!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Leeila dzięki;) nie wiedziałam kiede to se idzie. Tylko coś mi tam w głowie dzwoniło ale się jeszcze nie interesowalam. Ale to i tak mi wychodzi właśnie jakoś początek lipca, może początek drugiego tygodnia lipca... Myślę że w połowie czerwca będę się umawiać
-
Dzień dobry 😊
Witamy się w 3 trymestrze ☺
Teraz to już naprawdę coraz bliżej.
Wczoraj odkupilismy od koleżanki wozek, wanienke ze stojakiem, przewijak. Do tego jeszcze ubranka. Juz powoli zaczynam ruszać z wyprawka, bo będzie coraz ciężej. W aptece internetowej tez juz pełne koszyki. Powoli do przodu.
Ja jestem umowiona na usg 3 trymestru na 17.06. To będzie 28+6.
Na ostatniej wizycie lekarz stwierdził, że nie ma wskazan u mnie do drugiego cc. I zaczynam się coraz bardziej zastanawiac nad szkoła rodzenia, żeby się dobrze do tego wszystkiego przygotować. Ale czy to faktycznie pomoze..? Ruszyła u nas, sa zajęcia w jeden weekend, można być z Mężem. Wy planujecie?Chmurka, Leeila26, ancys85, edka85, Krokodylica, erre, pap86, maja2024, Asia000 lubią tę wiadomość
-
Chmurka tylko ja oczywiście pisze o tym, co mówi MÓJ lekarz 😂 a z tego co widzimy, oni nie mają jednej, wspólnej teorii.. ale mamaginekolog też poleca 30 tc jako najlepszy, więc jesteśmy blisko prawdy chyba 😉
-
A co do tygodni ciąży, wg mnie skończone 27 tygodni to początek 3 trymestru i 7 miesiąca ciąży. Preglife jakoś dziwnie pokazuje, fakt.
-
Chmurka wrote:A zmieniając temat. Dziewczyny jak liczycie miesiące ciąży? Według aplikacji preglife jestem w 7 miesiącu ciążowym ale w 7 miesiącu kalendarzowym będę dopiero 30.06. to jak mam mówić jak ktoś mnie zapyta? Że który to miesiąc? Jeśli bym mówiła według tych ciążowych to we wrześniu będę w 10 miesiącu;P
Ja mam usg 3 trymestru 17 czerwca rano, to będzie 29+4
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt, 100-dniówek i pięknych krągłości 😁😊
Freja000, Ktosiowa kciuki i dużo zdrowia dla Waszych pociech!!
Ja mam dziś echo serca (połączone z badaniem prenatalnym); moja gin zaleca takie rozwiązanie każdej swojej pacjentce, jak ma się na nie skierowanie to nie jest ono płatne a lekarka i tak podgląda na nim dzidziunia więc samo trzecie prenatalne nie jest już potrzebne.
Chmurka jesteś w 7 miesiącu ciąży 😀
Według tygodni ciążowych; 40 tygodni to pełne 9 miesięcy, jak ciąża jest przenoszona (powiedzmy 41 tyg.) to jesteś jakby już w 10 miesiącu ale to tak naprawdę 9 miesięcy (pełnych) i 1 tydzień; trochę to pokręcone ale mam nadzieję, że zrozumiałaś mój wpis 😜
Kotka a jednak 😜 myślałam że jako jedyna z pośród nas dasz radę wytrwać, hihi
daj znać po wizycie jaka płeć dzidziulka.
Totoro w dzisiejszych czasach odważna decyzja, będę trzymała kciuki, żeby wszystko odbyło się szybciutko i bez komplikacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 10:53
Freja000 lubi tę wiadomość
-
Szczerze? To dalej nie czaje tych miesięcy:D jakąś tępa jestem pod tym względem;P a jak komuś mówię w którym jestem tygodniu to każdy pyta który to miesiąc;P ale myślę że jednak jak to Qunai napisała - "normalnych " ludzi interesuje ten podział na 9 miesiecy. Wiec jestem w 6 a nie w 7. Bo już w 38 tygodniu wychodzi 10 miesiąc według tych miesięcy ciążowych;P
-
ata89 wrote:Dzień dobry 😊
Witamy się w 3 trymestrze ☺
Teraz to już naprawdę coraz bliżej.
Wczoraj odkupilismy od koleżanki wozek, wanienke ze stojakiem, przewijak. Do tego jeszcze ubranka. Juz powoli zaczynam ruszać z wyprawka, bo będzie coraz ciężej. W aptece internetowej tez juz pełne koszyki. Powoli do przodu.
Ja jestem umowiona na usg 3 trymestru na 17.06. To będzie 28+6.
Na ostatniej wizycie lekarz stwierdził, że nie ma wskazan u mnie do drugiego cc. I zaczynam się coraz bardziej zastanawiac nad szkoła rodzenia, żeby się dobrze do tego wszystkiego przygotować. Ale czy to faktycznie pomoze..? Ruszyła u nas, sa zajęcia w jeden weekend, można być z Mężem. Wy planujecie?
Ja bylam szkola rodzenia rozczarowana. Ale moze moja byla lipna. Nie dowiedzialam sie tam niczego czego juz bym nie wiedziala. O wiele lepiej do drugiego porodu przygotowala mnie ksiazka pani Ireny Choluj Urodzic razem i naturalnie, ktora bardzo polecam.ata89 lubi tę wiadomość
-
Ancys tez myslalam ze wytrwam ale przekonalo mnie stwierdzenie meza ze co to za roznica czy teraz niespodzianka czy przy porodzie. W sumie i racja. Ale i tak fajnie wyszlo bo sami wczraj probowalismy to stwierdzic. Moj maz mowi ze jak obejzal to 2tyg temu to byl tez pewiem ze chlopak a wczoraj tez pomyslal ze dziewucha 😄.
