X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym poznać wasze opinie na temat monitora oddechu, ważna rzecz czy zbędny gadżet?

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spanie na brzuszku jest zalecane dla noworodków i niemowlaków; według mnie jest różnica w kładzeniu, tj. czy sama położysz dziecko na brzuszku a jego główkę skierujesz w bok, ponieważ maluch nie ma tyle siły, żeby z tej pozycji podnieść głowę i ją przekręcić (dzieci w szpitalu często tak leżą, w szczególności jak są naświetlane z powodu wysokiej bilirubiny) czy położysz na boku i ono samo się przekręci na brzuszek, wtedy to jest niebezpieczne i może się poddusić.
    Syn w ogóle nie tolerował leżenia na brzuchu, córka uwielbia do tej pory ale na noc nigdy jej tak nie układałam, ponieważ się bałam 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 09:57

• Audrey Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Audrey kciuki! Robiłam tydzień temu i nie było tak źle;)

Wypiłam, piekielnie ostre, aż mnie w gardle gryzie. Teraz rozbolała mnie głowa, odbija mi się tym, i tak trochę mnie mdli. I strasznie chce mi się jeść 🤤 ale Mała szaleje więc chociaż ktoś jest zadowolony 🤦

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys ja nie wiem. Nie znam się. Mówię tylko że skoro tak mówi WHO i lekarze to ja zwykła pierworodną mam zamiar się stosować;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Ancys ja nie wiem. Nie znam się. Mówię tylko że skoro tak mówi WHO i lekarze to ja zwykła pierworodną mam zamiar się stosować;P

Chmurka mój wpis miał na celu potwierdzenie tego co napisałaś wcześniej, przynajmniej taki był zamiar 😁 dziecko może się udusić jak samo się z pozycji bocznej przekręci na brzuszek i nie ma tu znaczenia materac; ale mimo że pozycja, na brzuszku, według wielu osób niebezpieczna to bardzo zalecana i nie należy się jej bać, po prostu należy kłaść Maluszka jak ma się go pod kontrolą.
    Ja mimo trzeciego dziecka dalej na brzuszku nie będę układała dziecka do spania a na boczku zawsze podkładam jakiś wałeczek w razie "W" 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 08:38

joana, Chmurka lubią tę wiadomość

• Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku kładzie się na brzuchu w dzień gdy ma się dziecko pod kontrolą. Leżenie na brzuszku jest bardzo zdrowe dla malucha i zmusza go do ćwiczeń ;)

Jednak są czasem takie egzemplarze, które tolerują tylko sen na brzuszku i bądź wtedy mądra. Albo dziecko śpi tak jak mu wygodnie albo cały czas się kręci 😁

Ja swojego przez długi czas układałam na boczku, raz jeden raz drugi. A potem po kilku miesiącach odkryłam, że gdy śpi na brzuchu to ten sen jest zupełnie inny i odpuściłam i pozwoliłam spać na brzuchu. Z tym, że wtedy już bez problemu podnosił główkę do góry W sumie do tej pory śpi praktycznie tylko na brzuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 08:24

ancys85 lubi tę wiadomość

8p3os65gfezqfali.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bratanek w ogóle nie umiał spać na brzuchu. Śmiesznie to wyglądało, bo jak się go kładło na brzuchu to miał wbitą głowę w dół :D (spokojnie wszystko było pod kontrolą bo leżał na kolanach na podusi), nie umiał mieć tej głowy na boku. Miał przez to troszkę bardziej płaska głowę z tyłu, ale jakoś to ogarnęli. Tutaj materac nie miał znaczenia bo on w ogóle nie potrafił spać w łóżeczku, więc spał w rodzicami 🤷

Edit: właśnie przeczytałam co napisałam i może właśnie przez zły materac nie chciał spać w łóżeczku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 08:40

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Eva, u mnie taka lista już wisi na lodówce. I w sumie co z tego, skoro i tak nic nie odhaczone 😂

Zdecydowaliśmy się na klimę. Bierzemy jednak wersję budżetową, czyli sam salon i mamy nadzieję że dociągnie do sypialni. Jutro dzwonimy zamawiać i za 3 tygodnie będę mogła się już cieszyć chlodkiem. Jeszcze drzwi do sypialni, szyba na wannę, lampy nad lustra, lampa do sypialni, wieszak do przedpokoju, firany do salonu i zasłony do sypialni z większych inwestycji. I po 2 latach mieszkanie skończone, można szukać większego 😂😂😂😂😂
    Ile was wyjdzie taka klima?

