X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • joana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ale super fotki 😍 gratulacje, juz taki duży 🥰🤩

Audrey dawaj znac jak brat i na spokojnie 😘 pamietaj, ze ma dobra opieke więc musi byc dobrze..
    U mnie maly jak jestem zestresowana to tez milknie..

Uf, to spokojnie moge zamawiac 😊 powiem Wam, ze ja czesc zamawiam na melisie jednak a czesc na gemini bo sa czasem srednie roznice w cenach ale trochę na tym zaoszczedzilam.

Leila super, ze nie bylo tak zle 😊
    My jednak dzis jedziemy po wozek 😊 jak maz wroci z pracy...
    Wreszcie cos milego..

Nie pisalam juz Wam o tym remoncie ale powiem Wam, ze ten sklep od drzwi i paneli robi niezle w bambuko nas..
    Tydzien temu obiecali, ze mimo ze komus wydali nasze panele to juz nasze sa w drodze i beda w tym tyg.
    W srode dzwonia ze juz sa.. my sie cieszymy.
    A wczoraj maz dzwonil kiedy beda zakladac bo mieli byc czwartek piatek.. a wiecie co oni na to?
    Ze oni te panele sprowadzają czesciami z roznych magazynow bo na zadnym nie ma naszej ilosci a ta firma juz nie produkuje tych co chcemy......
    Takie walki robia i nawet nie umieja powiedzieć calej prawdy..
    Niby w środę przyszla jedna czesc, dzis ma byc z innego magazynu, a wczoraj byla z jeszcze innego...
    Powiem Wam, ze na takich klamczuchow w zyciu jeszcze nie trafilam. I zastanawiam sie jakie maja jeszcze klamstwa w rekawie 🙄
    I jak mialam juz poczatek lipca sprzątać tak teraz nie wiem kiedy skonczy sie sam remont 😪

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana co za chora sytuacja z tymi panelami 🤦🏼 chyba bym szału dostała... Co to za firma? Tak na przyszłość żeby nie korzystać z ich usług :D

Leeila, no to Ty jesteś bogata bo coś tam od nich dostałas a ja od 2.03 ani grosza... Niech szybko ta kasa przychodzi bo jest na co wydawać 😁

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • erre Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey, nie wolno się stresować, brat jest pod dobrą opieką i ma najbliższych wokół siebie. Zdrowia dla niego!

Agata, śliczna buźka! :)

Ja biorę 2op. x 78 szt jedynek, a jak się urodzi mniejszy, to dokupię zerówki.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😘

Agata, jaki już duży maluch 😱 ogólnie ja uważam że już jak jest ponad 1kg to już takie dzieciątko które czuć 😅

Joana, a byłaś w tym sklepie może osobiście? Może jak zobaczą że nie ma żartów to się zepną. Nie wyobrażam sobie takiej obs"ugi, my przecież też panele do całego domu w styczniu zamawialismy i w dni później byli u nas.

Ja kupuje 2x78szt jedynek na początek. Ogólnie u nas w szpitalu w ogóle nie dają jedynek, od razu 2 zresztą szwagierka mówi że przez 2 dni w tym szpitalu tylko 2 razy zmieniła pieluchę.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mala firma i sklep Empet takze ktos musialby byc tylko z moich okolic zeby na nich trafic.
    Osobiscie nie bylam ostatnio bo tez nie mamy blisko. Maz zanim wroci z pracy to oni maja juz zamkniete. A w sobote byl u nich sam. Ale zaznaczal im ze u nas nie ma zartow, bo jestem nieduzo do porodu a remont od nich stoi czyli reszta tez nie moze ruszyc.
    Ogolnie kazdemu ta firme odradze, bo moim znajomi tez mieli wiele od nich takich sytuacji. Gorzej, ze nie ma podobnej w okolicy to sobie pozwalaja...

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wszystkiego dobrego dla brata, dużo zdrowia!

