X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 12:10

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi fizjo mówiła, ze teraz są zalecenia, żeby kobieta spała tak jak jej wygodnie. Spanie na lewym boku to stara szkołą. Ważne, żeby nie spać całej nocy w jedenj pozycji.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai chyba faktycznie nie wiedzą :D Ale obniżanie wyniku celowo to już skrajnie nieodpowiedzialne i jaki ma sens takie badanie :/

Katwie, ja miałam odmiennie. Pierwsza godzina spoko, a później zaczęłam robić się senna i trochę mdliło.

Zabka ja śpię na lewym, chociaż jeśli mam ochotę się obrócić, to się obracam na prawy. Ale staram się kontrolować. Niby takie są zalecenia, choć niektóre mówią o tym, żeby spać tak jak wygodnie ;) Na plecach nie śpie, bo mi duszno wtedy i mam wrażenie, że gniotę dzidzię :D.

Jutro wizytuję, ktoś ze mną? :) Ounai chyba w środę?

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • joana Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja spie glownie na lewym boku. Czesto jednak budze sie na plecach. Co więcej jak boli mnie lewy bok az dretwieje ucho to klade sie i na prawym.
    O spaniu w ciazy tez mozna poczytac u mamyginekolog. Hahha przeczytalam tam duzo artykulow i dlatego zawsze o niej wspominam 🤣

Co do niani to my chcemy taka z wideo. Mamy wybrana już xblitz kinder. Ma dobre opinie cena jest spoko. U nas bedzie uzywana glownie pozniej na drzemki dla dziecka miedzy pietrami domu, ale mam nadzieje ze sie sprawdzi.

Co do uplawow. U mnie od poczatki wydzilina byla sredniej ilosci, biala. Az tu magle teraz mialam te skurcze lekarz zapytal czy mam uplawy. Powiedzialam, ze takie normlane, ze lekko ostatnio wieksze ale zadnego swedzenia czy pieczenia. U mnie niestety to byl objaw tego grzybka co pozniej potwierdzony byl na posiewie z pochwy.
    Ale mysle, ze jak nic nie boli, nie piecze to nie ma co sie stresowac.
    Ale Ciebie Dave chyba ostatnio ten brzuch tez bolal? Chyba dobrze pamiętam? Lekarz robil posiew? Moze warto?

Audrey my tez w sobote i niedziele robilismy zakupy w dwoch sklepach na allegro... podkłady dla mnie, wkladki, butelki, itp w jednym wyszlo 400 zl.. wczoraj w drugim wanienke Shnuggle, smoczki bibs, szczotke i znow wyszlo nam prawie 400 z pierdol.
    A jeszcze tyle mi brakuje....

Ubranka zrobilam juz przeglad co kupilam i zadnych juz nie kupuje. Chyba, ze dzidzia okaze sie malutka to domowimy na biezaco 56 rozmiar. 62 mam juz duzo i kilka 68. Musze dokupic tylko kombinezon cienszy na chłodną pogode. A pozniej zimowy kupie drugi jak zobacze jak rosnie maly.

Jaśmina lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Rzadko się odzywam bo mamy remont kuchni i dużo roboty w związku z tym. ( Mamy problem bo tak nam szafki zawieszali że się przewiercili do kabiny prysznicowej w łazience:/ i nie wiemy jak to teraz rozwiązać. Za 2 h mają być i mamy gadać).

Ogólnie wyszła mi hemoglobina na granicy i kazała mi ginekolog brać żelazo bo ostatnio zdarzały mi się krwawienia z nosa i kołatania serce, duszności... I przez to żelazo zaczęły się problemy z dwójką. Eh;P

A też miałam sporo wydzieliny ale była biała, bez zapachu i nic mnie nie swedzialao ale też przepisała mi globulki

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ostatnio to pisalam że się martwie że mi dzidzia mało się rusza i nie czuje. To już ok;) następnego dnia po tej wiadomości już dawała czadu;) i teraz ja czuję często i nie da sie tego z niczym pomylić. Tylko z tatusia córcia robi sobie żarty. Co tatuś rękę przyłoży to niunia przestaje się ruszać;P

joana lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A śpię raz na prawym raz na lewym boku. Z tym że na lewym mi wygodniej. Mam wrażenie że jak na prawym śpię to dzidzia bardziej kopie i odbieram to jako znak że jej niewygodnie;p

