X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie został z tych większych rzeczy monitor oddechu, wózek, fotelik, kosz na pieluchy, komoda. Na Gemini jest fajny olejek do masażu krocza i przypomniało mi się o wodzie morskiej, mój syn miał strasznie zapchany nosek po porodzie.

Dziś zamówiłam otulacz i kosmetyki do pielęgnacji.

Staniki chyba kupię w sierpniu bo u mnie piersi ciągle rosną.

Szukam pampersów jeszcze bo nie mogę się zdecydować, których używać.

Walizka właśnie, jeszcze trzeba się w coś spakować :P

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety a ja myślałam, że to tylko mój pęcherz tak wariuje. Zanim zasnę z pięć razy muszę pójść siku, w nocy też pobudki co dwie godziny, a jak nie wstanę to potem ledwo jestem w stanie donieść zawartość do toalety. Ogólnie bardzo źle sypiam, bo albo budzi mnie pęcherz, albo zgaga. Najczęściej pobudka o 3 i już nie śpię, potem zasypiam o 6 i śpię do 9. Dobrze, że już jestem na L4 to mogę sobie pozwolić na taki tryb życia.

Z wyprawki to u nas jeszcze wózek ( tym obarczyłam męża) i staniki do karmienia dla mnie.

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzdęcia już miałam przyjemność doświadczyć w ciąży i tym razem to nie to 🧐 Może mała kopie po żołądku? 😂 Z przesłaniem: matka nie jedz tyle 🤷😉 wydaje mi się, że może uciskać na żołądek, chociaż z drugiej strony, jak położę się na prawym boku, jestem w stanie wymacać jej główkę na dole brzucha. Czy to możliwe?

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evva wrote:
    Dave zapewne czeka Cie dieta cukrzycowa i kontrola codziennie glukometrem.
    Qunai te koszule lipoline sa cudowne! Wogole nie sa sztuczne. Praktycznie cale sa z cienkusienkiej viskozy. Mowie Ci cudowne i tzrymaja piersi w ryzach! Dwie kolezanki mialy przy pierwszym dziecku i teraz tez tylko te kupily. Ja mierzylam inne to jak mi cycki smutno w nich opadly to az sie smialam 😅 no i przy innych trzeba na noc stanik zwby wkladke laktacyjna wlozyc a tu nie trzeba!
    A gdzie kupowałaś? Na szykownamama?

Ja z tą koszula poczekam do przyszłego miesiąca chyba. Mam 2, a dzisiaj zamówiłam rzeczy za 1300zl :P

Chmurka, wyglądasz jak osiemnastka :D

Chmurka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u diabetologa. Niestety nic dobrego. Mam czas do piątku. Jeśli do tego czasu cukry na czczo nie spadną to insulina. Dostałam już pena i insulinę. Na razie walczę, ale już się jakoś psychicznie pogodziłam. Trudno, wszystko dla dzidzi.

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któras zna się na ciśnieniu? Zrobiło mi się duszno i zmierzyłam sobie ciśnienie i mam 90 na 60. Puls 69. Czy niskie ciśnienie jest w ciąży jakoś groźne czy coś?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja cała ciążę z synem miałam takie ciśnienie, czasem nawet niższe. I przez to czułam się fatalnie, miałam zawroty głowy, nie miałam na nic siły, męczyłam się bardzo. Teraz mam ciśnienie normalne i czuję się bez porównania lepiej, aż jestem w szoku, ze mając 3.5 latka pełnego energii obok czuję się lepiej i ogarniam wszystko ;) co prawda zaczynają się upały i kończy się ta moja energia, ale ja jestem pewna, ze niskie ciśnienie u mnie właśnie powodowało brak sił do czegokolwiek :P lekarze nic na to nie mówili, mieściło się w normie ciążowej, słyszałam tylko, ze lepiej tak, niż za wysokie.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka mam dokładnie tak samo z ciśnieniem i też kiepskie samopoczucie przez to.
    Groźne nie jest no ale trochę jednak męczące.

