!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, siedzę właśnie na korytarzu i czekam na swoją kolej u lekarza. Zaraz poprosze o skierowanie na biocenozę, bo to chyba jednak nawrót grzybka 🙁 myślałam, że już będzie spokój 🤦 szlag mnie trafia, że lekarz przyjmuje od 8, a zawsze przyjeżdża 8.10-8.15 🤷 w dodatku cały czas pali mnie zgaga.. normalnie czuje kule ognia w gardle i tak cały czas, czy to kiedyś przechodzi? 😂
Aina lubi tę wiadomość
-
Qunai, masz brać insulinę przy cukrach poniżej 100? Jak dla mnie to już przesada. Ja w poprzedniej ciąży w ostatnich dwóch miesiącach miałam rano na glukometrze po 90 parę, ale uznałam, że to nie tragedia, skoro normy lab są do 100, a żaden lekarz nie potrafił mi wytłumaczyć, skąd się wzięło dla ciezarnych poniżej 90. Poza tym nie zamierzałam rozleniwiać trzustki sztuczną insulina. A czy pomiar twojego glukometru jest zbliżony do wyniku z krwi? Ja kiedyś sprawdziłam i okazało się, że glukoza z żyły wynosiła 82,a na glukometrze ponad 90.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Kochane a próbowalyscie piec same chleb np na zakwasie?
Na forum poznalam dziewczyne i teraz jestesmy razem na grupie tajnej na fb. Ona tez ma cukrzyce i wlasnie piecze sama. Nieraz cos wstawia, ze np zjadla bylo oki.. np wczoraj robila nalesniki maki bodajze gryczanej. I piecze chleb, bo dawala mi nawet przepis, bo ostatnio tez wkrecilam sie w chleb na swoim zakwasie zytnim.
Serio Wam wspolczuje tych meczarni 😪Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Chmurka, Pogoda, Totoro, Zabka_89, edka85, erre, ancys85, Leeila26, joana, Krokodylica, Audrey, Ounai, Maddelainen, Asia000, maja2024, Dave87, Natalii lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja już po wizycie, córunia rośnie pięknie 😊 waży około 1350 🙆❤️ Mój pan doktor określił się dziś w końcu co do płci mówiąc: O! Nie ma siusiaka! 😂 Ja już oczywiście wiedziałam po połówkowych, ale miło to było jeszcze raz usłyszeć 😊 Szyjka długa, zamknięta. Nie wiem ile, ale powyżej minimum i centymetr zapasu - tyle się dowiedziałam 😁 Amelka dalej główką w dół i niech tak już siedzi 😂😉
Potwierdziły się moje przypuszczenia i biocenoza wykazała grzybka. No trudno.. coś musi wyjść, żeby za cudownie nie było - dobrze, że akurat to 😉.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 09:02
Pogoda, edka85, Chmurka, erre, ancys85, joana, Jaśmina, Krokodylica, Audrey, pap86, Asia000, maja2024, Dave87, katwie27, Natalii lubią tę wiadomość
-
Leeila super to udana wizyta no poza tym grzybkiem ale dasz sobie z nim rade. Ja tez dzis mam wizyte o 13 i juz sie denerwuje ale wkoncu sie wyspalam cala noc spalam tylko z jedna wizyta w toalecie chyba za mocno sie stresowalam tymi cukrami i wspolczuje wam dziewczyny tej cukrzycy nie ogarnelabym tego.
-
PAP, byłam na forum tutaj dla słodkich mam. Żadna przy takich cukrach nie urodziła dziecka powyżej 4kg. A znam te, które urodziły grubasków, a cukrzycy nie miały stwierdzonej.
-
Żabka ja też miałam stresa przed tą wizytą. Martwiła mnie szyjka, no i dołowałam się trochę, że zaś ten grzyb ale już przeszło.. dostałam globulki i będę się z nim mierzyć 😉 Kciuki za wizytę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 17:50
-
Pogoda, ancys85, erre, edka85, joana, Krokodylica, pap86, Maddelainen, Totoro, Asia000, maja2024, Dave87, katwie27, Natalii lubią tę wiadomość
-
Ja dziś idę na tą darmowa sesje zdjęciowa
miała być w plenerze, ale pogoda kiepska... Deszczyk nie sprzyja pięknym zdjęciom. Może do 16 przejdzie
zanim wyjdę z domu to zrobię selfiaka brzuszkowego
Edit:
Eh jednak sesji nie będzie. A może i dobrze, brzuszek trochę dorośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 10:16
-
My umowilismy sesje brzuszkowa na 04.07. Musze poszukać sukienki 🥰
Leila, Pap cudowne brzuszki 😊
Leila już kawał dzidziulka 😊 a na grzybek globulki pomogą.
Ja jutro tez musze zglosic ginekologowi, ze ciut zaczynam odczuwac swedzenie itp.
