X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey współczuję sytuacji brata. Postaraj się uspokoić.

Domi oby z szyjką było dobrze. Niech dzidziuś jeszcze posiedzi w brzuchu bez konieczności wizyty w szpitalu.

Joana ale cyrki z tymi panelami.

Domi1995, joana lubią tę wiadomość

• Asia000 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) znów mnie chwilę nie było, starałam się tylko podczytywać w miarę możliwości, żeby nie zrobić sobie wielkich zaległości :) Byliśmy na kilkudniowym wyjeździe w górach, miejsce super, ale pogoda nam się totalnie nie trafiła więc przesiedzieliśmy w domku. Niestety wypocząć się nie udało, bo córcia dała nam popalić :P Tak słabych nocy to chyba jeszcze nie mieliśmy :P

Widzę, że była dyskusja odnośnie pampersów. Ja stawiam na Pampers Premium Care. Te nam się sprawdziły przy córci, więc spróbujemy z nimi znowu. Testowaliśmy też w międzyczasie inne, ale wszystkie wypadały gorzej, więc nie będziemy kombinować.

Odnośnie kremu z filtrem. Mam kupiony z Momme spacerowy - używam go przy córci, więc jak coś to podkradnę dla Stasia :P Ma bardzo przyjemny skład, filtr spf25, wiec nie blokuje całkiem wit D i na opakowaniu piszą, że jest od pierwszego dnia życia.

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gratuluję udanej wizyty, super zdjęcia. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pieluszki to ja mam jedną paczkę jedynek. Kolejne już kupię dwójki. Jeśli synek urodzi się mniejszy od dziewczyn, w co wątpię, to dokupię jedynek. W przeciwnym razie nie przydadzą mi się.

• Asia000 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Kojarzę, że zamawislyscie koszule z dolce sonno. A brałyscie od nich na ramiączkach? Bo wydają mi się bardzo krótkie, w przeciwieństwie do tych zwykłych rozpinanych do karmienia z krótkim rękawem.

Ja mam kilka różnych koszul od nich jeszcze z poprzedniej ciąży, między innymi te na ramiączkach. Jak dla mnie ich długość była ok - kupowałam rozmiar M, mam 170cm wzrostu. Mam jeszcze dwie z krótkim rękawem i porównując z nimi to długość wypadła jakoś po środku. Dłuższa wypadła taka rozpinana z dwóch stron biustu, a taka rozpinana przez środek, z kieszonką, sporo krótsza - wezmę ją teraz do porodu.

ata89 lubi tę wiadomość

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Kciuki za maluchy i za brata tez!

Co do pieluch, to my lecimy na Dadach i dla małej tez kupie Dady, dla mnie sa Ok.
    Mokre chusteczki używam waterwipes i te wodne z babydreama. Jak Ktosik był mały, to i tak pupę wycieralismy wacikami z woda, chustki mokre były tylko na wyjścia. Teraz pupę myjemy pod prysznicem. W sumie chusteczki mokre poszły w ruch przy rozszerzaniu diety, do buzi i raczek je używam.
    W ogóle to zaczęłam sie stresować, bo na ostatniej wizycie odpuściliśmy z lekarka badanie usg (na poprzedniej tez), bo 2 lipca mam kontrole usg na Kopernika. Mam nadzieje, ze Anielka rośnie i jest z nią Ok.
    U mnie z ciekawostek, od dwóch dni, a raczej nocy cierpiną palce u rak :(

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dentysty, to wstyd sie przyznać, ale od początku ciąży staram sie dojść. Trudno mi ustalić termin, bo M ma zmiany, a moja dentystka przyjmuje tylko w pn i w czw. Już miałam termin, ale wypadła pandemia i zamknęli gabinety. Teraz znów próbuje, moze przed porodem sie uda!

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze po tych ostatnich wiesciach z forum to troche chyba na psychike mi wlazło,do tego maly musial sie jakos przekrecic bo od 2dni mniej i inaczej go czuje. Licze ruchy i spokojnie nalicze 10w godzine ale czuje slabiej i w ogole mam wrazenie,ze ma spokojniejsze dni.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj duże zakupy:
    - stelaż do wózka
    - fotelik
    - baza
    - torba do wózka
    - prześcieradło do wózka
    Kolejne punkty odhaczone.

ALT 51 przy normie 0-55. W środę mam powtórzyć i jeśli wzrośnie to w czwartek zgłosić się po receptę.

Chmurka, maja2024, Leeila26 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)

Współczuję remontowych opresji, my się budowaliśmy 2 lata temu, też był hardkor, trzymam kciuki za dalszy sprawniejszy rozwój spraw :)

Ounai to chyba nie jest źle? 🤔 A reszta ok?

joana lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt;)
    Domu trzymam kciuki za szyjkę;)
    współczuję przeżyć remontowych Joana, my też mieliśmy niemałe przeboje teraz z remontem. Mówiłam Wam chyba że nam się z kuchni do łazienki przewiercili:/ dziury w łazience są teraz. Wynegocjowaliśmy tańsza cenę za kuchnie w ramach zadośćuczynienia ale koleś miał nam jeszcze parapet obić tym samym co blat kuchenny i najpierw nas zwodził że później później bo nie ma czasu a potem nie odbierał telefonu. A jak zadzwoniliśmy z innego tel to wielce zdziwiony i przyznał że na razie nie da rady:/ jakby nie mógł tak od początku ( ewidentnie nie pasowało mu że musiał nam za kuchnie mniej policzyć).

Qunai, gdzie kupiłaś torbę do wózka? Stacjonarnie czy na allegro?

joana lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez większe zakupy, fotelik i bazę do samochodu i torba na pieluchy do wózka ☺️

joana, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Dave87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u Was już dzieci są ułożone głowkowo w dół ? Bo na ostatnim USG lekarka mówiła że moja nadal ma głowę u góry przy sercu i ma nadzieję że na następnej wizycie w 32 tc będzie miała już na dole , a co pytam kolezanek w ciąży które są np w 20-25 tc to dzieci są już główka do dołu

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • joana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave u mnie na polowkowym tez byl Adas glowka w dol, a teraz na usg 3 trymestru juz miednicowe ulozenie czyli glowka do góry. Lekarz powiedzial, ze na spokojnie bo wirle obraca sie dopiero okolo 35 tc albo i lekko pozniej.

My juz mamy wozek w domu 🥰 jestem zachwycona i dziadki tez chwala, ze ladny i wogole. No i super, ze z torbą co ma nawet turystyczny przewijak.

Dave87, Leeila26, Pogoda lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Kurcze po tych ostatnich wiesciach z forum to troche chyba na psychike mi wlazło,do tego maly musial sie jakos przekrecic bo od 2dni mniej i inaczej go czuje. Licze ruchy i spokojnie nalicze 10w godzine ale czuje slabiej i w ogole mam wrazenie,ze ma spokojniejsze dni.

A czemu liczysz 10 ruchów na 1h? To ma być 10 ruchów w ciągu 10h, przynajmniej na mojej karcie. Sfiksowałabym gdybym miała liczyć 10 w 1h, bo możeja to np budzi się na chwilę o 6-7 rano a potem do 11-12 cisza bo śpi, powariuje i budzi się na obiad. Także w razie snu raczej w ogóle nie nauczę ruchów, chyba że jest jej niewygodnie i się przekręci🤔

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave87 wrote:
    Dziewczyny czy u Was już dzieci są ułożone głowkowo w dół ? Bo na ostatnim USG lekarka mówiła że moja nadal ma głowę u góry przy sercu i ma nadzieję że na następnej wizycie w 32 tc będzie miała już na dole , a co pytam kolezanek w ciąży które są np w 20-25 tc to dzieci są już główka do dołu

Moja była poprzecznie, potem pośladkowo, a teraz to już zgłupiałam, bo czuję ją wszędzie, dowiem się w poniedziałek 🙈

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey musze doczytac ale sa chyba 2szkoly liczenia. Nie mniej jakis spokojniejszy jest od 2dni i jakas jestem bojaźliwa prsez to :(
    Joana pokazuj wozek!!!

Moj ostatnio na usg siedzial pupcia na dole a glowa do gory i wtedy czkawke czulam na doke tam gdzie mial wlasnie pupcie i brzuszek a dzis jego czkawke czulam tam gdzie byla kiedys glowa to chyba sie przekrecil. Moj ginek mowil,ze zla pozycja to sie mozna martwic po 32-34tc.

joana lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap ja licze jak Audrey bo tak mam zgodnie z ta karta od ginekologa. Mysle, ze jak na godzine to zwariowalabym, bo u nas nieraz od 11 do 13 zero ruchu. A czasem i cale popoludnie.

Wozka nie pokaze. Zlozylismy w domu tylko na sekunde dla dziadkow i poszedl znow w folie i na strych 😅 bo u nas cyganow w pokoju dziennym nie ma juz miejsca 😅🤣
    Ale ogolnie wzielismy Muvvo slick kolor graphite.

ancys85, Krokodylica lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave,
    W poprzedniej ciąży synek był od 20 tc głowa w dół, a i tak go nie zdołałam urodzić SN.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja od początku główką w dół, zobaczymy w czwartek czy nadal tak jest. Syn też był zawsze główką w dół.

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