• Dave87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Leeila ja takie uczucie (ale nie zgaga tylko pelnosci w brzuchu,ze nic sie nienchcialo zmiescic i ciezko oddychac) mialam przy wzdeciach.
    Dave przed wizyta u gina i potwierdzeniem cukrzycy radze zjesc ostatnia pizzunie i zapic soczkiem a na deser lodzik bo pitem totylko dziadostwo z niskim ig i porcje dla dzieci 😂 matko jak mi sie dzis chce żreć.. glodna jestem caly dzien. Zrobilam sobie miche salatki ale za 2godziny bede znowu glodna..
    Kusisz 😂 moja ginekolog odpisała że mam się zarejestrować do diabetologa a ona w pt wystawi skierowanie wiec chyba już mi odpowiedziała na moje wątpliwości 😂😂😂

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o wzdeciach i zgagach a ja mam tak straszne gazy że masakra 🤦🙈 wstyd przyznać ale sama czasem wytrzymać nie mogę. A mimo dodatkowego przyjmowania żelaza 2 idzie bez problemu codziennie,nawet 2x dziennie.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi odnośnie tego ciśnienia:*

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Dziewczyny czy któras zna się na ciśnieniu? Zrobiło mi się duszno i zmierzyłam sobie ciśnienie i mam 90 na 60. Puls 69. Czy niskie ciśnienie jest w ciąży jakoś groźne czy coś?

Ja ostatnio miałam 86/48 🙈 mój gin też dziś zwrócił uwagę, że mam bardzo niskie.

Dziewczyny cukrzycowe mam pytanie - ile węgli zjadacie w ciągu dnia? Tzn produktów typowo węglowodanowych, mam na myśli. Ja musiałam mocno obciąć i cukry mam git, ale cały czas mam schizy, że jem ich za mało. No i z wagi lecę 🙄 wyszły mi też w moczu śladowe ilości ciałek ketonowych i zaczynam. Się spinać, że jednak właśnie za mocno ograniczyłam węglowodany :/ ostatecznie jem do śniadania 1 malutką kromkę chleba żytniego z ziarnami takiego z biedry paczkowanego, do obiadu 3 łyżki ugotowanej kaszy pęczak i jako ostatni posiłek przed spaniem 1 kromkę tego samego żytniego z masłem orzechowym takim 100%. Oprócz tego jem jogurty, serki bieluchy, owoce max 2x dziennie (6 truskawek, jabłko), jajka codziennie... No z czegoś tam te węgle jeszcze wpadają, ale ogólnie to chyba bardzo mało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 21:44

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja tez mam schize na punkcie wegli,ze jem ich za malo a cukry na czczo ch*jowe, w dzien zdarzaja mi sie przekrocsenia a jem bardzo malo-az czasem sie wkurzam mega bo po prostu jestem glodna! Ja na sniadanie jem albo 2jajka na twardo i 2deseczki zytniw albo 3male parowki 95% miesa i te2deseczki plus ogorek(pomidory z rana odpadaja u mnie), potem na 2sniadanie dopiero zjadam 2kanapki z wedlina czy zoltym serem i warzywami lub koktajl z maslanki z kilkoma truskawkami i wtedy 1kanapke. Na obiad tylko kasza peczak mi sluzy(oczywiscie 3lyzki ugotowane 😥 ryz brazowy czy makaron razowy w dozwolonej ilosci jednak mi wywala troche cukier tak na 142-145), rybe lub piers z kurczaka i jakies surowe warzywa. Czasem jem tez pieczone szparagi z ryba czy z serkiem wiejskim(pycha1 caly peczek do piekarnika posypuje sola i pieprzem i zalewam serkiem wiejskim i na 30min 180st) ale po takim obiedzie bez weglowodanow zlozonych jestem godzinw pozniej glodna 😭 na podwieczorek albo jogurt z ziarnami i 1kanapka albo troche gorzkiej czekolady i kawa z mlekiem. Na kolacje tez 2kanapki i duzo warzyw albo w ogole salatka z mixu salat z serem mozarella czy fetą. Kupilam sobie make orkiszowa i zrobilam eaz niby nalesniki to tylko 1mi wyszedl ale cukier byl sredni :/ nie mam juz pomyslu na ilosc ww w posilkach zeby bylo dobrze i zebym nie glodzila sie. Od 3tyg waga mi stoi a to znaczy,ze dziecko rosnie a ja chudnw.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to co mnie jeszcze wkurza przy tej cukrzycy to,ze musze pilnowac godzin jedzenia i nosic je ze soba bo w sklepie na szybko nic sensownego nie kupie albo jak kupie to co-kefir czy jogurt i zdechne z glodu :/ do restauracji nie pojde,loda nie zjem.. no masakra.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Lola. Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio wrote:
    Lola ja kiedyś pisałam o przescieradlach nieprzemakalnych i już nic pod nie nie musisz kłaść. Mianowicie prześcieradła tencelowe. Od góry to co dotyka maluszka jest normalne jak każde inne malutkie A od dołu ma taką specjalną powłokę. Uczciwie polecam

