X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Ciężki temat, ale staram się brać pod uwagę różne perspektywy i właśnie tak to sobie tłumaczę, ze może puścimy syna na próbę i jak on będzie zadowolony i będzie ok, to bedzie najlepsza odpowiedź:) A jak nie to zawsze mogę go zabrać jeszcze na trochę.
    Ogólnie planuję żeby chodził od ok 9 do 14 maz 15. A gdyby spełnił się nasz czarny scenariusz z moim wcześniejszym pobytem w szpitalu to niestety mąz musiałby to zawozic normalnie od 7 do 16, więc tak naprawdę cały dzień. Lepiej żeby się przyzwyczaił i znowu wpadł w rytm w takich krótszych godzinach, chociaż mam nadzieję, że żadnego jakoś to się pouklada. Joana pocieszylas mnie historią o zadowolonym chrzesniaku :)

joana lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii pewnie zawsze mozesz dac na probe i zobaczysz 😊
    Ale skoro tak chce to bedzie dobrze 😘
    Oby u Ciebie bylo jak z tym chrzesniakiem 😘
    Taka prawda dzieciaki domach ciut sie nudza a w przedszkolu bedzie ciut odmiany dla nich. A ze nie ma ksiazek to dla nich idealnie 😁😅

Annia ja mam co 4 tyg. Teraz mam szybciej ale to tylko przez ten wynik z posiewu.
    Na innych wątkach wiem, ze maja czesciej ale powiem Ci, ze tez dziewczyny chodza do 2 czy 3 lekarzy i stad u nich tak jest.
    Ale mysle, ze niedlugo i nam zaczna sie czestsze.
    U mnie kolejna bylaby teraz dopiero 17.06, wiec juz 30 tc 😳 jak to leci.. a dopiero byl test robiony 😂

Annia lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też co 4 tygodnie. Już jestem zapisana praktycznie do końca ciąży, bo do 1.09 😱 końcowe wizyty częściej... C
    4 wizyty i rodzimy 😁

Annia, joana lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Nadzieja Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile godzin przed badaniem krzywej cukrowej jadłyście ostatni posiłek?

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey pokaż zdjęcie kuchni;)
    Annia ja też mam co miesiąc.
    Nadzieja ja o 18 zjadłam taka konkretna pożywna kolację a przed 21 zjadłam dwie małe kanapeczki

Annia lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Nadzieja Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Audrey pokaż zdjęcie kuchni;)
    Annia ja też mam co miesiąc.
    Nadzieja ja o 18 zjadłam taka konkretna pożywna kolację a przed 21 zjadłam dwie małe kanapeczki
    A o której robiłaś badanie?

• erre Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam co 4 tygodnie. Już mam zapisane na czerwiec i lipiec. W lipcu już mam wizytę z KTG.

Annia lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, siem chwalem 😀 jeszcze nie jest skończona, jutro stolarz kończy i łazienki też robi ☺

8a4c8f1980ed.jpg
    21e25e240d93.jpg

Ja mam wizytę co 4 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 20:45

Annia, erre, Krokodylica, Natalii, Leeila26, AHope, Domi1995, Pogoda, skała, Asia000, joana, Chmurka lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dziewczyny co ile macie teraz planowe wizyty u prowadzących? 🤔

Ja też na razie co cztery tygodnie.

Annia lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey no rzeczywiscie piekna! :D ape bedziesz pichcic. A obok w kolysce czy lezaczku dzidzius bedzie spal :D

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey, kuchnia piękna. Meble swoją drogą, ale jaka ładna przestrzeń! Ślicznie będziesz miała, będzie się wspaniale gotowało :).

Ja mam wizyty u lekarza prowadzącego co 3 tyg. Od początku tak mi ustalał, zapisuje zawsze tylko kolejną wizytę, nigdy ,,na przód" no i zawsze mówi ,,jakby się coś działo, przyjść wcześniej". Tak sobie myślę, że jak nam wybije 30 tc to już poleci strasznie szybko.. :D. Mi ogólnie ciąża ,,dłużyła się" do 18 tyg. Od tamtego czasu do teraz zleciało, że masakra.

Jeśli chodzi o cukry, robiłam tak jak Chmurka. O 18 porządna kolacja, przed 21 jakaś tam kanapka. Ale ja ogólnie jem koło 20 i raczej nie jest to nic ciężkiego, bo później żołądek mnie boli i zgaga męczy. Czasami pozwolę sobie na coś słodkiego przed snem jak mnie najdzie :D.

