X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:

Mamy oficjalnie przygotowaną łazienkę i pralnię pod płytki :). Zrezygnowałam z białej podłogi - wybraliśmy drewnopodobne. Na ścianach będą białe gładkie i trochę białych fakturowanych, a na centralnej ścianie nad wanną fototapeta winylowa laminowana (specjalna do łazienek - moje marzenie :)). Także od poniedziałku będzie się działo! :D

Zazdroszczę 😁😀😀
    My dziś (nareszcie) dostaliśmy pozwolenie na budowę- skaczę z radości!!
    W sierpniu wjeżdżają koparki, co prawda nasza piękna działeczka zostanie cała rozkopana ale no cóż musi być brzydko, żeby potem było ładnie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 13:53

Leeila26, Krokodylica, Maddelainen, Ounai, Audrey, maja2024 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem sierpniowka 2019. Mam do sprzedania wozek w stanie niemal idealnym. Chętnych zapraszam do kontaktu
    https://www.olx.pl/oferta/wozek-3w1-bebetto-vulcano-fotelik-maxi-cosi-citi-gwarancja-06-2021-CID88-IDEGmJa.html

• Ounai Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Jestem z mniejszej miejscowości, ale pod Krakowem. Więc moja kasa też szła przez Kraków, oni musieli zatwierdzić, wydać decyzję itp. Głównie byłam w kontakcie z ZUS-em rejonowym, ale do Krakowa też dzwoniłam, rozmawiałam nawet z panią dyrektor i z kobietą, która bezpośrednio moją sprawą się zajmowała :D. Dzwoń i pytaj czy został wprowadzony termin wypłaty i na jakim etapie jest sprawa. Mnie tak zwodzili.. najpierw termin wypłaty miał być na 14 maja, później 20 maja, później 26 maja i tego 26 w końcu wysłali.

Ancys na pewno jakieś zakupy będą ;) Jutro wchodzę w 27 tydzien - ostatni tydzień 2 trymestru i kończący 6 miesiąc ;). Także okazja jest! :D

Ounai chyba ile ludzi, tyle teorii na temat wirusa :/ Nie wiadomo już w co wierzyć. Ale w przypadku synka, którego puszczasz do przedszkola teoria o 15 minutach do Ciebie nie przemawia? Przecież też będzie przebywał z innymi dziećmi, paniami.. Dzieci niby chorują rzadziej, ale mogą być nosicielami.
    No wiem, ale jednak w grupie ma 10 dzieci a na weselu będzie 160 obcych osób. Jest drobna różnica. To jest 16 razy tyle. W sumie to obecnie w grupie nie wiem czy będzie ich 7-mioro. A poza tym chyba faktycznie to zbieranie się, na wesele mamy 100km, spanie nie w swoim łóżku albo powrót w nocy, zaczynają mi skakać cukry a tam wiadomo, obiad mało dietetyczny. No i nie chce mi się tak po ludzku szukać sukienki.

Audrey, zgadzam się z Tobą. Nie dość że płacisz za całość to jeszcze osoby które siedzą obok pary która wyszła po obiedzie przez resztę wesela nie mają do kogo gęby otworzyć, bo zostają puste miejsca. A z tego co wiem mieliśmy siedzieć obok mojej siostry więc nie chciałabym jej tak załatwić. A tak to dostaną porządną kopertę i będą szczęśliwi :P

age.png

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w rodzinie wesele 22.08,czyli jakoś tydzień przed porodem. I zamierzam pójść 😁

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Po naszym weselu, przy zliczaniu kasy z kopert, trafiliśmy na 3 puste :D. Kuzyn za to, miał kopertę z kartką, a w kartce gazeta pocięta w paski ;). Oczywiście nie dochodziliśmy kto to itp. nawet nikogo nie podejrzewamy i do dziś nie wiemy, kto ma taki tupet ;). Ale mimo wszystko wszyscy dopisali i bawili się świetnie do rana. Erre faktycznie nie fajna sytuacja, nawet jeśli wydaje się to oczywiste, powinni zadzwonić i poinformować.
    Poważnie? A myślałam że to takie zmyślone historie. U nas w drugą stronę. Mieliśmy jedną kopertę za dużo. Ogólnie na weselu "zarobiliśmy" 500zl. A miałam zapisane wszystko, łącznie z farbą do włosów, bielizną, kosztem nauk przedmałżeńskich itd.

age.png

age.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodziłoby o wesele z wyjazdem raczej też bym podziękowała. Cała ta ,,wyprawa", szykowanie, nawet podróż 100km w obecnej sytuacji mnie przeraża, a co dopiero w 9 miesiącu. Kwestia indywidualna i każda z nas podchodzi do tego inaczej.

Edka fajnie, że nie jestem sama ;). Jak dobrze pójdzie, obie będziemy się bawiły w tym samym dniu :D

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leelia, ja będę w 7 miesiącu. Wesele jest niedaleko mojej mamy więc po mszy pojadę odpocząć do mamy, ona też nie idzie i wrócimy sobie na spokojnie do domu ale w nocy ciężko by mi się wracało.

age.png

age.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai wazne, zebyscie zrobili z mezem tak, zeby wam bylo wygodnie. A szczególnie Tobie w ciazy. W sumie nikomu nic do tego jaka podejmiesz decyzje 😊

Inwestycja w szczescie 😁 dobrze nazwane 😁 to dzis przyszlo jedno male.. paczka ze smyka 🥰😅

Pogoda, Krokodylica, Jaśmina lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja będę w 9 i pisze na swoim przykładzie, że jakby chodziło o wesele z wyjazdem to bym podziękowała 😉 nie mogę jakoś autem jeździć w ciąży.. tylko krótkie trasy i z przodu. Jakoś mi słabo, niedobrze :/

Co do kopert, też nie wierzyłam w takie historie póki się nie przekonałam 😂. Nam wesele w jakiejś części finansowali rodzice, więc coś tam nam jednak zostało. Ale nawet nie pamiętam ile wydaliśmy i ile zebraliśmy.

