!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj gin powiedzial mi,ze w ciazach powiklanych cisnieniem i cukrzycą jak moja zwykle kladzie sie do szpitala przed terminem seby miec ciezarną pod opieką i nie czeka na porod po terminie ale powiedzial,ze sa rozni lekarze w szpitalach i roznie moze byc(w takim sensie,ze od lekarza szpitalnego bedzie to ostatecznie zalezec) no bo moj nie pracuje w zadnym. Ja Was dziewczyny nie zamierzam przekonywac do mojej mysli, kazda robi jak uwaza i konsultuje ze swoim lekarzem. Obym do konca ciazy miala cukrzyce i nadcisnienie pod kontrolą to mniej sie bede bala o dziecko na koncowce.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:Moj gin powiedzial mi,ze w ciazach powiklanych cisnieniem i cukrzycą jak moja zwykle kladzie sie do szpitala przed terminem seby miec ciezarną pod opieką i nie czeka na porod po terminie ale powiedzial,ze sa rozni lekarze w szpitalach i roznie moze byc(w takim sensie,ze od lekarza szpitalnego bedzie to ostatecznie zalezec) no bo moj nie pracuje w zadnym. Ja Was dziewczyny nie zamierzam przekonywac do mojej mysli, kazda robi jak uwaza i konsultuje ze swoim lekarzem. Obym do konca ciazy miala cukrzyce i nadcisnienie pod kontrolą to mniej sie bede bala o dziecko na koncowce.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ja mam nadciśnienie przewlekłe i w pierwszej ciąży lekarz wcześniej zaczął kontrolować łożysko i robił ktg. Rzeczywiście oznaki starzenia pojawiły się przed tp, ale przepływy były dobre. W dniu tp położył mnie do szpitala, żebym była pod kontrolą. Po 3 dniach założyli mi balonik i na następny dzień urodziłam.
-
KotkaPsotka3 wrote:Glupie pytanie ale zawsze mnie zaekakuje.
Co chciec od meza na urodziny 😄?
Zawsze mam jakies pomysly w ciagu roku a potem zapominam...
Co wy dostalysci/chcialybysci dostac?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Co wy dostalysci/chcialybysci dostac? -
Dziewczyny pierwszy raz u mnie zauważyłam i czy to normalne ? Na wkładce mam białe upławy bądź jakąś wydzielinę. Wcześniej jej nie miałam
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Hej! Dziewczyny na jutro test obciążenia glukoza, czy mogę bez badaniem pić wodę?
-
Co wy dostalysci/chcialybysci dostac?
Ja nie na urodziny, ale na święta wymarzylam sobie szczoteczke soniczna do twarzy. Dostałam i to chyba najlepszy zakup "kosmetyczny " jaki mogłam sobie wymarzyc. Jestem bardzo zadowolona. -
Dave u mnie zwiększona ilość wydzieliny, oznaczała grzybicę. Co prawda grzybica ma swoje, charekterystyczne upławy i u Ciebie może być fizjologiczna..
Katwie ja piłam wodę przed i w trakcie badania. -
Leelia, w trakcie się nie pije bo obniżasz wynik... Przez to może Ci wyjść, że nie masz cukrzycy a w rzeczywistości masz.
Katwie, przed możesz się napić tak jak przed każdym badaniem na czczo, ale nie szalej i nie wypijaj litra wody. Szklanka, max dwie myślę że będzie ok. Ale w trakcie badania nie pilabym jeśli chcesz żeby było miarodajne. Tak samo jak wciskanie cytryny - też obniża wynik. -
Jaśmina wrote:Elektroniczna niania. Używacie? Jakie polecacie? Dom piętrowy.
My co prawdanie w domu, a w mieszkaniu... U nas niania cały czas w użyciu, praktycznie od samego początku córka śpi w osobnym pokoju. Teraz z korzystamy z niani z video z Babysense. Jest ok, nie gubi sygnału, obraz wyraźny. Przez pierwsze parę miesięcy mieliśmy zwykłą nianię bez podglądu z monitorem oddechu z Angelsounds. Zmieniliśmy, bo się zepsuła, ale kupiliśmy ją jako używaną... Sama niania była ok, miała fajną funkcję regulacji czułości, ale monitor oddechu na pewno był słabszy niż ten z Babysense - tzn. nie wyłapywał braku ruchu w pustym łóżeczku jeśli stało się blisko niego.Jaśmina lubi tę wiadomość
-
A mi lekarz nawet wspomniał, żeby wziąć ze sobą cytrynę na badanie krzywej 🙄 ale, że piłam cytrynową, to nie użyłam.