Annia lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Właśnie Was nadrabiam i widzę, ze był temat przedszkola, Qunai Wy puszczacie synka od czerwca, tak? To jest prywatne przedszkole? Podajesz tam info, ze jesteś ciąży?
    Ja mam ogromny dylemat. Też chciałabym puścić synka od 1 czerwca, teraz dowiedziałam się, ze w jego grupie ma być ok 5-6 osób z jego grupy, więc super, bo to jego koledzy, przedszkole prywatne.
    U nas pytają w ankiecie, co robi rodzic, o pracę itp. Teoretycznie przedszkole prywatne i nie ma tłumów, więc raczej nie powinno mieć nic przeciwko, ze jestem na l4.
    Zostaje kwestia nie wiem, moralna? Nie wiem jak to nazwać... Z punktu widzenia synka - on bardzo chcę wrócić, opowiadałam mu, ze jest teraz trochę inaczej, ale on nie może się doczekać. Wiem, ze dla jego rozwoju to też lepiej, bo on uwielbia dzieci, ruch, aktywność, w domu się nudzi i ciągle mówi, ze chce do dzieci.
    Z drugiej strony idę od czerwca na l4, więc teoretycznie będę w domu. Ale po pierwsze, coraz trudniej mi ogarniać dom i zajmować się synem w ciąży (ciągle spacerujemy, bawimy się, niestety on nie z tych, którzy bawią sie sami, A bajek puszczam mu malo).
    Muszę też wziąć się za wyprawkę, sprzątanie domu, bo czasu coraz mniej, a ciągle jest ryzyko, ze będę musiała iść po 30 tc do szpitala, więc wszystko do lipca musze mieć gotowe.
    Z drugiej strony, jeśli nie puszczę go teraz, to w lipcu lub sierpniu już musowo i boję się,ze jak trafię na dłużej do szpitala, to on poczuję się odrzucony,był tyle czasu w domu z mamą,a nagle nie ma mamy,a on jest odstawiony do przedszkola :/ tak samo jak urodzi się dziecko. W normalnych warunkach miałby swoją rutynę i nowy członek rodziny nie zaburzylby tak bardzo jego świata, a tak mnóstwo zmiennych.
    I tak myślę i myślę...eh 🙂
    Ja puszczam od 1 czerwca. Nie mam żadnych wyrzutowy sumienia, mieszkam na Śląsku ale jakoś nie boję się. Młody już wariuje w domu. Chodzi do prywatnego przedszkola, u nas nie pytają czy pracujesz, z resztą dyrektorka wie i ciąży, widziałyśmy się niedawno jak odbieraliśmy książki żeby pracować w domu. U nas nie ma problemu bo dużo rodziców się boi i zostawiają dzieci w domu. Poza tym ja widzę że brak przedszkola właśnie wpływa na niego. Poza tym co się dziwić. Prawie 3 miesiące nie widział kolegów. Każdy by wariował.

Natalii lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dziewczyny co ile macie teraz planowe wizyty u prowadzących? 🤔
    Co 3 tygodnie

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 4 tygodnie.

Annia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai mój też wariuje, a tesciowie jak go zobaczyli po 2 miesiącach to stwierdzili, że mówi jak dorosły i kopiuje zachowanie dorosłych 🙈 A jak ma się zachowywać, jak tylko z dorosłymi przebywa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 22:06

• Ounai Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najgorsze, że siedzimy w mieście, nie wychodzimy przez te głupie maseczki. I syn zaczyna się robić nieznośny. Nigdy taki nie był. Teraz próbuje postawić na swoim na każdym kroku. Nie chce się kąpać, nie chce się ubierać, sprzątać zabawek. Nie to dziecko. A ja też mam dość. Chcę mieć chwilę odpoczynku. Zwłaszcza, że dzisiaj już pierwszy bolesny skurcz się pojawił. Liczę na to, że to zwykły B-H ale różnie może być.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey, masz faktycznie przepiękną kuchnie i cudowny układ domu. Podłogi też śliczne 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 00:05

age.png

age.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey przecudna kuchnia i ta przestrzeń 🥰🥰🥰 bedzie Ci sie dobrze mieszkalo 😍

Ja jem zawsze kolacje po 20. Wtedy tez tak zrobilam. Jedna porzadna. Pobranie mialam pierwsze 7.30.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w Dniu Matki! 😙
    Najlepsze życzenia dla wszystkich obecnych i przyszłych Mam! 😙

Z okazji naszej 100dniowki zdjęcie 😊
    +9,5 kg, 99 cm w brzuszku I rośniemy dalej 😊
    c29ff4b7f39e.jpg

Dziś mam wizytę u nowego gina. I mam naprawdę duża nadzieje, ze to okaże się dobry wybór. Ostatnia wizyte miałam 6 tygodni temu! Już mi się nazbierało tyle pytań, że nie wiem, ile ta wizyta będzie trwała.

Jaśmina, Chmurka, Asia000, Pogoda, pap86, erre, Krokodylica, joana, ancys85, Leeila26, Ounai, AHope, Dave87, edka85, Natalii, Annia, Ptysio, maja2024 lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja wrote:
    A o której robiłaś badanie?

O 8 miałam pierwsze pobranie

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