WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    A kiedy planujecie zacząć prać ciuszki?

Ja chyba jakoś w czerwcu żeby nie stać przy żelazku w upałach...

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Ja mam plan taki: czerwiec koniec zakupów wyprawkowych, do 10 czerwca pracuję, więc potem będę miała więcej czasu i dlatego chcę się skupić na praniu, prasowaniu i ogarnianiu kącika dziecka. Tak żeby w sierpniu móc już tylko czekać. Może dla kogoś to wcześnie, ale trzeba brać poprawkę, że u mnie termin z usg to 25 sierpnia, a ja z tych co nie lubię zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Za tydzień, jak upchne syna do przedszkola ;)

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wypierzecie i wyprasujecie teraz to już nie będziecie prać przed porodem ?
    Mnie korci, żeby do nowych mebli wkładać już wyprane, ale wydaje mi się że przez te 3 miesiące to one się mimo wszystko pokurzą .

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja to co mam to już mam uprane i uprasowane. Piorę na bieżąco z rzeczami córek. I nie, nie będę prać drugi raz przed porodem. :) już kiedyś tu pisałam że nawet położna mówiła mi że dobrze aby ubranka poleżały sobie wcześniej i nabrały naszych domowych bakterii. :)
    Jedynie wstrzymała bym się chwilę jeśli masz nową komodę bo nowe meble zwykle jednak śmierdzą.

Ounai a jeśli mogę zapytać, w jaki sposób obecność syna przeszkadza Ci w praniu ubranek? :)

Agata_K lubi tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w tym tygodniu wchodzą robić kuchnie. Jak to się skończy to się biorę za sprzątanie . W między czasie muszę kupić komodę na ciuszki dzidziusia. I myślę że za dwa-trzy tygodnie będę prała, prasowała i pakowała w wieku próżniowe a bliżej terminu sobie powyciągam te najmniejsze ubranka;)
    Ja sobie nie wyobrażam prasować w upały. U mnie mieszkanie bardzo się nagrzewa jak jest gorąco na dworzu. Poza tym ja już czasem narzekam na ból kręgosłupa czy pięt;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_K wrote:
    Jak wypierzecie i wyprasujecie teraz to już nie będziecie prać przed porodem ?
    Mnie korci, żeby do nowych mebli wkładać już wyprane, ale wydaje mi się że przez te 3 miesiące to one się mimo wszystko pokurzą .
    Chcę włożyć w worki. A tak poza tym ja czy mąż też mamy takie ciuchy w szafie których za bardzo nie lubimy albo młody koszule i one tak wiszą sobie nawet 3 miesiące i nic im się nie dzieje ;)

Kroko, nie przeszkadza mi, ale ponieważ podjęliśmy decyzję że wraca do przedszkola od 1 czerwca to ten tydzień sobie odpuszczę i zacznę od następnego ;) A w tym tygodniu będziemy się uczyć jeździć na rowerze i uzupełniać książki do przedszkola

age.png

age.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę czekać do końca remontu, czyli mniej więcej do lipca w wizji optymistycznej 😉 Wtedy mam zamiar prac i prasować. Upały i tak trzeba przetrwać, mnie plecy bolą codziennie wieczorem nawet jak nic nie robię, może do lipca się przyzwyczaję 🤣 my mamy w domu latem dość chłodno, chyba przez grube mury.

Joana dobrze, że przeszło 👍

joana lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana my nie jesteśmy jakoś mega wysocy, ja 165, mój chłopak 180 prawie i tak jest akurat. Płaciłam 1000 złotych za gondole i spacerówkę, ale to od znajomych, w idealnym stanie. Gdyby nie sprzedawali mi to mówiła, że na pewno z 800 złotych by pdwyzszyla cenę.

A co do prania to ja piorę i prasuję już teraz, przynajmniej to, co nuz mam. Robię to na bieżąco jak coś kupuję :)

joana lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To te 1500 widze nie taka zla cena. Moze zobacze i umowie sie na ogladanie.

