!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie czeka porządne sprzątanie w przyszłym tygodniu, bo mamy gości za tydzień
. Będzie to ciężkie do zrobienia w połowie remontu, ale dla oka musi być schludnie
. Absolutnie nie będę się przeginać i rozłoże to sobie na wszystkie dni
. Też liczę, że na wizycie usłyszę zdanie ,,szyjka bez zmian"
Właśnie zamawiam fototapete do łazienki. I fajnie bym wrypała, płacąc za nią 400zł. Znalazłam na innej stronie za 200, bo mają jeszcze przez 2 godziny -50%. I jestem przeszczęśliwa oszczędzając tyle kasy, a przy tym taka dumna z siebie, że jednak przejrzałam inne strony
joana lubi tę wiadomość
-
joana wrote:My zdecydowaliśmy się na ten.
https://woodies.pl/produkt/materac-do-lozeczka-140x70-cm-premium/#description_more
Dzięki, w końcu wybraliśmy już meble i materac. Chociaż jedno z głowyjoana lubi tę wiadomość
👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com] -
Audrey wrote:Wizytujemy tego samego dnia 😉👍
Edka, mi ciążę prowadził taki profesor z Krakowa i on mówił że już tyle się naoglądał, że reaguje za w czasu a nie jak już się wszystko sypie, bo lepiej zapobiegać niż ratować. Jak tylko cokolwiek się działo to od razu dawał skierowanie do swojego szpitala i mnie tam sprawdzali. Jak miał jakieś podejrzenia że coś może się dziać to mówił żeby przyjechać z torbą spakowaną bo w razie czego jedziemy do szpitala i zostawia mnie na oddziale. Tak, że dla jednego za wcześnie ale jak dla mnie super niż jakby mi założył na koniec i w gratisie dorzucił leżenie do porodu. Dzięki niemu całą ciążę przeszłam sobie bezstresowo. A koleżanka plamiła i lekarz to kazał brać dupka to odstawiał to znowu brać.. Co ona stresu się najadla to jej.joana lubi tę wiadomość
-
Eva, u mnie taka lista już wisi na lodówce. I w sumie co z tego, skoro i tak nic nie odhaczone 😂
Zdecydowaliśmy się na klimę. Bierzemy jednak wersję budżetową, czyli sam salon i mamy nadzieję że dociągnie do sypialni. Jutro dzwonimy zamawiać i za 3 tygodnie będę mogła się już cieszyć chlodkiem. Jeszcze drzwi do sypialni, szyba na wannę, lampy nad lustra, lampa do sypialni, wieszak do przedpokoju, firany do salonu i zasłony do sypialni z większych inwestycji. I po 2 latach mieszkanie skończone, można szukać większego 😂😂😂😂😂 -
Ounai wrote:Eva, u mnie taka lista już wisi na lodówce. I w sumie co z tego, skoro i tak nic nie odhaczone 😂
Zdecydowaliśmy się na klimę. Bierzemy jednak wersję budżetową, czyli sam salon i mamy nadzieję że dociągnie do sypialni. Jutro dzwonimy zamawiać i za 3 tygodnie będę mogła się już cieszyć chlodkiem. Jeszcze drzwi do sypialni, szyba na wannę, lampy nad lustra, lampa do sypialni, wieszak do przedpokoju, firany do salonu i zasłony do sypialni z większych inwestycji. I po 2 latach mieszkanie skończone, można szukać większego 😂😂😂😂😂
Raczej nie dociągnie 😜 a 3,5 kw będziecie zamawiać, bo jak dobrze kojarzę to masz salon połączony z kuchnią?!
Hahaha może od razu dom z działką 😁 -
Ancys ale my zamawiamy wlasnie na woodies lozeczko 140×70 z opcja zmiany pozniej na lozeczko junior. Stad taki rozmiar materaca.
Oczywiscie do tych 120×60 tez maja odpowiedni rozmiar materaca.ancys85 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ounai może i pierworódek, ale do mnie to jednak przemawia, że istnieje taka możliwość
. Oczywiście nie chodzi o to, że się zapadnie i utopi w tym materacu
Tylko, że zastawi sobie buzię (np. jak przy nakryciu się kocykiem). Nie trzeba mieć ciężkiej głowy, żeby po zatkaniu buzi nawet cienkim materiałem oddychało się gorzej. Oczywiście nie wiem ile w tym prawdy i tak jak wspomniałam ,,PODOBNO tak jest". Mam nadzieję, że nikt nie odważył się tego testować..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 22:26
joana, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Qunai uwierz ze nietylko pierworodki tworza historie niczym z dreszczowcow 🤣
Mam wiele kolezanek, ktore maja 2 czy 3 dzieci i ich teorie i rady sa rownie ciekawe jak teorie na temat koronawirusa 😄
Zreszta tu na watku tez padlo kilka takich rad i nie od pierworodek😁 bo akurat te nie sa tak chetne do sadzenia rad i madrosci.
Oczywiście nie odbierz zle tych slow, bo internet jest pelen supernewsow z obu stron 😁 i mozna w tym sie pogubic. Co jest prawda a co glupota.
