!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
joana wrote:Totylkoja napewno dokupie ta nakladke wibracyjna, bo mysle, ze to fajna sprawa dla dziecka.
A stopniowo pozniej i ten pokrowiec i tacka do karmienia. Wiesz jak pokrowiec mozna zdjac i wyprac to napewno nie zniszczysz bo w zaden sposob. A w kocnu za ta funkcje tez placimy 😊
Agata_K - u mnie takie mama ma podejścieAle wiem, że nie robi tego złośliwie ani żeby mi zrobić przykrość tylko po prostu tak jest wychowana, że jest oszczędna i dla niej wydawanie pieniędzy na takie rzeczy to strata kasy, bo dziecko tak samo się wychowa i bez nich, a z ciuchów szybko wyrośnie. I prawda jest taka, że pewnie by tak było, bo dziecku wszystko jedno, czy jest ubrane w ciuszki z Pepco czy z Newbie - jednak dla większości z nas, matek macierzyństwo umilają właśnie takie rzeczy jak ładne ciuszki dla dziecka, fajne gadżety.
Tym bardziej nie planuje mieć 5 dzieci, więc nie chcę oszczędzać na mojej małej laluniJaśmina lubi tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Freja000 wrote:Czy którejś z Was wyszły jakieś nieprawidłowości na połówkowym?
MOje dziecko ma poszerzone miedniczki nerkowe. Pani doktor połączyła to z moim wiekiem i dałą skierowanie do poradni genetycznej... i sugerowała amnio, żeby wykluczyć ZD... jestem załamana...
Dostałam dziś od rodziców z okazji Dnia dziecka prezent - koszule nocna do karmienia piersią , rozowa w bociany... Prezent praktyczny, ale zakładając ja do przymierzenia poczułam od razu -100% seksapiluA myslalan ze juz gkrzej nie bedzie hehe.
Muszę się pochwalić że w połowie czerwca e końcu wraca mój mąż w rejsu. O ile Singapur nie wysokie żadnego numeru. Ale firma potwierdziła zejście....Po.ponad 5 miesiącach... I przy okazji mam.pytanie, bo jestem pełna obaw. Jak u Was z seksem dziewczyny?Ounai, Freja000, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Nasz Juluś też dziś dostał swój pierwszy prezent na dzień dziecka
nianie elektroniczną od wujka i cioci
już było małe testowanie, ale dam znać jutro jak z zasięgiem jeśli jesteście zainteresowane
Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Freja000 wrote:Czy którejś z Was wyszły jakieś nieprawidłowości na połówkowym?
MOje dziecko ma poszerzone miedniczki nerkowe. Pani doktor połączyła to z moim wiekiem i dałą skierowanie do poradni genetycznej... i sugerowała amnio, żeby wykluczyć ZD... jestem załamana...
U mnie usg 2 trymestru ok, a po 6 tygodniach na echu serca płodu jakieś jaja z jelitem grubym i odbytnica. Po badaniu usg 1 trymestru miałam wysokie ryzyko zd 😞
-
Dziękuję dziewczyny. Rozmawiałam z mężem i zdecydował, że sami kupimy wózek. Chociaż widziałam, że jest mu przykro
A z tego wszystkiego zapomniałam się przywitać w 3 trymestrze( od poniedziałku)
Krokodylica, Audrey, Pogoda, Chmurka, Leeila26, Agata_K, Ounai, joana, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Aneta_K, moja mama ma to samo. Ostatnio pokazałam jej ciuszki dla Małej to mówi że mam nie kupować bo szkoda kasy, że ona z lumpeksu mi kupi itp. Wiecie, ja nie mam nic do rzeczy z lumpeksu, ale to moje pierwsze dziecko i nie chcę dla niej używanych rzeczy, chce się nacieszyć.
Katwie, gratuluję powrotu męża, oby się nie przesunęło ☺ co do seksu to u nas był ostatnio 2 miesiące temu 😅 ale powiem wam że teraz mam większą ochotę niż na początku ciąży, chętnie pojechałabym swojego męża. Jutro wizyta to zobaczymy czy szyjka dalej długa i czy można się kochać. Mąż nawet wczoraj mówił że mam się spytać lekarza czy może się za mnie wziąć 🤦🤣
Kupiłam właśnie otulacz do fotelika i lepszy rożek ☺katwie27, Krokodylica, Agata_K, Ounai lubią tę wiadomość
-
Freja wspolczuje
mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze:) szkoda, ze tyle strachu masz teraz trzymam kciuki i skonsultuj to z innym lekarzem moze takim typowo co zajmuje sie tylko badaniami prenatalnymi? Ja bylam u takiego na pierwszym prenatalnym a na drugi nie poszlam bo moja tez robi i nie mam ani plytki z filmikiem ani ladnego zdjecia i juz zaluje ze tam nie poszlam bo to dobry specjalista chociaz nic moja niepokojacego nie zauwazyla. Moze przez wiek tak ci podnosza to ryzyko?
Pogoda i jak u ciebie zasieg tej niani?
Katwie u mnie lekarka mowila ze bez szalenstw ale mozna w sensie przeciwskazan nie widzi wiec zapytaj sie jak u ciebieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 09:29
Freja000 lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj zdychałam po tym jak łącznie z drzemka w dzień spałam 4,5h, ale dziś już wracam do żywych i biorę się ostro za robotę
Jutro wreszcie wizyta u gin i mam nadzieję że mi pomierzymy moją kruszynę. Cukry mi skaczą, muszę zaostrzyć dietę. Cóż i tak długo się obijałam.