Jaśmina - dla mnie MH, na pewno kupię. Mam wypatrzony Babysense 7.

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Wypiłam, piekielnie ostre, aż mnie w gardle gryzie. Teraz rozbolała mnie głowa, odbija mi się tym, i tak trochę mnie mdli. I strasznie chce mi się jeść 🤤 ale Mała szaleje więc chociaż ktoś jest zadowolony 🤦
    Dla mnie też było ostre i głowa rozbolała na pół dnia :( Na szczęście już masz z górki :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu już po cc, pielęgniarka prowadziła mnie do mojej sali, przechodzimy przez drzwi a tam na ścianie wielki napis SALE POŁOŻNIC tak się zaczęłam śmiać, że pielęgniarka stanęła i pytała czy wszystko dobrze :P Dobrze, że morfina działała :)

My kupujemy Babysense 7, ma go moja siostra i dobrze się sprawdza. U Tymka mieliśmy AngelCare.

ancys85 lubi tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki magnez bierzecie? Bo ja aktualnie magne b6 max (100mg) i do tego asmag forte (lekarka mi poleciła) 34 mg. Wlasnie robię zamówienie w aptece i tam jest tylko asmag b6 max (76mg)... I nie wiem co mam zamówić

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 po cc to piorunem Cię spionizowali!
    A jakie znieczulenie dostałaś, bo ja jeszcze parę godzin po miałam niedowład nóg.
    Na sali podniosłam się i mówię do sióstr, że ja sama przejdę na swoje łóżko a one zaczęły się śmiać ze mnie bo trzymały już moje nogi a ja nic nie czułam- koszmarne uczucie.

Napis pierwsza klasa 😂🤣

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Dziewczyny jaki magnez bierzecie? Bo ja aktualnie magne b6 max (100mg) i do tego asmag forte (lekarka mi poleciła) 34 mg. Wlasnie robię zamówienie w aptece i tam jest tylko asmag b6 max (76mg)... I nie wiem co mam zamówić

Mi na ostatniej wizycie gin też przepisała Magne B6 2x1tab., powiedziała że ten lek został przetestowany i jest bezpieczny dla kobiet w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 09:47

Pogoda lubi tę wiadomość

• Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze zostal poruszony temat ochraniaczy na lozeczko bo slyszalam ze to wlasnie nie zdrowe ze najlepsze to takie "gołe" lózeczko a chodzac po sklepach to wszedzie sa te ochraniacze i wrecz sprzedawcy je zalecaja i jak chcialam kupic komplet poscieli to musialam z tym ochraniaczem bo tak mieli w zestawach chociaz nie zamierzam ich nakladac. A mojego meza siostra ma 2 dzieci i to lozeczko jest cale opatulone a ja na to noe moge patrzec ale przeciez nie bede sie wymadrzac bo nie mam jeszxze swoich dzieci. Wiec chetnie poslucham waszych opinii i co o tym sadzicie. I moze macie jakies firmy sprawdzone w czym dziecko najlepiej ma spac w sensie kolderki poduszki itp? Bo ja to zielona jestem juz w tym temacie.

• joana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai masz racje 😁 nieraz rozne cuda mozna przeczytac a nieraz uslyszec.
    Np rada od mojej przyjaciolki, ze jak juz bede karmila dziecko to mam wyparzac skorke od banana i zanim go zje dziecko to nadal w skorce schowac do hermetycznej torby. Ona wszystko wyparza 🙄
    Kolejna rada na wyjscie ze szpitala, tp mam 03.09, mam kupic kombinezon. W zadnym wypadku nawet jak bedzie ciepło jakas bluza i koc. Mam miec koc i kombinezon i pod tym bluze 🤪
    Kolejny hit to po urodzeniu na miesiac powinnam zostac u mojego taty, rodze w moim rodzinnym miescie, a do tego gdzie mieszkam mam 40 km. I ze ja z tak malym dzieckiem nie moge jezdzic takich km w foteliku tyle czasu. Niczym to byloby 4000 km 😅🤣
    Inna mowi, ze mam nie kupowac przewijaka i lozeczka, bo sie nie przyda, bo jej dziecko bylo przewijane tylko na lozku i spalo z nimi do 4 roku zycia.
    O hitach z internetu wole nie mowic 🤣🤣🤣

Ale jaj mowi Chmurka tez jako pierworodka jak sa jakies mocne zalecenia to mam zamiar w razie w sie ich stosowac. Najwyzej bede to zmieniac pod moje dziecko delikatnie. Dlatego chce ten dosyc twardy materac, nie z gryki itp bo naczytalam sie o robalach, bede kladla tylko do spania na plecach. Zadnych ochraniaczy do lozeczka i kolderek czy poduszek. Tylko spiworek.
    O monitorze oddechu nie myslimy.

