X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, mi też się nie wydaje że jest nisko.
    Dave, węglowodany trzeba jeść, bo one są potrzebne dzidziusiowi ale zamień ziemniaki na kaszę po prostu. Wiem, że sucha kasza to nic dobrego, ale co poradzić.
    Ja niestety poległam. Wchodzę na insulinę, zjem śniadanie i dzwonię do pielęgniarki żeby mnie umówiła na instruktaż jak podawać :(

age.png

age.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie slicznie wygladasz! Ja mam taki brzuch w 27tc 😂 ale od poczatku moj bije rekordy wielkosci na forum. Zrobie pozniej fotke i tez wstawie. W tej sukience Ci sliiiicznie, chciala bym byc taka mamasita ale mi w takich idcinanych pod biustem to po pierwsze niewygodnie a po drugie brzydko wygladam :( no ale ja jestem rozmiar 42.. :(

Laski ktora z Was ma wiekszy biust(taki naprawde wiekszy) i poleci te pierwsze staniki do karmienia? Mowie otych bawelnianych do szpitala i w domu. Ja mam 80g i szukam wlasnie tego do szpitala..jak widze te male za zalozmy 30zl i piszą se rozmiar L/XL na mnie pasuje to mi sie noz otwiera.. owszem-w obwodzie sie zmieszcze ale w miseczce nigdy w zyciu.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai ladnie dlugo walczylas z dietą. Jak czas na insuline to tez bez smutku-po prostu trzeba. Insulina nie przenikanprzez lozysko a sama mowilas,ze im starsza ciaza tym wieksze zapotrzebowanie na insuline a skoro trzustka nie daje rady to trzeba podac. Ja tez skoncze pewnie na insulinie za jakis czas. Poki co uwaga od 3dni udalo mi sie na czczo zbic do gora 90 bo rowno 8h przed pobudka jem troche nabialu i nerkowcow i to mi pomaga.
    Wczoraj bylismy w restauracji z tesciami no to zjadlam tylko udo z kurczaka i surowke. Jak jedli na deser lody to nawet nie mialam juz źalu za cukrem wiec jestem z siebie dumna. Na wakacjach obiecalam sobie,ze jak bede ladnie trzymac cukry to zjem 1loda (nie bede potem mierzyc cukru tylko pojde na dlugi spacer). No i jedynym moim grzechem z niezdrowych rzeczy to cola zero raz na sto lat.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    f540f77c5385.jpg

af97f2b69e35.jpg

Zaczęliśmy 30 tydzień :) Dziewczyny u Was brzuchy są nisko czy wysoko? Ostatnio moja babcia mnie trochę nastraszyla że jakoś nisko mam brzuch. Wczoraj widziałam się z bratowa, ona jest w 25 tygodniu ciąży. U niej brzuch wysoko pod biustem praktycznie.
    Ja mam niżej niż Ty, pod biustem mam jakieś 10cm zupełnie płasko (chyba, że się najem za dużo) i dopiero wtedy brzuch się zaczyna. Od samego początku ciąży tak mam i nikt mi na to nie zwrócił uwagi, że coś miałoby być nie tak.

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wrażenie, że mi brzuch opadł :/

Dziewczyny, szykujecie coś mężom na dzień ojca?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak by to w brzuszku bylo moje pierwsze dziecko to bym jeszcze nic nie szykowala (no chyba ze piwko haha) ale mam 4latka no to rbimy laurke i zamowilam poduszke/jaśka z napisem najlepszy tata na swiecie czy jakos tak.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Ja też mam wrażenie, że mi brzuch opadł :/

Dziewczyny, szykujecie coś mężom na dzień ojca?

Moje dzieciaki co roku robią koszulkę dla taty 😁

Kupuję gładką koszulkę, farbę do tkanin i odbijamy rączki i stopy, mąż potem dumnie chodzi w takim arcydziele a po roku odkłada na pamiątkę i chodzi w kolejnej, ma już pokaźną kolekcję...choć coraz trudniej zmieścić rosnące 🖐 i 🦶, a jak dojdzie Pawełek to już w ogóle...😂🤪😉

Krokodylica, Totoro lubią tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w drodze pierwsze dziecko ale kupilam dla męża prezent 😊 Dokladnie kubek na nadzwyczajne.pl z napisem: Tato, jesteś najlepszy.
    Ja od męża też dostałam na dzień mamy prezent, ale od niego to był duży bukiet kwiatów i czekoladki.

