X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cukrami nie pomogę. Ale jeśli chodzi o żelazo warto zamiast tabletek trochę dietę zmodyfikować i polecam syrop z pokrzywy lub herbatę z pokrzywy najlepiej zakupioną w sklepie zielarskim bez saszetek. Moja siostra tym sposobem bez leków dotrwała do porodu. Przy tabletkach miała straszne zaparcia.

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje sytuacji z tesciem alkoholikiem 😔 przykre ale tez nie chcialabym, zeby nasze dziecko chowalo sie przy kims takim.

U nas dom juz jest przepisany na meza od dawna dlatego mowie, ze to jest nasz dom. Ale wiadome jak nieraz wychodzi w praktyce. Choc nie moge narzekac, bo coraz lepiej dogaduje sie z tesciowa.
    Teraz jak skonczymy gore to juz prawie nasza czesc domu bedzie wyremontowana. Zamieszkala przez tesciow to juz ich remonty.
    Tylko my musimy jeszcze zrobic dla nas poddasza na przyszlosc dla kolejnego dziecka czy na pokoj goscinny. No i lazienka.
    Plus pozniej dojdzie ogrodzenie, podworze itp..

Mi dzis wpadl w oko wozek espiro next i chyba misze wybrac sie do sklepu, zeby wreszcie zdecydowac.

Mam juz wynik z posiewu pochwy. Patogennych niewyhodowano ale mam jakies grzybki.
    W srode mam wizyte po recepte itp o 14.10 takze zobaczymy 😊

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Szczerze mówiąc, to bym chciała, żeby nie zdążyli... jestem po 2 cc i mam traumę po pierwszym porodzie (2 dni sn). Marzy mi się vba2c, ale chyba się nie zdecyduję. Idealnie byłoby gdyby natura zdecydowała sama...
    Ale skoro nie mogłam urodzić pierwszego i nawet przedostatniej ciąży nie mogłam poronić, to nie wiem... marne szanse...

Freja ale Ty w ogóle możesz podejść do porodu naturalnego po dwóch cięciach?
    Moja gin powiedziała, że po dwóch cesarkach nie ma szans na sn.
    Jak jest wskazanie do cięcia to nie czeka się na rozpoczęcie akcji porodowej, tylko umawiasz się na cięcie po skończonym 39 tyg. ciąży (no chyba że są dodatkowe wskazania- wówczas wcześniej).

Najbardziej przybliżony termin porodu to ten z pierwszego badania prenatalnego 😉

A tak poza tym:

Krokodylica powodzenia i dużo cierpliwość!
    Moje dzieciaki szybciutko się rozpieluchowały i Tobie życzę tego samego 😁

Ja kupiłam płyn do prania dla dzieci więc będę pomału ogarniała pranie i prasowanie.
    Za pasem czerwiec więc nie ma co zostawiać wszystkiego na ostatni moment a w trzy miesiące ubrania się nie zabrudzą ani nie zakurzą.
    U mnie pranie wygląda podobnie jak u Krokodylicy;
    Chmurka nazbiera Ci się tego prania bo przecież nie same ubranka będziesz wrzucała do pralki- wrzucisz kocyk, pościel, tetrówki...ogólnie sporo tego przy maluchach 😉

Kusicie tymi promocjami, strach wchodzić na strony podanych przez Was sklepów 😂😜

Krokodylica lubi tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Pogodna, przecież możesz jechać wybrać a jak kasa przyjdzie to zamówisz. Ja jeżdżę oglądać alei jeszcze nie zamawiam.

