X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Totylkoja napewno dokupie ta nakladke wibracyjna, bo mysle, ze to fajna sprawa dla dziecka.
    A stopniowo pozniej i ten pokrowiec i tacka do karmienia. Wiesz jak pokrowiec mozna zdjac i wyprac to napewno nie zniszczysz bo w zaden sposob. A w kocnu za ta funkcje tez placimy 😊
    No też racja, można dokupić później jak już nie będzie tylu wydatków ;)

Agata_K - u mnie takie mama ma podejście :) Ale wiem, że nie robi tego złośliwie ani żeby mi zrobić przykrość tylko po prostu tak jest wychowana, że jest oszczędna i dla niej wydawanie pieniędzy na takie rzeczy to strata kasy, bo dziecko tak samo się wychowa i bez nich, a z ciuchów szybko wyrośnie. I prawda jest taka, że pewnie by tak było, bo dziecku wszystko jedno, czy jest ubrane w ciuszki z Pepco czy z Newbie - jednak dla większości z nas, matek macierzyństwo umilają właśnie takie rzeczy jak ładne ciuszki dla dziecka, fajne gadżety.
    Tym bardziej nie planuje mieć 5 dzieci, więc nie chcę oszczędzać na mojej małej laluni <3

Jaśmina lubi tę wiadomość

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Czy którejś z Was wyszły jakieś nieprawidłowości na połówkowym?
    MOje dziecko ma poszerzone miedniczki nerkowe. Pani doktor połączyła to z moim wiekiem i dałą skierowanie do poradni genetycznej... i sugerowała amnio, żeby wykluczyć ZD... jestem załamana...
    Może skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem... Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Zacznij od wizyty u drugiego lekarza , a potem działaj dalej. Trzymam.mckno za was kciuki.

Dostałam dziś od rodziców z okazji Dnia dziecka prezent - koszule nocna do karmienia piersią , rozowa w bociany... Prezent praktyczny, ale zakładając ja do przymierzenia poczułam od razu -100% seksapilu :D A myslalan ze juz gkrzej nie bedzie hehe.

Muszę się pochwalić że w połowie czerwca e końcu wraca mój mąż w rejsu. O ile Singapur nie wysokie żadnego numeru. Ale firma potwierdziła zejście....Po.ponad 5 miesiącach... I przy okazji mam.pytanie, bo jestem pełna obaw. Jak u Was z seksem dziewczyny?

Ounai, Freja000, maja2024 lubią tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Juluś też dziś dostał swój pierwszy prezent na dzień dziecka :) nianie elektroniczną od wujka i cioci :D już było małe testowanie, ale dam znać jutro jak z zasięgiem jeśli jesteście zainteresowane :)

Jaśmina lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja mi sie wydaje ze powiekszone miedniczki to raczej zwiazek z mozliwymj problemamk z ukladem moczowym moga miec. A ZD przeciez ci sanco czx cos takiego wykluczylo.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Czy którejś z Was wyszły jakieś nieprawidłowości na połówkowym?
    MOje dziecko ma poszerzone miedniczki nerkowe. Pani doktor połączyła to z moim wiekiem i dałą skierowanie do poradni genetycznej... i sugerowała amnio, żeby wykluczyć ZD... jestem załamana...

U mnie usg 2 trymestru ok, a po 6 tygodniach na echu serca płodu jakieś jaja z jelitem grubym i odbytnica. Po badaniu usg 1 trymestru miałam wysokie ryzyko zd 😞

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Rozmawiałam z mężem i zdecydował, że sami kupimy wózek. Chociaż widziałam, że jest mu przykro :-(

A z tego wszystkiego zapomniałam się przywitać w 3 trymestrze :-) ( od poniedziałku)

Krokodylica, Audrey, Pogoda, Chmurka, Leeila26, Agata_K, Ounai, joana, maja2024 lubią tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta_K, moja mama ma to samo. Ostatnio pokazałam jej ciuszki dla Małej to mówi że mam nie kupować bo szkoda kasy, że ona z lumpeksu mi kupi itp. Wiecie, ja nie mam nic do rzeczy z lumpeksu, ale to moje pierwsze dziecko i nie chcę dla niej używanych rzeczy, chce się nacieszyć.