Katwie moim zdaniem brzuch masz normalnie. Ja mam podobny i w sumienie nie slyszalam, ze jest nisko.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zamiar coś zrobić dla męża jakiś mały upominek, ale on dla mnie na dzień matki nic nie przygotowal, więc będę mściwa :P nie no nie byłabym sobą gdybym nic nie przygotowała. Nie będzie to nic wyjątkowego, mamy skarpeteczki "i love dad" więc zrobię po prostu na pamiątkę zdjęcie brzuszka z tymi skarpetkami i może zdjęciem usg i złożę mu życzenia :)

W ogóle od piątku mam beznadziejny humor przez tesciowa... Od rana się czepiała o pierdoly i koniec końców wydarła się na mnie ze jej "odburknęłam". Niby nic takiego, ale ja nienawidze się kłócić całą się po tej akcji rozstrzeslam i pierdziele nie gadam z nią dopóki ona nie przeprosi albo w jakikolwiek sposób nie wyrazi skruchy. Jakiś urok chyba na mnie puściła, bo mam dola, boli mnie głowa o wszystko się odbija na moim mężu. Swoją drogą też mnie wkurzył, bo się opił w sobotę z moim bratem... Jestem może nadwrażliwa po prostu. Brakuje mi pozytywnych ludzi w moim otoczeniu. Mąż to chyba trochę za mało w tym momencie.
    Macie jakies sposoby na złapanie pozytywnej energii? Jakiś film albo cos?

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:

Laski ktora z Was ma wiekszy biust(taki naprawde wiekszy) i poleci te pierwsze staniki do karmienia? Mowie otych bawelnianych do szpitala i w domu. Ja mam 80g i szukam wlasnie tego do szpitala..jak widze te male za zalozmy 30zl i piszą se rozmiar L/XL na mnie pasuje to mi sie noz otwiera.. owszem-w obwodzie sie zmieszcze ale w miseczce nigdy w zyciu.

Pap ja uważam, że mam duże cyce, choć mąż upiera się, że są w sam raz 🤪😂🤣😜
    W ciąży z córką kupiłam stanik w Triumphie, który na szczęście nie wyrzuciłam, co prawda nie typowo do karmienia ale super się nadaje do tej funkcji ponieważ jest pokryty siateczką, którą można odchylić i wyjąć pierś, a co ważne cycki są w ryzach i nic nie wypada przy schylaniu i bieganiu za dzieciakami...
    Kupiłam dwa bawełniane ale jak dla mnie tragedia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 10:11

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda moje hormony też buzują i czasem mężowi się obrywa bez powodu, no cóż musi to przeżyć 😂🤪 ... na poprawę humoru z filmów polecam "Złe mamuśki" są dwie części a z książek np. "Klub miłośniczek czekolady"- perypetie czterech przyjaciółek; ponoć bardzo fajna i śmieszna jest "Ja- diablica" ale nie miałam jeszcze okazji przeczytać 😉

Pogoda, Jaśmina lubią tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, cudny brzuszek ☺ widzę że też poszło Ci w bicki tak jak mi 🤣 ja też brzuch mam raczej nisko, każdy mówi że powinien być wysoko a na koniec schodzić ale nie wiem, ja tak mam od początku.

Pogoda, mojemu mężowi teraz też się częściej obrywa 🤣 w ogóle ostatnio jestem bardzo wrażliwa, potrafię się rozpłakać z byle powodu 🤦

Mam dziś paskudny dzień, duszno mi, poszłam do sklepu to aż słabo mi było, brzuch mnie ciągnie, nie że skurcze ale jakby się rozciągał. Ogólnie samopoczucie do tyłka 😕

U was też tak wlepiaja mandaty za brak maseczek w sklepach? U nas już nikt nie nosił i zaczęli teraz wlepiać mandaty.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za trzymanie kciuków! Z 7 mm szyjka wydłużyła się do 2.5 cm. Od razu lekarz założył pessar, do środy jestem na obserwacji jak się nie skróci to wychodzimy! ♥️

Audrey, ancys85, to_tylko_ja, Ptysio, AHope, Leeila26, edka85, Ollinda, ata89, Pogoda, Krokodylica, Totoro, Lola., Chmurka, Jaśmina, Ounai, maja2024, Szczęśliwa, Evva, Dave87, Natalii lubią tę wiadomość

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Dziękuję za trzymanie kciuków! Z 7 mm szyjka wydłużyła się do 2.5 cm. Od razu lekarz założył pessar, do środy jestem na obserwacji jak się nie skróci to wychodzimy! ♥️
    Super, w końcu jakaś dobra wiadomość 😍

Maddelainen, Ounai, Asia000 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Ja miałam zamiar coś zrobić dla męża jakiś mały upominek, ale on dla mnie na dzień matki nic nie przygotowal, więc będę mściwa :P nie no nie byłabym sobą gdybym nic nie przygotowała. Nie będzie to nic wyjątkowego, mamy skarpeteczki "i love dad" więc zrobię po prostu na pamiątkę zdjęcie brzuszka z tymi skarpetkami i może zdjęciem usg i złożę mu życzenia :)
    Hahaha ja mam dokładnie tak samo - ale właśnie też jakiś drobny upominek mu dam, żeby mu się głupio zrobiło, że mi nic nie przygotował :D nie mam w sumie o to większych pretensji, bo ma dużo pracy teraz i nie ma głowy do tego, ale wiem, że dzięki takiej "nauczce" następnym razem już się bardziej przyłoży :D

