X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Pomoze ktoras z ta farba?
    Ja proponuje Magnat Ceramic nie smierdzi i jest wydajna :)

• joana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wszedzie kupowalismy farbe Tikkurila.

Audrey udanych zakupów 😊

Leila super, ze wizyta udana i jaka już duża dzidzia 🥰

Katwie mi czas teraz leci bardzo szybko przy tym remoncie. Ale to i tak nic w porównaniu z Twoja iloscia obowiązków 😘😘😘 podziwiam Cie, ze dajesz rade.

Leki tez mam ale ogolnie o wszystko... a to jak teraz dziecko w brzuszku, a to o porod.. a to jak bedzie pozniej.
    Nie pisalam Wam ale dwa domy dalej 2 tyg temu urodzila się chlopiec. I dwa dni po wyjsciuze szpitala nagle zsinial rodzicom 😔 ogolnie jest teraz w szpitalu chyba w gdansku i jest po operacji serduszka. Podobno chyba ma pomoc. Ale ogolnie to tez wpłynęłona moj nastroj... 😔 szczegolow dokladnych nie znam bo to tylko dziadkowie cos tam delikatnie wspomna tesciom. Dla mnie historia dramatyczna 😪

Leeila26 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tak z dziewczynkami. Niby miałam twardnienia jak leżałam pod ktg i wydawało mi się to normalne a pielęgniarki w panikę że nie wyczuwają tętna jednego dziecka. I szybko na CC, także też się boje bo nawet jak nic nie wskazuje że coś jest nie tak to może dojść do tragedii. Moja siostra rodziła 11mc temu i miała pępowinę dwunacztniowa a przy porodzie też synek zaczął tracić puls i okazało się że pępowina była zawiązana na supeł dlatego na końcówce ciąży tak kiepsko przybierał na wadze. Bądźmy dobrej myśli ale myślę że kazda z nas odsapnie jak będzie już miała przy piersi dzieciątko najlepiej już po wyjściu ze szpitala (nie lubię leżeć w szpitalu-w domu z dziedzia na spokojnie lepiej:-)).

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja druga córka miała pępowinę dwukrotnie owiniętą wokół szyi, na szczęście pępowina była długa, nie zaciskała się na szyi i ogólnie wszystko było ok. :)

• Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam dziś dodatkowe USG w ramach pakietu i lekarz stwierdził że Mała ma 1808g i wszystko ok, a tydzień temu prywatny lekarz mówił że ma 1980g i jest o 2tyg większą. Hmm myślicie że to może być błąd pomiarowy? Ten lekarz prywatny mógł się spieszyć ale jednak za coś place :-/

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się wybrałam osobiście do ZUSu, korzystając z okazji, że i tak jestem w Krakowie. Kolejka ze 40 osób, jak podeszłam trochę do przodu, żeby się dopytać czy jest sens czekać i czy są realne szanse załatwić sprawe, ludzie mnie dosłownie chcieli zjeść, że się wpycham.. 🤦🤦 stwierdziłam, że jak naród taki, to ja też taka - powiedziałam, że mam zarezerwowana wizytę i wchodzę bez kolejki 😊. Nikt już mnie komentował ;) ochroniarz wpuścił mnie do środka, czekam z numerkiem, przede mną 4 osoby 😊

Totoro, AHope lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnęłam pranie i prasowanie rozmiaru 56 💪

c6730a9df306.jpg

Jakoś mało mi się wydaje tych ciuszków, ale nie będę szaleć, najwyżej będę częściej prac :D

Chmurka, Totoro, joana, ancys85, Krokodylica, Jaśmina, DarlAa, Asia000, AHope lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda prać to ja mogę ale to prasowanie 🤣😂😜
    Wzorowa organizacja 😁 pięknie!

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Pogoda prać to ja mogę ale to prasowanie 🤣😂😜
    Wzorowa organizacja 😁 pięknie!

To fakt... Z prasowaniem będzie gorzej 😂 zobaczymy jak długo ta organizacja będzie utrzymana :P

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, wygląda jakby dużo było tych ciuszkow;) ja wstępnie myślałam że w jeden szufladzie mi się zmieści rozmiar 56;) zobaczymy jak wyjdzie. Na razie piorę, potem będę prasować. Ja prasować uwielbiam. Włączam sobie serial robię kawe i jadę. Ale teraz w ciąży to trochę ciężko;P więc pewnie nie będzie tak fajnie;P też mam zamiar tak układać ciuszki.ciekawe jak to się sprawdzi

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 kaftanikow,
    1 pólspiochy,
    11 spodenek (polspiochy bez stópek),
    9 body kopertowe z dl rękawem,
    13 body z dl rękawem,
    2 śpiochy,
    3 pary skarpet,
    7 czapeczek cienkich,
    2 grubsze,
    10 body z krótkim rękawem,
    7 pajaców bawełnianych,
    6 pajacykow ciepłych (welurowych),
    1 pajac polarowy,
    2 bluzy z kapturkiem.

Coś byście dorzuciły?

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Dziewczyny, ja się wybrałam osobiście do ZUSu, korzystając z okazji, że i tak jestem w Krakowie. Kolejka ze 40 osób, jak podeszłam trochę do przodu, żeby się dopytać czy jest sens czekać i czy są realne szanse załatwić sprawe, ludzie mnie dosłownie chcieli zjeść, że się wpycham.. 🤦🤦 stwierdziłam, że jak naród taki, to ja też taka - powiedziałam, że mam zarezerwowana wizytę i wchodzę bez kolejki 😊. Nikt już mnie komentował ;) ochroniarz wpuścił mnie do środka, czekam z numerkiem, przede mną 4 osoby 😊
    No to trzymam kciuki żeby Ci się udało coś załatwić 💪

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda obyś zdążyła to wszystko choć raz założyć 😉. Wszystko zależy od wielkości dziecka. Mój nosił około 2tyg. Większość ciuszkow 56.

