!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam w 20 TC z powodu, że wcześniej cukier na czczo wyszedł na granicy normy. Ale na szczęście wszystko ok 👍
Kotka ogladaliscie w końcu z mężem ten film z USG? 😂 -
Nadzieja wrote:Ja też dzisiaj 24 tydz +4 i pokazuje mi w aplikacji że zostało nam 109 dni do porodu więc studniówka za 9 dni świętujemy 😍
-
Moja kuzynka jednak robi wesele za 3 tygodnie. Nie wiem co mam robić. Miało być w kwietniu i strasznie się na nie cieszyłam, ale teraz chyba już nie mam sił
Chciałabym potańczyć ale w sumie nie wiem jacy ludzie tam będą, do tego teraz czas wyprawkowy a trzeba by kupić sukienkę.
-
Uff wyniki dobre na czczo 82 po godz 140 a po 2 godz 111 odetchnelam z ulgą bo strasznie się bałam ze wyjdzie coś nie tak ja robiłam dzis krzywa 24+4
W sumie lepsze wyniki niż przed ciąża 🙂🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 15:55
joana, Chmurka, Jaśmina, Leeila26, erre, Pogoda, Freja000 lubią tę wiadomość
-
A mi przyszła paczka ciuchów, która kupiłam na marketplace. Niektóre rzeczy naprawdę jak nowe
mysle, że ciuszków 56/62 mam wystarczająca ilość, jedynie skarpetusie musze dokupić, bo mam więcej spodenek niż półśpiochów. Od wczoraj mam mega zajawke na metodę konmarie, aż obejrzałam cały serial na netflixie i czuję się mega zainspirowana
Ja dnia matki nie czuję. Zrobiłam teściowej ciasto, zadzwonilam do mamy., prezenty dałam wcześniej. Liczyłam na to, że mój mąż mnie już potraktuje jako mamę, a tu zonk w dodatku mnie wkurza od rana czepia się o pierdoly. Mam nadzieję że za rok ten dzień będę obchodzić lepiej -
nick nieaktualnyAudrey wrote:Dziewczyny, czy was też boli brzuch tak pomiędzy pępkiem a stanikiem? Bo od dwóch dni boli mnie w tym miejscu na całej szerokości. To nie taki ból że boli nie wiadomo jak, jaki ciągnący, jakby mnie ciągnęło 🤔😥
Audrey, mam to samo. Bylam z tym nawet u fizjoterapeuty, bo bałam się że to rozejscie mięśnia prostego lub początki takiego rozejścia. Póki co rozmasowala mi nerw, który tam biegnie (masowala na ramionach) i dziś jest znacznie lepiej. Za 2 tygodnie będzie oceniac czy to rozejscie czy jednak coś innego i wtedy spróbujemy zaradzić dalej. -
nick nieaktualny
-
No właśnie może spróbuję przez kilka dni, przynajmniej do wizyty u ginekologa za tydzień ściągać pas spodni na pupę żeby nie mieć niczym brzucha zakryte. Jutro idę do położonej to też się zapytam. I u mnie to tak bardziej na środku ciągnie, po bokach nie.
-
Audrey mnie jak mam wzdecie lub za duzo zjem boli tuz nad pepkiem (ale ja mam juz tam jakies rozejscie po pierwszej ciazy) i doslownie moge palec wsadzic w dziure z.miesni tuz nad pepkiem bo tak mi juz zostalo. Dzisiaj caly dzien mierzylam cukier po kazdym posilku i wiem,ze koniec z kawusią z duzym mleczkiem do sniadania, jak zyc???
moge wypic kawke ale dopiero popoludniu. A tak to nafutrowalam sie na obiad leczo z cukini,na kolacje caly peczek szparagow pieczonych z szynką i serkiem wiejskim a cukierek elegancki! Dzis mam 4dzien bez slodyczy i cukru i czuje juz tesknote.. jak stary cukroholik
poszukam sobie przepisow na jakies slodycze bo dlugo nie zajade a tak to chociaz oszukam kubki smakowe.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyU mnie też na samym środku. Jakby wzdłuż mięśnia. Fizjoterapeutka mowila ze to moze być tez związane np. z zoladkiem albo z przelykiem, pytała czy mam zgagę, bo to też może mieć związek, ale ja akurat nie mam nic z tego, więc nie podjelyamy tego tropu.
-
Ja odczuwam taki ból, ale bardziej w bok, w prawo. Coś jakby wątroba. I to nie cały czas, czasami, nie jest bardzo uciążliwe, że boli jakoś strasznie tylko po prostu dokucza 😁 na środku może być faktycznie żołądek, albo naciągnięcie jakiegoś mięśnia..
Mój dzień mamy dość skromnie. Ucałowałam teściową, z moją mamą wisiałam na telefonie godzine. Ja się jeszcze nie czuje mamą, może dlatego, że nie chce zapeszać 😉. Męczy mnie zgaga, ratuję się mlekiem, ale pomaga na chwilę. I pije ogromne ilości wody. Podobno dzisiaj została wysłana moja kasa z ZUS za okres do 21 kwietnia, do końca tyg powinnam mieć. -
Audrey wrote:Dziewczyny, czy was też boli brzuch tak pomiędzy pępkiem a stanikiem? Bo od dwóch dni boli mnie w tym miejscu na całej szerokości. To nie taki ból że boli nie wiadomo jak, jaki ciągnący, jakby mnie ciągnęło 🤔😥
Mnie często jak długo posiedzę w pracy to boli,ale między brzuchem a stanikiem, ale to dlatego,że mam bardzo tą część uciśniętą przy siedzeniu. -
Pap,no ja mam okrągły brzuszek, żadnych zapadnięć ani nic.
Jaśmina, też czasem mam wrażenie że to może z przemęczenia banie jest to uciążliwe i nie boli cały dzień, nawet tego bólem nie można nazwać, ciężko 🤔
Nadzieja, moja wizyta to akurat u położonej środowiskowej. Po 21 tc można się zapisać już do położonej na NFZ, wtedy robisz za darmo badania, potem jeździsz na ktg, a po porodzie przeprowadza wizyty patronażowe. Mój ginekolog też jest położnikiem, ale ja chodzę prywatnie i potem na ktg się chodzi co tydzień, jakbym do niego chodziła robić to bym musiała płacić, a tak położna robi za darmo. -
Nadzieja to chyba nie jest obowiązkowe teraz. Mi nic nikt nie mówił, nie dopytywałam. Nie uśmiecha mi się też poza tym, że do lekarza, jeszcze do położnej jeździć. .