-
Żabka zasięg całkiem niezły. Kamerka na parterze, a odbiornik na 2 piętrze i daje rade 💪 tylko jak jestem dość daleko kamerki, to przy średniej czułości reaguje dopiero jak się zbliżę na ok 1,5 m. Można ustawić podgląd cały czas albo ekran budzi się dopiero przy dzwieku. To jest vtech bm4200. W nocy też dobrze widać, także wydaje mi się że będzie fajna
jeszcze tylko sprawdzimy jak długo bateria w odbiorniku wytrzyma. Kamera musi być na kablu bo nie ma akumulatora
-
Hej dziewczyny, ja już po wizycie wszystko jest ok 👍 szyjka bez zmian, zamknięta, trzyma 😉
Co do cukrów, postanowiłam, że zrobię na czczo (poprosiłam żeby było na cito) jeśli wyjdzie wysoko, powtarzam cała krzywą. Pobrałam przed wizytą, po wizycie już miałam wynik 4,9 👍👍Krokodylica, Chmurka, Pogoda, joana, erre, Asia000, Audrey, pap86, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Freja mocno przytulam, bo domyslam sie jak musisz sie czuc 😘 trzymam kciuki, zeby bylo dobrze. I moze jak dziewczyny mowia- wizyta u kogos innego to bylaby dobra decyzja?
Ja tez slucham szczegolnie od taty i tescia, ze tyle kupuje, ze drogie i wogole. Ale nikt nie zauwazy, ze u nas to pierwsze dziecko nic od nikogo nie dostajemy ani po innym dziecku. Wiec cala wyprawka jest od zera.
Tesciu jeszcze wkurzyl mnie wczoraj z tekstem, zebym nie przesadzala bo rzeczy juz sie nie mieszcza w domu. Super.. dobrze ze nie przeszkadzaja mu zabawki innych wnukow, ktore zalegaja a te dziaciaki tu nie mieszkaja..
Ale ogolnie jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam ich slowa.
Seks mamy teraz zabroniony przez ginekologa ale dopoki nic sie nie dzialo to normalnie wspolzylismy. Jest juz malo wygodnie itp ale nadal mamy z tego przyjemność.
Leila super, ze wizyta udana 😍Freja000 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Czyli wam widze ginekolodzy tez badaja na dole? Bo mi w obu ciazch tylko przez brzuch a na moje zyczenie tylko dol ogladali. Ale ja nie mialam zadnych solegliwosci wiec moze dlatego?
Powiedzcie mi co robi Lewandowska czy Chodakowska ze sa takie brazowe? Sarium? Ale caly czas???
Freja- a te.badania Fish i Nifty?
-
Przykre jest takie gadanie teściowych i innych osób, potrafi całą radość zepsuć
Ostatnio moja babcia do mnie dzwoni i mówi, że kupi kosz mojżesza, bo widziała w telewizji i jej się spodobałOczywiście babcię ochrzaniłam i zaraz do mamy na skargę dzwoniłam, żeby przypilnowała babcię
Freja, Ktosiowa, trzymam kciuki, żeby to były tylko fałszywe alarmy, a dzieci zdrowiutkie!
U nas wczoraj miał wejść ogrodnik, żeby wreszcie ogród zrobić. Oczywiście znowu jakieś opóźnienia mają, więc przyjechał jeden facet o 7 rano, przez 15 minut pryskał chwasty jakimś środkiem i pojechał. A mąż co pół godziny pochodził do okna i patrzył czy te chwasty już padły
-
Ja nie mam badania na fotelu na każdej wizycie. Ostatnio nawet się żaliłam do Was, że jestem rozczarowana. A dzisiaj już było badanie, wszystko posprawdzane, a ja spokojniejsza 😉. Też nie mam dolegliwosci, ale jednak szyjkę trzeba kontrolować. Nie zawsze skracająca się szyjka daje objawy..
Ja dostałam zielone światło na seks 😉 od czasu tych plamien w 14 TC bardzo się bałam, dzisiaj zapytałam wprost lekarza czy widzi przeciwskazania, powiedział, że absolutnie nie widzi (ale z głową 😉😂).
Wizytę mam teraz za 2 tyg, bo chodzi o jakieś badania, które do 28 TC muszą być w karcie (robiłam je dopiero dziś).
Malutka znowu główką w dół, ciekawe czy już się ogarnęła, że to ma być pozycja ostateczna, czy będzie jeszcze kombinować 😉
Freja, Ktosiowa mam nadzieję, że wszystko się u Was poukłada. Też trzymam kciuki za dzieciaczki. -
Freja, tak. W pn mam usg u lekarza, który zajmuje się tylko wadami.
Niestety, mi lekarka powiedziała, ze zna 2 przypadki zd mimo dobrego nifty (nie wiem czy to było nifty nifty, czy inne typu sanco etc). I jeszcze, ze niestety to, ze nosze córeczkę, tez zwiększa ryzyko błędnego wyniku nifty.
Ja już nic nie zrobię (typu terminacja ciąży), bo dzisiaj zaczęłam 28 tc, ale wole wiedzieć.
W ogóle to strasznie przeżyłam twój wczorajszy post. Myślałam, ze już wszystkie mamy chwile niepewności za doba, a tu 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 12:44