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• joana Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mebli to zamowilismy w brw.. jeszcze nie doszly. lozeczko zamowimy z woodies z materacem ale teraz nie ma tego modelu ktory chcemy.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie skurcze przepowiadające?

age.png

age.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My meble będziemy kupować jakoś na przełomie lipca/sierpnia. I tak nie wyobrażam sobie w tym syfie związanym z remontem ich trzymać, nawet w pudełkach, bo tylko będą zawadzać. Ale wybrane mam, a jakże! :D Na allegro ;)

U mnie żadnych skurczy, ale tak jak już wcześniej pisałam nie wiem jak to wygląda i nawet jak jakiś bh przyjdzie, to nie mam pojęcia czy będę umiała poznać, że to TO :D Coś czasami pociągnie, zakłuje ale trwa sekundę dosłownie. Z tego co się orientuje, skurcz to jakoś chociaż minutę, nie? :D

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Audrey Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, widzę że jesteśmy podobne jej chodzi o organizację ☺ ja też każdy weselny głupi wydatek "księgowałam"🤣 teraz z budową tak samo, wiem co ile kosztowało a jak ktoś pyta męża ile za coś zapłacił to odsyła do mnie 🤣
    Też myślałam że te puste koperty to zmyślone historie ale mój brat też miał puste koperty u siebie na weselu 😕 ludzie wstydu nie mają 😠
    Mam też wesele się zwróciło.

Nie mam skurczów, chyba bym poznała że to to co? 🤔

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś od rana jak stoję i chodzę to brzuch się spina, ale wystarczy, że usiądę lub się położę to wraca do normy. Więc dziś odpoczywam i leżę przez większość dnia.

8p3os65gfezqfali.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey, ja wczoraj miałam całą twarda macicę, a dziś i jakiś czas temu bolesny skurcz, więc myślę że byś poznała. Muszę chyba zwolnić tempo, dobrze że młody wraca do przedszkola. Teraz sobie leżę, zapiekanka dochodzi w piekarniku.
    U nas też ja kontroluję wydatki. Mój mąż ani nie wie ile co kosztowało, ani ile kosztowało nas wykończenie mieszkania, ani ile oszczędza 😂 ostatnio mu mówiłam że gdyby coś mi się stało to w kalendarzu ma zapisane w którym tc jestem i żeby dawał książeczkę ciąży.
    Kiedyś robiłam wielkie porządki w dokumentach. Jak ruszyłam dokumenty męża, to okazało się, że np polisa na życie była w kopercie z banku wsadzona do teczki z konferencji naukowej 🤷‍♀️ normalnie takie babuszki tworzył, że jakbyś miała coś znaleźć to nie miałabyś żadnych szans. Nie wiem, może to zabezpieczenie przed złodziejami 😂 Ale kocham go i tak ;)

age.png

age.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai a ile taki skurcz faktycznie trwa mniej więcej? Mi np. lekarz mówił, że skurcze i twardnienia mogą być sygnałem skracającej się szyjki, wtedy przyspieszyć wizytę. Dlatego tak się ich boję..

joana lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś mam twardy brzuch i taki spięty. Skurczem bym tego nie nazwała... Miałam lepić pierogi, ale farsz chyba musi poczekać do jutra

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 12:09

dqprp07wzt9w07bj.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu, w którym chce rodzic wznowili porody rodzinne. Z tym, że osoba towarzysząca musi mieć test na koronawirusa, który jest ważny 5 dni. I jak tu trafić na termin? 😯 chyba, że powtarzać te testy co 5 dni...

Ounai. Ja mam twardnienia, czuje jak mi się wszystko spina. I towarzyszy temu taki dziwny ból, nie jak na okres. Trwa to może około pół minuty. Łapie mnie kilka razy w ciągu dnia. I mam wrażenie, że nie ma znaczenia, czy siedze, stoję, czy leżę. W ciazy z Synem tego nie miałam. Lekarz powiedział, że jest ok, że ma prawo tak się robić. Ze po cc to będzie sie wszystko rozciągać i pobolewac. Szyjka ok, wiec mnie uspokoił.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Ounai a ile taki skurcz faktycznie trwa mniej więcej? Mi np. lekarz mówił, że skurcze i twardnienia mogą być sygnałem skracającej się szyjki, wtedy przyspieszyć wizytę. Dlatego tak się ich boję..
    Koło minuty. Wizytę mam 3 czerwca to chyba nie ma co przyspieszać.

ATA, ja mam taki ból jak przy skurczu normalnie mięśnia, np łydki. Też w 1 ciąży nie miałam tego, tylko ja rodziłam SN.

Freja, to moja druga ciąża. Nie wiem czy będzie trzecia 😂

Freja000 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