w 56 doslownie!
A ze akurat w ciuchu byly za grosze (fakt jedyny minus ze nie sa kopertowe) to wzielam 😊 malo kto kupuje ten rozmiar wiec akurat zostaly w dniu kiedy po 1zl sa rzeczy. Do tego w na prawde super stanie.
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
27dpt jest ❤ -
Nadzieja ja mam taki ból w stylu zakwasów w okolicach pachwin. Nasila się wieczorem i porównałabym go do bólu po pierwszej jeździe na rowerze po sezonie zimowym
. Mój ginekolog uważa za normalne, że coś zaboli - jeśli tylko nie są to bóle miesiączkowe, skurczowe i nasilające się. W końcu tam w środku wszystko pracuje, naciąga się..
-
Krokodylica fajne ciuszki, mój syn byłby zachwycony ponieważ teraz jest miłośnikiem tych gadów 😊 tak w ogóle to podoba mi się kolor musztardowy i jak na razie w takim kolorze wybrałam kombinezon.
Pogoda, jak byłam w sklepie to miałam takie same odczucia jak Ty, dosłownie jakbym pierwszy raz robiła zakupy- taki dreszczyk adrenaliny 😂😁
Moi teściowie mnie dziś mile zaskoczyli- kupują wózek dla bobo, tzn. my wybieramy firmę i model a oni płacą.
Pogoda, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:Nadzieja ja mam taki ból w stylu zakwasów w okolicach pachwin. Nasila się wieczorem i porównałabym go do bólu po pierwszej jeździe na rowerze po sezonie zimowym
. Mój ginekolog uważa za normalne, że coś zaboli - jeśli tylko nie są to bóle miesiączkowe, skurczowe i nasilające się. W końcu tam w środku wszystko pracuje, naciąga się..
Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, która z was zamawiała z jukki? Jakie macie opinie?
-
katwie27 wrote:Dziewczyny, która z was zamawiała z jukki? Jakie macie opinie?
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
27dpt jest ❤ -
katwie27 wrote:Dziewczyny, która z was zamawiała z jukki? Jakie macie opinie?
Pisałam już o swoich odczuciach odnośnie jukki ale tak w skrócie jeszcze raz 😉
Poduszka dla ciężarnych i kokon wydają się być ok.
Poduszkę tylko odświeżyłam/zdezynfekowałam parownicą, jeszcze nie prałam ale na zapytanie Freji- mieści się do pralki, ponieważ to sprawdziłam 😜
Rożek i poduszka motylek dają ciała
- poduszka krzywa (asymetryczna- co widać gołym okiem)
- rożek rozlazły, bez możliwości zawiązania w nim dziecka na ciasno.
Freja000 lubi tę wiadomość
-
Evva wrote:Ja tez planuje sie teraz odgruzowac! Pojsc na regulacje brwi, odgruzowanie stop i na paznokcie. Tzreba korzystac poki sie jeszcze nie tocze 😅
Zamowilam dzisiaj fotelik i baze przez bo znalazlam zestaw 500zl taniej niz stacjonarnie. Tylko coa mieli zle opisane kolory fotelikow i zamowilam nie ten co chcialam kolor (pod dwoma nazwami mieli ten sam obrazek z fotelikiem)🤦♀️ musze jutro tam dzwonic i wytlumaczyc ktory to ma byc. Napisalam tez juz maila ale wole sie upewnic ze zrozumieja i przysla dobry...
Oprocz tegk bylam tez w ciuchu pokupowalam sobie malenkie body z krotkim rekawem i spodenki rozmiar 50 jakby jednak mloda chciala wyskoczyc wczesniej. Zaplacilam za siate ubran lacznie z sukienka dla siebie chyba 40zl 😅 w takim malutkim rozmiarze nie chce kupowac nowych bo moga sie nie przydac wiec szkoda placic 30zl za body. W ciuchu kupilam je po 1zl i 5zl 😀
Kupilqm tez od razu lovele do prania i planuje od jutra zaczac prac ciuszki, bo wkoncu dojechaly mi wszystkie meble! Poltora miesiaca opoznienia ale najwazniejsze ze juz sa bo tracilam nadzieje..
Co do stanikow i koszul do karmienia to bardzo fajne mierzylam dzisiaj w la vantil z lulalove.
Super maja koszule na ramiaczkach z podtrzymaniem na piersi. Bedzie to fajna opcja do trzymania wkladek laktacyjnych. Czekam tylko na jakas promocje z okazji dnia matki i na pewno ja zamowie 😊
Evva pochwalisz się mebellami? Bo jestem na etapie poszukiwania:)Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
ancys85 wrote:Pisałam już o swoich odczuciach odnośnie jukki ale tak w skrócie jeszcze raz 😉
Poduszka dla ciężarnych i kokon wydają się być ok.
Poduszkę tylko odświeżyłam/zdezynfekowałam parownicą, jeszcze nie prałam ale na zapytanie Freji- mieści się do pralki, ponieważ to sprawdziłam 😜
Rożek i poduszka motylek dają ciała
- poduszka krzywa (asymetryczna- co widać gołym okiem)
- rożek rozlazły, bez możliwości zawiązania w nim dziecka na ciasno.
Polecacie jakiś?08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g