X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Pomoze ktoras z ta farba?
    Ja proponuje Magnat Ceramic nie smierdzi i jest wydajna :)

• joana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wszedzie kupowalismy farbe Tikkurila.

Audrey udanych zakupów 😊

Leila super, ze wizyta udana i jaka już duża dzidzia 🥰

Katwie mi czas teraz leci bardzo szybko przy tym remoncie. Ale to i tak nic w porównaniu z Twoja iloscia obowiązków 😘😘😘 podziwiam Cie, ze dajesz rade.

Leki tez mam ale ogolnie o wszystko... a to jak teraz dziecko w brzuszku, a to o porod.. a to jak bedzie pozniej.
    Nie pisalam Wam ale dwa domy dalej 2 tyg temu urodzila się chlopiec. I dwa dni po wyjsciuze szpitala nagle zsinial rodzicom 😔 ogolnie jest teraz w szpitalu chyba w gdansku i jest po operacji serduszka. Podobno chyba ma pomoc. Ale ogolnie to tez wpłynęłona moj nastroj... 😔 szczegolow dokladnych nie znam bo to tylko dziadkowie cos tam delikatnie wspomna tesciom. Dla mnie historia dramatyczna 😪

Leeila26 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tak z dziewczynkami. Niby miałam twardnienia jak leżałam pod ktg i wydawało mi się to normalne a pielęgniarki w panikę że nie wyczuwają tętna jednego dziecka. I szybko na CC, także też się boje bo nawet jak nic nie wskazuje że coś jest nie tak to może dojść do tragedii. Moja siostra rodziła 11mc temu i miała pępowinę dwunacztniowa a przy porodzie też synek zaczął tracić puls i okazało się że pępowina była zawiązana na supeł dlatego na końcówce ciąży tak kiepsko przybierał na wadze. Bądźmy dobrej myśli ale myślę że kazda z nas odsapnie jak będzie już miała przy piersi dzieciątko najlepiej już po wyjściu ze szpitala (nie lubię leżeć w szpitalu-w domu z dziedzia na spokojnie lepiej:-)).

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja druga córka miała pępowinę dwukrotnie owiniętą wokół szyi, na szczęście pępowina była długa, nie zaciskała się na szyi i ogólnie wszystko było ok. :)

• Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam dziś dodatkowe USG w ramach pakietu i lekarz stwierdził że Mała ma 1808g i wszystko ok, a tydzień temu prywatny lekarz mówił że ma 1980g i jest o 2tyg większą. Hmm myślicie że to może być błąd pomiarowy? Ten lekarz prywatny mógł się spieszyć ale jednak za coś place :-/

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się wybrałam osobiście do ZUSu, korzystając z okazji, że i tak jestem w Krakowie. Kolejka ze 40 osób, jak podeszłam trochę do przodu, żeby się dopytać czy jest sens czekać i czy są realne szanse załatwić sprawe, ludzie mnie dosłownie chcieli zjeść, że się wpycham.. 🤦🤦 stwierdziłam, że jak naród taki, to ja też taka - powiedziałam, że mam zarezerwowana wizytę i wchodzę bez kolejki 😊. Nikt już mnie komentował ;) ochroniarz wpuścił mnie do środka, czekam z numerkiem, przede mną 4 osoby 😊

Totoro, AHope lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnęłam pranie i prasowanie rozmiaru 56 💪

c6730a9df306.jpg

Jakoś mało mi się wydaje tych ciuszków, ale nie będę szaleć, najwyżej będę częściej prac :D

Chmurka, Totoro, joana, ancys85, Krokodylica, Jaśmina, DarlAa, Asia000, AHope lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda prać to ja mogę ale to prasowanie 🤣😂😜
    Wzorowa organizacja 😁 pięknie!

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Pogoda prać to ja mogę ale to prasowanie 🤣😂😜
    Wzorowa organizacja 😁 pięknie!

To fakt... Z prasowaniem będzie gorzej 😂 zobaczymy jak długo ta organizacja będzie utrzymana :P

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, wygląda jakby dużo było tych ciuszkow;) ja wstępnie myślałam że w jeden szufladzie mi się zmieści rozmiar 56;) zobaczymy jak wyjdzie. Na razie piorę, potem będę prasować. Ja prasować uwielbiam. Włączam sobie serial robię kawe i jadę. Ale teraz w ciąży to trochę ciężko;P więc pewnie nie będzie tak fajnie;P też mam zamiar tak układać ciuszki.ciekawe jak to się sprawdzi

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 kaftanikow,
    1 pólspiochy,
    11 spodenek (polspiochy bez stópek),
    9 body kopertowe z dl rękawem,
    13 body z dl rękawem,
    2 śpiochy,
    3 pary skarpet,
    7 czapeczek cienkich,
    2 grubsze,
    10 body z krótkim rękawem,
    7 pajaców bawełnianych,
    6 pajacykow ciepłych (welurowych),
    1 pajac polarowy,
    2 bluzy z kapturkiem.

Coś byście dorzuciły?

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Dziewczyny, ja się wybrałam osobiście do ZUSu, korzystając z okazji, że i tak jestem w Krakowie. Kolejka ze 40 osób, jak podeszłam trochę do przodu, żeby się dopytać czy jest sens czekać i czy są realne szanse załatwić sprawe, ludzie mnie dosłownie chcieli zjeść, że się wpycham.. 🤦🤦 stwierdziłam, że jak naród taki, to ja też taka - powiedziałam, że mam zarezerwowana wizytę i wchodzę bez kolejki 😊. Nikt już mnie komentował ;) ochroniarz wpuścił mnie do środka, czekam z numerkiem, przede mną 4 osoby 😊
    No to trzymam kciuki żeby Ci się udało coś załatwić 💪

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda obyś zdążyła to wszystko choć raz założyć 😉. Wszystko zależy od wielkości dziecka. Mój nosił około 2tyg. Większość ciuszkow 56.

