X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w taką torbę bym się nie zmieściła, u mnie w szpitalu co prawda nie trzeba ubranek dla dziecka, ale próbowałam przymierzyć się do małej kabinówki. Włożyłam pieluchy i dwie paczki podpasek i miejsca brak. Dlatego zainwestowałam w średnią walizkę. Jest wygodniejsza bo na kółkach ( kto mi będzie dźwigać w dobie korony?) i wydaje mi się, że z walizki łatwiej wyjąć. Ale oczywiście każdy robi jak mu wygodniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evva wrote:
    Ja sobie chyba sprawie szczotke do ciala. Podobno dobrze dziala na nogi xe tak nie puchna.

Potwierdzam. Szczotkuję się od początku kwietnia i ani razu nie miałam spuchniętych nóg. Nie wiem, czy to w 100% zasługa szczotki, ale na pewno nie przeszkadza 😉

Piję też jedną - dwie pokrzywy dziennie, tak jak pisze Leeila26. Pokrzywa działa oczyszczająco z nadmiaru wody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 08:08

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na YouTube joanna mróz polecala wziąć walizkę (torbę) i do tego siatę z Ikei na pampersy czy podkłady które i tak się zużyje a są lekkie więc można zarzucic na ramię i nie zajmują cennego miejsca walizce :) myślę że to dobry pomysł

Jaśmina, ancys85 lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym porodzie spakowałam 2 torby, jedną dla siebie na samą porodówkę, druga dla siebie i dziecka na pobyt i mój pomysł to była kompletna klapa 🙈 do szpitala jechałam z odchodzącymi wodami i musiałam korzystać z obu, bo podkłady, podpaski itd leciały jeden za drugim zanim w ogóle poszłam rodzic 😑 tak więc tego pomysłu jakby co na pewno nie polecam 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało się odzywałam bo wczoraj byliśmy w Warszawie na zakupach. Kupiliśmy mebelki dla Anielki, dywan do salonu i do jadalni i parę szpargałów do wyposażenia nowej kuchni;) powiem Wam że to był super dzień na zakupy w stolicy bo ludzi było baaaardzo mało, nawet w Ikei;P

Ja jeszcze parę rzeczy mam do kupienia,z takich droższych to przede wszystkim fotelik samochodowy i termometr.
    Mam pytanie czy w szpitalu trzeba mieć np już swoją witaminę D dla dziecka czy to się podaje po powrocie do domu? Bo ja zielona jestem. Ogólnie leki kupujecie wcześniej czy dopiero jak będzie potrzeba? Mówię tu o czopkach glicerynowych,o lekach przeciwgorączkowych itd...

P.s. jestem załamana bo mam już 9,5 kg na plusie i na dodatek tyję prawie kilo w tydzień ostatnio... Jak tak dalej pójdzie to w sumie dobije do +25kg:(

iv09hdge02bk9ct0.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja kupie leki dopiero jak beda potrzebne.no wiadomo,ze sol fizjologiczna i wit d (chyba podaje sie d+k?) I masc do pupci musi byc w domu od razu. Czopka glicerynwego uzylam na swoim dziecku jeden raz jak mial kilka miesiecy,jako noworodek tez nie goraczkowal wiec nie bede kupowac na zapas.
    Chmurka ja tak tylam przed dieta cukrzycową-kilo w tydzien a wcale nie wiedzialam dlaczego. Ale w porownaniu z tym co i ile teraz jem no to juz wiem czemu kilo w tydzien robilam 😂 podjadanie miedzy posilkami, slodycze.. teraz mi tego nie wolno wiec waga wzrosla o 0,5kg w 3tyg. Tycie to kwestia indywidualna ale mowią zeby 12kg przy prawidlowym bmi a najwiecej bedziemy w 3trym tyly.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pocieszyłas mnie z tym że najwięcej się tyję w trzecim trymestrze:( łudziłam się że może teraz taki etap, jakiś skok... do 5 miesiąca ciąży przytyłam trzy kilo a teraz w dwa miesiące kolejne 6:/