A dzis przyszlo nam lozeczko i materac dla Adasia.Pogoda lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Wiem, że pomogą, ale przeraża mnie wizja wkładania tego na wieczór.. nienawidzę! 😭🤦
Prosiłam o jakąś mniejszą ilość, ale dostałam 15 - niby, żeby nawrotu nie było. Sratytaty jak będzie miało wrócić, to i tak wróci 🤷 ja właśnie wczoraj zauważyłam, że zaczyna mnie swędzieć, dzisiaj doszły już charakterystyczne dla grzybka upławy. Eh 🤷
Ja sesję ciążowa też chcę jakoś w połowie lipca.. miała być w czerwcu, ale poczekam aż brzuch jeszcze podgoni no i będą szansę na ladniejszą pogodę 😉 sukienki też już szukam 😁 -
Totoro wrote:Ja ostatnio miałam 86/48 🙈 mój gin też dziś zwrócił uwagę, że mam bardzo niskie.
Dziewczyny cukrzycowe mam pytanie - ile węgli zjadacie w ciągu dnia? Tzn produktów typowo węglowodanowych, mam na myśli. Ja musiałam mocno obciąć i cukry mam git, ale cały czas mam schizy, że jem ich za mało. No i z wagi lecę 🙄 wyszły mi też w moczu śladowe ilości ciałek ketonowych i zaczynam. Się spinać, że jednak właśnie za mocno ograniczyłam węglowodanyostatecznie jem do śniadania 1 malutką kromkę chleba żytniego z ziarnami takiego z biedry paczkowanego, do obiadu 3 łyżki ugotowanej kaszy pęczak i jako ostatni posiłek przed spaniem 1 kromkę tego samego żytniego z masłem orzechowym takim 100%. Oprócz tego jem jogurty, serki bieluchy, owoce max 2x dziennie (6 truskawek, jabłko), jajka codziennie... No z czegoś tam te węgle jeszcze wpadają, ale ogólnie to chyba bardzo mało
Pap, pójdziesz po porodzieJa tam się nawet cieszę, bo wzrost wagi się zatrzymał, a nawet schudłam nieznacznie
Pap, Ty jesz 2x tyle węgli co my z Totoro, więc ja bym się nie martwiła czy mało. Ja codziennie mierze ketony więc wiem od kiedy jest za mało.
Totoro, a co jesz na przekąski? -
Witajcie.
Brzuszki cudne!
Leeila26 dorodna ta Twoja córeńka, niech dalej ładnie sobie rośnie a grzyby idą precz!
Cukrzycy w żadnej postaci nie ogarniam ale trzymam mocno kciuki za Was!!
Ja wczoraj skończyłam prasowanie dzidziusiowych ubrań 😃 wszystko ładnie już pochowane- czeka. Dzięki tym porządkom wiem w czym mam baraki, zrobię dziś listę potrzebnych rzeczy i zamówię, trzeba kończyć tą wyprawkę 😜 zostanie tylko relaks przed przywitaniem nowego członka rodziny.
Mąż dziś odebrał wózek więc większe wydatki za nami...ferrari czeka 😂🤣Leeila26, Pogoda, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
erre wrote:Ja Wam współczuję tej cukrzycy 😔 Nie dałabym rady upilnować tego...
Dziewczyny, polecacie jakieś lampki nocne?
Leeila26 pięknie wyglądaszLeeila26 lubi tę wiadomość
-
Widzę, że nie tylko mi ostatnio cukry szaleją... W poniedziałek mam wizytę u diabetologa i jak nie uda mi się do tego czasu uregulować samej to bedzie insulina na noc. Pewnie już bym miała ale był długi termin do doktor,której chce iść. Wcześniej korzystałam z teleporad ale jak mam zacząć brać insulinę to chce pójść na nornalna wizytę bo te przez telefon mnie nie satysfakcjonują...
Ja walczę z cukrami na czczo, co chwilę próbuje czegoś innego żeby rano nie wybijało ale niestety się nie udaje, z drugiej strony naprawdę nie rozumiem czemu tak ważny jest ten wynik na czczo, skoro w nocy może być wyższy, to czemu akurat w momencie pobudki ma być taki i tak.
Ostatnie kilka dni też z dnia na dzień zaczęłam mieć problemy ze śniadaniami. Ta cukrzyca to ciągła zagadka. Dziś jest tak a jutro może już być o 180 stopni... -
Dzięki dziewczyny 😉
Też muszę się wziąć powoli za pranie i prasowanie, żeby robić cokolwiek, co sprawi, że będzie mi jednak ubywać roboty 🤓😂
Strasznie się dzisiaj nie wyspalam. Usnelam koło 1:30, o 6 już wstałam. Chyba się położę po południu na jakąś drzemkę bo zwariuje -
edka85 wrote:Qunai, masz brać insulinę przy cukrach poniżej 100? Jak dla mnie to już przesada. Ja w poprzedniej ciąży w ostatnich dwóch miesiącach miałam rano na glukometrze po 90 parę, ale uznałam, że to nie tragedia, skoro normy lab są do 100, a żaden lekarz nie potrafił mi wytłumaczyć, skąd się wzięło dla ciezarnych poniżej 90. Poza tym nie zamierzałam rozleniwiać trzustki sztuczną insulina. A czy pomiar twojego glukometru jest zbliżony do wyniku z krwi? Ja kiedyś sprawdziłam i okazało się, że glukoza z żyły wynosiła 82,a na glukometrze ponad 90.
Glukometry mam 2 i obydwa pokazują tak samo.