Audrey - u nas jeszcze nie, ale podejrzewam, że może się to zmienić, bo młodzież nie nosi w ogóle. A dają mandaty osobom, które nie mają, czy właścicielowi sklepu? Bo różne wersje słyszałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 11:08

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciała coś przygotowac ale brak mi pomysłów... ktoś coś?

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też ostatnio placzliwa jestem. Od nerwa do płaczu raz dwa. Wszytko mnie wzrusza...

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, mi też się nie wydaje, żeby był nisko. Ostatnio był na grupie na fb post dziewczyny, która też pytała czy ma nisko, a była chyba w 27tc no i masę zdjęć w komentarzach.. te dziewczyny serio miały nisko brzuchy, Twój jest normalnie. Bardzo ładnie wyglądasz!

Ounai, powodzenia! Dasz sobie radę. Czego się nie robi dla dzidziulków.. walczyłaś dzielnie.

Audrey mnie też tak ciągnie brzuch, grawitacja działa :D A ta deszczowa pogoda też nie wpływa na mnie dobrze :/

Pisałam Wam, że mieszkam z teściem, który ma wszystkie choroby świata, ale nic sobie z tego nie robi i przy astmie oskrzelowej i pochp pali 2 paczki fajek dziennie. Nie pomagają prośby, ani groźby jest niesamowicie upartym człowiekiem, wyżywa się na teściowej. Wczoraj mieliśmy akcje o 23, miał atak duszności do tego stopnia, że było mu niedobrze i nie mógł złapać tchu. No i absolutnie żadnej karetki, on nigdzie nie jedzie. Mama w życiu by nie zadzwoniła, bo mam wrażenie, że się go boi. Obróciłam się na pięcie, poszłam do siebie i zadzwoniłam na 112 - wbrew wszystkim. Powiedziałam, że mogą mnie wypisać z rodziny i obrażać się, ale JA na pewno nie będę mieć go na sumieniu. Zaczął krzyczeć, że będziemy płacić za karetke (nie na mnie, bo do końca nie wiedział kto dzwonił). Koniec końców jak przyjechało pogotowie, zmiękł i grzecznie pojechał do szpitala. W listopadzie był w ciężkim stanie, z nadmiarem dwutlenku węgla w płucach i zaintubowany na OIOM, od czasu wybudzenia, poprzestawiało mu się w głowie i wydaje mi się, że będzie jeszcze gorzej :/ Ehh.. ciężkie lata chyba przed nami. No ale co zrobić, taka jest kolej rzeczy - starość jest straszna, jeśli przyjdą choroby :(. Nie można ich zostawić samym sobie - to rodzice męża, ja też ich kocham jak swoich. Ale jestem taka rozbita całą tą sytuacją i przeraża mnie co będzie dalej..

Musiałam się wygadać ;)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od kiedy taka lipna burzowa pogoda to mma gorsze samopoczucie i fizyczne i psychiczne. Prawie caly weekend sie zdawkowo odzywalam do meza bo mnie wkur**al za przeproszeniem za kazdym razem jak na mnie spojrzal..
    Do mojego 4latka tez cierpliwosci jakos mniej :( nie chodzi do przedszkola bo wiedza,ze ja na zwolnieniu wiec go nie przyjeli w koronawirusie i malemu sie nudzi.. tysiac rzeczy na raz do zrobienia z nim,mamo to mamo tamto.. miliard pytan.. cos z cisnieniem musi byc,ze taka byle jaka jestem.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddeleine super z szyjką!!! Tylko pamietaj jak wrocisz do domu to LEZYSZ! tylko do wc na poczatku. Maz Ci gotuje, wszystko masz miec pod reką. Do tego seriale i ksiazeczki. Musisz jak najdluzej z ta szyjka wytrzymac w dwupaku.

Leeila moj tata tez ma wszystkie choroby swiata w tym cukrzyca i od kiedy ja tez ja mam i widze co on je itd to az mnie boli :( ale skoro sam ma to gdzies od wielu lat a moje prosby zeby sie wzial za zdrowie swoje ma w nosie no to nie poradzisz. Dobrze,ze zadzwonilas. Z takimi dusznosciami by sie wczoraj wykonczyl ale teraz pewnie chwile polezy wiec tez bedzie gadane bo odwiedzin nie ma i jak mu teraz podac w ogole potrzebne rzeczy.

Maddelainen lubi tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