Ale ja stawiam na dziewczynke. Z objawow chlopak. Ale z teorii o czasie wspolzycia to dziewczyna : to byl 5dc a ja zwykle mialam cykle 25 dni czyli owu gdzies w 12dc, najwyrazniej sie to przesunelo ale nawet jesli mialam owu w 10 czy nawet 9dc to te plemniki niezle dlugo musialy przezyc!!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny odnośnie tych miesięcy. Gubię się w tym
Natalii moja szwagierka kupowała kiedyś na Zalando, taki z koszulka i majtkami . Spoko to wyglądało. I w sumie ona chwaliła że nie musi się cała rozbierać jak chodziła siku albo jak chciała brzuch nasmarować jak ją swedzial ;PNatalii lubi tę wiadomość
-
Kotka mogłaś wrzucić screena z filmu, to byśmy też się pobawiły w zgadywanie
Natalii popatrz na bonprix, widziałam, że coś tam jest.Natalii lubi tę wiadomość
-
Ja mowie jak podaje mi aplikacja czyli, ze 7 miesiąc. A jak pytaja o tc to mowie, ze teraz 27 leci.
Wizyte mam u mojego lekarza 17.06 i to ma byc wlasnie te usg 3 trymestru, bo on robil mi wszystkie sam genetyczne itp.
Na wizycie maz byl jednej. Tych 1 trymestru. Pozniej podczas prenatalnych pytalismy czy moze wejsc a juz byl korona i nie pozwolono. Teraz mam 3 trymestru i tez watpie, ze go wpuszcza.
Jest mu przykro ale zawsze staram sie jak najwiecej opowiedzieć, no i lelarz daje mi duzo fotek. Ostatnio tylko 4 ale np na polowkowych az 8😅
Ale co innego posluchac sekunde serduszka czy zobaczyć te ruchy dziecka.
My w sobote jedziemy do Torunia poogladac wozki i dopasowac fotelik do samochodu. Wybieramy miedzy 3 wozkami. Jak ktorys nam podpisuje to odrazu zobaczymy gdzie cena najlepsza i zamawiamy. To samo z fotelikiem.
No i jutro maz konczy malowanie 😁
Teraz tylko ekipa z podlogami i drzwiami i mozna skracać meble 😁
Co do stroju niestety nic nie doradze 😔
Nam z wyprawki wczoraj doszły kolejne rzeczy, w sumie poza ubrankowymi to prawie nic nie mamy, tzn wanienka, smoczki, poduszka klin, szczotka i dla mnie masc z lanolina.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Audrey wrote:Kotka, Ale żelazo też miałam brać na czczo, to co rano euthyrox, 2h odczekać i żelazo? To śniadanie zjem na oko około 10 a to dla mnie za długo😕 kurde, Chmurka, Jak Ty bierzesz?
Ounai, No w porównaniu do S
Twojej to moja to okruszek, no ale jesteś trochę do przodu ☺ taki już Twój urok ☺
Żabka, ja chodziłam z mężem ba każda wizytę do wybuchu epidemii. Jeszcze nie można przychodzić z osoba towarzysząca.później śpię dalej tak do 9 i już normalnie biorę witaminy ciążowe ze śniadaniem koło 10 (nie biorę żelaza co prawda, ale endokrynolog mówiła żeby zrobić jak największą przerwę pomiędzy Euthyroxem a witaminami, bo się będą lepiej przyswajać).
Chmurka 7 miesiąc jest od 27+0. Ja liczę miesiące kalendarzowe, a nie ciążowe, bo tych jest właśnie 10, i mało kto tego używa.Chmurka lubi tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Chmurka wrote:Szczerze? To dalej nie czaje tych miesięcy:D jakąś tępa jestem pod tym względem;P a jak komuś mówię w którym jestem tygodniu to każdy pyta który to miesiąc;P ale myślę że jednak jak to Qunai napisała - "normalnych " ludzi interesuje ten podział na 9 miesiecy. Wiec jestem w 6 a nie w 7. Bo już w 38 tygodniu wychodzi 10 miesiąc według tych miesięcy ciążowych;P
-
Ogólnie:
1 miesiąc ciąży od 0+0tc
2 miesiąc ciąży od 5+0tc
3 miesiąc ciąży od 9+0 tc
4 miesiąc ciąży od 14+0tc
5 miesiąc ciąży od 18+0tc
6 miesiąc ciąży od 22+0tc
7 miesiąc ciąży od 27+0tc
8 miesiąc ciąży od 31+0tc
9 miesiąc ciąży od 36+0tcto_tylko_ja lubi tę wiadomość
-
A mi dalej niedobrze bleee
A w poniedziałek glukoza. Oby nie zwrócić.
Wczoraj byłyśmy na zakupach, starsza córka wybrała becik dla braciszka. Kupiłam też ubranko dla malucha. Plus majtki, rajtuzy, getry dla dziewczyn, bo mi dziewczyny wyrosły.
Wczoraj zamówiłam na alledrogo materac do łóżeczka, jakieś podkłady, wkładki laktacyjne itd. Chyba z grubsza mam wszystko. Potem jeszcze pieluszki jednorazowe no i ubranek mam mało ale to bliżej terminu zobaczę co trzeba dokupić.