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spie na lewym, na prawym i zdarza mi się obrócić na plecy, ale się wybudzam, bo mnie brzuch ciągnie. Też mi drętwieją ręce często. A propos niani, to my mamy dostać w prezencie, ale jaka to nie wiem... Tylko tyle wiem, że napewno z wideopodglądem i jakimiś dodatkowymi gadżetami. Nam się może przydać, bo mimo, że my zajmujemy tylko jedno piętro domu, to jak pójdziemy do teściowej na gore to niania się napewno przyda

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za cenne rady :) Mnie na prawym boku śpi się niewygodnie, czasem śpię na lewym, ale wtedy maluszek który jest poprzecznie ułożony, zaczyna mnie mocniej kopać i mam wrażenie, że go przygniatam, a czasem śpię na wznak, ogólnie jakoś się szczególnie nie pilnuję.

Dziś spędziłam pół dnia przed komputerem i ogarnęłam resztę wyprawki, został mi tylko wózek ( ale tu czekam na ruch teściów;), ten monitor oddechu, no i staniki do karmienia ( ale tu jeszcze czekam ile cycki urosną ;) A tak to co na początek niezbędne już mam.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Hmm.. gdyby woda tak obniżała cukier to nie trzeba by brać leków w czasie cukrzycy... nie sądzę, żeby parę łyków robiło różnicę.
    To nie jest normalna dieta tylko badanie, na którym się człowiek stosuje do pewnych wytycznych, których zaburzenie może zanizyc wynik. W normalnym życiu masz niższe normy bo właśnie chodzisz, pijesz i zbijasz w ten sposób cukier. A w trakcie testu obciążenia glukoza masz siedzieć i nie jeść ani nie pić i dlatego po godzinie norma to 180 a nie 140.

Co do spania to podobno jeśli nie jest Wam duszno to nie ma przeciwskazań.

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do picia wody w czasie badania krzywej to według mnie bez sensu bo wyniki będą oszukane, mi jasno i wyraźnie panie powiedziały żeby nic nie pić.

Ja śpię raz na lewym boku, raz na prawym, a kiedy indziej na plecach. Położna mówi że spać jak Ci wygodnie, nawet na plecach jeśli nie masz mroczków przed oczami, slabszego oddechu itp. Że lewy bok to stara szkoła. A Mała wali w każdej pozycji. Wczoraj z mężem obserwowaliśmy jak mi brzuch podskakuje gdy Mała kopie.

Joana, No najmniejsze rzeczy najwięcej kosztują 🤦 ja mam jeszcze koszyk w dobrych liskach, w jukki, woodies ale tam czekam na przewijak bo niby ma być na koniec czerwca dopiero. No i koszule do karmienia i staniki dla mnie.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Leelia, w trakcie się nie pije bo obniżasz wynik... Przez to może Ci wyjść, że nie masz cukrzycy a w rzeczywistości masz.

Katwie, przed możesz się napić tak jak przed każdym badaniem na czczo, ale nie szalej i nie wypijaj litra wody. Szklanka, max dwie myślę że będzie ok. Ale w trakcie badania nie pilabym jeśli chcesz żeby było miarodajne. Tak samo jak wciskanie cytryny - też obniża wynik.
    Mi też panie zabroniły pić w trakcie badania. Jedynie przed powiedziały, że mogę się napić, ale dosłownie dwa łyki, więcej nie, bo wyjdzie mi mniejszy cukier niż mam w rzeczywistości.

Leeila26 - ja się w sumie dziwiłam, że Ci lekarz nie zdiagnozował cukrzycy, bo z tego co pamiętam to miałaś przekroczone na czczo i to dwukrotnie. U mnie lekarz nawet jak jest w górnej granicy normy to już każe sprawdzać, ale może jest bardziej wyczulony na to.

Audrey - ja też porobiłam trochę zakupów dzisiaj. Pieluszki bambusowe, koszule z Dolce Sonno, kokon i rożek z Jukki.
    Dobrze mi się kojarzy, że kupowałaś Baby Hug z Chicco, czy coś pomyliłam? Jesteś zadowolona?

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, za pierwszym razem z krwi miałam 5,15 i lekarz zareagował w taki sposób, że kazał iść wcześniej na krzywą.