Katwie, gratuluję powrotu męża, oby się nie przesunęło ☺ co do seksu to u nas był ostatnio 2 miesiące temu 😅 ale powiem wam że teraz mam większą ochotę niż na początku ciąży, chętnie pojechałabym swojego męża. Jutro wizyta to zobaczymy czy szyjka dalej długa i czy można się kochać. Mąż nawet wczoraj mówił że mam się spytać lekarza czy może się za mnie wziąć 🤦🤣

Kupiłam właśnie otulacz do fotelika i lepszy rożek ☺

katwie27, Krokodylica, Agata_K, Ounai lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam zgagę późnym wieczorem i w nocy. Plus wymioty 😞. Do tego znowu strach o Anielkę, w poniedziałek mam usg 😞

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wspolczuje :) mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze:) szkoda, ze tyle strachu masz teraz trzymam kciuki i skonsultuj to z innym lekarzem moze takim typowo co zajmuje sie tylko badaniami prenatalnymi? Ja bylam u takiego na pierwszym prenatalnym a na drugi nie poszlam bo moja tez robi i nie mam ani plytki z filmikiem ani ladnego zdjecia i juz zaluje ze tam nie poszlam bo to dobry specjalista chociaz nic moja niepokojacego nie zauwazyla. Moze przez wiek tak ci podnosza to ryzyko?
    Pogoda i jak u ciebie zasieg tej niani?

Katwie u mnie lekarka mowila ze bez szalenstw ale mozna w sensie przeciwskazan nie widzi wiec zapytaj sie jak u ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 09:29

Freja000 lubi tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż się boi i nici z seksu:( przez te problemy w pierwszym trymestrze i ciągłe plamienia ma chłop traumę i twierdzi że zupełnie nie ma ochoty na seks. Chyba stałam się dla niego aseksualna :(

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zdychałam po tym jak łącznie z drzemka w dzień spałam 4,5h, ale dziś już wracam do żywych i biorę się ostro za robotę :D Jutro wreszcie wizyta u gin i mam nadzieję że mi pomierzymy moją kruszynę. Cukry mi skaczą, muszę zaostrzyć dietę. Cóż i tak długo się obijałam.

age.png

age.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka zasięg całkiem niezły. Kamerka na parterze, a odbiornik na 2 piętrze i daje rade 💪 tylko jak jestem dość daleko kamerki, to przy średniej czułości reaguje dopiero jak się zbliżę na ok 1,5 m. Można ustawić podgląd cały czas albo ekran budzi się dopiero przy dzwieku. To jest vtech bm4200. W nocy też dobrze widać, także wydaje mi się że będzie fajna :) jeszcze tylko sprawdzimy jak długo bateria w odbiorniku wytrzyma. Kamera musi być na kablu bo nie ma akumulatora

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już po wizycie wszystko jest ok 👍 szyjka bez zmian, zamknięta, trzyma 😉

Co do cukrów, postanowiłam, że zrobię na czczo (poprosiłam żeby było na cito) jeśli wyjdzie wysoko, powtarzam cała krzywą. Pobrałam przed wizytą, po wizycie już miałam wynik 4,9 👍👍

Krokodylica, Chmurka, Pogoda, joana, erre, Asia000, Audrey, pap86, maja2024 lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 12:11

dqprp07wzt9w07bj.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja mocno przytulam, bo domyslam sie jak musisz sie czuc 😘 trzymam kciuki, zeby bylo dobrze. I moze jak dziewczyny mowia- wizyta u kogos innego to bylaby dobra decyzja?