Ale wogole zmieniajac temat to smieszna nazwa pierworodka 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 23:00
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
joana wrote:Ale wogole zmieniajac temat to smieszna nazwa pierworodka 😅
Też mnie to śmieszy, tak samo jak ,,ozdrowieńcy"
Np. kobieta, która będzie rodzić drugie dziecko, pierworódką już nie jest (bo jest nią ta, która będzie rodzić pierwsze, prawda?) ale wieloródką też nie
doubleródka?
-
Ancys rozwiń, chętnie poznam znaczenie haha
Czy staroródka to pierworódka, ale stara?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 23:17
ancys85, joana lubią tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:Ancys rozwiń, chętnie poznam znaczenie haha
Czy staroródka to pierworódka, ale stara?
Kobieta rodząca pierwsze dziecko w późnym wieku, bodajże po 35 r.ż.😁
zdecydowanie lepiej brzmią określenia dziecięce, typu miśkopty i buty niechodki...
Leeila26, joana lubią tę wiadomość
-
ancys85 wrote:Raczej nie dociągnie 😜 a 3,5 kw będziecie zamawiać, bo jak dobrze kojarzę to masz salon połączony z kuchnią?!
Hahaha może od razu dom z działką 😁
Leelia, moim zdaniem musiałoby Ci dziecko spać na brzuchu, na gołych deskach żeby nie było możliwości. Nawet prześcieradło może się zwinąć na upartego. A tak serio to wydaje mi się, że albo musiałby być wyjątkowo miękki materac żeby buzia się zapadła albo po prostu to nie ma znaczenia. Bo niby czym takim różni się jeden od drugiego, że na jednym materacu dziecko może się udusić a na drugim nie, jeśli nie chodzi o miękkość?
Kobieta rodząca drugie jest już wieloródką. I to akurat jest normalna nazwa używana przez personel medyczny. Zapewne jeszcze zdarzy się Wam usłyszeć na porodówce czy podczas ktg to określenie
Ancys, co to są miskopty?
Joana, a co do bezsensownych rad to tak, internet aż kipi. Czasem uciekam od niektórych wypowiedzi bo boję się że skomentuję. No i oczywiście większość matek uważa, że jeśli coś u nich się sprawdziło to u Ciebie też MUSI i w życiu NIE POZWOLĄ Ci zrobić inaczej -
Ounai w życiu Warszawy 😜 klima jest stworzona do schłodzenia jednego pomieszczenia, jak jest duży pokój albo pokój otwarty na kuchnię to zaleca się już min. 3,5kw; mój mąż ma firmę instalatorską więc coś tam o tym wiem 😜
Zresztą jak były upały to z mężem przenosiliśmy się z sypialni spać do salonu a mamy mniejsze metrażowo mieszkanie niż Twoja koleżanka.
W każdym razie bardzo polecam taki sprzęt, my mamy klimę w mieszkaniu od siedmiu lat i już nie wyobrażam sobie życia bez niej 😁
My też zdecydowaliśmy się na działkę i budowę. Remont podejrzewam, że by się skończył kapitalka.
MIŚKOPTY to herbatniczki dla dzieciaczków 😁
https://www.rossmann.pl/Produkt/Deserki-i-przekaski/Nestle-miskopty-herbatniczki-dla-niemowlat-i-malych-dzieci-po-8-m-cu-180g,168780,8487Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 06:59
-
Pewnie masz rację. Ale jako, że na niego trafiłam po przeczytaniu opinii trafił do moich zakładek. Nie wiem czym się różni od innego, bo nie testowałam żadnego i pewnie dużo błędów popełnię przy kompletowaniu wyprawki. Nie zagłębiałam się jeszcze w temat, po prostu wpadł mi w oko i zachęcił opisem.
-
A ja odradzam wszystkim i każdemu z osobna remont 🤣 gdybyśmy swojego domu nie dostali to na pewno nie pakowalibyśmy się w burzenie i budowę na nowo. Fakt, teraz jestem zadowolona bo wszystko nowe jak w nowych domach ale 2x więcej pracy nuż przy budowie nowego domu - najpierw powynosic śmieci, samo burzenie i wywozenie tych gruzów, kucie tynków, podłóg - masakra 🤦😱
Czekam aż otworzą diagnostykę i będę pić to świństwo 🤢Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 07:05
ancys85, joana lubią tę wiadomość
-
A ja uważam że skoro WHO i cala masa lekarzy trąbi że spanie na brzuszku dziecka które się nie umie samo przekręcać zwiększa ryzyko SIDS właśnie ze względu na ewentualne uduszenie się dziecka przez wtulenie w materac to ja tam w to wierzę. Widocznie były takie przypadki i nie zamierzam ryzykować. Tak samo jak nie zamierzam ryzykować zakładając ochraniacze na łóżeczko czy przykrywając kołderką czy kocykiem. Do mnie to przemawia. W niektórych krajach np ochraniacze są zakazane. Właśnie ze względu na SIDS. Nie wiem skąd pomysł że to wymysły pierworódek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 07:24
Krokodylica, Krokodylica, Jaśmina, Ollinda, joana, Leeila26, Freja000 lubią tę wiadomość
-
My mamy mieszkanie 60m kw. I dwie klimatyzacje w każdym pokoju po jednej. Nie ma szans żeby jedna dała radę. Zresztą pomiędzy pokojami jest kuchnia i zdecydowanie jest tam za ciepło
w upały śmieje się, że tam też trzeba by zamontować jeszcze jedną
ancys85 lubi tę wiadomość