Później na krzywej, na czczo 73 z palca, tak jest wpisane w wyniku i tym się sugerował. Z żyły wyszło wtedy 5,1 czyli górna granica. Kolejne wartości nawet nie były zbliżone do norm, a wręcz niskie. Może faktycznie przez tą wode.. mam dostęp do glukometru, bo tesc ma cukrzyce. Mierze sobie wyrywkowo na czczo, zawsze jest ok (poniżej 5)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 15:08

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Audrey Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to_tylko_ja, ja chciałam i dalej się zastanawiam. Chmurka lub Joana go kupiły.

Leila, ale z palca to też niewiarygodne. Jak w piątek byłam na tej krzywej to panie w laboratorium przed wypiciem zbadały mi z palca bo mówiły że jak będzie z palca za wysoki to nie dadzą wypić mi glukozy. I miałam 93 ale kazały się w ogóle tym nie sugerować bo na pewno z żyły wynik będzie inny. I był bo 82.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 15:31

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiem już 🤦 myślałam, że miałam doczynienia z ludźmi, którzy raczej mają jakieś pojęcie o tym, co robią..

Jutro będę u lekarza, co byście zrobiły na moim miejscu? Poruszyć temat i prosić o skierowanie na drugą krzywą? Nie wyjdę na idiotkę podważającą ,,kompetencje" lekarza?

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Audrey Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    To nie wiem już 🤦 myślałam, że miałam doczynienia z ludźmi, którzy raczej mają jakieś pojęcie o tym, co robią..

Jutro będę u lekarza, co byście zrobiły na moim miejscu? Poruszyć temat i prosić o skierowanie na drugą krzywą? Nie wyjdę na idiotkę podważającą ,,kompetencje" lekarza?
    Wiesz, ja zawsze słucham swojego lekarza ale ten Twój to tak dziwnie. Mój jest bardzo ostrożny i wiem że np moja bratowa która korzystała z opieki innego lekarza też miała krzywą jak ja.

Myślę że zapytaj o te wyniki bo niby według norm są za wysokie. Powiedz też że piłaś wodę między badaniami. Ja chodzę na badania prywatnie także nie potrzebowałabym skierowania na drugie tylko bym poszła jakbym miała wątpliwości. Ale myślę że skoro my wszystkie miałyśmy tak samo krzywą robione a u Ciebie inaczej to chyba coś jest nie tak.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze po prostu uwazaj na to co jesz i sama badz ostrozna w sensie unikaj slodyczy i jedz zdrowo :) mysle ze lekarz ma wiedze i gdyby cos go zaniepokoilo to bys miala w tym kierunku badania itp wiec nie martw sie tym cukrem :)

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki oczywiście konsultowałam po badaniu, powiedział, że są ok.

I tak jestem jutro u lekarza, będę w labo bo morfologia i mocz do zrobienia i kurcze chyba faktycznie powtórzę tą krzywą na własną rękę, nie będę nic gadać o żadnym skierowaniu. Może faktycznie to, że miałam robioną dużo wcześniej jak wy, wpłynęło na wynik.. i nie będę już pić wody 🤦

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja już nie wiem co o tym myśleć?

Teściowa od początku ciąży obiecywała, że dadzą na wózek dla małego. A przed chwilą mi oznajmiła, że jednak nie dadzą bo ona będzie zmieniać pomnik na grobie swojej mamy, a poza tym ma inne wydatki.

Pisałam Wam, że nie interesowała ją wyprawka, a nawet była jej przeciwna, a teraz jeszcze to.

Już mi nie chodzi o pieniądze, ale samą postawę wobec pierwszego i jedynego wnuka.

Wybaczcie musiałam się komuś wygadać :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 17:14

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina wrote:
    Wiecie co ja już nie wiem co o tym myśleć?

Teściowa od początku ciąży obiecywała, że dadzą na wózek dla małego. A przed chwilą mi oznajmiła, że jednak nie dadzą bo ona będzie zmieniać pomnik na grobie swojej mamy, a poza tym ma inne wydatki.

Pisałam Wam, że nie interesowała ją wyprawka, a nawet była jej przeciwna, a teraz jeszcze to.

Już mi nie chodzi o pieniądze, ale samą postawę wobec pierwszego i jedynego wnuka.

Wybaczcie musiałam się komuś wygadać :-(

No to niech się cmoknie :P przynajmniej nie bedzie miała prawa głosu jak się maleństwo urodzi :)

Jaśmina lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