!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka, w 22 tc to i ja rzadko czułam. Rozkręci się po 24 tc.
Dave87, w 24+3 tc waga 675g.
Audrey, czuć tak samo. Jak ma głowę na dole, to nic nie szkodzi temu, aby prostował ręce i tym samym uderzał cię w pipkę albo pęcherz
Dziewczyny, zdrówko z tej okazji studniówki
Leeila26, Krokodylica, Jaśmina, Chmurka, Annia, joana, skała, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Audrey wrote:Dobra, mam głupie pytanie 😅 to jak dziecko leży już główką w dół to czuć je bardziej na dole? Bo myślałam że jak głowa w dole to czuć u góry bo giry wtedy są na górze 😅 teraz nie wiem czego rze myślę 🤣
-
Ja mialam teraz w srode, ale lekarz nie podal o wage a ja zapomnialam zapytac 🙄
Ruchy czuje roznie. Raz bardzo nisko, raz jakby ponizej pepka a czasem lekko nad nim.
Dziewczyny a macie juz takie mocne ruchy czy raczej takie przelewanie?
Bo ja nadal jakos mocno nie czuje.. sa dni ze trosxke brzuszek podskoczy ale sa i takie kiedy jak vos robie to i caly dzien nie czuje dopoki na spokojnie sie nie poloze. Troche mnie to martwi 😶Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ja czuję mocne ruchy. Nie ma jeszcze falującego brzuszka ale są to wyraźne kopnięcia, ale jak kopie na dole to jakby do środka kopała, a wyżej na zewnątrz (nie wiem czy wiecie co mam na myśli 😅 )
Cieszę się bo już trochę siedziałam na tym punkcie ale już od 3 tygodni są wyraźne kopniaki, tylko częstotliwość różna. Jak np chodzę to z reguły nie czuję ale jak stoję czy robię takie spokojne prace to już tak. -
Audrey wrote:A kiedy dzieciaczki zaczynają słyszeć? Bo czasami mam wrażenie że jak mąż przytula się do brzuszka i jak do niej mówi to ona zaczyna kopać ☺ albo po prostu mój stary wyczuwa odpowiedni moment 🤣
Mój już ze dwa tygodni na pewno. Jak woda leci to się aktywizuje i czasem właśnie na głos męża. -
joana wrote:Ja mialam teraz w srode, ale lekarz nie podal o wage a ja zapomnialam zapytac 🙄
Ruchy czuje roznie. Raz bardzo nisko, raz jakby ponizej pepka a czasem lekko nad nim.
Bo ja nadal jakos mocno nie czuje.. sa dni ze trosxke brzuszek podskoczy ale sa i takie kiedy jak vos robie to i caly dzien nie czuje dopoki na spokojnie sie nie poloze. Troche mnie to martwi 😶skała lubi tę wiadomość
-
Ja różnie czuje. Dziś chyba ma dzień leniuszka, albo ja jestem zbyt aktywna
ale wieczorem to są konkretne kopy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZłożyliśmy mebelki dla małego dzisiaj.
Wrzucam też foto mebli Klupś zestaw SOFIE.
Jesteśmy zachwyceni. Jakość fajna jak na tą cenę. Jedyny minus to brak zaślepek do śrubek, przez co są widoczne w niektórych miejscach. Ale można to ogarnąć.
Polecam
Na razie wydaje się tak pusto ... ale teraz mogę szaleć z zakupami. Wreszcie mam gdzie wszystko trzymać i układać.Chmurka, Leeila26, Ounai, Krokodylica, joana, katwie27, Asia000, Pogoda lubią tę wiadomość
-
Ja małego czuję mocno, czasem aż widać jak brzuch faluje, czuję go w różnych miejscach, ale najczęściej na dole ( ostatnio na usg był ułożony poprzecznie), ostatnio to są momenty, że "przywala" chyba i rączkami i nóżkami bo czuję go po dwóch stronach brzucha w tym samym momencie. Najgorzej nie lubię jak czuję ruchy w pochwie, bardzo nieprzyjemne uczucie, i najchętniej bym go wtedy przesunęła, no ale ... kurcze się nie da
ale na szczęście tam się zapuszcza bardzo rzadko.
-
U mnie większość dnia jest na spokojnie, dopiero pod wieczór ma chwilę na mocne kopniaki. Ale nie ma się czym przejmować. Wiele zależy też od "temperamentu" dziecka. Jedno potrafi być bardzo ruchliwe, inne mniej. I nie ma to wpływu na jego zachowanie po narodzeniu.
Chmurka, Jaśmina, skała, joana lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie ciężarne! Obserwuje Was od początku założenia tego wątku, ale nie miałam założonego konta i dlatego się nie włączałam w dyskusje. Ja jestem w 21 tygodniu ciąży, czuje ruchy już od 17 tc, jestem bardzo chuda i to pewnie dlatego, chociaż brzuszka to praktycznie nie mam. Nie mam pojęcia gdzie to dziecko się mieści. Co do poruszonego tematu kopniaków, to też tak macie, że czujecie wyłącznie gdy leżycie? Jak jestem aktywna to kompletnie nic nie czuje, aby się ruszał.
Leeila26, Dave87, maja2024, Ounai, Chmurka, Asia000, Domi1995 lubią tę wiadomość
👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com] -
Hej Maddelainen, jako przepustkę prosimy o zdjęcie brzuszka haha
żarcik
jest to dobrowolne, ale bardzo mile widziane
Wiesz już kto mieszka w brzuszku?
U mnie faktycznie mała jest bardziej aktywna jak leżę, chociaż czuję też jak siedzę czy stoję w miejscu. Około 20 tygodnia też musiałam się położyć i mocno wczuć w rolę, żeby poczuć ruchy, ale ja z tych większych gabarytowoMaddelainen lubi tę wiadomość
-
Tak, już nawet w 16 tc było wiadomo, rośnie chłopczyk Ignaś
Mam nadzieję, że uda mi się dodać zdjęcie.
Data porodu: 30.09.20 chłopczyk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 19:08
maja2024, Leeila26, edka85, pap86, Krokodylica, Chmurka, joana, Asia000, Domi1995, Pogoda, Zabka_89 lubią tę wiadomość
👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com] -
joana wrote:Ja mialam teraz w srode, ale lekarz nie podal o wage a ja zapomnialam zapytac 🙄
Bo ja nadal jakos mocno nie czuje.. sa dni ze trosxke brzuszek podskoczy ale sa i takie kiedy jak vos robie to i caly dzien nie czuje dopoki na spokojnie sie nie poloze. Troche mnie to martwi 😶Maddelainen lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Maddelainen wrote:Tak, już nawet w 16 tc było wiadomo, rośnie chłopczyk Ignaś
Mam nadzieję, że uda mi się dodać zdjęcie
Możesz podać datę porodu i płeć to dziewczyny dopisza Cię do pierwszej stronyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 19:07
Maddelainen lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