X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai ale smiesznie Ci suwak pokazuje-do terminu 2miesiace 4tygodnia i 2dni 😂😂😂dobre! A brzuch slicznie urosl.
    Ktoras z Was mowila o koszu na pieluchy co do niego nie sa potrzebne wklady?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola jak sytuacja ? Takie bóle w większości są normalne, macica się przygotowuje. Choć nie dziwię się, że się martwisz bo też się zawszę niepokoję gdy coś z brzuszkiem się dzieje. Jeśli nie są częste te napinania to ok ale jeśli czujesz, że powinnaś to sprawdzić i to Ciebie uspokoi to zadzwoń do lekarza.

Ounai piękny brzusio i gratuluję III trymestru :)

Pap ja pisałam o koszu Diaper champ on jest na zwykłe worki.

Ounai lubi tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj spałam jak dziecko. Ale trzeba była rano wstać, zrobić zakupy i na budowe a raczej już do domu 😍 mąż zawiózł dzisiaj nasze szafy, podkręca je w garderobie, tata dzisiaj podłącza zlewy, od wczoraj zmywarka pierze i ładuje wszystko do szafek, staram się nie przemęczać. Jutro chcemy już posprzątać wszystko a w poniedziałek mąż bierze mopa i leci całą chałupę. Czekamy na dostawę z brw stołu i rogówki i lecimy do siebie, od teściowej zostało do przewiezienia dosłownie 5 kartonów, tv i łóżko 😍❤

Ounai, pięknie Ci ten brzuszek wyskoczył 😍

Wiecie, wczoraj na tej krzywej była jeszcze jedna dziewczyna, też miała krzywą więc myślę że była w podobnym tc co ja, a miała prawie połowę mniejszy brzuch 🤦 tak sobie myślę jak będę wyglądać za te 3 miesiące 🤦😱

Dostałam moje zamówienie z motherhood. Pieluszki muślinowe i bambusowe świetne jakościowo. Rożek jakość wykonania super, kolory też fajne, jest miękki bo taki chcialam, lepiej mi się dziecko w nich trzyma. Jednak wydaje mi się cienki tzn zimny, chyba jednak dokupię z dobrych lisków ten trochę ocieplany i będę mieć 2. Zrobię zdjęcia jak wrócę na budowę bo wszystkie rzeczy małej są już w jej pokoju 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 13:09

Pogoda, Leeila26, joana, Ounai lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey daj sobie spokoj z rozkami :) zobaczysz,ze uzyjesz 2-3razy i bedzie koldrą :) jak mowisz,ze cienki to ubierzesz w body i pajaca do niego. Kocyki to i owszem-przydadza sie :)
    Ja wieczorami tez zaczynam miec gorsze brzuszkowo dni. Wiem co to sa spięcia brzucha i takie miewam ale odczuwam je raczej po prawej str gdzie synek ma pupcie i nozki to moze tez jego ruchy wplywaja na te skurcze. Wtedy klade sie na boczku i przechodzi. Tylko magnez musze pobrac bo juz i w lydkach lapia mnie skurcze a nie moge jesc pomidorow, ktore chuba zwykle pomagaja na skurcze.
    Musze wziac sie w czerwcu lepiej za wyprawke bo jak jestem w 24tc a dzieci z cukrzycy wywoluje sie wczesniej to robi sie coraz to mnien czasu 😱 :D

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap ginekolog Ci powiedział, że będzie wcześniej wywoływać poród przez cukrzycę? Z tego co ja czytałam to co szpital, co ginekolog to inne podejście, zwłaszcza do cukrzycy na diecie...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj polowałam na prezenty na dzień dziecka. Mam cały bagażnik prezentów, w ciągu ostatnich dwóch lat złapaliśmy z mężem sześcioro chrześniaków... Siedzę w kawiarni, pije cappuccino. Nie pamiętam kiedy tak wyszłam. Jest super 😍

Leeila26, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji dla Szymka też kilka skarbów udało mi się znaleźć. Zaczynam kochać TKmax

Ounai lubi tę wiadomość

• Lola. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    Lola jak sytuacja ? Takie bóle w większości są normalne, macica się przygotowuje. Choć nie dziwię się, że się martwisz bo też się zawszę niepokoję gdy coś z brzuszkiem się dzieje. Jeśli nie są częste te napinania to ok ale jeśli czujesz, że powinnaś to sprawdzić i to Ciebie uspokoi to zadzwoń do lekarza.

