!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ptysio ja nie dawalam spodu bo nie miala bym wtedy po nim cukru 100 tylko 150
mozna zrobic podobno z platkow owsianych z lyzka masla orsechowego. Ja zrobilam sam sernik.czy mozna z galaretką? Pewnie tak tylko mose mniej sera? Nie wiem.
Mam wyniki cukru z krwi. Wyszlo 80!! A w tym samym czasie na glukometrze wyszlo mi 102i teraz sie zastanawiam czy moj tak zawyza? I jak mam po posilku zalozmy 120 to z krwi man 100?
nie chciala bym glodzic dziecka..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2020, 18:57
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Zrobiłam spod że zmiksowanych płatków owsianych i masła orzechowego ale cieniutki. Masa serowa to na 1kg sera z wiaderka dałam żelatynę i jedną galaretkę cytrynową plus trochę tego erytrolu coś około pół szklanki. W środek kilka truskawek no j na górę truskawki i galaretką truskawkowa. Kupiłam te celiko. Galaretkę cytrynową do sera dawałam mnóstwo razy więc luzik. Ciekawa jestem co mi wyjdzie z tej mojej mieszanki. Jak wyjdzie to się chyba pochwalę.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Ja rodziłam w lipcu 2017 wcześniaki i wiem że po porodzie dostały Wit.K potem przez miesiąc były karmione mieszanie i nie dostawały tak samo 2mies potem tylko piers i też nie dostawały
Potem przeszłam na mm. Podobno jakieś wytyczne się zmieniły i już się nie podaje ale widzę że co pediatra i szpital to opinia. -
Mi się coś obiło o uszy, że podaja witamine K w szpitalu chyba w zastrzyku i dlatego już nie trzeba suplementowac. Nie wiem czy Joanna mróz o tym nie mówiła, albo na tej szkole rodzenia uczkin
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie,malutka waży juz 1049 g 😊
Wszystko ok, choć nie badal przepływów, to chyba na usg III trymestru za 3 tygodnie.
Poza tym mala bardzo ruchliwa, leży pośladkowo i tak trochę poprzecznie. Szyjka dluzsza niż ostatnio ponad 4,7 cm. I najważniejsze, blizna wygląda dobrze, także póki co obserwujemy i coraz większe szanse, ze cc będzie w terminie i bez lezenia w szpitalu 🙂🙂
Niestety dalej mam anemię i dostałam żelazo, także musze zaopatrzyć się w jakiś błonnik ehedka85, Audrey, Totoro, ancys85, DarlAa, Leeila26, Krokodylica, joana, AHope, Ptysio, Domi1995, pap86, Jaśmina, Asia000, Pogoda, Chmurka, erre, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Ja też po wizycie. Mała waży prawie 2,1 kg. Szyjka skróciła się do 26mm, ale nic się złego z nią nie dzieje.
Audrey, Natalii, Totoro, ancys85, DarlAa, Leeila26, Ptysio, Krokodylica, joana, AHope, Domi1995, pap86, Jaśmina, Asia000, Pogoda, Chmurka, erre, maja2024 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Szyjka 4,7cm..🙈 Kosmos 🙈 u mnie szaleństwem była 3,4 przy drugich prenatalnych 🙈 pominę, że przed tym skróciła się do 1,5cm 😐
Super, że wizyty udane
Szczęśliwa u mnie od paru dni właśnie brzuch bardzo często twardnieje. No ale w pierwszej ciąży też tak miałam, mam nadzieję, że tak jak poprzednio niczego to za sobą nie pociągnie a szyjka da radę do bezpiecznego czasu.. 🙄
-
Natalii u mnie też 0,5cm, ale moja gin jest dobrej myśli.
Totoro mi brzuch twardnieje od ponad miesiąca, ale od 2 tyg jest już coraz gorzej. Nagle zmniejszyła się mocno moja wydolność. Jeszcze 2 tygodnie temu byłam z młodym na rowerze, tzn on ma rowerze a ja obok szybkim tempem i zrobiliśmy 10km a teraz? Idę powoli spacerkiem a i tak brzuch twardy, zaczyna bolec i każe zwolnić. Boję się co będzie dalej bo do porodu jeszcze trochę zostało...
Ważne, że szyjka ladns, długa i zamknięta. To mnie uspokoiło, choć mam z tyłu głowy, że to się może szybko zmienićWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2020, 22:00
-
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt, niech maluszki dalej nam zdrowo rosną!
Szyjka 4,7cm dla mnie też jest czymś fascynującymNie miałam takiej nawet we wczesnej ciąży..
Swoją drogą, szyjka podobno dzieli się na dwie części - na tą co wystaje i w środku ma jeszcze jakiś kawałek - nie wiem czy dobrze tłumaczę, lekarz o tym mówił ostatnio - ciekawe czy oni podają sumę tej szyjki jakby, czy tylko to, co jest na zewnątrz?
Jutro się dowiem jak moja szyjka zachowuje się, gdy zaczęły nam towarzyszyć twardnienia