X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Freja, Ktosiowa, trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze i dzieci były zdrowiutkie :)

U mnie córcia szaleje w zależności od dnia, teraz trochę w nocy się uspokoiła ale w dzień często kopie i się przekręca.

U mnie teściowa mężowi truje, że po co kupować tyle, po co wózek. Oczywiście twierdzi, że dostaniemy od gości sporo, jasne dla syna mogłabym policzyć co dostał bo to były prezenty od moich rodziców i rodzeństwa i jakiś dresik od teściów. Mąż jest jedynakiem więc nie wiem skąd mają być te prezenty. Poza tym uważam, że najlepiej liczyć na siebie. Na szczęście do mnie się na ten temat nie odzywa, raz tylko powiedziała po co nowy wózek, skoro mamy po synu (oni go kupili, 7lat temu) to jej powiedziałam, że ja jej nie pytam czy mi kupi tylko, że ja kupuję i koniec nie odzywa się na ten temat. Tak samo jak z imieniem dla małej gada mężowi, że mamy zmienić a do mnie słowem się nie odezwie. I tak postanowiliśmy powiedzieć o imieniu jak się mała urodzi bo mi się nie chce słuchać czy się komuś podoba czy nie.

Freja000 lubi tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Leila ale jeszcze raz-mowisz o wynikach z moczu teraz,tak? Czy z krwi?
    Ja w ciazy z pierwszym synem mialam leukocytoze z krwi bez stanu zapalnego i podniesionego crp i az musialam isc do hematologa ale okazalo sie,ze tak po prostu mialam. Dziecko urodzilo sie zdrowe a mi leuocyty po porodzie spadly do normalnego wyniku.

Ogólnie i z moczu i z krwi są nie za fajne.. z krwi te podniesione leukocyty i neutrofile, a w moczu bakterie. Zastanawiam się, czy to może mieć związek z tymi bakteriami w moczu te leukocyty..

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, nie pisałam do ZUSu, powiedziałam sobie że jak do 10.06 nie dostanę kasy to będę wydzwaniać. No ale już dostałam na całe szczęście.

Leila, nie, No ja mówię tutaj o takich małych odskokach😅 że norma leukocytów to np 10,5 a ja mam 10,7. A aż takie wysokie to może jakaś infekcja? Może przeziębiona jesteś? A mocz dobrze pobieralas? Tzn podmyłaś się i wytarłaś czystym ręcznikiem? Bo może gdzieś tam na ręczniku jakieś były zanieczyszczenia.

Tak w ogóle zaczynamy 26 tc 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 18:09

Pogoda, maja2024 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja u mnie podobnie... Ze tyyyyle dostaniemy, tylko póki co to ja dostałam, albo jakieś naprawdę zużyte rzeczy, albo dopiero powyżej 6 msc... Poza tym przez koronę raczej dużo osób nas odwiedzac nie będzie, więc nie ma co liczyć na prezenty, a ja wolę ubrania sobie przygotować wcześniej a nie stać w letnich upałach przy żelazku. O dziwo teściowa mi przytaknęła. Dziś powiedziałam o wózku, że przydałoby się rozglądnąć jak mąż będzie miał urlop, a ona oczywiście "po co już" to ja mówię, że lepiej się teraz rozejrzeć żeby wiedzieć co kupić, a poza tym może się zdarzyć tak że trzeba czekać na wybrany model. Ja już w ciuszki jestem zaopatrzona na początek. Jak ktoś bardzo bedzie chciał to niech kupuje większe rozmiary i już :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam na początek rzeczy kupione. Większe będę już kupować na bieżąco. Dużo z wyprawki jutro mi przyjdzie paczkami, zostały tylko meble do pokoju, wózek, sprzeczne rzeczy jak witamina d itp oraz dla mnie staniki i koszule do karmienia.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózki to musimy już wybierać. Na niektóre modele czeka się nawet do 8 tyg, a jak się jeszcze trafi wakacyjna przerwa to już wg maskara. My będziemy w ciągu dwóch tygodni kupować

• edka85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, ja w poprzedniej ciąży dorobiłam się leukocytów na poziomie 18,a nawet crp wynosiło 20. I nie było żadnej infekcji. Okazało się, że taka uroda w ciąży.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai podpowiedz-ogladalam dzis cybexa chyba balios s i w gondoli byl ten pałąk co i w spacerowce. Nie przyjrzalam sie dokladnie czy on jest zdejmowany? Po co on jest w gondoli? 😱
    Jak teraz w necie ogladam foty to nie widze tego pałąka w gondoli ale w tym co ja widzialam byl na pewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 20:19

