X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin powiedzial mi,ze w ciazach powiklanych cisnieniem i cukrzycą jak moja zwykle kladzie sie do szpitala przed terminem seby miec ciezarną pod opieką i nie czeka na porod po terminie ale powiedzial,ze sa rozni lekarze w szpitalach i roznie moze byc(w takim sensie,ze od lekarza szpitalnego bedzie to ostatecznie zalezec) no bo moj nie pracuje w zadnym. Ja Was dziewczyny nie zamierzam przekonywac do mojej mysli, kazda robi jak uwaza i konsultuje ze swoim lekarzem. Obym do konca ciazy miala cukrzyce i nadcisnienie pod kontrolą to mniej sie bede bala o dziecko na koncowce.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Moj gin powiedzial mi,ze w ciazach powiklanych cisnieniem i cukrzycą jak moja zwykle kladzie sie do szpitala przed terminem seby miec ciezarną pod opieką i nie czeka na porod po terminie ale powiedzial,ze sa rozni lekarze w szpitalach i roznie moze byc(w takim sensie,ze od lekarza szpitalnego bedzie to ostatecznie zalezec) no bo moj nie pracuje w zadnym. Ja Was dziewczyny nie zamierzam przekonywac do mojej mysli, kazda robi jak uwaza i konsultuje ze swoim lekarzem. Obym do konca ciazy miala cukrzyce i nadcisnienie pod kontrolą to mniej sie bede bala o dziecko na koncowce.
    No nie my Cię tu na siłę do niczego nie przekonywujemy, tylko sobie dywagujemy. Czyli twój lekarz też nie wie, jak będzie do końca bo nie ma jakiegoś "złotego standardu" tak jak sam mówi - wszystko zależy od tego kto będzie w szpitalu i jaką będzie miał wizję. No u Ciebie to się dwie rzeczy nakładają to może rzeczywiście jest jakieś inne postępowanie, bo o ciśnieniu i co się z tym robi to nie mam żadnej wiedzy. :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że u Ciebie większym wskazaniem jest ciśnienie, bo tu z tego co kojarzę bardzo często lekarze decydują się na wcześniejsze wywoływanie porodu żeby nie doszło do rzucawki

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadciśnienie przewlekłe i w pierwszej ciąży lekarz wcześniej zaczął kontrolować łożysko i robił ktg. Rzeczywiście oznaki starzenia pojawiły się przed tp, ale przepływy były dobre. W dniu tp położył mnie do szpitala, żebym była pod kontrolą. Po 3 dniach założyli mi balonik i na następny dzień urodziłam.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glupie pytanie ale zawsze mnie zaekakuje.
    Co chciec od meza na urodziny 😄?
    Zawsze mam jakies pomysly w ciagu roku a potem zapominam...
    Co wy dostalysci/chcialybysci dostac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 16:51

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Ja zawsze chce i dostaje biżuterię. ❤️

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektroniczna niania. Używacie? Jakie polecacie? Dom piętrowy.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Tydzień bez dzieci! A tak poważnie to mi wystarczają kwiaty. Uwielbiam, bo teraz mężczyźni tak rzadko dają cięte kwiaty kobietom. W tym roku dostałam las w słoiku i jest super. Jedyne co z nim robię to ścieram kurze z szyby raz na jakiś czas. Sam się podlewa, w środku żyją sobie robaczki, rosną grzybki raz na jakiś czas. Ale polecam taki ze sprawdzonego źródła bo znajoma kupiła tani i jej wszystko w środku gnije i musi co 3 dni otwierać korek i wietrzyć.

age.png

age.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pierwszy raz u mnie zauważyłam i czy to normalne ? Na wkładce mam białe upławy bądź jakąś wydzielinę. Wcześniej jej nie miałam

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziewczyny na jutro test obciążenia glukoza, czy mogę bez badaniem pić wodę?

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:

Ja nie na urodziny, ale na święta wymarzylam sobie szczoteczke soniczna do twarzy. Dostałam i to chyba najlepszy zakup "kosmetyczny " jaki mogłam sobie wymarzyc. Jestem bardzo zadowolona.

Kasia

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave u mnie zwiększona ilość wydzieliny, oznaczała grzybicę. Co prawda grzybica ma swoje, charekterystyczne upławy i u Ciebie może być fizjologiczna..

Katwie ja piłam wodę przed i w trakcie badania.

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leelia, w trakcie się nie pije bo obniżasz wynik... Przez to może Ci wyjść, że nie masz cukrzycy a w rzeczywistości masz.

Katwie, przed możesz się napić tak jak przed każdym badaniem na czczo, ale nie szalej i nie wypijaj litra wody. Szklanka, max dwie myślę że będzie ok. Ale w trakcie badania nie pilabym jeśli chcesz żeby było miarodajne. Tak samo jak wciskanie cytryny - też obniża wynik.

age.png

age.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina wrote:
    Elektroniczna niania. Używacie? Jakie polecacie? Dom piętrowy.

