X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w 20 TC z powodu, że wcześniej cukier na czczo wyszedł na granicy normy. Ale na szczęście wszystko ok 👍

Kotka ogladaliscie w końcu z mężem ten film z USG? 😂

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave87 wrote:
    Dziewczyny miałyście zawroty głowy w ciąży ?
    Od wczoraj mam helikopter
    Miałam dwa razy. Lekarz powiedział, żeby koniecznie od razu sprawdzać sobie ciśnienie, bo to może być z tego.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja wrote:
    Ja też dzisiaj 24 tydz +4 i pokazuje mi w aplikacji że zostało nam 109 dni do porodu więc studniówka za 9 dni świętujemy 😍
    Panie z lab miały rację. Cytryna obniża wynik, a to znaczy że może Ci wyjść w normie a będziesz mieć cukrzycę.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka jednak robi wesele za 3 tygodnie. Nie wiem co mam robić. Miało być w kwietniu i strasznie się na nie cieszyłam, ale teraz chyba już nie mam sił :( Chciałabym potańczyć ale w sumie nie wiem jacy ludzie tam będą, do tego teraz czas wyprawkowy a trzeba by kupić sukienkę.

age.png

age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na krzywą w piątek czyli 24+3 ☺

joana lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Nadzieja Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff wyniki dobre na czczo 82 po godz 140 a po 2 godz 111 odetchnelam z ulgą bo strasznie się bałam ze wyjdzie coś nie tak ja robiłam dzis krzywa 24+4
    W sumie lepsze wyniki niż przed ciąża 🙂🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 15:55

joana, Chmurka, Jaśmina, Leeila26, erre, Pogoda, Freja000 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie paznokcie, nakupilam kremów, mąż wrócił wcześniej i gotuje :D Żyć nie umierać :D Taki dzień matki to ja rozumiem ;)

Pogoda lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przyszła paczka ciuchów, która kupiłam na marketplace. Niektóre rzeczy naprawdę jak nowe :) mysle, że ciuszków 56/62 mam wystarczająca ilość, jedynie skarpetusie musze dokupić, bo mam więcej spodenek niż półśpiochów. Od wczoraj mam mega zajawke na metodę konmarie, aż obejrzałam cały serial na netflixie i czuję się mega zainspirowana :D
    Ja dnia matki nie czuję. Zrobiłam teściowej ciasto, zadzwonilam do mamy., prezenty dałam wcześniej. Liczyłam na to, że mój mąż mnie już potraktuje jako mamę, a tu zonk w dodatku mnie wkurza od rana czepia się o pierdoly. Mam nadzieję że za rok ten dzień będę obchodzić lepiej :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy was też boli brzuch tak pomiędzy pępkiem a stanikiem? Bo od dwóch dni boli mnie w tym miejscu na całej szerokości. To nie taki ból że boli nie wiadomo jak, jaki ciągnący, jakby mnie ciągnęło 🤔😥

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Dziewczyny, czy was też boli brzuch tak pomiędzy pępkiem a stanikiem? Bo od dwóch dni boli mnie w tym miejscu na całej szerokości. To nie taki ból że boli nie wiadomo jak, jaki ciągnący, jakby mnie ciągnęło 🤔😥

Audrey, mam to samo. Bylam z tym nawet u fizjoterapeuty, bo bałam się że to rozejscie mięśnia prostego lub początki takiego rozejścia. Póki co rozmasowala mi nerw, który tam biegnie (masowala na ramionach) i dziś jest znacznie lepiej. Za 2 tygodnie będzie oceniac czy to rozejscie czy jednak coś innego i wtedy spróbujemy zaradzić dalej.

• Audrey Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To właśnie nie wiem co to 🤔 mam legginsy ciążowe i zauważyłam że czasami ich góra jest w miejscu gdzie właśnie ciągnie i tak myślę czy to gumka u góry nie uciska, Ale legginsy nie są ciasne🤔

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mnie też uwiera brzeg spodni z pasem ciążowym, ale nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym ciągnieciem nna górze brzucha. Jak pójdę drugi raz do fizjo to dam znać co wymyśliła.

• Audrey Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie może spróbuję przez kilka dni, przynajmniej do wizyty u ginekologa za tydzień ściągać pas spodni na pupę żeby nie mieć niczym brzucha zakryte. Jutro idę do położonej to też się zapytam. I u mnie to tak bardziej na środku ciągnie, po bokach nie.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey mnie jak mam wzdecie lub za duzo zjem boli tuz nad pepkiem (ale ja mam juz tam jakies rozejscie po pierwszej ciazy) i doslownie moge palec wsadzic w dziure z.miesni tuz nad pepkiem bo tak mi juz zostalo. Dzisiaj caly dzien mierzylam cukier po kazdym posilku i wiem,ze koniec z kawusią z duzym mleczkiem do sniadania, jak zyc??? :( moge wypic kawke ale dopiero popoludniu. A tak to nafutrowalam sie na obiad leczo z cukini,na kolacje caly peczek szparagow pieczonych z szynką i serkiem wiejskim a cukierek elegancki! Dzis mam 4dzien bez slodyczy i cukru i czuje juz tesknote.. jak stary cukroholik :( poszukam sobie przepisow na jakies slodycze bo dlugo nie zajade a tak to chociaz oszukam kubki smakowe.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też na samym środku. Jakby wzdłuż mięśnia. Fizjoterapeutka mowila ze to moze być tez związane np. z zoladkiem albo z przelykiem, pytała czy mam zgagę, bo to też może mieć związek, ale ja akurat nie mam nic z tego, więc nie podjelyamy tego tropu.

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odczuwam taki ból, ale bardziej w bok, w prawo. Coś jakby wątroba. I to nie cały czas, czasami, nie jest bardzo uciążliwe, że boli jakoś strasznie tylko po prostu dokucza 😁 na środku może być faktycznie żołądek, albo naciągnięcie jakiegoś mięśnia..

Mój dzień mamy dość skromnie. Ucałowałam teściową, z moją mamą wisiałam na telefonie godzine. Ja się jeszcze nie czuje mamą, może dlatego, że nie chce zapeszać 😉. Męczy mnie zgaga, ratuję się mlekiem, ale pomaga na chwilę. I pije ogromne ilości wody. Podobno dzisiaj została wysłana moja kasa z ZUS za okres do 21 kwietnia, do końca tyg powinnam mieć.

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Nadzieja Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tą wizyta u położnej bo pierwsze słyszę? Każda ma taką wizytę odbyć czy jak to wygląda?

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:

Mnie często jak długo posiedzę w pracy to boli,ale między brzuchem a stanikiem, ale to dlatego,że mam bardzo tą część uciśniętą przy siedzeniu.

• Audrey Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap,no ja mam okrągły brzuszek, żadnych zapadnięć ani nic.

Jaśmina, też czasem mam wrażenie że to może z przemęczenia banie jest to uciążliwe i nie boli cały dzień, nawet tego bólem nie można nazwać, ciężko 🤔

Nadzieja, moja wizyta to akurat u położonej środowiskowej. Po 21 tc można się zapisać już do położonej na NFZ, wtedy robisz za darmo badania, potem jeździsz na ktg, a po porodzie przeprowadza wizyty patronażowe. Mój ginekolog też jest położnikiem, ale ja chodzę prywatnie i potem na ktg się chodzi co tydzień, jakbym do niego chodziła robić to bym musiała płacić, a tak położna robi za darmo.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja to chyba nie jest obowiązkowe teraz. Mi nic nikt nie mówił, nie dopytywałam. Nie uśmiecha mi się też poza tym, że do lekarza, jeszcze do położnej jeździć. .

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