X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    560g
    Szyjka ponad 5cm
    A płeć?

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziulek zdrowy 😍 serce jak dzwon, jak ujęła to pani doktor!
    Chłopaczek w 100%, nawet jąderka już zeszły, stópka prawie 5 cm a waga 924g.

Dzidzia i mam rosną 😜😝
    84d1a9b101ae.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 19:44

Chmurka, Jaśmina, ktosiowa, Maddelainen, erre, Audrey, pap86, Pogoda, maja2024, katwie27, Natalii, Krokodylica, Asia000, joana, edka85 lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w smyku obecnie są promocje na wybrane wózki, foteliki i akcesoria niemowlęce do -50%, może coś wybierzecie dla swoich dzidziusiów 😉

joana lubi tę wiadomość

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Dziewczyny w smyku obecnie są promocje na wybrane wózki, foteliki i akcesoria niemowlęce do -50%, może coś wybierzecie dla swoich dzidziusiów 😉

Tak patrzę na te ceny i porównuje w sieci, np podgrzewasz z lovi można spokojnie dostać w tej samej cenie co w smyku jest na promocji, albo nawet i taniej.
    Jedynie to chyba ubranka się opłaca zakupić, albo akcesoria.

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    A płeć?

Chyba mielismy racje i nic tam miedzy nogami nie ma😄
    Bardzo sie ciesze, chcialam dziewuszke 😍. Nie to ze plakalabym gdyby bylo inaczej ale z doswiadczenia z moimi dziecmi duiewczynki sa spokojniejsze i ciezko byloby mi znowu takiego diabla wychowywac 🤪
    Ale wszystko ma swoje wady i zalety. Cieszylabym sie nawet jak bym miala trzech chlopakow.
    Ale na przyklad boje sie ze moja corka bedzie teraz tzw sandwichkind czyli tym srodkowym. Gdyby byl chlopak to by pozostala krolewna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 20:45

Leeila26 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają dziś 100 dniówkę wstawcie fotki :)

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę żelazo. W tej ciąży mam Sorbifer, poprzednio Tardyferon. Nie zauważyłam żadnego w pływu na zęby :P Mi z kolei ginekolog zalecił brać po obiedzie.

Freja, co do daktyli przyspieszających poród... W poprzedniej ciąży jadłam codziennie przez ostatni miesiąc, a nawet trochę dłużej. Urodziłam tydzień po terminie, poród zaczął się we wtorek w nocy, skończył w czwartek nad ranem, a i tak pod koniec dostałam oksytocynę... więc jak dla mnie te właściwości przyspieszające to mit :P

Freja000 lubi tę wiadomość

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy jakiej wartości hemoglobiny lekarz przepisał Wam żelazo? Mi spadła do 11, wolałabym żelaza nie brać, bo i tak mam ciągle problemy żołądkowe, a pamiętam z poprzedniej ciąży, ze on jeszcze bardziej komplikuje życie:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)

• Asia000 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii, ja dostałam żelazo właśnie przy ok. 11...

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, ancys - dzięki dziewczyny 😊

Gratuluję udanych wizyt :) No i piękne brzuszki dziewczyny :)

Padło pytanie o ubranka poniżej 56 - ja właśnie te dokupuję, bo przy córce skupiłam się głównie na 56, tak mi wszyscy radzili, jako, że dziecko w 50 czasem nawet nie wchodzi, że z 56 bardzo szybko wyrasta - moja niestety w 56 to pływała, półśpiochy z lupilu to jej pod pachy sięgały 🙈 dlatego teraz dokupiłam bodziaki z krótkim rękawkiem na 50, kupię chyba z czasem jeszcze z długim, bo piernik wie jaka będzie pogoda i jeszcze muszę się za półśpiochami rozejrzec. Ale ogólnie póki co nie szaleję, bo rodząc córkę w marcu zakładałam, że na pewno będzie zimno jeszcze, więc kupowałam wszystko długie a teraz ta końcówka sierpnia to tak na dwoje babka wróżyła 🤷‍♀️

ancys85 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś złożyłam deklarację do położnej, która jest jednocześnie doradcą laktacyjnym. Okazało się że prowadzi szkołę rodzenia, raz w tygodniu są zajęcia live i raz w tygodniu ćwiczenia. Świetna babka, tak więc będę sobie słuchać o tym jak pielęgnować dziewuszkę :D