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Ouinai podpowiedz-ogladalam dzis cybexa chyba balios s i w gondoli byl ten pałąk co i w spacerowce. Nie przyjrzalam sie dokladnie czy on jest zdejmowany? Po co on jest w gondoli? 😱
    Jak teraz w necie ogladam foty to nie widze tego pałąka w gondoli ale w tym co ja widzialam byl na pewno.
    W większości wózków jest ściągany i służy do przenoszenia gondoli. Zamiast w budce montują poniżej. Możesz też jakieś zabawki sobie zawiesić na nim.

Matko, laski nie straszcie, ja mam jedną koszulę w której w dodatku śpię i nieposegregowane ubranka, a jestem na początku listy 😱😂

age.png

age.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) wieki mnie tu nie było, ale podczytuję z doskoku :) Czas mi leci szalenie szybko, ale cieszy mnie to, bo marzę, żeby jak najszybciej dobrnąć do końca. Pierwsza ciąża to jednak trochę inna bajka niż każda kolejna 😁 Mając w domu dwulatkę, za oknem koronawirusa, w międzyczasie cukrzycę i całą ciążę kiepską szyjkę o niczym, naprawdę niczym tak nie marzę jak dotrwać bez przygód do 38 tc, urodzić i być już w komplecie.

Widzę, że pojawił się temat wózka - my w pierwszej ciąży zrobiliśmy deal życia - kupiliśmy porządną spacerówkę - x-landera x-move a do niego dokupiliśmy gondolkę. Wózek głęboki służy naprawdę krótko, u nas to już w ogóle służył aż za krótko, bo dla mojego dziecka leżenie w wózku to była kara, za to dość szybko przeskoczyliśmy na spacerówkę, która służyla nam aż do teraz (bo aktualnie to głównie tuptamy na nogach). Druga córa odziedziczy wózek po starszej, myślimy jedynie nad zakupem dostawki dla starszej na dłuższe spacery.

Z wyprawki to w sumie mamy większość po starszej plus kupiliśmy dostawkę do łóżka. No i tyle póki co. Muszę tylko dokupić kilka ciuszków w rozm. 50, bo pamiętam, że miałam większość na 56 i mała w nich pływała :) O porodowej jeszcze nie myślę, jakoś nawet nie mogę się zmobilizować 😁

Ktosiowa, Freja trzymam kciuki, żeby wszystkie obawy okazały się niesłuszne a dzieciaczki były zupełnie zdrowe :)

maja2024, joana, Freja000 lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa, Freja ja też trzymam kciuki, żeby było dobrze.

Z powodu zgagi kolejna bezsenna noc :-(

Co do ruchliwosci małego to widzę, że zależy od dnia. Jednego dnia jest bardziej ruchliwy, drugiego mniej. Ma też już swoje godziny szaleństw i snu. Najbardziej ożywia się około 21, wtedy brzuch faluje, podskakuje, czuję kopanie itp. istna dyskoteka ;-) zastanawiam się tylko czy te pory przełożą się po porodzie :-)

Freja000, Maddelainen lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina, u mnie to samo. Nawet Rennie nie pomogło. Aż mnie głowa boli, ale musimy się zbierać do przedszkola.

age.png

age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też wczoraj wieczorem zgaga męczyła 😠 ale wiem od czego, zjadłam wczoraj ogórkową, ostatnio jak miałam zgagę to też ogórkową wtedy jadłam.

Dzisiaj o 14 wizytujemy ☺ czeka mnie dziś ciężki dzień, czekam na stolarza żeby dokończył łazienkę, muszę szybciej wyjechać do miasta żeby jakieś elektryczne rzeczy kupić, do energii licznik przepisać i parę innych rzeczy 🤔

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny konsultujcie swoje twardniejące brzuchy z lekarzami!
    Ja od ponad tygodnia biorę magnez i nic nie jest lepiej. Wczoraj na wizycie lekarz zaprosił mnie na oddział. Będą podawać sterydy na plucka. Czysto profilaktycznie. Bo teraz jest ok. Ale twardnienia brzucha na tym etapie mogą powodować poród przedwczesny później.
    Więc w piątek kładę się na sterydy.
    Powiedzcie mi co powinnam zabrać do szpitala ? Nigdy nie leżałam w szpitalu. I trochę się denerwuje.
    Koszula czy dwuczęściowa piżama , a może po prostu leginsy i koszulka ?