Chmurka lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Evva Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina wrote:
    Chciałabym poznać wasze opinie na temat monitora oddechu, ważna rzecz czy zbędny gadżet?
    Mialam z synkiem i teraz tez kupuje babysense 7.
    Uzywany jest w szpitalach przy noworodkach, bylam z niego bardzo zadowolona! Bardzo czuly i wogole. Moj synek od urodzenia spal nawet w nocy na brzuszk, a ja sie nie balam bo jakby cokolwiek sie dzialo to monitor ryczy w nieboglosy 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 09:52

nzjd9n73iyv5tlqm.png

02.16 jest z nami nasze szczescie <3
    wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3 :(
    11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki :)
    5dpt beta 17,39,
    8dpt beta 72,89
    14dpt beta 1067, prog 73,9
    19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m :)
    27dpt jest ❤
  • Evva Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam klime na parterze wsalonie i jadalni (2 sztuki mimo ze to polaczona przestrzen).
    Na gorze mam w sypialni naszej i u synka druga jednoatka. Komfort spania wspanialy! Nie wiem co bym w lecie przy +35 bez niej zrobila...

nzjd9n73iyv5tlqm.png

02.16 jest z nami nasze szczescie <3
    wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3 :(
    11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki :)
    5dpt beta 17,39,
    8dpt beta 72,89
    14dpt beta 1067, prog 73,9
    19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m :)
    27dpt jest ❤
  • joana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey kciuki za krzywa 😘

Magnez biore magne b6 forte.

Co do ochraniaczy to czytalam, ze moga byc najwczesniej od 3 miesiaca kiedy dziecko ma juz jakis odruch, ze ta buzie odkrywa gdyby cos ja zaslonilo. Ale czy to prawda? Ja napewno poczekam troche dluzej.. chocby do 6 miesiaca.
    A np u mamyginekolog ona ma wpis na blogu o takich gadzetach i tam pisze, ze to zwyczajnie firmy polecaja itp dla zarobku. I to jest tekst wlasnie o smierci lozeczkowej. Fajnie, ze na koniec tekstu pociesza mamy, ze ona sama czasem popelnia te bledy.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny obudziłam się dzisia z bólem po lewej stronie, jakby jajnik przed ciąża. Okropnie boli, nie wiem czy dzwonic do położnej. Wcześniej jak tak mnie bolało to zwykle w okres. Wcześniej miałam tam bóle, ale nie aż takie. Nawet na początku tygodnia byłam u ginekolog to o tym wspominałam i mówiła, że wszystko jest oo, ale nie bolało aż tak jak dziś. Miałyście takie bóle?

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    maja2024 po cc to piorunem Cię spionizowali!
    A jakie znieczulenie dostałaś, bo ja jeszcze parę godzin po miałam niedowład nóg.
    Na sali podniosłam się i mówię do sióstr, że ja sama przejdę na swoje łóżko a one zaczęły się śmiać ze mnie bo trzymały już moje nogi a ja nic nie czułam- koszmarne uczucie.

Napis pierwsza klasa 😂🤣

Po niecałych 6 godzinach szłam pod prysznic, po czym wychodzę a tam pielęgniarka z wózkiem czeka, ale nie wsiadłam doszłam sama do sali a miałam na samym końcu, dość długo szłam. Ale zaraz mi przynieśli synka. Ogólnie pionizują po około 12 h ale ja nie chciałam tak długo czekać i gdy tylko poczułam nogi to wstałam. Rano poszłam do zabiegowego a to było obok sal pooperacyjnych. Dziewczyna, którą pionizowali po 12 h tak krzyczała, cieszyłam się, że nie czekałam tak długo. Ona później mówiła, że ją wszystko bolało i za pierwszym razem zemdlała. Ja ogólnie dobrze zniosłam cc, na 2 dzień to się pielęgniarki śmiały, żebym wolniej chodziła bo my szwy puszczą. Chodziłam prawie wyprostowana, nie leżałam tylko miałam podniesioną pozycję łóżka. Moja położna mi tak doradzała i miała rację. W Niemczech siostra po cc 12 h z cewnikiem masakra jakaś. Bratowa też w Niemczech ponad 12 h i 3 razy zemdlała. Także w razie co będę się upierała, żeby wstać jak najszybciej. Choć mam nadzieję, że uda się sn.

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