Z wyprawki nie mam nic. Ciuszki i wanienke i to wszystko. Od poniedziałku zaczynam zakupy, będą się schodzili kurierzy :P

Jaśmina, katwie27, Pogoda, joana lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi hemoglobina leciała tak:
    13,5 luty
    11,7 kwiecień
    10,6 maj
    i przy tym ostatnim wyniku dostałam żelazo.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam ostatnio hemoglobine rowno 11 jeszcze zelaza nie dostalam tylko zalecenia ze mam jesc produkty bogate w zelazo i naprawde staram sie je jesc ale glownie pochodzenia roslinnego typu warzywa i owoce ale one sie mniej wchlaniaja niz ze zwierzecego no ale zobaczymy mam nadzieje ze mi sie polepszy a jak nie to wtedy tabletki.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 11,3 i dostałam żelazo ale może dlatego że ostatnio miałam kilka razy krwawienia z nosa...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Tak patrzę na te ceny i porównuje w sieci, np podgrzewasz z lovi można spokojnie dostać w tej samej cenie co w smyku jest na promocji, albo nawet i taniej.
    Jedynie to chyba ubranka się opłaca zakupić, albo akcesoria.

Przyznam szczerze, że nie zagłębiałam się w ceny 😁 zobaczyłam, że jest promocja więc dałam Wam znać, większość dziewczyn pisze o wyprawce konkretnych rzeczy więc może coś wyhaczy ciekawego i dobrego cenowo.
    Smyk tani nie jest ale czasem można upolować fajne rzeczy w fajnych cenach 😉

• erre Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pytała o strój kąpielowy - są ładne w C&A :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 11:26

Natalii lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilam pare ciuchow dla dzieci z Sinsay (wiekszosc dla starszaka bo strasznie niszczy ubrania a i troche urosl) i powiem tak-jakos materialu rzeczywiscie jak pepco(no ale i ceny jak w pepco). Ta "bawelna" to nie smyk czy 51015.taka bardziej potliwa.. moim zdaniem rozmiary troszke zanizone bo w smyku itp moj syn w 110to pochodzi eszcze pare miesiecy a te ciuchy z sinsay to sa na styk na 110. Zamowilam pare bodziakow i 2pajace dla Malucha to bodziaki tak samo-slaby te material, ale wzielam jakis 3pak krotki rekaw z niby eco cos tam i ta bawelna lepsza. Ale pajace sa na napy i sluchajcie od strony ciala sa niezabezpieczone materialem wiec beda nieprzyjemnie zimne na gole cialo dla maluszka wiec lipa. Bez szału ten sinsay.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie u mnie ciągle krwawienie z nosa, ale takie lekkie, bez krwotoku ;) Już się przyzwyczaiłam.
    Właśnie z tą dieta bogatą w żelazo u mnie ciężko, córcia to chyba jest wege, bo mam ochotę tylko na owoce (truskawki mniam), warzywa (rzodkiewki haha) i słodycze (powiedzmy, że nie naduzywam). Nadrabiam nabialem, ale na mięso to ja w ogóle nie mam ochoty :/ czasami zjem, ale na samą myśl o obiedzie, gdzie muszę zrobić jakieś mięsko to mi się odechciewa.
    W poprzedniej ciąży było na odwrót, robiłam w kółko kapuśniak na zeberkach i uwielbiałam karkówka i boczek z grilla 😂
    A jutro właśnie planujemy grilla i chyba skuszę się na szaszłyki, żeby był jakiś kompromis 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam niewiele rzeczy z wyprawki. Garstka dosłownie ciuszków, wanienka, dostawka next to me, ostatnio zamówiłam rożek i koszule do karmienia.
    W poniedziałek mam wizytę, jak lekarz nadal będzie pewny w 100%, dziewczynki to już kupuję resztę wyprawki 😀
    Zostało mi do kupienia sporo ciuszków, ręczniki kąpielowe, środki higieny dla małej i dla mnie do szpitala. Trochę tego jest :)

‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