X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai to jakiś długi ten 6 miesiac.
    Mi z wyprawki zostało kupić prześcieradło do dostawki i do wózka. Przewijak, smoczek ,śpiworek do spania, pampersy i chusteczki mokre, i aspirator do noska.
    I dla mnie koszule do karmienia i staniki do karmienia i może z jedne jeszcze majtki siatkowe bo mam mało.

iv09hdge02bk9ct0.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi miesiacami to rzeczywiscie trzeba miec leb zeby sie orientowac 😂 najlatwiej jak by ludzie kumali tygodnie ciazy ale ci,co nie w ciazy to potrzebuja miesiace :)
    Z wyprawki to dalej jakos jestem w lesie.ciuszki mam na 56 i 62. Dalej na razie nie bede kupowac.
    Krokodylica jaki materacyk wzielas? Ja chyba ten hevea lateksowo-piankowy za jakies 250zl wezme. No i jeszcze w czerwcu mialam sobie kupic koszule(ale za duzo nie bede kupowac bo szczerze to tylko na chwile bede te koszule uzywac poki laktacja sie nie unormuje.pozniej wole swoje zwykle pizamy :) ) w lipcu kupie rzeczy higieniczne a w sierpniu kosmetyki itp. I w sierpniu pakowanie walizki na wszelki wypadek.
    I ten wozek spedza mi sen z powiek hehe.
    Aaa i jeszcze te staniki :/ pamietam nak wzielam najwiekszy z tych takich standardowych sprzedawanych na necie to i tak byl za maly :/ mam 80G i nie wiem gdzie kupic takie nieusztywniane bawelniane :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 13:52

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, jak będziesz wybierać szkołę rodzenia, to spójrz na program i co konkretnie szkoła oferuje. Ja np. miałam bardzo kompaktową wersję, 3 spotkania po kilka godzin gadania, a już ćwiczenia były dodatkowo płatne. I na tych pogadankach nie było dużo o oddychaniu, tego mi zabrakło.

ata89 lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawką jestem w lesie jeszcze 😁 jakoś przestało mi się spieszyć 😂 coś tam mam, z ubranek już niewiele muszę dokupić. Ale nie mam nic dla siebie i żadnych kosmetycznych rzeczy.

Ja byłam bardzo napalona na szkołę rodzenia, ale jakoś mi przeszło. Raz, że faktycznie nie wiadomo na co się trafi i czy faktycznie te parę spotkań rozwieje wątpliwości itp. No a dwa, uważam że lepiej jednak ograniczyć te kontakty z ludźmi - może nie tyle co korona, ale nie chciałabym nawet głupiego kataru złapać w tym okresie :/ Jak zaatakowało mi krtań w grudniu, to leczyłam się do końca lutego..

Wystarczy poszperać w necie, trafiłam na kilka filmów, gdzie fajnie jest wytłumaczone i zaprezentowane właśnie oddychanie w czasie porodu. Obejrzeć coś warto, ale wiadomo - wiedza swoje, a w praktyce może wyjść zupełnie inaczej 😉

Jaśmina, joana lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap wzięłam materac lateks, pianka, kokos.
    Nie wgłębiałam się jakoś specjalnie w temat, pierwszy z brzegu z alledrogo. :)

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki to się zastanawiam.. kupujecie może ciuszki mniejsze niż 56? Bo ja mam wyłącznie od rozmiaru 56, i kilka ubranek w rozmiarze 62. W sumie najmniej mam pajaców w rozmiarze 56, bo 4 sztuki i myślę ile by jeszcze dokupić...
    A tak to zamówiliśmy już te nieszczęsne meble, a także materacyk. Akurat wszystko wybraliśmy ze sklepu mamaania, a co do materaca to tam było kilka rodzai i wybraliśmy po prostu taki ani nie najtańsze, ani najdroższe. Opinie ma bardzo dobre, także myślę, że aż taki zły wybór to nie jest. Nazywa się ECOBABY Vitmat. Najgorsze, że w tym sklepie czas oczekiwania to minimum 4 tygodnie, więc zastanawiam czy się trochę nie za późno. Bo resztę pierdół różnych chciałabym zamówić jak już będą meble złożone, aby mieć gdzie to trzymać. A z tego co czytam to większość z Was już nawet pierze i prasuje ubranka. Ja niestety nie mogę bo bez sensu później znów to torby chować, i będzie się gnieść.
    My się zapisaliśmy do szkoły rodzenia gdzie oferowana jest od razu położna, która przyjdzie po porodzie. Jeżeli będę mieć CC to od razu ściągnie szew. Jestem ciekawa, bo wstępnie zajęcia mają być online. Ale jeżeli coś się zmieni to może będą normalnie spotkania. Mi zależy najbardziej, aby zobaczyć jak kąpać noworodka, wiecie takie podstawy. Ja nigdy nie miałam do czynienia z noworodkiem, więc chętnie zobaczę co i jak. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 15:19

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od 56. W sumie mam dużo ale dlatego że mam głównie po kimś. Mam tez dwa bodziaki na rozmiar 50. Też po kims.

A mam pytanie do dziewczyn które kupowały dostawke. Kupujecie jakiś inny materacyk do niej czy ten co jest w zestawie będziecie używać? Bo mam wrażenie że ten materacyk taki cieniutenki, i zwykły piankowy...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Ja mam od 56. W sumie mam dużo ale dlatego że mam głównie po kimś. Mam tez dwa bodziaki na rozmiar 50. Też po kims.