Ja jak jadę coś oglądać to z kasą 😜 pooglądać mogę na internecie a tak to szkoda mi czasu na łażenie i oglądanie, jadę wybieram i zamawiam.
    A kupując używany wózek to już w ogóle... jak cena atrakcyjna i trafi się to czego szukamy to nie ma co się zastanawiać.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ktora z was chce probowac sn po cc?
    Bo nie zapamietalam a szczegolnie wam bede kibicowac 😊

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, wg mnie masz przepiękne cukry :) ja w pierwszej ciąży raz miałam 67 na czczo, a innym razem nawet 64 i lekarz nic nie marudził. A normalnie ile masz glukozy na czczo?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja chcę próbować sn po cc, choć czy mi pozwolą zależy od mojego ciśnienia, bo po ponoć jeśli jest za wysokie to chcą wywoływać 2 tyg. przed tp. Ale chciałabym spróbować tym bardziej, że tu w razie co jest znieczulenie. Tylko nacięcie krocza mnie przeraża i że blizna po cc może się rozejść. Mam nadzieję jednak, że się uda zrobić tak żeby było jak najlepiej dla nas.

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre jak robiłam w pierwszym trymestrze to glukozę na czczo to miałam chyba 82. Ale to mogło wynikać z tego o której może kolację jadłam co? Bo przed tamtym badaniem raczej nie patrzyłam o której zjadłam kolację a teraz zjadłam taka konkretną kolację o 18 a później przed 21 jedna kanapkę

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, oglądałam ten wózek przedwczoraj w Smyku i moim zdaniem godny uwagi. Mój mąż był gotowy kupić go zamiast Priama nawet.

Btw, patrzcie jakie cuda mi przyszły
    bb5bee157299.jpg

maja2024, Pogoda, Chmurka, Audrey, joana, Leeila26, Asia000, Jaśmina lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Ja jak jadę coś oglądać to z kasą 😜 pooglądać mogę na internecie a tak to szkoda mi czasu na łażenie i oglądanie, jadę wybieram i zamawiam.
    A kupując używany wózek to już w ogóle... jak cena atrakcyjna i trafi się to czego szukamy to nie ma co się zastanawiać.
    Ja nie lubię tak kupować na gorąco. Bo to samo konkretne pieniądze, sprzedawca zawsze będzie zachwalać produkt i muszę sobie w domu przeanalizować czy mi się to kalkuluje. Dzięki temu że nie kupuję od razu zawsze coś zaoszczędzę, nieraz to są naprawdę niemałe kwoty.

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Was nadrabiam i widzę, ze był temat przedszkola, Qunai Wy puszczacie synka od czerwca, tak? To jest prywatne przedszkole? Podajesz tam info, ze jesteś ciąży?
    Ja mam ogromny dylemat. Też chciałabym puścić synka od 1 czerwca, teraz dowiedziałam się, ze w jego grupie ma być ok 5-6 osób z jego grupy, więc super, bo to jego koledzy, przedszkole prywatne.
    U nas pytają w ankiecie, co robi rodzic, o pracę itp. Teoretycznie przedszkole prywatne i nie ma tłumów, więc raczej nie powinno mieć nic przeciwko, ze jestem na l4.
    Zostaje kwestia nie wiem, moralna? Nie wiem jak to nazwać... Z punktu widzenia synka - on bardzo chcę wrócić, opowiadałam mu, ze jest teraz trochę inaczej, ale on nie może się doczekać. Wiem, ze dla jego rozwoju to też lepiej, bo on uwielbia dzieci, ruch, aktywność, w domu się nudzi i ciągle mówi, ze chce do dzieci.
    Z drugiej strony idę od czerwca na l4, więc teoretycznie będę w domu. Ale po pierwsze, coraz trudniej mi ogarniać dom i zajmować się synem w ciąży (ciągle spacerujemy, bawimy się, niestety on nie z tych, którzy bawią sie sami, A bajek puszczam mu malo).
    Muszę też wziąć się za wyprawkę, sprzątanie domu, bo czasu coraz mniej, a ciągle jest ryzyko, ze będę musiała iść po 30 tc do szpitala, więc wszystko do lipca musze mieć gotowe.
    Z drugiej strony, jeśli nie puszczę go teraz, to w lipcu lub sierpniu już musowo i boję się,ze jak trafię na dłużej do szpitala, to on poczuję się odrzucony,był tyle czasu w domu z mamą,a nagle nie ma mamy,a on jest odstawiony do przedszkola :/ tak samo jak urodzi się dziecko. W normalnych warunkach miałby swoją rutynę i nowy członek rodziny nie zaburzylby tak bardzo jego świata, a tak mnóstwo zmiennych.
    I tak myślę i myślę...eh 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 18:49