Ounai piękny brzusio i gratuluję III trymestru :)

Pap ja pisałam o koszu Diaper champ on jest na zwykłe worki.

No nie mogłam spać przez to w nocy. O 4 nad ranem robiłam kąpiel ciepła. No też się naczytalam że takie bóle są normalne ale wiesz jak to jest wcześniej nie było A nagle taki dziwny ból. Ale już jest lepiej. Zacznę brać od teraz magnez bo do tej pory nie brałam i mam nadzieję że już nie będzie takich akcji.

Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • joana Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola magnez napewno cos pomoze. Ale jak mocno sie nie pokoisz to najlepiej kontaktowac sie z lekarzem 😘

Qunai piękny brzuszek 😍

Ja tez bede kupowala taki kosz ale na zwykle worki. Jest tez w chicco.

Freja czytalam u mamyginekolog, ze lepiej 2-3 dni wczesniej brzucha nie smarowac, bo wplywa to na jakosc badania. Mozesz u niej poczytac.

Ja tez mam abmitny plan, ze w ten weekend kupie cos wiecej z wyprawki. Narazie to za wiele nie mam. Glownie ubranka, ktore powoli przestaje kupowac, bo raczej narazie wystarczy..

Ounai, Freja000 lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Pap ginekolog Ci powiedział, że będzie wcześniej wywoływać poród przez cukrzycę? Z tego co ja czytałam to co szpital, co ginekolog to inne podejście, zwłaszcza do cukrzycy na diecie...
    Annia ja z kolei wszedzie czytam,ze wtwoluje sie przed 40tc bo lozysko sie starzeje, dziecko duzo przybiera itd. Ja jeszcze do tego jestem na lekach na nadcisnienie wiec pewnie moj gin kaze sie polozyc wczesniej na patologie i beda wywolywac choc on nie pracuje w zadnym szpitalu wiec zrobią co beda chcieli.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Audrey daj sobie spokoj z rozkami :) zobaczysz,ze uzyjesz 2-3razy i bedzie koldrą :) jak mowisz,ze cienki to ubierzesz w body i pajaca do niego. Kocyki to i owszem-przydadza sie :)
    Ja wieczorami tez zaczynam miec gorsze brzuszkowo dni. Wiem co to sa spięcia brzucha i takie miewam ale odczuwam je raczej po prawej str gdzie synek ma pupcie i nozki to moze tez jego ruchy wplywaja na te skurcze. Wtedy klade sie na boczku i przechodzi. Tylko magnez musze pobrac bo juz i w lydkach lapia mnie skurcze a nie moge jesc pomidorow, ktore chuba zwykle pomagaja na skurcze.
    Musze wziac sie w czerwcu lepiej za wyprawke bo jak jestem w 24tc a dzieci z cukrzycy wywoluje sie wczesniej to robi sie coraz to mnien czasu 😱 :D
    Nie zgodzę się z Tobą. Każdej mamie pasuje coś innego. My bardzo długo używaliśmy rozka i cieszyłam się, że mam dwa bo mogłam używać na zmianę.