Pogoda lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila kciuki, zeby udalo sie zalatwic sprawe 🥰
    Moj maz teraz ja jestem w ciazy to nieraz komentuje, ze jego dziwi jak mozna tak zachowywac sie do ciezarnej.
    Ostatnio mielismy sytuacje w biedrze.
    Ustawilismy sie do kasy gdzie stala jedna osoba z pudlem lodow i kolejna osoba pelen kosz, bo w innych kolejkach wszyscy mieli duzo zakupow.
    My mielismy zgrzewke wody i ksiazeczke dla malego.
    I uwierzycie, ze kobieta przede mna z tym wielkiem koszem. Odwraca sie patrzy sie, ze trzymam ksiazeczke, pozniej zmierzyla moj brzuch. Mysle moze mnie przepusci. A ona co? Odwrocila sie..
    Moj maz to byl tak zdziwiony, ze normalnie jak sie ma pelen kosz i kogos przepuszcza sie co ma 1 czy 2 rzeczy. A ta widzi jeszcze moj brzuch i zero reakcji..

Mnie to juz przestalo dziwic.... 🥴

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przysłali mi dziś foto-karty do wykonywania pamiątkowych zdjęć. Gdyby któraś z Was chciała, wystarczy zarejestrować się w klubie enfamama 😁

4a89d0d4a9e7.jpg

Krokodylica, Ptysio lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Ogarnęłam pranie i prasowanie rozmiaru 56 💪

c6730a9df306.jpg

Jakoś mało mi się wydaje tych ciuszków, ale nie będę szaleć, najwyżej będę częściej prac :D

Pogoda to jest mało???? No weź. :)

Dorzuciła bym jeszcze skarpetki bo masz dużo spodenek więc jak będziesz je zakładać potrzebne Ci będą skarpetki.
    A tak poza tym masz dobry zapas. :)

ancys85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś dzień kuriera 😀 odebrałam mnóstwo paczek z moich szaleńczych wyprawkowych zakupów 😀 Plus jest taki, że mam juz praktycznie wszystko, a minus to ogarniecie tego. Muszę umyć komodę i chociaż te higieniczne rzeczy pochować.
    Wiecie co, kupiłam butelkę na Gemini (miedzy innymi) i z ciekawości otworzyłam, a w środku na folii leżały sobie 2 zasuszone robaczki, hmm takie wiecie, apteczne. Nie wiem, jaja moli? Ehh wywaliłam opakowanie, butelka będzie i tak wyparzana, ale teraz mam stresa, że gdzie w innych opakowaniach coś może być, a
    Nie chce mi się otwierać teraz każdego kremu itp. :/

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Pogoda to jest mało???? No weź. :)

Dorzuciła bym jeszcze skarpetki bo masz dużo spodenek więc jak będziesz je zakładać potrzebne Ci będą skarpetki.
    A tak poza tym masz dobry zapas. :)

No wlasnie jedynie skarpetek mam za mało, tylko nie opłaca mi się zamawiać samych skarpetek, a ze sklepów byłam tylko w pepco i dla chłopca znalazłam tylko jeden 2pak 🤷

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda mysle, ze masz wystarczajaca ilosc. Tez pomyslalam o tych skarpetkach. Ze mnie slaby doradca bo ja z ubraniami stanowczo przesadzilam.... maz sie smieje, ze bede co chwile przebierala 😅

Nastroj mi siadl niesamowicie.
    Dzwonilam dzis do poloznej ze szpitala w rodzinnym miescie, gdzie mam rodzic. Bylysmy umowione na telefon w 32tc zeby pokazala mi oddzial i wogole.
    Okazuje sie, ze ostatnio w moim rodzinnym powiecie jest tyle zakazen, ze ona nie moze mnie wprowadzic na oddzial 😟 oczywiscie rozumiem to...
    Ogolnie jest caly oddzial zamkniety i zero odwiedzin. Zabronione sa porody rodzinne i napewno u nas one niw wroca 😪
    Jedyne co moze mi pomoc to dac jakies ulotki itp......
    Ale to sprobuje sobie zalatwic u środowiskowej tutaj..w czwartek lub piatek wreszcie mamy dotrzec tu do przychodni i zalozyc mi karte. Wiec moze ona mi cos da...

Jestem tak zawiedziona...

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda ja mam mniej więcej tyle w dwóch rozmiarach i u mnie wszystkie ubranka zmieściły się w jednej szufladzie komody. Czasem myślę czy nie mam za mało, ale najwyżej będę dokupywać po porodzie.

Joana miałam taką samą sytuację w biedronce. Facet przede mną aby zmierzył wzrokiem mój brzuch i tyle, a w między czasie kasjerka zadzwoniła żeby odtworzyć drugą kasę. Jego żona kazała mu stać przed nami a sama stanęła obok przy pustej, z nadzieją, że któreś z nich będzie pierwsze. A jak się okazało, że otworzyli inną pustą kasę to ona i pozostali ludzie rzucili się z taką szybkością, że myślałam, że się pozabijają.

‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