!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kroko trzymam kciuki za Łucję
Pierwsze dni bywają różne, raz lepiej raz gorzej, ale wierzę, że szybko sobie poradzi
Syna odpieluchowałam w podobnym wieku i pożegnał się z pieluchą od razu (w nocy zaczął się budzić, żeby iść do toalety, więc tez juz nie zakładałam pampka, jedynie podkład pod prześcieradło asekuracyjnie)
W sumie już Zuzię masz starszą, nie pierwsza taka akcja przed Tobą
Już wiesz co i jak
Gratuluję wczorajszych studniówek🍹
Co do alkoholu, to mój mąż też pije przy okazji tylko, ale też zna swoją granicę. Wiadomo jak to człowiek czasem też ją przekroczy, ale no jesteśmy dorośli szlag by mnie trafił jakby któreś z rodziców jeszcze kazania na ten temat by robili, więc nie dziwię się Wam. Dla mnie alkohol może nie istnieć, wypije raz na rok jakiegoś drinka do towarzystwa i tyleChociaż w tej ciąży jak na złość ciągnie mnie do Mojito 🤣 Robiłam sobie już parę razy wersję bez alkoholu, chyba imprezowa dziewucha rośnie, drineczki jej w głowie 🤣🤣🤣
Życzę wszystkim miłej i spokojnej niedzieliPtysio lubi tę wiadomość
-
To ja podepnę się do prośby Freji, jakby któraś z Was oglądała Joolz Day 3, to zerknijcie czy on nie jest za wysoki dla osoby wzrostu koło 160 cm. Bo takie opinie słyszałam, że to wózek raczej dla wyższych osób. 🤔
Freja000 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Freja000 wrote:Moje dzieci do 3 rż biegały w pileuchach
Pytałam już , ale nikt mi nie odpowiedział. Co macie przeciwko kubełkowym siedziskom? Nie mam zdania ani się nie znam, ale piszą, że to właśnie zalecana pozycja dla dziecka?
No i podjęłam decyzję (chociaż nie obgadałam jeszcze z ginem), że cc jak najpóźniej. Bardzo bym chciała, żeby poród się zaczął. Więc może na 10.10 się zgodzi...
Jeśli któraś z Was będzie oglądałam Joolz Day3 to proszę o info jak się sprawuje.
Madellainen, powiedzieli który Cybex to Ci powiem jak gondola bo oglądałam wszystkie. Bo my na 99% bierzemy Priama 2.0 choć jeszcze chcę zobaczyć Muuvo Quick 2.0.Freja000 lubi tę wiadomość
-
Ounai - mam pytanie o sklep Nexta, czy tam są jakieś dostawy? Czy jak już nie zdążyłam kupić czegoś w małym rozmiarze to już nie będzie tego i muszę czekać na nową kolekcję? Daj znać jak zobaczysz tego Muuvo Quick 2.0. Bo my ciągle się wahamy...Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Co do wózków ja kupiłam anex m type Foxy
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Wspolczuje akcji z teściową 🙄 podejscie jak do dziecka.
Mi nie przsszkadza byc trzezwa z pijacymi. W sumie ja nie przepadam za alkoholem. Czasem jakies wino czerwone wpadalo czy piwo smakowe. Ale to do towarzystwa. O dziwo teraz w ciazy ciagnie mnie to piw smakowych hihi 😁
Kurcze.. dla mnie wybor wozka jest najgorszy z calej wyprawki. Zwyczajnie jest taki wybor 😵 i jak nie ma sie doswiadczenia co bedzie dla nas dobre..
Limit kasy, bo tez nie chce wydac kokosow. I tak o 😁
Kurcze dzis lapia mnie mocne skurcze... narazie magnez poszedl w ruch..Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Annia wrote:Ounai - mam pytanie o sklep Nexta, czy tam są jakieś dostawy? Czy jak już nie zdążyłam kupić czegoś w małym rozmiarze to już nie będzie tego i muszę czekać na nową kolekcję? Daj znać jak zobaczysz tego Muuvo Quick 2.0. Bo my ciągle się wahamy...