Ja tez slucham szczegolnie od taty i tescia, ze tyle kupuje, ze drogie i wogole. Ale nikt nie zauwazy, ze u nas to pierwsze dziecko nic od nikogo nie dostajemy ani po innym dziecku. Wiec cala wyprawka jest od zera.
    Tesciu jeszcze wkurzyl mnie wczoraj z tekstem, zebym nie przesadzala bo rzeczy juz sie nie mieszcza w domu. Super.. dobrze ze nie przeszkadzaja mu zabawki innych wnukow, ktore zalegaja a te dziaciaki tu nie mieszkaja..
    Ale ogolnie jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam ich slowa.

Seks mamy teraz zabroniony przez ginekologa ale dopoki nic sie nie dzialo to normalnie wspolzylismy. Jest juz malo wygodnie itp ale nadal mamy z tego przyjemność.

Leila super, ze wizyta udana 😍

Freja000 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wam widze ginekolodzy tez badaja na dole? Bo mi w obu ciazch tylko przez brzuch a na moje zyczenie tylko dol ogladali. Ale ja nie mialam zadnych solegliwosci wiec moze dlatego?

Powiedzcie mi co robi Lewandowska czy Chodakowska ze sa takie brazowe? Sarium? Ale caly czas???

Freja- a te.badania Fish i Nifty?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykre jest takie gadanie teściowych i innych osób, potrafi całą radość zepsuć :/

Ostatnio moja babcia do mnie dzwoni i mówi, że kupi kosz mojżesza, bo widziała w telewizji i jej się spodobał :D Oczywiście babcię ochrzaniłam i zaraz do mamy na skargę dzwoniłam, żeby przypilnowała babcię :D

Freja, Ktosiowa, trzymam kciuki, żeby to były tylko fałszywe alarmy, a dzieci zdrowiutkie!

U nas wczoraj miał wejść ogrodnik, żeby wreszcie ogród zrobić. Oczywiście znowu jakieś opóźnienia mają, więc przyjechał jeden facet o 7 rano, przez 15 minut pryskał chwasty jakimś środkiem i pojechał. A mąż co pół godziny pochodził do okna i patrzył czy te chwasty już padły :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam badania na fotelu na każdej wizycie. Ostatnio nawet się żaliłam do Was, że jestem rozczarowana. A dzisiaj już było badanie, wszystko posprawdzane, a ja spokojniejsza 😉. Też nie mam dolegliwosci, ale jednak szyjkę trzeba kontrolować. Nie zawsze skracająca się szyjka daje objawy..

Ja dostałam zielone światło na seks 😉 od czasu tych plamien w 14 TC bardzo się bałam, dzisiaj zapytałam wprost lekarza czy widzi przeciwskazania, powiedział, że absolutnie nie widzi (ale z głową 😉😂).

Wizytę mam teraz za 2 tyg, bo chodzi o jakieś badania, które do 28 TC muszą być w karcie (robiłam je dopiero dziś).

Malutka znowu główką w dół, ciekawe czy już się ogarnęła, że to ma być pozycja ostateczna, czy będzie jeszcze kombinować 😉

Freja, Ktosiowa mam nadzieję, że wszystko się u Was poukłada. Też trzymam kciuki za dzieciaczki.

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pobolewa mnie czasem jakby spojenie łonowe.ale to taki jakby krótkotrwały ból i zaraz przechodzi. O czym to może świadczyć? Niepokoić się?

Freja, Ktosiowa - kciuki ;*

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, tak. W pn mam usg u lekarza, który zajmuje się tylko wadami.

Niestety, mi lekarka powiedziała, ze zna 2 przypadki zd mimo dobrego nifty (nie wiem czy to było nifty nifty, czy inne typu sanco etc). I jeszcze, ze niestety to, ze nosze córeczkę, tez zwiększa ryzyko błędnego wyniku nifty.

Ja już nic nie zrobię (typu terminacja ciąży), bo dzisiaj zaczęłam 28 tc, ale wole wiedzieć.

W ogóle to strasznie przeżyłam twój wczorajszy post. Myślałam, ze już wszystkie mamy chwile niepewności za doba, a tu 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 12:44

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