Pap mi cukrzyca nie wyszła... Nie podjadam między posiłkami.. może nie jem dietetycznie ale też nie obiadami się samymi niezdrowymi rzeczami, jem głównie ciemne pieczywo, jadam 5-6 posiłków dziennie, rzadko sięgam po ser żółty czy coś w tym stylu i raczej nie podjadam, chyba że złapie między posiłkiem jedną, dwie truskawki czasem ale tylko jak są truskawki w domu wiecw sumie nie często...i rzadko jem słodycze... Czasem lody ale to powiedzmy raz, dwa razy w tygodniu(i to tylko w ostatnich dwóch ttgodniach, wcześniej w ogóle nie mogłam tknąć słodkiego) więc myślę że nie ma tragedii...nie wiem skąd to się bierze.. chyba serio muszę wprowadzić sobie jakąś dietę :/ w sensie no mogę zrezygnować ze slodyczy zupełnie ale nie wiem co jeszcze mam zmienić..:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 09:19

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakiś dodatkowych leków oprócz podstawowych nie kupuje. Jak będzie potrzebny np lek przeciwgorączkowy to kupię na bieżąco.

Chmurka, wiem co czujesz, też do końca 5 mc miałam +5 😕 ja 2 tyg temu na wizycie miałam +8. A przysięgam że nie obrżeram się, jem małe porcje, ciemne pieczywo. Od jutra słodycze do zera chociaż teraz też nie jem ich, wręcz bardzo mało. Wyglądam teraz w 7 mc jak szwagierka w 9 😟 ogólnie jestem bardzo podłamana bo niby w 3 trymestrze się najwięcej tyje, to ile będę miała na plusie - 20? Nie mam cukrzycy choć zawsze miałam tendencję do tycia. Chyba taki mój urok że w ciąży organizmzm inaczej się zachowuje. Mam nadzieję że Po porodzie od razu to zrzucę a czego nie zrzucę to schudnę. Ogólnie każdy do mnie mówi "serio dopiero na września?" a teściową że szwagierka to wręcz się śmieją że już mam taki brzuch - super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 09:31

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey nie przejmuj się teściowa i szwagierka. Głupie baby:/ mi niby wszyscy mówią że ładnie wyglądam i że tylko brzuch mi rośnie ale cóż mają mówić:P że roztylam się jak świnia?;P

Audrey, Krokodylica, Dave87 lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Audrey nie przejmuj się teściowa i szwagierka. Głupie baby:/ mi niby wszyscy mówią że ładnie wyglądam i że tylko brzuch mi rośnie ale cóż mają mówić:P że roztylam się jak świnia?;P

Mi też mąż mówi że przytyłam w brzuchu i nóżkach ale to mąż - spróbowałby powiedzieć inaczej 🤣 moja babcia też mówi że ładnie wyglądam i nawet nie grubo na dziewczynkę 🤣

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evva wrote:
    Ja kupilam dobie koszule do karmienia lupoline ale te takie ze tak powiem opcja bardziej sexi, bo maja podtrzymanie cyckow i mozna normalnie qlozyc wkladke laktacyjna (w tych zwyklych zeby tk zrobic trzeba niestety miec na sobie stanik).
    Fakt ze kosztuja od 85zl w gore ale jakos i komfort jest mega! Cudownie mieciutka no i cycki nie zwisaja samotnie jak w pozostalych 🤣
    Pokaż jakie

age.png

age.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy z pierworodnym dowalilam +18 kg z czego w ostatnich tygodniach doslownie kilo prawie dziennie samej wody! 🤔 az sama nie moglan uwierzyc bo na koncowce mialam zgage i brzuch taki,ze juz nic mi sie do jedzenia nie miscilo. Po porodzie w ciagu 2-3tyg zeszlo 12kg. Zostalo mi 5-6kg czego nie zrzucilam juz w ogole :( zbyt slaba wola. Wiecie,ze moj brzuszek choc to 26tc to i tak dalej nest najwiekszy na naszym forum nawet z dziewczynami z ciaza o pare tyg starszą 😂 jutro dzien zdjecia to Wam pokaze. :D

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, jest ok. 12 kg mają przytyć osoby z nadwagą. Osoby z prawidłowym BMI mają przytyć do 16kg. Czy lekarz zwracał uwagę że przytyłaś za dużo? Jeśli nie to nie stresuj się, jest ok. Najwięcej się tyje w 2 trym, w 3 trym wzrost wagi zwalnia, chyba, że zaczniesz jeść słodycze jak opętana.

