!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiejszy brzuch z dwoch stronrosnie ale ieszcze jest znnim dosc wygodnie. Za miesiac czy troszke wiecej bedzie juz trudniej hehe
edka85, erre, Leeila26, Audrey, Ounai, Krokodylica, joana, Asia000, Maddelainen, maja2024, Dave87, ancys85 lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnySzyjkę mam ok 3cm. Troszkę się skróciła tylko.
Lekarz stwierdził że chuchamy na zimne, sterydy nie mają negatywnych skutków dla dziecka ani dla mnie więc nie ma co się zastanawiać. Wolę teraz je wsiąść niż później żałować że tego nie zrobiłam. Na takie twadneinia jest zdecydowanie za wcześnie. Ja przejdę kawałek i jest słabo, czasami rano wstaje już z twardym brzuchem.
Na po drugim zastrzyku wyjdę. Więc będę w szpitalu trochę ponad jedną dobę. -
Agata_K wrote:Szyjkę mam ok 3cm. Troszkę się skróciła tylko.
Lekarz stwierdził że chuchamy na zimne, sterydy nie mają negatywnych skutków dla dziecka ani dla mnie więc nie ma co się zastanawiać. Wolę teraz je wsiąść niż później żałować że tego nie zrobiłam. Na takie twadneinia jest zdecydowanie za wcześnie. Ja przejdę kawałek i jest słabo, czasami rano wstaje już z twardym brzuchem.
Na po drugim zastrzyku wyjdę. Więc będę w szpitalu trochę ponad jedną dobę.
Ja rano zwykle też mam twardy brzuch, ale to chyba przez parcie na pęcherz, bo jak skorzystam z toalety to ustępuje. Spaceruję bardzo dużo i nie mam żadnych problemów - twardnień ani skurczy, więc mam nadzieję, że wszystko jest ok.08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Ja też nie mam twardnień, a bóle to czasami takie sekundowe, nieregularne - wynikające chyba raczej z rozciągania wiązadeł.. po prostu coś pociągnie, zaboli i tyle. Ale faktycznie, lepiej dmuchać na zimne. Mój lekarz z kolei jest zdania, że na skurcze i twardnienia jeszcze za wcześnie, zawsze pyta czy nic takiego się nie pojawia. Widać każdy ginekolog ma inne zdanie w temacie.. i z tego co czytam, to nie tylko w tej kwestii, tylko w wielu innych.
-
Freja000 wrote:Czy którejś z Was wyszły jakieś nieprawidłowości na połówkowym?
MOje dziecko ma poszerzone miedniczki nerkowe. Pani doktor połączyła to z moim wiekiem i dałą skierowanie do poradni genetycznej... i sugerowała amnio, żeby wykluczyć ZD... jestem załamana...
Czesc. Czasem Was podczytuje, ale po przeczytaniu tego posta stwierdziłam że się zaloguje i napisze, bo mam to samo. Otóż mój lekarz prowadzący i pani ginekolog w czasie połówkowych powiedzieli, że miedniczki są poszerzone że ale mieści się to w normie (te normy podwyższają się wraz ze wzrostem ciąży). Kazali się tym nie przejmować 😉 Mam 34 lata i nie dostałam żadnego skierowania bo ich zdaniem jest wszystko dobrze. Pozdrawiam 🥀 -
U mnie położna teraz przez tego wirusa nie waży i nie mierzy ciśnienia. Pyta tylko ile - mam się zważyć i zmierzyć ciśnienie w domu. Ja mam +7kg
-
A u mnie kaze samemu wziac wage zdezynfekowanymi rekoma i sie zwazyc. Używamy elektronicznwj. Plus pozniej znow samemu mierze cisnienie. I podaje jej.
Ja o dziwo narazie mam na plusie 4-5 kg. A mam tendencje do tycia. Juz siw boje co przyniesie 3 trymestr.. ze wtedy na mnie wejdzie tyle, ze sie przeraze.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Jaśmina wrote:Ktosiowa, Freja ja też trzymam kciuki, żeby było dobrze.
Z powodu zgagi kolejna bezsenna noc
Co do ruchliwosci małego to widzę, że zależy od dnia. Jednego dnia jest bardziej ruchliwy, drugiego mniej. Ma też już swoje godziny szaleństw i snu. Najbardziej ożywia się około 21, wtedy brzuch faluje, podskakuje, czuję kopanie itp. istna dyskotekazastanawiam się tylko czy te pory przełożą się po porodzie
Jaśmina lubi tę wiadomość
👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com] -
My po wizycie, Mała zdrowa, waży 750g i wszystko jest ok. Skubana leżała głowa do kręgosłupa i ciężko było twarz złapać 🤣
Z mniej przyjemnych rzeczy to dostałam żelazo bo poziom się nie zmienia, dostałam globułki dopochwowe bo mimo że nic mnie nie swędzi i nie piecze to lekarzowi nie do końca podoba się śluz, no i na następnej wizycie zastrzyk. Szyjka długa więc dziś będzie seks 🤣
Pytałam też o tą wagę. Nie jest źle, przy tej wizycie skoczyło ale jest ok. Mimo wszystko nie jeść białego chleba, nie ma wieczornych kolacji i słodyczy najlepiej zero 😕
Jaśmina, Pogoda, erre, Totoro, Krokodylica, pap86, Maddelainen, ktosiowa, Leeila26, Asia000, edka85, Natalii, Zabka_89, maja2024, ancys85, Dżoana12 lubią tę wiadomość