• erre Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, a na długo się kładziesz do szpitala? W sensie tylko kilka dni i potem puszczają do domu, bo chyba nie będą do rozwiązania Ciebie trzymać?
    Weź kapcie i klapki pod prysznic, swoje kosmetyki. Do ubrania co lubisz, w szpitalach jest dość ciepło i ja nie lubiłam spać w koszulach, bo mi zawsze do góry szła i nogi spod kołdry nie mogłam wystawić :D Jeśli szlafrok, to cieniutki (mi się przydał, bo chodziłam po korytarzach z telefonem, który trzymałam w kieszonce). Ładowarka do tel, może książka. Butelka filtrująca.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata weź sobie też jakieś rzeczy "suche" do jedzenia, bo kolacja w szpitalu zwykle o 16 i niezbyt bogata a wątpię czy teraz można odwiedzać. U nas w szpitalu trzeba swój kubek i sztućce. I papier toaletowy....

Dobrze że idziesz, dadzą Ci kroplówki i zastrzyki na płucka, lepiej zapobiegać niż potem mieć kłopoty. W pierwszej ciąży leżałam dwa razy w szpitalu z tego samego powodu.

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata no to mnie zmartwiłaś, bo mi od kilku dni twardnieje brzuch... Jak leżę, to jest ok, ale wystarczy, że trochę postoje czy pochodzę, to zaczyna ciągnąć. Jak było u Ciebie zanim zgłosiłaś to lekarzowi?

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • joana Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja to samo ostatnio pisalam, bo u mnie tez byly te twardnienia i lekkie skurcze. Kazda z kolezanek wkolo wolala, ze jest to normalne i zebym nie przezywala.
    A jak na wizycie powiedzialam lekarzowi to byl mocno w szoku, bo twardnienia i skurcze na tym etapie nie sa dobrym oznakiem. U mnie szyjka skrocila sie tylko ciut i na szczescie byla dalej zamknieta.
    Ale okazalo sie, ze mialam ten grzybek po posiewie. Powiem Wam, ze mialam 6 globulek dopochwowych i teraz jak ręką odjal.
    Skurcze czasem mam ale to sekundowe i moze raz dziennie, czyli tyle co nic. Oczywiscie jak wiecej sie pomecze to brzuch ciagnie ale to juz musze duzo byc na nogach.
    Więc to byl ewidentnie efekt tego. I bede teraz zawsze mowilam, ze nie ma co czekac z telefonem do lekarza. Placimy im za to i lepiej raz za duzo zadzwonic niz za malo.
    Ostatnio na innym watku dziewczyna szla do szpitala dziewczyny radzily jej wziac: kosmetyki, pizame taka normalna, legginsy i koszulke, szlafrok, kapcie, ręcznik, sztucce i kubek, suche przekaski, wode lub butle z filtrem, ladowarke, jakas ksiazke itp, wszystkie dokumenty dotyczace ciazy, lekarstwa ktore zazwyczaj bierzesz.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Annia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_K wrote:
    Dziewczyny konsultujcie swoje twardniejące brzuchy z lekarzami!
    Ja od ponad tygodnia biorę magnez i nic nie jest lepiej. Wczoraj na wizycie lekarz zaprosił mnie na oddział. Będą podawać sterydy na plucka. Czysto profilaktycznie. Bo teraz jest ok. Ale twardnienia brzucha na tym etapie mogą powodować poród przedwczesny później.
    Więc w piątek kładę się na sterydy.
    Powiedzcie mi co powinnam zabrać do szpitala ? Nigdy nie leżałam w szpitalu. I trochę się denerwuje.
    Koszula czy dwuczęściowa piżama , a może po prostu leginsy i koszulka ?
    Lekarz przy dobrej szyjce kładzie Cię do szpitala na sterydy? Czy szyjka też się skraca? Bo w tym układzie 70 procent ciężarnych powinno dostawać sterydy na płucka, bo mniej więcej tyle jak czytam posty ma twardnienia brzucha. Oczywiście jeśli szyjka się mocno skraca to jest to zrozumiałe.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 12:11

Annia lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