A mam pytanie do dziewczyn które kupowały dostawke. Kupujecie jakiś inny materacyk do niej czy ten co jest w zestawie będziecie używać? Bo mam wrażenie że ten materacyk taki cieniutenki, i zwykły piankowy...
    Myślę, że dużo zależy jaka jest to dostawka. My kupiliśmy chicco next2me, i ma on podobno bardzo dobry materac, także ja akurat nie będę dokupywać. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 15:27

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe... Muszę się zastanowić i popatrzeć czy w ogóle są jakieś do dokupienia

iv09hdge02bk9ct0.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen, ja mam nawet rozmiary 44, bo synek urodził się drobniutki i wszystko zwisało.

Maddelainen lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawki tez czuje, ze jestem w lesie..
    Mamy ta kolyske do salonu, ubranka 56 i 62, wanienke, smoczki, poduszke klin, kupilam malemu w prezencie na dzien dziecka tez misia szumisia, pieluchy, kocyk, rozek. I to tyle 🙂 a dla siebie tylko i wylacznie masc z lanolina.
    U mnie szkola nadal zamknieta. Ale w 30 tc mam spotkać siez polozna ze szpitala gdzie rodze to ma mi przekazac jakies materialy i pokazac oddział.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do miesięcy to liczę pełne kalendarzowe od ostatniej miesiączki.

Co do wyprawki to brakuje mi niewiele, raczej pierdoły które chce kupić w przyszłym tygodniu, pojadę do miasta specjalnie i kupię, sobie też jakieś koszulki na lato, może jakąś sukienkę.

Chciałam też dostawkę ale stwierdziłam że nie ma po co, mała i tak na początku będzie spać w naszej sypialni więc Po prostu łóżeczko z przewijakiem na razie zostawimy obok naszego łóżka bo mamy dużo miejsca. A jak Mała się ogarnie trochę z nocnym spaniem to łóżeczko spowrotem do jej pokoju.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naskrobałyście tyle, że ciężko Was nadgonić. Ja biorę żelazo Tardyferon, dwa razy dziennie. Co do USG trzeciego trymestru, to nie wiem, ale chyba moja gin zapomniała. Pierwsze dwa badania miałam na NFZ w przychodni, robione przez innego lekarza, który specjalizuje się w badaniach prenatalnych. Miałam je bezpłatnie, ze względu na zaawansowany wiek, ale na NFZ przysługiwały mi tam właśnie te dwa badania. Trzecie badanie powinnam mieć już normalnie w przychodni, ale lekarka nic nie wspominała na ostatniej wizycie. Trochę mnie to niepokoi bo teraz leci u mnie 28 tydzień, a wizytę mam 18 czerwca. No nic dopytam na tej wizycie, co zamierza, tym bardziej, że w przychodni to własnie ona jest odpowiedzialna za USG ginekologiczne.

Co do wyprawki, w tym tygodniu kurierzy są u mnie stałymi gośćmi, więc został mi już tylko monitor oddechu, biustonosze do karmienia i wózek ( ale tą ostatnią przyjemność zwaliłam na męża ;)

A to mój słodki ciężar ;)
    bc1f04e69c85.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 16:19

Pogoda, maja2024, erre, Leeila26, ancys85, joana, Krokodylica, Ounai, edka85 lubią tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalejecie z tymi wyprawkami. Ja póki co chyba tylko o ciuszki nie muszę się martwić, a z resztą jestem w lesie 🤦🏼 muszę kupić wózek, łóżeczko, fotelik, wanienke, pieluszki wszelkiego rodzaju, art higieniczne, kosmetyki... Ok dużo tego zostało :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i pięknych brzuszków.

My dziś po wizycie i glukozie. Wypiłam cytrynowy napój, w sumie myślałam, że będzie słodszy ale to 50 a nie 75. Wynik w poniedziałek, pobrali aż 4 fiolki :P
    Moja córcia waży 694 g, jest zdrowa i bardzo ruchliwa. Podczas badania cały czas piła sobie wody, lubi słodycz po mamusi :P Szyjka ok, ciśnienie też póki co w normie bez leków, mam nadal mierzyć.

e2642cd8043f.jpg

Pogoda, Audrey, Jaśmina, Chmurka, erre, Leeila26, ancys85, joana, Natalii, Krokodylica, Evva, Ounai, edka85, Dżoana12 lubią tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za wasze dobre myśli.

ancys85 lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tardyferon: 2 tabletki na czczo.
    Co do usg 3 trymestru miałam się zapisać w moim centrum (2 pierwsze miałam na NFZ), ale ze idę 8 czerwca na usg, żeby sprawdzić czy Anielka jest zdrowa, to już prywatne usg odpuszczamy z lekarka. Dziecko zostanie wybadane, będzie to 27+6.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Maddelainen, ja mam nawet rozmiary 44, bo synek urodził się drobniutki i wszystko zwisało.
    Kurcze, myślę że u mnie może być podobnie. Ja taka mała i drobna... kupię chyba paczkę używanych ciuszków mniejszych z olx.

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki to nie mam nic kupione. Perypetie zdrowotne dziecka nie napawają mnie do kupowania. Wstępnie chce pod koniec czerwca wybrać się do 8* gwiazdek po fotelik i baze, bo jest promocja na maxi cosi przez cały czerwiec, a ja myśle o pubble pro. Chce żeby panowie od razu pomyśleli nad fotelikiem następnym i żeby wstępnie posprawdzali jak ułożyć foteliki w naszych autach. Dlatego myśle nad maxi cosi, bo ten następny fotel chyba dobrze się układa w samochodach. A plan mam taki, ze Synek w minikadach do 6 roku życia a córka w mc do 4 rż, a potem minikidy na 2 lata.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    560g
    Szyjka ponad 5cm

ktosiowa, Leeila26, Pogoda, joana, Chmurka, Jaśmina, ancys85, Maddelainen, Audrey, pap86, katwie27, Asia000, Ounai, edka85, Dżoana12 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