!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Lola. wrote:
Tez myslalam nad ta seria, jest bardzo ladna i plusem jest to ze jest tansza niz Inez😅. Przy czym dla chlopca wybralabym weraje szara. Szafa w tej wersji co pomazalas jest ciut nizsza niz w inez i komoda ma tylko jeden wymiar (tylko to przewazylo w moim przypadku ze wybralam Inez zamiast tych co pokazalas).
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Lola. wrote:Hmmm A te pasują na starszego chłopaka? Może są za dziewczęce. Już sama nie wiem. Ale na pewno będziemy jeszcze walczyć o 2 dziecko.
Nie ma sie co oszukiwac po 10 latavh nawet jak sie szanuje meble nie sa juz takie jak nowe, nudza sie itp.
Ja wiem ze dla 10-12 latki kupie nowe. Ale 4000zl na 10 lat to uwazam ze spoko cena. Sama po 10 latach mam zamiar u siebie w sypialni wymienic i w calym domu wiec nie widze sensu kupowania dziecku mebli np. Na 18 lat 😀 ale to wiadomo kazdy musi dopasowac pod siebie decyzje 😊
W tej ciazy powiedzialam ze kupie to co mi sie podoba a nie co jest praktyczne. Nie robilam tak w 1 ciazy i zaluje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 12:51
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
27dpt jest ❤ -
Pewnie bym je wzięła i namówiła męża ale właśnie chyba są zbyt dziewczęce i później będę słuchała że siara i kupiłam pod siebie😅 poszukam może w tym szarym kolorze jak wyglądają.
Oj w żadne wzorki to mi się nie podoba. Jeden kolor chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 13:02
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
My u Syna w pokoju mamy różne meble. Komodę kupiliśmy dawno dąb sonoma z białym. Była na początku u nas w salonie, potem dla Syna na ubrania. Powoli dokupujemy. Po chyba roku regał z Ikei. Niedawno taki regał z Ikei z szufladami plastikowymi. I tak jak pisze Ouinai. W sumie Eryk tylko śpi w swoim pokoju i to też od niedawna, bo tak to spał z nami. Bawi się u siebie, jeśli któreś z nas jest z nim w pokoju. Myślę, że jak będzie w wieku szkolnym to wtedy zainwestujemy w jakiś komplet dla starszaka. Teraz najważniejszy miękki dywan do zabawy i dużo miejsca do przechowywania zabawek, ale tak, żeby można było szybko uporządkować. 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 13:03
-
My kupujemy póki co zestaw łóżeczko + przewijak. Na oku mam kilka, warunek żeby było połączenie kolorów wenge i biel bo meble w pokoju mam właśnie wenge a nie będę ich wymieniać 😂 za 3-4 lata jak będziemy remontować poddasze, córeczka będzie miała swój pokój, wtedy mogę zainwestować w meble. Póki co, chce się zmieścić w 1000zl.
-
My na razie kupujemy łóżeczko, przewijak i komodę-szuflady, wszystko białe uniwersalne, do komody planuje dokupić może różowe gałki żeby nadać dziecięcego wyrazu, wyjdzie 1000 zł, i jeszcze mam fotel który oddam do tapicera i już. Myślę że narazić dziecku nie potrzeba więcej miejsca. Jak już będą się zbierały np zabawki to dokupimy jakąś szafę. A w drugim pokoju mamy wnękę na szafę w zabudowie więc przy drugim dziecku w drugim pokoju będzie zabudowa.
Aha, a mebelki kupuje w woodies, drewniane, Polska firma a jakość super bo widziałam na żywo. Więc jeśli ktoś nie chce majątku wydawać to akurat ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 13:30
-
Lola. wrote:Pewnie bym je wzięła i namówiła męża ale właśnie chyba są zbyt dziewczęce i później będę słuchała że siara i kupiłam pod siebie😅 poszukam może w tym szarym kolorze jak wyglądają.
