!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie został z tych większych rzeczy monitor oddechu, wózek, fotelik, kosz na pieluchy, komoda. Na Gemini jest fajny olejek do masażu krocza i przypomniało mi się o wodzie morskiej, mój syn miał strasznie zapchany nosek po porodzie.
Dziś zamówiłam otulacz i kosmetyki do pielęgnacji.
Staniki chyba kupię w sierpniu bo u mnie piersi ciągle rosną.
Szukam pampersów jeszcze bo nie mogę się zdecydować, których używać.
Walizka właśnie, jeszcze trzeba się w coś spakować -
Rety a ja myślałam, że to tylko mój pęcherz tak wariuje. Zanim zasnę z pięć razy muszę pójść siku, w nocy też pobudki co dwie godziny, a jak nie wstanę to potem ledwo jestem w stanie donieść zawartość do toalety. Ogólnie bardzo źle sypiam, bo albo budzi mnie pęcherz, albo zgaga. Najczęściej pobudka o 3 i już nie śpię, potem zasypiam o 6 i śpię do 9. Dobrze, że już jestem na L4 to mogę sobie pozwolić na taki tryb życia.
Z wyprawki to u nas jeszcze wózek ( tym obarczyłam męża) i staniki do karmienia dla mnie. -
Wzdęcia już miałam przyjemność doświadczyć w ciąży i tym razem to nie to 🧐 Może mała kopie po żołądku? 😂 Z przesłaniem: matka nie jedz tyle 🤷😉 wydaje mi się, że może uciskać na żołądek, chociaż z drugiej strony, jak położę się na prawym boku, jestem w stanie wymacać jej główkę na dole brzucha. Czy to możliwe?
-
Evva wrote:Dave zapewne czeka Cie dieta cukrzycowa i kontrola codziennie glukometrem.
Qunai te koszule lipoline sa cudowne! Wogole nie sa sztuczne. Praktycznie cale sa z cienkusienkiej viskozy. Mowie Ci cudowne i tzrymaja piersi w ryzach! Dwie kolezanki mialy przy pierwszym dziecku i teraz tez tylko te kupily. Ja mierzylam inne to jak mi cycki smutno w nich opadly to az sie smialam 😅 no i przy innych trzeba na noc stanik zwby wkladke laktacyjna wlozyc a tu nie trzeba!
Ja z tą koszula poczekam do przyszłego miesiąca chyba. Mam 2, a dzisiaj zamówiłam rzeczy za 1300zl
Chmurka, wyglądasz jak osiemnastkaChmurka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChmurka ja cała ciążę z synem miałam takie ciśnienie, czasem nawet niższe. I przez to czułam się fatalnie, miałam zawroty głowy, nie miałam na nic siły, męczyłam się bardzo. Teraz mam ciśnienie normalne i czuję się bez porównania lepiej, aż jestem w szoku, ze mając 3.5 latka pełnego energii obok czuję się lepiej i ogarniam wszystko
co prawda zaczynają się upały i kończy się ta moja energia, ale ja jestem pewna, ze niskie ciśnienie u mnie właśnie powodowało brak sił do czegokolwiek
lekarze nic na to nie mówili, mieściło się w normie ciążowej, słyszałam tylko, ze lepiej tak, niż za wysokie.
-
pap86 wrote:Leeila ja takie uczucie (ale nie zgaga tylko pelnosci w brzuchu,ze nic sie nienchcialo zmiescic i ciezko oddychac) mialam przy wzdeciach.
Dave przed wizyta u gina i potwierdzeniem cukrzycy radze zjesc ostatnia pizzunie i zapic soczkiem a na deser lodzik bo pitem totylko dziadostwo z niskim ig i porcje dla dzieci 😂 matko jak mi sie dzis chce żreć.. glodna jestem caly dzien. Zrobilam sobie miche salatki ale za 2godziny bede znowu glodna..
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Chmurka wrote:Dziewczyny czy któras zna się na ciśnieniu? Zrobiło mi się duszno i zmierzyłam sobie ciśnienie i mam 90 na 60. Puls 69. Czy niskie ciśnienie jest w ciąży jakoś groźne czy coś?
Ja ostatnio miałam 86/48 🙈 mój gin też dziś zwrócił uwagę, że mam bardzo niskie.