Agata_K piękne fotki :) duży, śliczny synuś <3

Pogoda haha byłam bogata na chwilę, o tych pieniądzach już dawno zapomniałam i chciałabym następne haha :D ale fakt, jesteś w jeszcze gorszej sytuacji jak ja :/ no ale masz już decyzje! :D

Joana jaja jakieś z tą firmą! Ja to bym tam wpadła z tym brzuchem i zrobiła taką awanturę, że głowa mała. A podpisywaliście jakąś umowę lub wpłacaliście zadatek? No jacyś idioci tam pracują :/

Idziemy dzisiaj wieczorem z mężem do sadu mojej babci na czereśnie :) Mam nadzieje, że nie będzie burzy.. :/ Kocham ten sad, bo to miejsce naszych pierwszych randek ;) i tam właśnie mój przyszły mąż zapytał 14 letnią mnie: będziesz moją dziewczyną na zawsze? :D No i się zgodziłam! :D

joana, Chmurka, Ptysio, AHope, Pogoda, Asia000, Totoro lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może jakby poprosić o zwrot pieniędzy i zamówić w innym sklepie te same panele? O, może wtedy by się przestraszyli 🤔

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieniędzy zadnych nie musielismy wplacac..
    Najgorzej ze teraz na panele i zakladanie wszedzie trzrba tyle czekac, ze predzej to uzyskamy juz te tutaj.
    Poza tym mamy tu tez zamowione drzwi na wymiar.
    Ogolnie z wielka awantura to mamy tam wpasc jutro. I jade razem z mężem. Nie radze temu facetowi mnie wkurzyc bo nie mam zamiaru zwracac uwagi na innych klientow...
    Tak czy inaczej milo nie jest, bo najgorzej mnie wkurza ze juz wszystko mialo byc gotowe a oni co chwile wala jakies klamstwa. A nas goni czas..
    Jak nas nie gonil to tutaj taka nasza wina, ze ich nie cisnelismy tylko nam naiwnie pasowalo ze co za mila firma i nam trzyma na magazynie 🙄
    Naiwniaki i teraz mamy 😪

Leila jak romantycznie🥰

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:

Nie pisalam juz Wam o tym remoncie ale powiem Wam, ze ten sklep od drzwi i paneli robi niezle w bambuko nas..
    Tydzien temu obiecali, ze mimo ze komus wydali nasze panele to juz nasze sa w drodze i beda w tym tyg.
    W srode dzwonia ze juz sa.. my sie cieszymy.
    A wczoraj maz dzwonil kiedy beda zakladac bo mieli byc czwartek piatek.. a wiecie co oni na to?
    Ze oni te panele sprowadzają czesciami z roznych magazynow bo na zadnym nie ma naszej ilosci a ta firma juz nie produkuje tych co chcemy......
    Takie walki robia i nawet nie umieja powiedzieć calej prawdy..
    Niby w środę przyszla jedna czesc, dzis ma byc z innego magazynu, a wczoraj byla z jeszcze innego...
    Powiem Wam, ze na takich klamczuchow w zyciu jeszcze nie trafilam. I zastanawiam sie jakie maja jeszcze klamstwa w rekawie 🙄
    I jak mialam juz poczatek lipca sprzątać tak teraz nie wiem kiedy skonczy sie sam remont 😪

Podziwiam za anielski spokój 🤣🤪

Joanna a nie boisz się, że panele będą miały różne odcienie, jak są sprowadzane z różnych magazynów i pewnie w/z z tym różnych partii?
    Jak zamawialiśmy płytki to facet od razu nas poinformował, że płytki z różnych partii mogą się delikatnie od siebie różnić, więc jak coś to zwróć sobie na to uwagę.
    A może jak Audrey odstąp od zakupu, zażądaj kasę i kup gdzie indziej.

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z tym sadem się rozczulilam :)
    Jeśli chodzi o panele to właśnie chciałam pisać że balabym się różnicy w odcieniach. Szczerze wiem że chwilę się czeka na panele ale tu też nie masz pewności kiedy będą.

joana, Leeila26 lubią tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • joana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys tez sie nad tym zastanawiamy. I sadze, ze pojdziemy w ta stronę. Tu zrezygnujemy z podlog zreszta nawet za te ich krecenie. Kupimy jakies w markecie budowlanym tylko teraz znalezc kogos kto nam je polozy bedzie graniczylo z cudem...
    Ale trudno..
    Faceta od skladania mebli juz odwolalismy bo nie liczymy ze i tak do tego czasu beda panele na podlogach, więc po co facetowi zajmowac wogole termin.
    Mamy skontaktowac sie jak juz bedziemy wiedziec co i jak z podloga...

Nie tak sobie to wyobrazalismy na koncowce ciazy...
    A teraz musimy obie to inaczej ulozyc niestety...
    Najwyzej do czasu dziecka sie nie wyrobimy co mnie przeraza... bo uwierzcie my swoje ubrania mamy na stole w salonie. Pelno kartonow po bokach bo a to ubranka malego a to materac do lozeczka..
    Nie wiem gdzie tu niby mielibysmy jeszcze znalezc miejsce dla dziecka.
    Ape trudno najwazniejsze teraz sa podlogi i drzwi...
    Zeby chociaz moc przeniesc ta graniarnie gore.. a meble bedziemy skladac stopniowo.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• joana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A anielski spokoj ode mnie to wzial sie stad ze jak wkurzylam ie w tamta sobote na nich to zwyczajnie mialam takie skurcze, ze strach..
    I od tej pory probuje to sobie ulozyc na spokojnie, choc slabo mi wychodzi, bo typowa choleryczka ze mnie.......