O dokładnie chodziło mi o tencelowe za nic nie mogłam sobie przypomniec:) dziękuję

Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap86 ja już nie jestem głodna, organizm przywykł, ale właśnie martwią mnie te ketony, bo czytałam, że taka niskoweglowodanowa dieta nie jest dobra dla dziecka :/ muszę przemycic jeszcze jedną kromkę chleba do drugiego śniadania albo podwieczorku. No i myślałam, zwbyh do jogurtu czy serka dorzucać chociaż łyżkę płatków owsianych (bo jak zrobiłam owsianke z 3 łyżek to cukier 147 😐). Albo spróbuję do śniadania jeszcze kromkę wrzucić... Początkowo jadłam 2 na śniadanie, ale ten cukier był taki rzutem na taśmę, powyżej 130... 🙄 U mnie waga na ostatniej wizycie 63,3 a dziś po 2 tygodniach 63 🤷‍♀️ przy czym co do wagi to lekarz mnie uspokaja, że nic złego się nie dzieje i, że to tylko z korzyścią dla dziecka, no ale zobaczymy co będzie dalej... 🙄 Jem też dużo orzechów i chyba uzależniłam się od masła orzechowego 🤨 mnie też wkurza ta ciągła kontrola🙄 polecam sklep guiltfree.pl, kupiłam tam ostatnio cukierki a la michałki, bez cukru, poprawiają mi humor przy kryzysach 🙈 no i erytrol do słodzenia, zawsze coś 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 22:48

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja raz upieklam sernik z erytrolem i spoko fajny byl nawet. Teraz w lpdowce stoi ser na sernik na zimno (musze zrobic jakis). Do 2sniadania lub podwoeczorku zadyp 3lyzki platkow pwsianych czy zytnich wrzatkiem, po paru min one zmiekną, odlej wpde i dosyp do jlgurtu-pychotka. Maslo orzechowe mnie tez uzaleznilo, czasem kupuje w kerfurze czekolade torres slodzona stewią-jak dla mnie smakuje jak mleczna.pycha. ale mi brakue np.picia mleka :( lubie platki czy owsianke ale mleko nie sluzy mojej trzustce :( mi brakue zeby sie tak porzadnie nażreć :( no ale to tez kwestia tego jak i ile kadlam przed diagnozą.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap86 w sumie nie pomyślałam, żeby zalać wcześniej płatki 🤔 przy czym 3 łyżki już mi wywalą cukier, musiałabym to rozbić na dwa posiłki 😑 ale to już zawsze coś 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:

To moje "normalne" ciśnienie w ciąży (raz u położnej było nawet 90/50) lekarz nic nie mówi. Tylko ja czasem odczuwam bo częściej chce mi się spać, albo nie mam siły.

• erre Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam współczuję tej cukrzycy 😔 Nie dałabym rady upilnować tego...

Dziewczyny, polecacie jakieś lampki nocne?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