Dziewczyny cukrzycowe mam pytanie - ile węgli zjadacie w ciągu dnia? Tzn produktów typowo węglowodanowych, mam na myśli. Ja musiałam mocno obciąć i cukry mam git, ale cały czas mam schizy, że jem ich za mało. No i z wagi lecę 🙄 wyszły mi też w moczu śladowe ilości ciałek ketonowych i zaczynam. Się spinać, że jednak właśnie za mocno ograniczyłam węglowodanyostatecznie jem do śniadania 1 malutką kromkę chleba żytniego z ziarnami takiego z biedry paczkowanego, do obiadu 3 łyżki ugotowanej kaszy pęczak i jako ostatni posiłek przed spaniem 1 kromkę tego samego żytniego z masłem orzechowym takim 100%. Oprócz tego jem jogurty, serki bieluchy, owoce max 2x dziennie (6 truskawek, jabłko), jajka codziennie... No z czegoś tam te węgle jeszcze wpadają, ale ogólnie to chyba bardzo mało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 21:44
-
Totoro ja tez mam schize na punkcie wegli,ze jem ich za malo a cukry na czczo ch*jowe, w dzien zdarzaja mi sie przekrocsenia a jem bardzo malo-az czasem sie wkurzam mega bo po prostu jestem glodna! Ja na sniadanie jem albo 2jajka na twardo i 2deseczki zytniw albo 3male parowki 95% miesa i te2deseczki plus ogorek(pomidory z rana odpadaja u mnie), potem na 2sniadanie dopiero zjadam 2kanapki z wedlina czy zoltym serem i warzywami lub koktajl z maslanki z kilkoma truskawkami i wtedy 1kanapke. Na obiad tylko kasza peczak mi sluzy(oczywiscie 3lyzki ugotowane 😥 ryz brazowy czy makaron razowy w dozwolonej ilosci jednak mi wywala troche cukier tak na 142-145), rybe lub piers z kurczaka i jakies surowe warzywa. Czasem jem tez pieczone szparagi z ryba czy z serkiem wiejskim(pycha1 caly peczek do piekarnika posypuje sola i pieprzem i zalewam serkiem wiejskim i na 30min 180st) ale po takim obiedzie bez weglowodanow zlozonych jestem godzinw pozniej glodna 😭 na podwieczorek albo jogurt z ziarnami i 1kanapka albo troche gorzkiej czekolady i kawa z mlekiem. Na kolacje tez 2kanapki i duzo warzyw albo w ogole salatka z mixu salat z serem mozarella czy fetą. Kupilam sobie make orkiszowa i zrobilam eaz niby nalesniki to tylko 1mi wyszedl ale cukier byl sredni
nie mam juz pomyslu na ilosc ww w posilkach zeby bylo dobrze i zebym nie glodzila sie. Od 3tyg waga mi stoi a to znaczy,ze dziecko rosnie a ja chudnw.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
A to co mnie jeszcze wkurza przy tej cukrzycy to,ze musze pilnowac godzin jedzenia i nosic je ze soba bo w sklepie na szybko nic sensownego nie kupie albo jak kupie to co-kefir czy jogurt i zdechne z glodu
do restauracji nie pojde,loda nie zjem.. no masakra.
-
Ptysio wrote:Lola ja kiedyś pisałam o przescieradlach nieprzemakalnych i już nic pod nie nie musisz kłaść. Mianowicie prześcieradła tencelowe. Od góry to co dotyka maluszka jest normalne jak każde inne malutkie A od dołu ma taką specjalną powłokę. Uczciwie polecam
O dokładnie chodziło mi o tencelowe za nic nie mogłam sobie przypomniec:) dziękujęMikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Pap86 ja już nie jestem głodna, organizm przywykł, ale właśnie martwią mnie te ketony, bo czytałam, że taka niskoweglowodanowa dieta nie jest dobra dla dziecka
muszę przemycic jeszcze jedną kromkę chleba do drugiego śniadania albo podwieczorku. No i myślałam, zwbyh do jogurtu czy serka dorzucać chociaż łyżkę płatków owsianych (bo jak zrobiłam owsianke z 3 łyżek to cukier 147 😐). Albo spróbuję do śniadania jeszcze kromkę wrzucić... Początkowo jadłam 2 na śniadanie, ale ten cukier był taki rzutem na taśmę, powyżej 130... 🙄 U mnie waga na ostatniej wizycie 63,3 a dziś po 2 tygodniach 63 🤷♀️ przy czym co do wagi to lekarz mnie uspokaja, że nic złego się nie dzieje i, że to tylko z korzyścią dla dziecka, no ale zobaczymy co będzie dalej... 🙄 Jem też dużo orzechów i chyba uzależniłam się od masła orzechowego 🤨 mnie też wkurza ta ciągła kontrola🙄 polecam sklep guiltfree.pl, kupiłam tam ostatnio cukierki a la michałki, bez cukru, poprawiają mi humor przy kryzysach 🙈 no i erytrol do słodzenia, zawsze coś 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 22:48
-
Totoro ja raz upieklam sernik z erytrolem i spoko fajny byl nawet. Teraz w lpdowce stoi ser na sernik na zimno (musze zrobic jakis). Do 2sniadania lub podwoeczorku zadyp 3lyzki platkow pwsianych czy zytnich wrzatkiem, po paru min one zmiekną, odlej wpde i dosyp do jlgurtu-pychotka. Maslo orzechowe mnie tez uzaleznilo, czasem kupuje w kerfurze czekolade torres slodzona stewią-jak dla mnie smakuje jak mleczna.pycha. ale mi brakue np.picia mleka
lubie platki czy owsianke ale mleko nie sluzy mojej trzustce
mi brakue zeby sie tak porzadnie nażreć
no ale to tez kwestia tego jak i ile kadlam przed diagnozą.
-
Chmurka wrote:Dziewczyny czy któras zna się na ciśnieniu? Zrobiło mi się duszno i zmierzyłam sobie ciśnienie i mam 90 na 60. Puls 69. Czy niskie ciśnienie jest w ciąży jakoś groźne czy coś?
To moje "normalne" ciśnienie w ciąży (raz u położnej było nawet 90/50) lekarz nic nie mówi. Tylko ja czasem odczuwam bo częściej chce mi się spać, albo nie mam siły.