• Audrey Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam dzieci jak wiecie wiec może to co powiem nie będzie pewnie racjonalne. Ale myślę że dzieci powinny wrócić do szkoły, że względu na ich rozwój, kontakty społeczne. Poza tym, w końcu i tak będą musiały do tej szkoły iść, jest to nieuniknione, przecież nie będzie wiecznie zajęć online. Na tą chwilę myślę że bym swoje dziecko puściła, ale jakby było w praktyce gdyby ono było i do tego w wieku szkolnym? Nie wiem.

Ale mam piękną kuchnie powiem wam 😍

Pogoda, Natalii, Chmurka, Leeila26 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Qunai 😊
    My juz mamy maly metlik w głowie z wozkami 😊
    Ale chcemy wybrac się do sklepów w czerwcu i zamowic jak juz przymierzymy do siebie.

Qunai super opaski 😊
    Do mnie idzie kolejne zamowienie ze smyka.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Audrey Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet wózków nie oglądam na necie, w ogóle nie wiem jakie są, jakie firmy itp. Pojedziemy do sklepu z mężem w lipcu i wtedy coś kupimy. Ja to muszę zobaczyć, dotknąć, pojeździć i wtedy mogę zdecydować.

Ciuszków już nie kupuje. To moje pierwsze dziecko i myślę że na początek mam dość, wolę dokupić niż kupić coś co mi się nie sprawdzi. Ewentualnie akcesoria takie jak opaski itp 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 19:22

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ale te zajecia w przedszkolach sa tylko opiekuncze. Dzieci nadal jak wroca ze szkoly dopiero robia lekcje online.

Ale co do moralow Natalia mysle, ze nie masz co patrzec na morale. Placisz za przedszkole i Twoja sprawa czy dziecko puscisz czy nie.
    Mysle, ze jak synek jest chcetny bardzo i wlasnie w tych grupach opiekunczych sa zapisane dzieciaki z jego grupy to zapisz.
    U nas chrzesniak meza teraz zaczal chodzic do przedszkola, tez prywatnego. Dzieciak jest zachwycony. Niby na poczatku nie chcial ale jak zobaczyl, ze wreszcie jest odmiana od nudy w domu to teraz wola, ze chce do przedszkola i weekend 😊
    To samo jego siostra chodzi do 1.klasy i ona tez nie moze doczekac sie kiedy pojdzie, bo tak teskni za szkola, placem zabaw i wogole.
    Takze mysle, ze dla synka to bedzie super sprawa isc do kolegow, spedzic tam czas 🙂 a Ty bedziesz miala troszke wolniejsza glowe przez chwile, zeby sie zajac sprawmi kolo wyprawki itp.

Natalii lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• joana Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey chwal sie szybko kuchnia 🥰😍

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• erre Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii, ja dokładnie o tym samym mówiłam, że boję się tego poczucia odrzucenia i z jednej strony chciałabym jak najszybciej udać młodego do żłobka, tym bardziej, że on dopiero od marca jest zapisany i pochodził parę dni tylko. U nas deklarujemy się co tydzień, więc myślę o połowie czerwca.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co ile macie teraz planowe wizyty u prowadzących? 🤔

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia ja mam wizyty co miesiąc.

Ja córki do przedszkola póki co nie puszczam, zwyczajnie się boję.

Annia, Jaśmina lubią tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ja też mam co 4 tygodnie. Tak się pytam bo poczytałam inne wątki i wychodzi, że niektóre dziewczyny chodzą częściej i tak się zastanawiam.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