Krokodylica, Jaśmina lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Annia ja z kolei wszedzie czytam,ze wtwoluje sie przed 40tc bo lozysko sie starzeje, dziecko duzo przybiera itd. Ja jeszcze do tego jestem na lekach na nadcisnienie wiec pewnie moj gin kaze sie polozyc wczesniej na patologie i beda wywolywac choc on nie pracuje w zadnym szpitalu wiec zrobią co beda chcieli.
    No właśnie nie wszędzie wywołują i zastanawiam się skąd biorą się aż takie rozbieżne podejścia. 🤔 Ja jeszcze na ten temat nie rozmawiałam z ginekologiem, bo jeszcze trochę czasu ale jak czytam np fejsbuka cukrzyca ciążowa to można się pogubić. Jedne dziewczyny mają wywoływane w 38 tc, inne w 40 tc mają tylko zgłosić się na ktg i czekać na akcję, co szpital to obyczaj. 🙄
    A ciśnienie po lekach masz dobre?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Nie zawsze łożysko się szybciej starzeje. Jeśli cukry są ok to i łożysko ok. Ja wiem, że raczej się odchodzi od wywoływania i mój lekarz mówi póki co, że normalnie czekamy aż samo się rozpocznie. W sumie zapytam go jeszcze.

My dziś zaszaleliśmy, upolowaliśmy psi patrol 70% taniej, nakupilam pudełek na zabawki bo mi niektóre syn połamał już, koszyki do segregacji w szufladach. Mąż kupił sobie zgrzewarkę próżniowa do żywności, a ja sukienkę za 25zl ale za duża :( może uda się wymienić jeszcze.

Annia, Leeila26 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap - ja kocykow nigdy nie uzywalam w mam ich chyba ze 3 😄 o koldrach nie wspomne.
    maja2024 wrote:
    Ja mogę polecić ten antyperspirant Pony Hütchen używam od dawna i te zapachy są przepiękne i świeże. I działają przynajmniej na mnie i moje siostry super. Nawet teraz w ciąży nie mam żadnych problemów z "zapachem". Unikam testowanych na zwierzętach i z aluminium w składzie. Można kupić też próbki.

https://bioana.pl/pl/p/Dezodorant-w-kremie-shibuya-NOWA-RECEPTURA/70

A gdzie kupilas ten dezodorant. Ma bardzo fajny sklad!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia cisnienie jest ok,nawet bez lekow nie jest az takie zle ale lekarz chyba dmucha na zimne.
    Ouinai moje zdanie jest takie,ze wolala bym zeby mi szybciej wywolali porod niz mieli by przeoczyc cos,co moze wydarzy sie w pare minut.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Pap - ja kocykow nigdy nie uzywalam w mam ich chyba ze 3 😄 o koldrach nie wspomne.

A gdzie kupilas ten dezodorant. Ma bardzo fajny sklad!

Ja kupuje na Amazon.

My też używaliśmy rożków i to bardzo długo jakoś z 4 miesiące, mały lubił być nim owinięty. Teraz mam jeden i Tulisia chcę kupić.

Jaśmina lubi tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:

Nie zgodzę się ☺ akurat mam dwa miesięczne maluszki w rodzinie i z powodzeniem wszyscy i ja również nosimy ich w rożkach i uważam że są świetne 😉 każdemu tak naprawdę przyda się co innego.

Krokodylica, Jaśmina lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Annia cisnienie jest ok,nawet bez lekow nie jest az takie zle ale lekarz chyba dmucha na zimne.
    Ouinai moje zdanie jest takie,ze wolala bym zeby mi szybciej wywolali porod niz mieli by przeoczyc cos,co moze wydarzy sie w pare minut.
    Ok, ale łożysko nie starzeje się w 5 minut. A Tobie Twój lekarz mówił o tym wywoływaniu czy po prostu czytałaś w necie?

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ok, ale łożysko nie starzeje się w 5 minut. A Tobie Twój lekarz mówił o tym wywoływaniu czy po prostu czytałaś w necie?
    No mój też nic na ten temat nie mówił. Poza tym słyszałam, że takie wywoływanie na zasadzie 39 tydzień to wywołujemy nieważne co się dzieje to może przynieść więcej szkód (ciężki trudny poród, brak postępu porodu, cięcie). Oczywiście jeśli cechy niewydolności łożyska są, to trzeba przyspieszyć, ale z mojego researchu wynika że to bardziej dotyczy kobiet z ciężka cukrzyca na ogromnych dawkach insuliny lub kobiet z cukrzycą przed ciązową.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, zgadzam się z Tobą, też takie informacje znalazłam.

age.png

age.png
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