Tez wlasnie boje sie roznych odcieni.. a kolejna kwestia czy nie zalatwili tych paneli na styk. I jak cos pojdzie nie tak to co? Wezma dwie inne zupełnie doloza bo juz nie bedzie skad zalatwic?
    Wogole nie rozumiem czemu id razu sie nie przyznali i zamowilibysmy zwyczajnie drugie inne co byloby pewne, ze beda z tej samej serii i ze nadal je produkuja...

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana może być też tak, że jak im podziękujcie za te panele, to w ,,magiczny" sposób nagle się znajdą i to jeszcze z nawiązką 😉 ale na moje oko, to oni Was coś robią w bambuko.. jedzcie jutro, zróbcie wojnę i daj znać 👍 Masz rację, że bierzesz wszystko na spokojnie. Tyle rzeczy nas w ciąży stresuje, jeszcze sobie dokładać.. wszystko jest do ogarnięcia prędzej czy później, nerwy nic nie dadzą.

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Audrey Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje że po prostu robią was w konia 😠

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dawno mnie tu nie było, starałam się Was nadrobić, ale chyba nie dam już rady. Zatrzymałam się chyba na 20 czerwca na tym smutnym wydarzeniu co miało ostatnio miejsce na forum 😔 nie było mnie długo, bo miałam mega zawirowanie z remontem, obsuwy okropne, na koniec miesiąc miałam się wprowadzać a tu niewiadomo czy do połowy lipca będę mieszkać już u siebie. Jeszcze dodatkowo 3 dni temu zaczęły mi się twrdnienia brzucha, skurcze regularne co 8-10 minut... na drugi dzień poszłam do ginekologa, okazało się ze szyjka z 5 cm skróciła się w bardzo szybkim czasie do 2,5 cm. Dostałam zalecenie 3 razy dziennie nospa plus 2 razy dziennie magnez i jak wstawanie to tylko do toalety. Jestem przerażona, chociaż dzisiaj już mam te skurcze, ale już nieregularne i bezbolesne wiec musiałam za bardzo szaleć z chodzeniem itd chyba. 30 czerwca mam położną, 8 lipca ginekologa i wtedy będziemy decydować co dalej. Jeśli się nie poprawi to najprawdopodobniej do szpitala, okropność.

• joana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robia robia i to dobrze...
    Zwyczajnie licza na przesuwanie tematu w czasie. Wiec się pomyla...
    A jak jutro mnie wkurza to zrezygnujemy i z drzwi.
    W sumie jak bede czekala na panele to mogę poczekać i na drzwi, ktore zaklada sie po nich.

Zwyczajnie mnie wkurza te ich krecenie i klamstwa.. odrazu mogli powiedzieć jak wyglada sytuacja a nie licza, ze ktoś bedzie to znosil.
    Ogolnie ta firma ma 3 sklepy w roznych miastach. I powiem Wam, ze oni wszedzie odstawiaja takie kwiatki. Z tym, ze narazie do historii moich znajomych to moja jest najciekawsza 🙄
    Akurat jeden oddzial jest tu gdzie mieszkamy, drugi w moim rodzinnym miescie i trzeci w innym. Ale wszedzie takie cyrki. Widac taka polityka firmy.
    Wiecie brak konkurencji na rynku to i nie szanuja klienta.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dobrych wiadomości to tyle, że Młody przekręcił się główką w dół i wazy już 1900 g, a to dopiero 30 tydzień :o

joana, Chmurka, ancys85, Leeila26, Asia000, erre, Krokodylica, maja2024, Pogoda, Audrey, Totoro, Maddelainen, Ounai, DarlAa, edka85, Evva lubią tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi kciuki za remont a jeszcze bardziej za poprawe sytuacji z szyjka i wogole 😘😘😘
    Niestety stres i zmeczenie w ciazy swoje robi ❤ tule Cie mocno...

Domi1995 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jak miło Cię widzieć, myślałam o Tobie ostatnio 😊 Kciuki za szyjkę, zeby skurcze ustąpiły, przeprowadzka poszła szybko i wszystkiego dobrego ogólnie! ❤️

Domi1995 lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo dziewczyny 🥰

‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