W takim razie, lepiej nie pić.. chociaż ja nie wypiłam dużo, ze 4 łyki w ciągu tych dwóch godzin, mam nadzieję, że sobie nie zaszkodzilam. W niektórych labo zabraniają nawet smakowej glukozy, bo podobno też zaburza wynik.. -
Witam się po studniówce 😁
Dziś dzień dziecka więc świętujemy 😃 zapowiada się dzień pełen wrażeń, jak na razie pogoda dopisuje więc jest dobrze.
Drogie mamy! Życzę aby Wasze dzieciaczki były zdrowe, co dzień dostarczały Wam ogrom wrażeń i morze miłości ☺
O smarowaniu brzucha przed badaniem nie słyszałam, dobrze wiedzieć, ponieważ jutro mam echo serca więc może dzisiejszą pielęgnację sobie daruje.
Dave87 nie każda wydzielina wróży coś złego, warto się jej przyjrzeć 😜 zapach, konsystencja i towarzyszące dolegliwości.
Ja przed każdym badaniem staram się nic nie jeść a pić wodę w ilości minimum.
Jaśmina nianię elektroniczną mam jeszcze po synu z fisher price, działa do tej pory ale nie polecam jej bo ściąga zakłócenia (choć może po tylu latach to udoskonalili 😉😂).
Sam sprzęt jak najbardziej warto mieć a w domu to już w ogóle.
Jaśmina, Ounai, Leeila26, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Jaśmina, ja nianię mam upatrzone na allegro za 80 zł, jeszcze do konsultacji z mężem. Nie potrzebuje nie wiadomo jakiego wypasu, bardziej mi chodzi o to żebym usłyszała że Mała się obudziła.
Dave, ja mam wydzielinę od początku ciąży. Biała, gęsta, w sumie jak w dni niepłodne 😅 raz jej więcej, raz mniej. Ale nic nie swędzi, nie piecze, zresztą ginekolog co wizytę bada mnie i patrzy jaką mam wydzielinę i nigdy nie powiedział że coś jest nie tak.
Właśnie zamówiłam pierwsza partie rzeczy z allegro m.in. podkłady, gaziki jałowe, katarek itp, wiecie co, w sumie nazbierało się 60 rzeczy, każda po około 5 zł z tych drobnostek, i jakież moje zdziwienie jak na końcu w koszyku zobaczyłam 600 zł 😅🤦Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:A mi lekarz nawet wspomniał, żeby wziąć ze sobą cytrynę na badanie krzywej 🙄 ale, że piłam cytrynową, to nie użyłam.
W takim razie, lepiej nie pić.. chociaż ja nie wypiłam dużo, ze 4 łyki w ciągu tych dwóch godzin, mam nadzieję, że sobie nie zaszkodzilam. W niektórych labo zabraniają nawet smakowej glukozy, bo podobno też zaburza wynik.. -
Jeszcze 20 minut i ostatnie pobranie krwi na glukozie. Wode wypiłam tylko przed badaniem. W diagnostyce mieli smakowa glukoze, więc ogólnie poszło bez problemu, ale przyznam szczerze że pierwsza godzina była kiepska, było mi niedobrze i strasznie spać mi się zachciało. Ale po godzinie mi jakby przeszło.
-
Ja mieszkam w domku jednorodzinnym i nam internet na gorze nie łapie tak wiec niania elektroniczna tez nam łapac nie bedzie chociaz w sklepie tak pan nam chcial sprzedac ze caly czas sie zapieral ze ta lepsza "powinna" łapac zasieg(chociaz nie byl pewny) no niestety mamy taki strop wylany ze z glupiego routera stojacego na dole jest problem na gorze z internetem. To niania napewno u mnie sie nie sprawdzi nie bede ryzykowac ze nie uslysze dziecka.
Powiedzcie mi a nie raz byl poruszany ten temat jak wy teraz spicie? Na tym lewym boku jak trzeba czy jeszcze normalnie? Bo ja tak bardzo lubie spac na plecach ze jak sie w nocy przebudze to i tak spie na nich a usypiam na lewym boku juz mnie boli ramie a czy na prawym to mozna? Ja przez sen tego nie kontroluje a moze juz jakos powinnam?