U nas remont gory trwa. Meble zamowione, ale dopoki nie jest skonczony remont to nie ma gdzie ich skladac jak dojda. Takze koniec lipca zloza nam meble do sypialni to wtedy maz zlozy i te dzieciece.
    Zaczne wtedy prac i prasowac, ale poloze jeszcze w naszej komodzie a nie tej nowej dzieciecej. Mysle, ze dam miesiac na wywietrzenie meblom a wtedy przeniose je juz do tych komod dzieciecych.

Dzis zobaczylam, ze lekko leci mi siara. Znaczy mialam bialy sutek i dotknęłam a tam wyplynela malutenka kropelka. Nie dotykalam ich juz, zeby nie stymulowac macicy do skurczy. Ale spojrzałam pozniej na stanik od srodka i tam byly takie plamki zaciekowe z obu piersi. Wy tez juz tak macie?

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już mam lekko mokre sutki. Tez właśnie jak raz ścisnęłam, to coś tam poleciało, ale staram się generalnie nie ruszać.

A co do wózka, to ja się w nim zakochałam. Przynajmniej jak na razie! Potem zobaczymy jak się będzie sprawować :)

• joana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi czyli musze koniecznie go obejrzeć 😄

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak uważam ☺️

joana lubi tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sutki suche 🤣

Ale w nocy jak się przewróciłam na drugi bok to zaboli mnie brzuch 🤔

Nie śpię od 5.30 z podekscytowania że stolarz mi dzisiaj kuchnie składa 😍 a obecnie czekam w aucie na pana z piaskiem pod polbruk na schody.

Ja będę prac i prasować jak kupimy wózek czyli w lipcu. W koszykach internetowych mam pełno wyprawkowych zakupów i czekają na kasę z ZUS 😠 bardzo się cieszę że malutka urodzi się już w swoim domku ☺

Jaśmina lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • N4dzieja Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2020, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam z rana takie głupie pytanie.. Używacie daty porodu z OM czy USG? W sensie gdy ktoś Was zapyta, albo np w aplikacji?

• Audrey Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam daty porodu z karty ciąży. Bo w sumie to też data z om. Najpierw data miała być na 15.09 i taka mam wpisane w kartę, potem na prenatalnych 12.09, a potem i po ostatnich połówkowych znowu 15 ☺ a wyjdzie kiedy będzie chciała 🤣

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprostu mówię że koniec sierpnia. Chociaż staram się nie podawać daty porodu, bo chcę uniknąć codziennych, denerwujących telefonów typu "czy już urodziłaś, czego jeszcze nie rodzisz?". Z usg wychodzi mi 25 sierpnia, z OM 2 września. Więc w ciągu tygodnia może się coś wydarzyć ( jak będzie w terminie oczywiście)

• Audrey Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa przenosiła 3 tygodnie także ten 🤣 wrześniówki mogą stać się pażdziernikowymi mamami 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 08:19

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje zawsze koniec sierpnia.
    Nie mowie dokladnej daty. Om mam 03.09 a z usg 28-29.08. A ostatnio 31.08, takze roznie 😊

Audrey nic dziwnego, ze sie cieszysz 😊 super sprawa.
    My niby z tesciami, ale wiadome, ze jak u siebie. A jaram sie tym, ze gora bedzie skonczona na Adasia 😊
    Wreszcie jak w domu a nie cygani w kuchni z pokojem a w pokoju szafa na stole 🤣

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• pap86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sie troche lepiej poczuje przy tej xukrzycy (myslalam,ze sennosc w ciagu dnia mam od tabletek na nadcisnenie a to chyba przez cukrzyce :/ )to wreszcie w czerwcu biore sie za dalsze kompletowanie wyprawki bo mam tylko troche ciuszkow 😂 podobaja mi sie wozki espiro (rozne sa modele i podobaja mi sie te z bardziej prostokatna gondolą a nie z taka mydelniczką) ale musze znalezc gdzies sklep stacjonarny zeby sobie obejrzec na zywo a potem niech sobie tesciowie wydają tyle kasy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 09:11

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