!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Na mnie w domu czekały 3 słoneczniki symbolizujace nasza 3 osobowa rodzinkę
Jeśli chodzi o romantyzm u mojego męża to wtedy kiedy ja sie spodziewam to nie ma ale potrafi raz na jakiś czas pozytywnie mnie zaskoczyćMaluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Nadzieja wrote:A jest może któraś z was co prowadzi jednoosobowa swoją działalność i jest na chorobowym? Ja jestem od 18 marca i chorobowego jak nie było tak nie ma🙄 zus twierdzi że sprawa w toku 😐
Ja jestem na działalności jednoosobowej, ale na razie nie pomogę bo jeszcze pracuję, a chyba raczej próbuję pracować, bo jest już coraz gorzej. -
Ja po urodzeniu syna dostalam nowy telefon i...sokowirowke bo maz myslal,ze bede sobie zdrowe soczki robic a okazalo sie,ze po kazdym zdrowym soczku lądowałam na wc z biegunką wiec akurat ta druga czesc prezentu u mnie sie nie sprawdzila 😂Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
U mnie minęło 14 maja 30 dni od złożenia kompletu dokumentów i nadal cisza, już furii dostaje 😠
-
Moj maz z tych nie czajacych ze powinno sie cos kupic 🙄 w tym tyg mielismy 8 rocznice slubu, gdyby nie tk ze mama mu przypomniala to by zapomnial. Kupil bukiet kwiatow.
Na dzien matki wczoraj sobie kupilam bransoletke matka- corka i oznajmie mu ze ma mi to z synkiem wreczyc (chce zeby syn sie uczyl ze okazje takie trzeba swietowac).
Na narodziny corki tez mu oznajmie co ma kupic no sam na to by w zyciu nie wpadl... no taki typ poprostu 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 16:16
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Ja to chyba bez ogródek powiem, że coś chce za urodzenie dziecka i taka tradycje wprowadzę, a co
A co do zusu to się nie wypowiadam... Szlag mnie trafia. 16 mają minął termin od złożenia wniosku. Nie dość że najpierw księgowa dowaliła i złożyła za późno dokumenty, to teraz ZUS leci w gumki... No właśnie Audrey a jakbyśmy były totalnie same to z czego mialybysmy żyć? Niektórzy kombinują i wykorzystuja każde świadczenia i dostają a niektórzy pracuja grzecznie legalnie i tak im się ZUS odpłaca -
KotkaPsotka3 wrote:Do dziewczyn ktore juz maja dzieci- dostalyscie cos od swoich mezow z okazji oorodu? Chodzi mi o cos w dzien lub po, lub po wxjsciu ze szpitala a nie np. Pol roku pozniej.
I teraz też nic nie dostanę, bo mój M nie ma takich zwyczajów i nie zna takiej tradycji. Ja zresztą nie mam na to ciśnienia. Ważniejsze jest dla mnie to, aby brał czynny udział w opiece nad dzieckiem. To będzie dla mnie najlepszy prezent.
Krokodylica, Jaśmina, Leeila26, Asia000 lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Nic nie dostałam
I teraz też nic nie dostanę, bo mój M nie ma takich zwyczajów i nie zna takiej tradycji. Ja zresztą nie mam na to ciśnienia. Ważniejsze jest dla mnie to, aby brał czynny udział w opiece nad dzieckiem. To będzie dla mnie najlepszy prezent.
Najlepiej jak jest i tak i tak 😄Ounai lubi tę wiadomość
-
U mnie mąż uczy syna, jak jadą razem do sklepu to teraz zawsze wracają z kwiatami
Bo wcześniej mąż jak jeździł sam to mały podpatrzył i teraz nie ma wyboru kwiaty muszą być. Dzień matki, walentynki czy urodziny zawsze obaj mają coś dla mnie. Syn wraca ze spaceru z prezentem w postaci kamieni, liści czy kwiatków. Mam klaser z kwiatkami, które mi zbiera. U nas na szczęście i prezent i opieka nad dzieckiem, nade mną również i w ciąży i po zawszę mogę na niego liczyć. Teraz mi Go czasami szkoda jak mnie hormony najdą a on nic oaza spokoju, jak tak dalej pójdzie to chyba ja jemu też będę musiała prezent kupić.