My co prawdanie w domu, a w mieszkaniu... U nas niania cały czas w użyciu, praktycznie od samego początku córka śpi w osobnym pokoju. Teraz z korzystamy z niani z video z Babysense. Jest ok, nie gubi sygnału, obraz wyraźny. Przez pierwsze parę miesięcy mieliśmy zwykłą nianię bez podglądu z monitorem oddechu z Angelsounds. Zmieniliśmy, bo się zepsuła, ale kupiliśmy ją jako używaną... Sama niania była ok, miała fajną funkcję regulacji czułości, ale monitor oddechu na pewno był słabszy niż ten z Babysense - tzn. nie wyłapywał braku ruchu w pustym łóżeczku jeśli stało się blisko niego.

Jaśmina lubi tę wiadomość

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarz nawet wspomniał, żeby wziąć ze sobą cytrynę na badanie krzywej 🙄 ale, że piłam cytrynową, to nie użyłam.

W takim razie, lepiej nie pić.. chociaż ja nie wypiłam dużo, ze 4 łyki w ciągu tych dwóch godzin, mam nadzieję, że sobie nie zaszkodzilam. W niektórych labo zabraniają nawet smakowej glukozy, bo podobno też zaburza wynik..

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po studniówce 😁

Dziś dzień dziecka więc świętujemy 😃 zapowiada się dzień pełen wrażeń, jak na razie pogoda dopisuje więc jest dobrze.
    Drogie mamy! Życzę aby Wasze dzieciaczki były zdrowe, co dzień dostarczały Wam ogrom wrażeń i morze miłości ☺

O smarowaniu brzucha przed badaniem nie słyszałam, dobrze wiedzieć, ponieważ jutro mam echo serca więc może dzisiejszą pielęgnację sobie daruje.

Dave87 nie każda wydzielina wróży coś złego, warto się jej przyjrzeć 😜 zapach, konsystencja i towarzyszące dolegliwości.

Ja przed każdym badaniem staram się nic nie jeść a pić wodę w ilości minimum.

Jaśmina nianię elektroniczną mam jeszcze po synu z fisher price, działa do tej pory ale nie polecam jej bo ściąga zakłócenia (choć może po tylu latach to udoskonalili 😉😂).
    Sam sprzęt jak najbardziej warto mieć a w domu to już w ogóle.

Jaśmina, Ounai, Leeila26, maja2024 lubią tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina, ja nianię mam upatrzone na allegro za 80 zł, jeszcze do konsultacji z mężem. Nie potrzebuje nie wiadomo jakiego wypasu, bardziej mi chodzi o to żebym usłyszała że Mała się obudziła.

Dave, ja mam wydzielinę od początku ciąży. Biała, gęsta, w sumie jak w dni niepłodne 😅 raz jej więcej, raz mniej. Ale nic nie swędzi, nie piecze, zresztą ginekolog co wizytę bada mnie i patrzy jaką mam wydzielinę i nigdy nie powiedział że coś jest nie tak.

Właśnie zamówiłam pierwsza partie rzeczy z allegro m.in. podkłady, gaziki jałowe, katarek itp, wiecie co, w sumie nazbierało się 60 rzeczy, każda po około 5 zł z tych drobnostek, i jakież moje zdziwienie jak na końcu w koszyku zobaczyłam 600 zł 😅🤦

Jaśmina lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    A mi lekarz nawet wspomniał, żeby wziąć ze sobą cytrynę na badanie krzywej 🙄 ale, że piłam cytrynową, to nie użyłam.

W takim razie, lepiej nie pić.. chociaż ja nie wypiłam dużo, ze 4 łyki w ciągu tych dwóch godzin, mam nadzieję, że sobie nie zaszkodzilam. W niektórych labo zabraniają nawet smakowej glukozy, bo podobno też zaburza wynik..
    Nawet nie wiem skąd się to bierze szczerze mówiąc, chyba lekarze nie wiedzą po prostu. Dużo dziewczyn żeby obniżyć poziom cukru pije właśnie wodę z sokiem z cytryny i to działa.

age.png

age.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 20 minut i ostatnie pobranie krwi na glukozie. Wode wypiłam tylko przed badaniem. W diagnostyce mieli smakowa glukoze, więc ogólnie poszło bez problemu, ale przyznam szczerze że pierwsza godzina była kiepska, było mi niedobrze i strasznie spać mi się zachciało. Ale po godzinie mi jakby przeszło.

Kasia

• Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w domku jednorodzinnym i nam internet na gorze nie łapie tak wiec niania elektroniczna tez nam łapac nie bedzie chociaz w sklepie tak pan nam chcial sprzedac ze caly czas sie zapieral ze ta lepsza "powinna" łapac zasieg(chociaz nie byl pewny) no niestety mamy taki strop wylany ze z glupiego routera stojacego na dole jest problem na gorze z internetem. To niania napewno u mnie sie nie sprawdzi nie bede ryzykowac ze nie uslysze dziecka.
    Powiedzcie mi a nie raz byl poruszany ten temat jak wy teraz spicie? Na tym lewym boku jak trzeba czy jeszcze normalnie? Bo ja tak bardzo lubie spac na plecach ze jak sie w nocy przebudze to i tak spie na nich a usypiam na lewym boku juz mnie boli ramie a czy na prawym to mozna? Ja przez sen tego nie kontroluje a moze juz jakos powinnam?

‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