Oj w żadne wzorki to mi się nie podoba. Jeden kolor chce.Lola. lubi tę wiadomość
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
27dpt jest ❤ -
Łóżeczko + przewijak, a przewijak oczywiście z komodą, nie na łóżeczku 😂 #ciążowy mózg 😋
-
Dziewczyny. Któraś z Was pytała kiedyś o prezent dla 3 latka.
Polecam bardzo takie klocki. Klocki kliki, clics.
Bardzo kreatywne zajęcie i super ćwiczenie manualne dla małych rączek, choć potrzeba trochę siły, ale Mój Syn juz doskonale daje sobie radę.
W przedszkolu dzieci uwielbiają te klocki, miałam teraz zerówke, tylko te klocki robiły furorę, zarówno wśród chłopców i dziewczynek. Warto więc moim zdaniem zainwestować 😊Ptysio lubi tę wiadomość
-
My mamy łóżeczko po Tymku, zostawiałam specjalnie bo zawsze chciałam aby łóżeczko przechodziło z pokolenia na pokolenie. Więc zaczęłam od siebieŁóżeczko pomalujemy tzn. mąż pomaluje tylko muszę się zdecydować na kolor. Komodę muszę kupić i zastanawiam się czy z przewijakiem czy przewijak na łóżeczko.
-
KotkaPsotka3 wrote:Do dziewczyn ktore juz maja dzieci- dostalyscie cos od swoich mezow z okazji oorodu? Chodzi mi o cos w dzien lub po, lub po wxjsciu ze szpitala a nie np. Pol roku pozniej.
Ja dostałam zawieszkę na bransoletkę i jakieś 3 miesiące później pierścionek i oświadczyny "kościelne", zabrał mnie na plażę i klęknął z Tymkiem na rękach. Ale nam się zeszło i dopiero zabraliśmy się za organizację wesela i w przyszłym roku po prawie 17 latach od ślubu cywilnego będzie kościelny. -
KotkaPsotka3 wrote:Do dziewczyn ktore juz maja dzieci- dostalyscie cos od swoich mezow z okazji oorodu? Chodzi mi o cos w dzien lub po, lub po wxjsciu ze szpitala a nie np. Pol roku pozniej.
-
maja2024 wrote:Ja dostałam zawieszkę na bransoletkę i jakieś 3 miesiące później pierścionek i oświadczyny "kościelne", zabrał mnie na plażę i klęknął z Tymkiem na rękach. Ale nam się zeszło i dopiero zabraliśmy się za organizację wesela i w przyszłym roku po prawie 17 latach od ślubu cywilnego będzie kościelny.
maja2024 lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Nadzieja wrote:A jest może któraś z was co prowadzi jednoosobowa swoją działalność i jest na chorobowym? Ja jestem od 18 marca i chorobowego jak nie było tak nie ma🙄 zus twierdzi że sprawa w toku 😐
Najlepiej powiedzieć że sprawa w toku. Bo odsetki od tego to grosze więc im pewnie nie robi czy opóźnienie jest tydzień czy 4 miesiące. Wszędzie w Polskim prawie niby jest napisane że 30 dni od złożenia z-3 przez pracodawcę (ewentualnie wezwanie na uzupełnienie dokumentacji). A w praktyce widać jak to wygląda. Dla mnie to śmieszne, co gdybym nie miała męża to z czego miałabym żyć? Z powietrza? Ja np bardzo czekam na kasę z ZUS bo wykańczamy się i lada moment się wprowadzamy więc wszystko idzie na to, wiadomo że niewielkie oszczędności są ale przecież nie wypompuje się do zera, zawsze wolę troszkę mieć pieniędzy na czarna godzinę. -
Ounai, mój to też raczej nie romantyk ale czasami zaskoczy mnie czymś takim. Jego pierwsze oświadczyny były pierścionkiem z automatu (są takie nad morzem, kulki wypadają) i wyskoczył pierścionek i mi się takim oświadczył
Mieliśmy wtedy po 20 lat i znaliśmy się kilka miesięcy. Po 10 mies. znajomości wzięliśmy ślub cywilny zaskakując wszystkich buhahah
Ja też mam właśnie Pandore, rewelacja ja się cieszę na każdy koralik
Dave tak dokładnie ten sam