Ptysio, Krokodylica, Jaśmina lubią tę wiadomość
-
Ja szczerze to nawet nie pomyślałam o żadnym prezencie z tej okazji 😁 nie miałam nigdy problemu z tym, żeby mąż mi coś kupił jak mi się spodobało, albo kupowałam sobie sama 😉 ale ja też nie jestem typ nie wiadomo jakiej romantyczki.. jakieś kąpiele w płatkach róż, pościelowa muzyka - nie dla mnie. Wolę spontan 😁 Jak ja mu mam mówić np. o tych kwiatkach, to wolę sobie zamówić poczte kwiatowa, bo sam tez na bank się nie domyśli 😂
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Qunai, rodziłaś syna w wigilię? Ale czad
Niezła była pasterka.
-
to_tylko_ja wrote:Szkoda, bo szukam rożka właśnie
Polecacie jakiś?
Firmy konkretnej nie polecę ale robiłam zakupy u kaja-baby i ona też sprzedaje rożki, cena 35,00, rożki są na rzep i wiązanie, może któryś Ci się spodoba 😊
Ubranka fajne jakościowo.
https://allegro.pl/oferta/rozek-becik-otulacz-niemowlecy-usztywniany-kokosem-8738212722 -
Evva super mebelki 😁 ja lubię białe meble, do nich można dobrać dodatki w każdym kolorze zresztą kolor ścian również; według mnie pasują zarówno dla dziewczynki jak i chłopca.
Mój mąż ogólnie wymiata w niespodziankach więc jak urodziłam syna to w domu czekał na mnie bukiet kwiatów a na drzwiach wisiały biało-niebieskie balony.
Było to bardzo miłe aczkolwiek dla mnie nie miało to znaczenia- czy coś przygotuje i teraz też nie oczekuję takiego powitania 😉 -
Dziewczyny co do ZUSu to oni tam mają niezły brudel teraz. Ja mam zasiłek z dwóch umów o pracę, w dwóch różnych firmach. Pierwszy miesiąc dostałam jeden przelew bo dopiero zaczekam zasilek, w poprzednim miesiącu jeden przelew ale kwota się zgadzała z moimi obliczeniami, a w tym miesiącu nagle 1500 zł mniej niż powinno. No ale czekalam, bo pomyślałam że może w częściach wypłata. W trakcie miesiąca zadzwoniłam do księgowej drugiej firmy bo właśnie tak jakby z tej firmy brakuje mi pieniędzy i księgowa powiedziała z dokumenty złożyła i podała mi datę. Czekałam nadal na kase. W końcu w piątek zadzwoniłam do zusu sama, Pan stwierdzil że nie widzi dokumentów z tej firmy dotyczących zwolnienia i mam z nimi sprawę wyjaśnić. Zadzwoniłam znowu do księgowej, ona się skontaktował z zusem i jednak zwolnienie i dokumenty widza tylko po prostu mają burdel u siebie... Także warto się upominać o swoje. Bałam się z klasą będzie za miesiąc ale mają do 20 maja już wysłać na konto.
Co do mebli w pokoju, jak urodziłam syna miałam tylko komode z przewijakiem i łóżeczko. Wydaje mi się że to naprawdę wystarczające dla niemowlaka. Teraz syn ma dodatkowo króliczek i dwa krz3selka z Ikea, r3agl kallax z Ikea na samochody, a mąż zrobił mu sam polke domek. Polka wygląda świetnie, sam zrobił projekt, zamówił płyty meblowe, skrecilsmy wszystko sami. Zrobiliśmy nawet pufe na kółkach że skrzynki ale wieko nam ie przetrwało, ale polecam bardzo taka zabawę. Myślę że takie małe dzieci nie potrzebują teraz wiele i i wiem szczerze że dla mnie meble z Ikea da wystarczające i można je swietn3 zestawic że wszystkim:)
Ja dziś dałam czadu w kuchni. Przyjechał brat z żoną i córeczka i obchodziliśmy moje 30 urodziny bo nie noga być w poniedziałek. Zrobiłam zupę z cukinii, pomoglam mamie zrobić karkowe w sosie, rano zrobiłam tiramisu, a na wi3czor sałatkę i dwie pizze. Ledwie żyje teraz... -
ancys85 wrote:Firmy konkretnej nie polecę ale robiłam zakupy u kaja-baby i ona też sprzedaje rożki, cena 35,00, rożki są na rzep i wiązanie, może któryś Ci się spodoba 😊
Ubranka fajne jakościowo.
https://allegro.pl/oferta/rozek-becik-otulacz-niemowlecy-usztywniany-kokosem-8738212722
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