Pogoda lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila kciuki, zeby udalo sie zalatwic sprawe 🥰
    Moj maz teraz ja jestem w ciazy to nieraz komentuje, ze jego dziwi jak mozna tak zachowywac sie do ciezarnej.
    Ostatnio mielismy sytuacje w biedrze.
    Ustawilismy sie do kasy gdzie stala jedna osoba z pudlem lodow i kolejna osoba pelen kosz, bo w innych kolejkach wszyscy mieli duzo zakupow.
    My mielismy zgrzewke wody i ksiazeczke dla malego.
    I uwierzycie, ze kobieta przede mna z tym wielkiem koszem. Odwraca sie patrzy sie, ze trzymam ksiazeczke, pozniej zmierzyla moj brzuch. Mysle moze mnie przepusci. A ona co? Odwrocila sie..
    Moj maz to byl tak zdziwiony, ze normalnie jak sie ma pelen kosz i kogos przepuszcza sie co ma 1 czy 2 rzeczy. A ta widzi jeszcze moj brzuch i zero reakcji..

Mnie to juz przestalo dziwic.... 🥴

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przysłali mi dziś foto-karty do wykonywania pamiątkowych zdjęć. Gdyby któraś z Was chciała, wystarczy zarejestrować się w klubie enfamama 😁

4a89d0d4a9e7.jpg

Krokodylica, Ptysio lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Ogarnęłam pranie i prasowanie rozmiaru 56 💪

c6730a9df306.jpg

Jakoś mało mi się wydaje tych ciuszków, ale nie będę szaleć, najwyżej będę częściej prac :D

Pogoda to jest mało???? No weź. :)

Dorzuciła bym jeszcze skarpetki bo masz dużo spodenek więc jak będziesz je zakładać potrzebne Ci będą skarpetki.
    A tak poza tym masz dobry zapas. :)

ancys85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś dzień kuriera 😀 odebrałam mnóstwo paczek z moich szaleńczych wyprawkowych zakupów 😀 Plus jest taki, że mam juz praktycznie wszystko, a minus to ogarniecie tego. Muszę umyć komodę i chociaż te higieniczne rzeczy pochować.
    Wiecie co, kupiłam butelkę na Gemini (miedzy innymi) i z ciekawości otworzyłam, a w środku na folii leżały sobie 2 zasuszone robaczki, hmm takie wiecie, apteczne. Nie wiem, jaja moli? Ehh wywaliłam opakowanie, butelka będzie i tak wyparzana, ale teraz mam stresa, że gdzie w innych opakowaniach coś może być, a
    Nie chce mi się otwierać teraz każdego kremu itp. :/

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Pogoda to jest mało???? No weź. :)

Dorzuciła bym jeszcze skarpetki bo masz dużo spodenek więc jak będziesz je zakładać potrzebne Ci będą skarpetki.
    A tak poza tym masz dobry zapas. :)

No wlasnie jedynie skarpetek mam za mało, tylko nie opłaca mi się zamawiać samych skarpetek, a ze sklepów byłam tylko w pepco i dla chłopca znalazłam tylko jeden 2pak 🤷

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda mysle, ze masz wystarczajaca ilosc. Tez pomyslalam o tych skarpetkach. Ze mnie slaby doradca bo ja z ubraniami stanowczo przesadzilam.... maz sie smieje, ze bede co chwile przebierala 😅

Nastroj mi siadl niesamowicie.
    Dzwonilam dzis do poloznej ze szpitala w rodzinnym miescie, gdzie mam rodzic. Bylysmy umowione na telefon w 32tc zeby pokazala mi oddzial i wogole.
    Okazuje sie, ze ostatnio w moim rodzinnym powiecie jest tyle zakazen, ze ona nie moze mnie wprowadzic na oddzial 😟 oczywiscie rozumiem to...
    Ogolnie jest caly oddzial zamkniety i zero odwiedzin. Zabronione sa porody rodzinne i napewno u nas one niw wroca 😪
    Jedyne co moze mi pomoc to dac jakies ulotki itp......
    Ale to sprobuje sobie zalatwic u środowiskowej tutaj..w czwartek lub piatek wreszcie mamy dotrzec tu do przychodni i zalozyc mi karte. Wiec moze ona mi cos da...

Jestem tak zawiedziona...

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda ja mam mniej więcej tyle w dwóch rozmiarach i u mnie wszystkie ubranka zmieściły się w jednej szufladzie komody. Czasem myślę czy nie mam za mało, ale najwyżej będę dokupywać po porodzie.

Joana miałam taką samą sytuację w biedronce. Facet przede mną aby zmierzył wzrokiem mój brzuch i tyle, a w między czasie kasjerka zadzwoniła żeby odtworzyć drugą kasę. Jego żona kazała mu stać przed nami a sama stanęła obok przy pustej, z nadzieją, że któreś z nich będzie pierwsze. A jak się okazało, że otworzyli inną pustą kasę to ona i pozostali ludzie rzucili się z taką szybkością, że myślałam, że się pozabijają.

‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