Ja Ci powiem, że już tyle tych wózków widziałam i ciągle zastanawiam się czy dopłacić a potem sprzedać czy jednak kupić tańszy. Ale wydaje mi się, że jak sprzedam za dwa lata to i tak i tak stracę min 1000zl na sprzedaży. -
Ja z kolei piłam przed ciążą piwo. Czasami po pracy przy piątku, w towarzystwie też raczej wygrywało piwo jeśli już miałam coś pić. Teraz jak pomyślę o zwykłym piwie to mi niedobrze, za to smakowe czasami lubię. Mąż pije baaardzo rzadko, może kilka razy w roku.
Joana a jakie te skurcze? Twardnieje Ci brzuch, czy takie kłucia pojedyncze? 🧐 Ja dalej nie wiem jak wyglądają skurcze, czasami mam takie ukłucie porównywalne z bólem menstruacyjnym ale trwa sekundę po prostu zakluje i tyle. To chyba nie są skurcze? Brzuch tez nie zauważyłam, żeby mi twardniał. Żebym porodu nie przegapiła czasami 🤣🤣🤣 -
ktosiowa wrote:Robiłam nifty, ale teraz byłam na echu serca płodu i wyszły jakieś nieprawidłowości z jelitem grubym i odbytnica
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
U mnie to takie mocne klucie, ze boli całe podbrzusze. Wiecie jakby w jakims miejscu wbic igle a zarazem jakby cos spinalo caly dol. U mnie to chwile trwa. Nie minuty dlugie ale jedna napewno. Ale tych twardnien juz mocnych nie mam, wiec odstawilam nospe i biore sam magnez.
Dzis mialam juz okolo 6 takich skurczy z tym, ze one sa nieregularne i w dużym odstepstwie od siebie.
Wydsje mi sie, ze to po prostu te b-h.
A Wy mamuski jakbyscie to opisaly??Adaś
-
Ja też chcę zobaczyć muuvo quick 2.0. W sumie to nie mam innego typu póki co, ale w sklepie może coś zobaczymy
-
Dziewczyny na stronie Sinsay jest -20% przy zakupach na powyżej 200 zł, wiem, że tam jakość jest różna, ale ja wzięłam parę rzeczy dla małego i dla siebie, nawet jak szybko się zniszczą to za tą kasę nie będzie mi szkoda.
Joanna - już lepiej z tym brzuchem, puściło?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Freja000 wrote:Szczerze mówiąc, to bym chciała, żeby nie zdążyli... jestem po 2 cc i mam traumę po pierwszym porodzie (2 dni sn). Marzy mi się vba2c, ale chyba się nie zdecyduję. Idealnie byłoby gdyby natura zdecydowała sama...
Ale skoro nie mogłam urodzić pierwszego i nawet przedostatniej ciąży nie mogłam poronić, to nie wiem... marne szanse...
No ja pierwszego tez nie moglam urodzic (nie zszedl na dol) i tez tak strasznie dlugo ten porod trwal az w koncu zrobili mi cc. Drugiego tez powiedzialabym ze prawie bym nie urodzila bo mi ja z brzucha polozna wyciskala...
A co u ciebie za pierwszym razem nie poszlo?
Pierwszy porod czesto trwa dlugo, tak zauwazylam z roznych historii. Ale jesli juz raz cialo przeu to przeszlo, nawet jesli skonczylo sie cc, to za drugim razem jest juz zwykle latwiej.
-
Annia po magnezie przeszlo 😊 teraz juz spokoj 😊
Też widzialam o sinsay. Dodam, ze jak ktos jest klubowiczem w hm to od jutra jest promka na dzieciecy dzial -25% 😊
Annia, Ounai lubią tę wiadomość
Adaś