Ja do szpitala biorę jedną duża walizkę. Nie będę tachać toreb i siatek. Wszysto pod ręką.

Chmurka, Krokodylica lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Qunai, trochę mnie pocieszyłas. No to jeśli bym przytyla drugie tyle co teraz to by wyszło 18...
    Mam zamiar mimo wszystko trochę bardziej zwracać uwagę na to co jem. Oczywiście na zasadzie żeby jeść zdrowiej a nie się odchudzać:)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Evva Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/d2415b8a7bae.jpg.html]d2415b8a7bae.jpg[/url

Sa one do karmienia i na ciaze 😊

Krokodylica lubi tę wiadomość

nzjd9n73iyv5tlqm.png

02.16 jest z nami nasze szczescie <3
    wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3 :(
    11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki :)
    5dpt beta 17,39,
    8dpt beta 72,89
    14dpt beta 1067, prog 73,9
    19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m :)
    27dpt jest ❤
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva, myślałam nad nimi. One bardzo sztuczne są?

age.png

age.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey nie ma jak to takt teściowej i szwagierki 🤦‍♀️

Ja przy synu koło 12 kg miałam na plusie a z córką nie całe 9. Teraz ogólnie mniej przytyłam na tym etapie niż w poprzednich ciążach ale to tak na prawdę nie ma znaczenia, bo po pierwsze najwięcej tyje się w ostatnim trymestrze (dzidziuś wówczas głównie rośnie i nabiera tkanki tłuszczowej) a po drugie każdy organizm inaczej zrzuca kilogramy po porodzie.

p.s. Moja szwagierka przytyła koło 18 kg w ciąży a po porodzie była już praktycznie chuda jak szkapa więc głowa do góry i nie przejmujcie się na zapas!

Audrey lubi tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie zamierzam się odchudzać, też przestanę słodkiego jeść.

Ounai, a nie tyje się najwięcej w 3 trymetrze? To skąd moja błędna wiedza? 🤔

Dziewczyny, ważne pytanie, czy zamawiacie już takie rzeczy jak linomag itp? Chodzi mi o aptekę internetową Gemini. Czy to nie za szybko? Poza tym, czy w te upały zamawiać, nic się nie stanie z tym?
    I teraz ważne bardzo 😉 czy któraś zamawia nakładki na sutki? Takie co pomagają wyciągać brodawki? Bo nie wiem jaki rozmiar wziąć? Jak to zmierzyć, mam sobie szerokość sutków zmierzyć?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leków na razie nie kupuję, bo szczerze mówiąc nawet nie wiem co takiemu maluszkowi potrzeba, kupię po konsultacji z pediatrą. Mam tylko maści/ kremy do pupy i sól fizjologiczną.

Na wizycie w czwartek dowiem się ile przytyłam, mi raczej wszyscy mówią, że ładnie wyglądam, tylko że bardzo widać zmęczenie na buzi.

• Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evva super sa te koszule musze sobie zakupic takie tylko ty tez zabierasz ja do szpitala?
    Jakie szczotki polecacie bo w sumie to dobry pomysl zeby sie szczotkowac bo te balsamy nic nie pomagaja.
    Ja jutro jade na krzywa i juz sie boje ze wyjda mi kiepskie cukry. Ja od tyg pije codziennie koktajl z pietruszki zrobiony w tm mam nadzieje ze morfologie beda miala juz lepsza. We wtorek tez mam wizyte juz bym chciala byc po wy tez zawsze tak sie denerwujecie przed wizytami?

‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