!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde ja już mam dychę na plusie
ciekawe czy coś mi lekarka powie na ten temat. Wizyte mam dopiero 18go ale nie wiem czy nie poproszę o wcześniejszą ze względu na te twardnienia. Zobaczę jak będzie jutro. Dziś mam dzień lenia, więc jest ok, ale czuję jak chodzę, że brzuch ciągnie
-
Kurczę, zaciekawiło mnie podejście lekarza z tymi sterydami na płucka 🤔 U mnie twardniecia brzucha są na porządku dziennym, mniej więcej od 19? 20? tc i dopóki nie idzie za tym żadne skracanie się szyjki to wszystko jest ok. Mało tego ja całą ciążę mam szyjkę jak to mój ginekolog subtelnie określa "do dupy", raz mi się skróciła do 1,5cm, ale na szczęście było to na tyle wcześnie, że przejście na oszczędny tryb życia wystarczyło, żeby wróciła do 3cm. Teraz cały czas jest miękka, brzuch się spina kilka razy dziennie, ale nic za tym póki co na szczęście nie idzie, więc oszczędzam się dalej i liczę na to, ze wytrzyma do końca. W pierwszej ciąży też miałam cały czas miękką a jak przyszło do porodu to rozwarcie szło tak strasznie wolno, że minęło ok 9-10h od pierwszych skurczy do pełnego rozwarcia.
Ja mam póki co niecałe 5kg na plusie a niecałe 3 tyg temu wyszła mi cukrzyca ciążowa, więc liczę na to, że nie przytyję dużo. No chyba, że nie wyhamuję z jedzeniem orzechów 🙈 W pierwszej ciąży skończyłam z +9kg bez cukrzycy 🤷♀️Freja000, Maddelainen lubią tę wiadomość
-
Zastrzyk to na przeciwciała związany z tą moją ujemną grupę krwi. Trzeba go podać między 28-30tc.
Mi lekarz sam z siebie nie powiedział nic o wadze że zła i mam przejść na dietę. Sama zapytałam czy waga dobra i że nie chciałabym przytyć 20kg i zapytałam jak mogę ograniczyć wzrost wagi jednocześnie wiadomo nie głodzić dziecka. No i powiedział że ciemne pieczywo i zero słodyczy i żeby nie najadać się na noc. -
Chmurka wrote:Audrey rozumiem;) ja bym się nie mogła nie najadać na noc:P jak nie zjem sensownej kolacji to budzę się w środku nocy z takim głodem że mam wrażenie że mnie wessie jak nie zjem czegoś;P
Wiesz, u mnie nie chodzi tyle może co o najadanie co późno, to mój największy problem 😕 bo ja jem jak mąż że czyli około 21, zjem 2-3 kromki ciemnego pieczywa a na deser loda 🤦 no i do łóżka i to chyba największy grzech. A tak to jem raczej małe porcje co 3h. Także ten, słodkie zastąpie owocami i będę jeść kolację o 19 😕 a że dzisiaj ostatni dzień laby to wmucę moje dwa lody z zamrażalki 🤣🤣🤣 -
Freja000 wrote:Dziękuję, że napisałaś
A pamiętasz ile miały? U mnie 4,6 i 6,6. Według mamy ginekolog (nie wierzę, ze się na nią powołuję) ta pierwsza jest w normie dla II trymestru.
Czyli jednak u mnie zadziałał ageizm -
Totoro wrote:Kurczę, zaciekawiło mnie podejście lekarza z tymi sterydami na płucka 🤔 U mnie twardniecia brzucha są na porządku dziennym, mniej więcej od 19? 20? tc i dopóki nie idzie za tym żadne skracanie się szyjki to wszystko jest ok. Mało tego ja całą ciążę mam szyjkę jak to mój ginekolog subtelnie określa "do dupy", raz mi się skróciła do 1,5cm, ale na szczęście było to na tyle wcześnie, że przejście na oszczędny tryb życia wystarczyło, żeby wróciła do 3cm. Teraz cały czas jest miękka, brzuch się spina kilka razy dziennie, ale nic za tym póki co na szczęście nie idzie, więc oszczędzam się dalej i liczę na to, ze wytrzyma do końca. W pierwszej ciąży też miałam cały czas miękką a jak przyszło do porodu to rozwarcie szło tak strasznie wolno, że minęło ok 9-10h od pierwszych skurczy do pełnego rozwarcia.
Ja mam póki co niecałe 5kg na plusie a niecałe 3 tyg temu wyszła mi cukrzyca ciążowa, więc liczę na to, że nie przytyję dużo. No chyba, że nie wyhamuję z jedzeniem orzechów 🙈 W pierwszej ciąży skończyłam z +9kg bez cukrzycy 🤷♀️Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ja już po wizycie. Mała waży już 1368g. Jest 2 tygodnie do przodu wg TP z OM. Ale głównie główka. Twardnienia brzucha jeśli nie skracają szyjki nie mają na tym etapie znaczenia, zwłaszcza że ja mam 1-2 dziennie. Nawet bolesne skurcze są ok skoro nie wpływają na szyjkę. Szyjka coś koło 4,6cm (było 5cm).mamy uprawiać dużo seksu żeby poród odbył się przed terminem. Wg zaleceń przy cukrzycy powinno się wywoływać po 39tc i najprawdopodobniej tak zrobimy. Czyli zostało mi max 12 tygodni. Ja za dużo już przytyłam (8kg)i mam naprawdę ostro pilnować diety.
Moja Klucha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 21:01
Annia, Leeila26, erre, Krokodylica, Pogoda, joana, Audrey, edka85, Natalii, Asia000, Zabka_89, Chmurka, Jaśmina, Freja000, maja2024, ancys85, Dżoana12 lubią tę wiadomość
-
U mnie wg preglife 100dniowka była wczoraj 🤦🏼 zagapiłam się
Krokodylica, joana, Leeila26, pap86, Chmurka, Jaśmina, ancys85 lubią tę wiadomość
-
Ja wiem, że przy cukrzycy każą wywoływać poród najpóźniej w tp. Ale ja nie chcę mieć wywoływania oxy, jeśli mała uzna, że potrzebuje jeszcze trochę czasu. Przecież organizm wie, kiedy nadchodzi ta pora 😒. Po co na siłę? Dlatego ja tak bardzo nie chciałam nie mieć latki cukrzyka....
Totoro, Freja000 lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Ja wiem, że przy cukrzycy każą wywoływać poród najpóźniej w tp. Ale ja nie chcę mieć wywoływania oxy, jeśli mała uzna, że potrzebuje jeszcze trochę czasu. Przecież organizm wie, kiedy nadchodzi ta pora 😒. Po co na siłę? Dlatego ja tak bardzo nie chciałam nie mieć latki cukrzyka....
U mnie oxy to w ogóle nie wchodzi w grę. Przy pierwszym porodzie jak dostałam oxy na przyspieszenie rozwarcia to dostałam okropnego ciągłego skurczu i odpinali mi ją szybciej niż podpięli. Potem czytałam, że mógł to być skurcz tezcowy, bardzo niebezpieczny, na szczęście jak odłączyli, skurcz puścił...
Ja w ogóle przymierzam się do porodu domowego. Moja położna nie widzi póki co przeciwskazań, jeśli tylko opanuję cukry dietą i w grę nie wejdzie insulina. No i oczywiście jeśli żadne inne wspaniałaosci okolocukrzycowe się nie przyplaczą typu jakieś wielowodzie, za duże dziecko itp. Nad cukrami panuję, zobaczymy co dalej.Freja000 lubi tę wiadomość
-
pap86 wrote:Ouinai a widzisz-jednak wg zalecen wywolywanie przy cukrzycy.
Duza dziewczynka skoro 1,3 -
Kurde 8 kg to tak dużo na 27i4dni. Ja mam 23tydz4dni i 8 na plusie. Nie wiedziałam że to aż tak dużo jak na ten etap.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 01:08
Krokodylica, Chmurka lubią tę wiadomość
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo