!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Też miałam kleszcza nie tak dawno temu. Gin kazał mi zribic przeciwciała przeciw boreliozie po kilku tyg, wynik wyszedl wątpliwy, ale raczej bliżej negatywnego. Miałam to szczęście, że wbił mi się w nogę na moich oczach i od razu dziada wyjęłam 🙄
-
Ouinai pierz pierz i pakuj tez torbe gdyby nie daj Bog cos z cholestazą poszlo nie tak.
Kurcze pomalusiu zaczynam myslec o porodzie. Te co maja za sobą pamietają 😂 brrrr. Ale niesamowite jest to,ze mimo ze boli jak cholera to zrobilysmy sobie to jeszcze raz 😎😅
Nie mam jeszcze pomyslu na szpital. W Wawie te takie bardziej oblegane (zelazna, karowa, starynkiewicza,madalinskiego)to albo Cie przyjma albo odeslai jaka wtedy alternatywa?
przy pierwszym porodzie porobowalam na karową i nie mieli dla mnie miejsca a ze odplynely mi juz wody (a wtedy uznaje sie,ze porod moze rozpoczac sie w kazdej chwili) to karetka przewozili mnie do spzitala na inflancką a mąz autem dojezdzal. Niebardzo wyobrazam sobie w tych skurczach siedziec na jakiejs sali przedporodowej
na porodowej jest pilka, wanna/prysznic,drabinka.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
PAP no teraz to już niema wyjścia, dzidziulka trzeba urodzić 🤭
Joana trzymam kciuki, jak panele się pojawia i urządzisz pokój to wrzuć zdjęcie 😉
Ja wczoraj byłam u taty i myślałam, że mnie szlak trafi bo pojawiła się moja siostra z "nowym nabytkiem"- owczarkiem, moje dzieci musiały pochować zabawki bo pies bierze do pyska a jak poszedł spać to nie chałasować bo szczeniak śpi.
No ludzie złoci... przecież to tylko pies!! -
Ja swoje bliźniaczki rodziłam na karowej i szczerze mam nadzieję że teraz też się uda:-(. Położne mega nieprzyjemne ale opieka neonatologiczna na super poziomie. A nie wiadomo jak przebiegnie poród więc wolę mieć takie osoby blisko jakby coś się działo z dzieckiem.
-
Dziewczyny, ja po wizycie, dziewczyna 1900g i starsza o 2tyg więc pewnie poród w sierpniu. Lekarz dał mi receptę na zastrzyk anty rh, miała któraś robiony skoro wynik badania przeciwciał był negatywny? Po porodzie miałam podawany zastrzyk
erre, maja2024, edka85, Leeila26, Asia000, Pogoda, Jaśmina, Chmurka, Krokodylica, Totoro lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio dostałam zastrzyk z immonoglobuliny, tak profilaktycznie. A podstawą jego podania jest ujemny wynik na p/c (gdyby był dodatni, to bys nie mogła dostać zastrzyku). Nie zaszkodzi wziąć profilaktycznie, nawet jeżeli już w przeszłości brałaś.
-
A ja wlasnie jestem po szczepieniu na krztusiec, błonicę i tężec (boostrix)
Wiem, że wiele z Was mi to odradzało, sama się wahałam do ostatniej chwili, ale przede mną była kobieta w ciąży, która też się szczepiła, córka pielęgniarki też się szczepiła. Lekarka która mnie badała i przeprowadzała wywiad zaleca zaszczepić się wszystkim domownikom i osobom, które będą miały kontakt z niemowlaczkiem. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Naczytałam się wczoraj na ten temat, badania byly przeprowadzane, w stanach od 2013 roku to jest standard, więc jestem dobrej myślito już nie chodzi o mnie, ale plusem jest, to że dziecko przejmuje te przeciwciała i jest zabezpieczone do szczepienia które się robi po porodzie. A przy okazji jest jakiś program szczepień do 18 msc, na który całkiem możliwe że się załapie. Nie wiem czy akurat ten szpital bierze udział czy cała Polska. Program rusza akurat od października. Jestem wpisana na listę, mam dzwonić od razu po porodzie
erre, Ollinda lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie wróciłam z miasta i padam na nos.ale kupiłam sobie dwie koszulki do karmienia. Jedna taka lepsza z italian fashion ( z tej firmy mam już jedna do karmienia kupiona w wzesniej) i jedna tańsza z textil market. mam więc w sumie 3 koszule do karmienia nowe plus dwie stare tco też mogą się do karmienia nadać
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 11:28
Leeila26, Pogoda, ancys85, Asia000, Jaśmina, skała, Zabka_89, Ounai, Ptysio, joana, Krokodylica, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Agnieszka, nic nie płaciłam. Dostałam skierowaniem na NFZ.
-
Asia000, Jaśmina, erre, Leeila26, Zabka_89, Chmurka, Ounai, Ptysio, edka85, AHope, joana, Pogoda, Totoro, Krokodylica, Natalii, maja2024, Dave87 lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Super fotki, kurcze dziewczyny jakie postępy.. 💪 nie ma się co dziwić, w końcu juz coraz bliżej jak dalej.. 😉 Brzuchy też piękne!
Pisałyscie ostatnio o ruchach.. u mnie też już ciężko o te subtelne kopniaczki, brzuch nabiera dziwnych kształtów, dosłownie faluje i to takie śmieszne uczucie 😅 Dzisiaj impreza już od 6, nie mogłam usnąć, musiałam poczekać aż mała się wytańczy 😉 Zauważyłam, że te ruchy zmieniły się bardzo po skończonym 30tc. -
Asia jak ladnie poukladalas w tej komodzie wszystko bedzie latwo znalezsc
nie wiem czy tak bym potrafila.
Ja sie juz tez powoli biore za pranie i torbe bo to nie ma zartow czas szybko leci szczegolnie w piekna pogode.Chmurka, Asia000 lubią tę wiadomość